דופלר אשכים

29 שאלות גולשים בנושא » דופלר אשכים


11 בינואר 2010

תיקון וריקוצלה

אני ובעלי מנסים להרות ללא הצלחה לאחר 4 ניסיונות כושלים של IVF בשיטת ICSI . לפני שנה בעלי ביצע א.ס ודופלר אשכים ונמצא דרגה קשה של וריקוצלה דו צדדי עם היפוך זרימה, הוא ביצע שוב לפני חודש והפעם נמצאה דרגה מאוד קלה של וריקוצלה יותר משמאל..
האם יש צורך בניתוח ? האם יתכן שרמה של וריקוצלה תרד משמעותית במהלך שנה ?
אודה על תשובתך.

admin
שלום,
לאחר הערכה שתכלול בין השאר בדיקה גופנית של בעלך, וגם התרשמות מבדיקות הזרע שלו, ניתן יהיה לאמור האם יש צורך בניתוח וריקוצלה, או בבירור נוסף.
אולטרה סאונד היא בדיקה שתלויה מאוד בבודק ובצורת הבדיקה, ולא מפתיע לראות הבדלים כאלה בין בדיקות. ללא טיפול, וריקוצלה לא חולף.
ככל, המקום של בדיקת אולטרה סאונד אשכים בבירור של וריקוצלה מוגבל מאוד.
בברכה,
ד"ר שי שפי
8 באפריל 2010

ווריקוצלה ובדיקת זרע

שלום דוקטור,

אני בן 31 ואני ואשתי מנסים להביא ילדים מזה 6 חודשים.
בצעתי בדיקת זרע וכל הפרמטרים יצאו תקינים למעט מורפולוגיה -3% (ריכוז -43.0 מיליון , תנועתיות-47%)
במקביל אורולוג שלח אותי לבדיקת דופלר אשכים ונמצא ווריקוצלה משמאל עם קוטר 3.5 ממ עם עצירת זרימה במאמץ. האם זו ווריקוצלה חמורה? מה היא הדרגה שלה? האם נדרש ניתוח? במידה ואבצע את הניתוח האם זה ישפר את הזרע? האם ניתוח יכול לפגוע באיכות הזרע?
תודה רבה

admin
שלום,
בבירור פוריות הגבר יש לבצע מינימום של שתי בדיקות זרע.
הנתון של מורפולוגיה בעייתי משהו, ואתה מוזמן לקרוא עליו באתר.
שאלה שחוזרת ועולה בפורום, היא המקום של US בבירור וריקוצלה. לצערי, גם חלק מהרופאים, שזה לא תחום עיסוקם העיקרי, מפנים את מטופליהם לבדיקה, למרות חשיבותה השולית, אם בכלל, לבירור.
לכל השאלות שלך יש תשובות לאחר בירור אנדרולוגי מקיף, ולא ניתן לענות עליהן בלעדיו.
בכל מקרה, ניתוח לא יכול לפגוע באיכות הזרע. השאלה אם יש אינדיקציה (סיבה) רפואית לבצע אותו.
בברכה,
ד"ר שי שפי
3 במאי 2010

וריקוצלה וספירת זרע נמוכה

דוקטור שלום,
לאחרונה לאחר שבת זוגתי ואני ניסינו להיכנס להריון פניתי לאורולוג, בעקבות בדיקת דופלר אשכים נמצא וריקוצלה דרגה 2-3. בבדיקת זרע נמצא ספירת זרע נמוכה מאוד 1.1 מיליון למיליטר.
כיצד עליי להמשיך טיפול ? האם לפנות לניתוח ? צינתור (גת-גורן ) ? האם יש טיפולים נוספים להעלאת כמות הזרע?כדורים ? ויטמנים ?
מה הסיכוי שלאחר הצינתור תעלה ספירת הזרע?
זקוק לעצתך ועזרתך,
תודה

admin
שלום,
המפתח לבעיה שלך הוא בירור אנדרולוגי מסודר, הכולל בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה שונות.
יש צורך בבדיקת זרע אחת נוספת לפחות, ואם התוצאות באותו סדר גודל, יש לשלוח פרופיל הורמונלי ובדיקות גנטיות.
עד שלא תהיינה כל התשובות, לא ניתן להחליט כלל האם טיפול כלשהו בוריקוצלה בכלל מוצדק אצלך.
כשלא מבצעים בירור אצל אנדרולוג, יתכן שיוצעו לך טיפולים שאין להם כל הצדקה רפואית.
כעיקרון, הניתוח המיקרוכירורגי לוריקוצלה הוא הטיפול הטוב ביותר הקיים היום, והוא טיפול הבחירה בכל המרכזים המובילים בעולם. ניתוח זה עדיף על כל האפשרויות האחרות, ובכללן צינתור, בשקלול הסיכויים לשיפור עם הסיכון לסיבוכים.
בברכה,
ד"ר שי שפי
19 במאי 2010

