איכות הזרע

85 שאלות גולשים בנושא » איכות הזרע


22 בפברואר 2011

השפעת מעיינות חמים על איכות הרזע

שלום ד"ר שפי,
אני ובעלי מנסים זה מספר חודשים להרות.
ביצענו פרופיל הורמונלי ובדיקת זרע ושניהם יצאו תקינים.
אנחנו בסופ"ש זה רוצים ללכת לחמת גדר ולפני כן ברצוני לדעת האם קיימת השפעה של המעיינות החמים שם על איכות הזרע (אני אמורה לבייץ בסופ"ש זה)….

admin
שלום,
אכן, חימום האשכים, בייחוד ע"י טבילה במים חמים, עלולה לפגוע בתהליך ייצור הזרע. הפגיעה הפיכה, אך עלולה להמשך זמן מה.
מומלץ לוותר על פעילויות כאלה בתקופות שמנסים להשיג הריון.
יש להשלים בירור אצל מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
ד"ר שי שפי
24 בפברואר 2011

אבץ

האם אבץ שאני לוקח כפסולה אחת ליום גורם לחיזוק הזרע? וגם אומגה 3 ?
מהם הויטמינים שגורמים להשביח תזרע ? להעלות את איכות הזרע ?

admin
שלום,
במשך השנים הוזכרו ויטמינים, מינרלים ותרכובות רבות אחרות כבעלי השפעה מיטיבה או מתקנת על ייצור הזרע.
במשך השנים לא הושגה הוכחה מחקרית-מדעית טובה ליעילותם.
לעומת זאת, לעתים בירור אצל מומחה לפוריות הגבר יגלה גורם שאם יטופל, יביא לשיפור באיכות הזרע.
בברכה,
ד"ר שי שפי
26 בפברואר 2011

בעיה בזרע

שלום דר

אני אמא לילדה בת 3 אני בת 39 בעלי 44

נולדה לנו הריון טבעי

אחרי שתי בדיקות זרע

נפח 2.5
ריכוז 0
תנועתיות 0
חומציות 8.0

צמיגות n

חיפוש זרע לאחר סירכוז 0.3 מליון ללא תנועה

עברנו הפריה בעמים ללא הצלחה

בדיקת דופלר תקין

השאלה האם יש לשפר איכות הזרע

האם אפשר דרך תרופות

אני מודה אם תעזור לנו

admin
שלום,
נראה שמדובר במיעוט קיצוני של תאי זרע, מצב הקרוב לאזואוספרמיה לא-חסימתית.
יש לבצע בירור מלא אצל מומחה לפוריות הגבר, ורק בסיומו ניתן להציע טיפול.
בברכה,
ד"ר שי שפי
5 במרץ 2011

וריצקולה אצל מתבגר לפני גיוס

שלום רב
בני הופנה ע"י לשכת הגיוס לאורולוג בשל וריצקולה.
להלן תוצאות הבדיקות (דם וזרע + אולטראסאונד) ע"פ סיכום האורולוג:
בדיקת טטוסטרון תקינה, כולל החופשי, LH תקין, FSH גבוה מהנורמה 17.8
בדיקת זרע – נפח 2 סמ"ק, PH-8 ריכוז – 3 מיליון במ"ל, תנועה – 15%, מורפולוגיה תקינה 0%
סונר אשכים – וריצקולה בינוני משמאל.
קרוב לודאי שמדובר בוריצקולה שגרם זמנית לירידה באיכות הזרע, קרוב לודאי שיהיה צורך בניתוח תיקון וריצקולה לשם עצירת ההתדרדרות והתאוששות הפרמטרים.
הופנינו לבדיקות חוזרות על פי בקשתנו. הרופא ממליץ על צינתור.
הבנתי שהתאוששות קשה. יש לציין שבני מתאמן בקרטה 4 פעמים בשבוע באופן מאומץ (הוא בנבחרת המכון).
שאלתי היא: האם לפי הנתונים הנ"ל יש צורך בניתוח, האם ניתן לערוך ניתוח מיקרוסקופי במקום הצינתור, האם יוכל לחזור להתאמן אחר כך באותה מסיביות, האם ניתן לדחות את הניתוח לקיץ שאז אין בחינות מגן ובגרות ותחרויות של הנבחרת.
תודה

admin
שלום,
הבירור שעבר בנך חלקי.
יש לסיים את הבירור כדי לדעת האם טיפול בוריקוצלה יעזור.
לניתוח המיקרוסקופי יתרונות ברורים על הצנתור. זוהי גישה מודרנית ויעילה יותר, ואין כל בעיה לחזור לפעילות ספורטיבית מאומצת לאחר תקופת החלמה קצרה.
בכל מקרה, ראשית יש להשלים את הבירור.
בברכה,
ד"ר שי שפי
7 במרץ 2011

הטלת שתן דחופה

האם הטלת שתן דחופה מאוד יכולה להעיד על בעיה באיכות הזרע בקרב צעירים הגיל 32

admin
שלום,
אין קשר בין הדברים.
בברכה,
ד"ר שי שפי
7 במרץ 2011

מחקרים על לעיסת גת

קראתי שלעיסת צמח הקאת משפר את איכות הזרע.
האם נעשו על כך מחקרים בארץ ?

admin
שלום,
1. העדויות בספרות בדבר השפעת גת על הזרע מועטות.
2. בין עדויות אלה יש שוני, כאשר רובן דווקא טוענות להשפעה שלילית של הגת על פרמטרים בזרע.
3. לא ידוע לי על מחקר בנושא בארץ.
בברכה,
ד"ר שי שפי
10 במרץ 2011

תוצאות בדיקת זרע + וריקוצלה

ד"ר שפי שלום ,
לאחר בדיקת אולטרסאונד אובחנה אצלי וריקוצלה קטן מצד שמאל וזאת לאחר שחשתי כאבים קלים באשך שמאל.
עברתי גם בדיקת זרע ולהלן התוצאות :
מ"ס זרעונים – 188 מיליון.
ריכוז – 125 מיליון.
תנועה – 36%
תאי דם לבנים – 7 מיליון
נפח – 1.5
ph – 7.8
צמיגות ומצע תקין
מורפולוגיה – 3% תקין.
יש לציין כי אני בן 27 רווק .

הייתי אצל כמה רופאים ששנויים בדעתם.
האם כדאי לבצע ניתוח וריקוצלה ? האם עדיף צינתור בשיטת גת גורן?
האם יש סיכוי בכלל להכניס להריון עם נתונים כאלה ? איך לדעתך אפשר לשפר את איכות הזרע והאם יחול להיות מצב של החמרה אם אני אחליט שלא ליגוע ולהמשיך ולנסות ככה. יש להתחשב בעובדה שאני לא הולך מחר לנסות להביא ילדים .. זה עלול לקחת שנה וחצי+.
אני מאוד מאוד לחוץ ומצפה לתשובתך בהקדם.
תודה.

admin
שלום,
1. יש להשלים בדיקה גופנית ובירור ע"י אורולוג מומחה לפוריות הגבר. תרומת US לבירור וריקוצלה לרוב שולית, אם בכלל.
2. יש להתייחס לממצא של תאי דם לבנים מרובים בבדיקה שלך.
3. הניתוח המיקרוסקופי המודרני על צינתור, המבוצע עשרות שנים ובמקומות רבים, בהבדלים לא משמעותיים.
בברכה,
ד"ר שי שפי
14 במרץ 2011

איכות זרע בגיל מבוגר

הי,
אני בן 54 וזוגתי הצעירה ממני חושבים להיכנס להריון. אני חושש כי בגילי חלה 'התדרדרות' של איכות הזרע, ויש עלייה בהסתברות של מומים לעובר. האם זה נכון לגבי איכות הזרע בגילי?
יש לציין כי אני אדם בריא, אקטיבי, ללא היסטוריה של מחלות.
בתודה מראש.