בדיקת אולטסאונד + דופלר אשכים

שלום דר' שפי,
אנו בני 38, נשואים כשנתיים, לפני כשנה התחלנו בטיפולי פריון. לאחר שהובחנה אצל בעלי מורפוליה נמוכה(בדיקה ראשונה: 1%, בדיקה שניה חודשיים אחרי 3%), עברנו השבחת זרע שלא הצליחה. , הבנו שאין מנוס מהפרית IVF. אני איבדתי את שחלה שמאל לפני כ 10 שנים בעקבות ציסטה שסובבה את השחלה. מחזור סדיר,שחלה ימין ורחם ברוך השם תקינים.

היום אנחנו אחרי 3 הפריות IVF, שלצערנו לא הצליחו. בהפריה השנייה (לפני כ4 חודשים) נקלט הריון (לאחר שהוחזרו 2 עוברים של יום השני+החזרה נוספת של בלצוטיס), אך מיד היתה הפלה, ביום ה15- מאז ההחזרה של הבלטוציסט.

בשאיבה האחרונה(השלישית) שבוצעה לפני כחודש באסותא, הרופא אמר לבעלי שהזרע שלו באיכות מאוד נמוכה, התנועה וריכוז נמוכים. הוא הציע לעשות בעתיד מיון של תאי זרע בהגדלה של 6,000(במרפאה של ברטוב), בנוסף להמיון הסטנדרטי שנעשה באסותא. במקביל בעלי עשה היום בדיקת אולטרסאונד אשכים + דופלר (אצל דר' בלינקי במכון ממוגרף בפ"ת), התוצאות של הבדיקה מאוד מדאיגות אותנו. הרופא אמר לבעלי שכנראה יצרך ניתוח, ושהוא נמצא בקבוצת סיכון למחלה הנוראית ויצטרך כל שנה לחזור על הבדיקה. להלן התוצאות, נשמח לדעת מה דעתך ומה הסיכויים שלנו להצלחה להוליד ילדים,ובאיזה דרך , ומה כדאי לנו לעשות?

להלן תוצאות הבדיקה:

אשך ימין: מיקרוליטאזיס, ללא גוש. בגודל 2.4*4.1 ס"מ. נפח 11 CC. אפידידימוס באיזור הראש 8 מ"מ. זרימה עורקית כ 6.5 סמ"ש עם 0.58 RI. הודגמו ורידים מורחבים בפלקסוס פמפנימומיסס ובקורד של האשך עם היפוך זרימה בולסלוה. מתאים לוריקולצה בדרגה 2.

אשך שמאל: מיקרוליטאזיס, ללא גוש. בגודל 2.1*4.0 ס"מ, נפח 11 CC. אפידידימוס באזור הראש 8 מ"מ. זרימה עורקית כ 6.5 סמ"ש עם 0.57RI. הודגמו ורידים מורחבים בפלקסוס פמפנימורמיס ובקורד של האשך עם היפוך זרימה בולסלוה. מתאים לוריקוצלה בדרגה 3.

סיכום :וריקוצלה דו צדדי דרגה בינונית מימין וקשה משמאל. אטרופיה קל של אשך שמא ייתכן משני לוריקוצלה. מיקוליטאזיס דו צדדי דורש מעקב סונר דופלר פעם בשנה(פרדיקטור סימנומה).

admin
שלום,
לפי מה שתיארת, יש צורך ברור לבירור אנדרולוגי של בעלך.
יתכן שיש צורך בטיפול לוריקוצלה.
לגבי הסתיידויות זעירות בבדיקת US: בעבר הלא-רחוק, אכן ההתייחסות היתה כגורם סיכון ממשי לגידול באשך. עם הזמן נוכחנו כי במרבית המקרים, המצב שונה. עם זאת, גם כאן דרושה הערכה מסודרת, והדרכה לבדיקה עצמית באופן קבוע.
בברכה,
ד"ר שי שפי
23 ביוני 2010