admin
שלום,
במשך השנים הועלו פעמים רבות טענות כי עם עליית גיל הגבר עולה הסיכוי למומים מולדים או גנטיים בצאצאיו.
נכון להיום, אין לכך הוכחה טובה או קרובה לכך, גם אם מצרפים יחד את כל המחקרים בנושא (מטה-אנליזה).
צריך לזכור כי בכל הריון יש סיכוי קטן למומים מולדים (שעולה משמעותית דווקא עם גיל האישה).
בברכה,
ד"ר שי שפי
16 במרץ 2011

פוריות הגבר

שלום רציתי לשאול איך אני יכול לדעת מה איכות הזרע שלי? האם רק ע"י בדיקה או שגם פרמטרים אחרים יכולים לתת ולו רקע אפי" קטן. כמו צבע הזרע, כמות, מרקם . אשמח לשמוע בפירוט ככל האפשר תודה רבה !!

admin
שלום,
גם פרמטרים פיסיקליים שונים נבדקים בבדיקת הזרע, אך חשובים יותר הם הפרמטרים האופיניים הנבדקים תחת המיקרוסקופ.
בברכה,
ד"ר שי שפי
31 במרץ 2011

שאלה לגבי קרינה

שלום רב,
אני בן 22 ולאחרונה נדרש ממני להיות יותר
מחובר למחשב הנייד במקום עבודתי והלכה למעשה יוצא כי הוא נמצא לרוב על ברכיי.
כמו כן,לעיתים כשאני עם חברתי ישנם טלפונים סלולריים פעילים בחדר ואני די נלחץ מכך שהדבר עלול להשפיע על פוריותי או על איכות הזרע לאחר האקט.
האם אכן יש סיבה לדאגה בשני המקרים?
תודה רבה על העזרה

admin
שלום,
במחקר שבו נבדקו בדיקות הזרע של גברים שעבדו עם לפטופ על ברכיהם, לא נמצאה השפעה מזיקה.
לא מן הנמנע שבחשיפה גדולה תהיה השפעה כזו.
יש מספר לא רב של מחקרים המצביעים על אפשרות שקרינת טלפונים סלולריים הקרובים לאשכים (כיס, למשל), עלולה להפריע.
בברכה,
ד"ר שי שפי
27 באפריל 2011

שלום דוקטור
אובחנה אצלי לפני שנה ווריקוצלה מלווה בבעיית פריון, בוצעה קשירה עליונה.
4 חודשים לאחר מכן חזרו הכאבים וביצעתי אולטרסאונד הממצאים הראו על ווריקוצלה גדול בשני הצדדים, בדיקת הזרע הראתה שיפור משמעותי.
בשל חזרת הווריקוצלה ביצעתי צינטור דרך המפשעה עם סלילים וקצף לפני חמישה וחצי חודשים, הווריקוצלה נעלמה למשך 4 חודשים אך אני סובל מכאבים בצד ימין בעיקר בשעות אחר הצהריים,בעמידה , בהרמת משקל ובמאמץ ויש לציין כי הכאבים הם בצד ימין בלבד.
ביצעתי אולטרסאונד נוסף ונמצא כי הווריקוצלה חזרה ברמה של בינוני משמאל וקטן מימין(הניסיון שלי מוכיח שזה הולך וגדל).
ביצעתי גם בדיקת זרע ויש הידרדרות גדולה בכל המדדים.
רציתי לדעת אם הנתונים היבשים שציינתי מצביעים כיוון של ניתוח ומה הסיכונים שיש בניתוח מיכרוכירורגי, האים במצב של סיבוך חכול לגרום לפגיעה ?
חשוב לי להיפתר מהדבר הנוראי הזה , להיפתר מהכאבים ולשפר את איכות הזרע, ואם אתה ממליץ על הניתוח אני אבצע אותו .
אודה לכם על תשובתך
בברכה

admin
שלום,
מעבר לכך שמלכתחילה הניתוח המיקרוכירורגי הוא האופציה העדיפה, במצבך לא נשארו הרבה ברירות...
כמו שכבר חווית על בשרך, אין פרוצדורה שהיא נטולת סיבוכים לחלוטין (במקרה שלך מדובר בחזרה של וריקוצלה), אך הסיכוי להם בגישה מיקרוכירורגית נמוך משמעותית.
בברכה,
ד"ר שי שפי
28 באפריל 2011

שיפור מצב זרע

שלום
רציתי לשאול איך אפשר לשפר את איכות הזרע ואת הכמות כאשר , יש בעיה בזרע מבחינת כמות נמוכה ואיכות ?

admin
שלום,
הטיפול לא מתבצע בזרע, אלא בגבר ובבעיה הגורמת לפגיעה באיכות הזרע.
יש להשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
ד"ר שי שפי
20 ביולי 2011

ווריקוצלה

שלום אני אחרי בדיקת האולטרסאונד ונימצא כי הכול תקין אך יש ווריקוצלה בדרגה קלה עד 3.5 מ"מ היתרחבות הוורידים אבל יש לי אותה בדרגה הזאת כבר 2 או3 האם גם דרגה כזו עלולה לפגוע באיכות הזרע מחוות הרופא היא קלה מאוד

admin
שלום,
יש להשלים בדיקת זרע ובירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
ד"ר שי שפי
10 באוגוסט 2011

צנתור אמבוליזציה

האם קיימת סכנה שלאחר צנתור לחסימת וריקוצלה דו צדדית (שאובחנה ב US) יש סיכוי שתהיה החמרה נוספת באיכות הזרע או שלכל היותר לא יהיה שיפור ?
תודה

admin
שלום,
הצינתור עלול להכשל, ואז אין שיפור, או אפילו קיימת החמרה באיכות הזרע.
בברכה,
ד"ר שי שפי
20 באוגוסט 2011

איכות הזרע וכניסה להיריון

שלום דר שפי
אני ואשתי עברנו הפלה בחודש מתקדם ומנסים להיכנס שוב…
2 שאלות לי אליך אני נוטל פרופסיה כחודש האם היא משפיעה על איכות הזרע והכניסה להיריון? והשאלה השנייה בהיריון שנפל נטלתי סיאליס כדי לקיים יחסים מספר פעמים על מנת להגדיל את הסיכוי להיריון, זה יכול להשפיע על העובר על התקינות של העובר , על השתרשות ההיריון? יש לזה איזשהיא קשר להפלה שבוצעה? מעוניין לדעת אם אוכל לקחת סיאליס שוב ולנסות להיכנס להיריון או לוותר על זה..
תודה מראש על העזרה

admin
שלום,
פרופסיה עלולה להשפיע על ייצור הזרע לרעה.
לא ידוע על השפעות מזיקות של סיאליס בהיבטים שציינת.
בברכה,
ד"ר שי שפי
21 באוגוסט 2011

ווריקוצלה

הייתי אצל הורולוג צבאי עם שני בדיקות זרע לא תקינות עם ריבוי צורות פתולוגיות ותנועה נמוכה הוא ביקש לחכות חצי שנה לבדיקה נוספת לראות אם תיהיה ירידה במצב ,לטענתו שיפור כתוצאה מניתוח או כל טיפול יכול להימשך אך ורק למשך חצי שנה ואז נוצרת שוב ירידה באיכות הזרע, האם זה נכון? (הרגשתי מהשיחה איתו שהוא מנסה להוריד אותי מהכוונה לטפל בדרך כולשהי) תודה מראש

admin
שלום,
הגישה המקובלת כיום, שיש לה תימוכין בספרות המקצועית, דוגלת בתיקון של וריקוצלה כאשר הוא נעשה באינדיקציה (סיבה רפואית) נכונה.
לניתוח כזה יש היכולת לשפר את מדדי הזרע מעבר לשיפור זמני.
בברכה,
ד"ר שי שפי
12 בספטמבר 2011

תרופה לשיפור איכות הזרע

שלום רב.
היכן אני יכולה להשיג בארץ את התרופה PROXEED והאם היא מחויבת במתן מרשם?

בתודה מראש

admin
שלום,
1. PROXEED אינו תרופה אלא תוסף.
2. לעניות דעתי לא ניתן להשיג ישירות בארץ, אך ניתן להזמין מהחברה.
3. אין הוכחה טובה שתוספים כגון זה עוזרים.
בברכה,
ד"ר שי שפי
18 בספטמבר 2011

וריקוצלה

שלום
בעבר היה לי וריקוצלה(דרגה 2) עברתי את הניתוח מכיון שהיה לי גם תוצאות חלשות בבדיקת הזרע.
לא עשיתי בדיקה נוספת לאחר הניתוח,
השאלה שלי היא שאלה כללית, האם הניתוח בהחלט משפר את איכות הזרע? או שיתכן וכן ויתכן ולא
אולי תוכל לתת הערכה גסה באחוזים?

בתודה

admin
שלום,
כ-3 חודשים אחרי הניתוח יש לבצע בדיקת זרע ראשונה.
במידה שאין שיפור, יש לשלול חזרה של וריקוצלה.
בניתוח מוצלח, הסיכוי לשיפור במדדי הזרע הוא 60-80%.
בברכה,
ד"ר שי שפי
20 בספטמבר 2011

טיפול כימותרפי אינטנסיבי בלוקמיה

שלום ד"ר שפי,
טופלתי לפני כ – 16 שנה טיפול כימותרפי בלוקמיה בגיל 41. אני מוגדר מאז כ – total remission ואני בריא.
כיון שבזמן הטיפולים היו לי כבר ילדים, לא התעניינתי אם הפוריות שלי (כלומר איכות הזרע ) נפגעה כתוצאה מהטיפולים.
לגבי כמויות זרע נראה לי כי לא השתנה דבר לאחר הטיפולים -אותה כמות.
האם מנסיונך, אלה שעברו טיפולים כימותרפיים אינטנסיביים כנ"ל הפכו עקרים?
האם בגילי היום 58 ניתן לבדוק את הפוריות, איפה נבדקים ומה התהליך הבדיקה כולל?

תודה מראש

תודה מראש

admin
שלום,
המשמעות של "עקר" מצומצמת ביותר בימינו.
אם פוריות היא issue מבחינתך, יש להגיע לבירור מסודר.
בברכה,
ד"ר שי שפי
23 בספטמבר 2011

יש לי שאלה לגבי תרופהזריקה

אני גם שמעתי על תרופה או זריקה בשם SUSTANON 250 מ"ל האם זו זריקה או תרופה

שמומלצת על רופאים בישראל??

הבנתי שהיא גם משפרת איכות הזרע, תנועה הזרע וכו, אז למה בעצם לא מרבים להשתמש בה? או שכן?

כאשר באתי לרופא אורולוג הוא אמר שאין שום תרופה שמשפרת וניתן לעשות רק הפריה……

למה לא לנסות קודם מהקל…

ועוד שאלה את התוספת ויטמינים VITAMALE ?? שמעת על זה??

ד"ר האם זה באמת תוסף שעוזר ובמה הוא עוזר?

תודה על התשובה.

admin
שלום,
לגבי SUSTANON: הזריקה הזו היא תערובת של תרכובות טסטוסטרון, הנפוצה בייחוד בקרב בוני גוף.
בניגוד להבנתך, וכמו בכל מתן של טסטוסטרון, התרופה מדכאת ייצור זרע באופן משמעותי ולתקופות ארוכות, ובחלק מהגברים אף באופן מוחלט.
ככלל, אין אכן תרופת פלא לשיפור איכות הזרע, ויש צורך בבירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר, כדי למצוא את הבעיה הגורמת למצב, ולטפל בה.
לגבי VITAMALE ודומיו: למעשה, אין מחקרים רפואיים טובים, שהצליחו להראות השפעה משמעותית (הגדלת שיעור הריונות) בשימוש בתוספים אלה.

כדאי לבצע בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
ד"ר שי שפי


שאלות נוספות בנושא: איכות הזרע



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