דופלר אשכים ivf

שלום נשואים שלוש שנים ללא ילדים לאחר בדיקות הבעייה היא זרע לא תקין רק5% תנועה .לאחר הפרייה והשבחות שלא צלחו הופננו לאורולוג .
אשך ימין ווסקורילזציה תקינה גם בימין, היפוך מינימלי בכוון הזרימה הנגדית ובימין קיים גודש בכלי הדם ומעל סביב האשך, רוחב הוריד 4 מלימטר.
האם ניתן לעשות ניתוח שאולי יישפר משהו ? אודה עלתשובה מהירה.

admin
שלום,
תנועתיות של 5% היא מצב די קיצוני, בהנחה שקיים ביותר מבדיקת זרע אחת.
לרוב, וריקוצלה לא גורם להפרעה כה קשה.
יש צורך לבצע הערכה אנדרולוגית מסודרת של בן זוגך ושל תוצאות הבדיקות שלו.
המלצה לטיפול תהיה רק בתום בירור.
בברכה,
ד"ר שי שפי
25 ביוני 2010

דחוף-כאב-וריקוצלה?

גיליתי לפני שובעיים מן בליטה באשך שמאל בחלק העליון. נשלחתי לאולטרה סאונד-דופלר אשכים ע"י רופא משפחה.
פיענוח:
שני האשכים בגודל ובמרקם תקינים.
תהליך ציסט 0.16 ס"מ באשך שמאל וציסטה צלולה באשך ימין 0.2 ס"מ. בנוסף הודגמה וריקוצלה 0.5 ס"מ.
הודגמו סימני היפוך כיוון זרימה ורידית לאחר וולסלבה בצד שמאל בלבד.

עם התוצאות הללו הלכתי לאורולוג מומחה שעשה בדיקה קלינית וקבע שאין לי וריקוצלה וכי מה שהודגם שם , גם הוא ציסטה שאמורה להיעלם עם הזמן.
חשוב לי להזכיר שלא הגעתי עם כאבים עמומים באיזור הבליטה (הקטנה) אבל בבדיקה שהוא עשה לי הרגשתי כאב ומאותו זמן יש לי כאב לסירוגין באותו מקום.
הוא קבע שאני צריך לעשות בידקה נוספת בגלל הציסטות בעוד שלושה חודשים למעקב וגם הן לדעתו סתמיות.
האם אני צריך חוות דעת נוספת לגבי מה שהוגדר בדופלר(אולטראסואנד) כוריקוצלה או לסמוך על דעתו שזו אינה וריקוצלה- מה שאומר שהכאב שאני חש כרגע, לא ברור?
עזרתך בבקשה,

admin
שלום,
לציסטות באפידידימיס אין לרוב משמעות שלילית. מיעוטן יגדלו עם הזמן וידרשו ניתוח בגלל תחושת אי-נוחות בשק האשכים ("אפקט מסה"). בכל מקרה, אין מדובר בגידול ממאיר.
וריקוצלה בגודל 0.5 ס"מ אמור להתגלות בבדיקה הגופנית. מציע שתיבדק בשנית.
בברכה,
ד"ר שי שפי
1 ביולי 2010

הפרעות זקפה

שלום.
אני בן 35 התחתנתי לפני 3 חודשי, מקיים יחסי מין בממוצע של פעמיים ביום.. חלק מהמקרים השתמשתי בכדורי סיאליס (מעט מאוד). כיום מרגיש שאין לי זקפה חזקה (כמעט ואין), על אף האווירה הנוחה והגירויים השונים. יש לציין שאני מעשן נרגילה וגם מחוסר פעילות ספורטיבית וגם יש לי לחצים שונים. אני לא חושב שזו הסיבה, אנא ממך להציע לי דרכי טיפול. (יש לציין שעשיתי בדיקת דופלר אשכים בעבר והכל היה תקין).

admin
שלום,
לא ניתן להציע טיפול ללא בירור אנדרולוגי בסיסי (לפחות).
כאשר יש אבחנה, ניתן לטפל.
בברכה,
ד"ר שי שפי
26 ביולי 2010

דופלר אשכים ivf

מתלבטים האם לנתח ..
הנתונים הם:
אשך ימין בגודל 2*4.2 ס"מ פרנכימה שמורה , ללא גושים,יותרת האשךתקינה .
אין נוזל סביב, אין גודש בכלי הדם מעל וסביב האשך ווסקולריציה תקינה בפתיחת דופלר צבע וביצוע ולסווה מודגמים והגברה היפוך מינמלי בכייון הזרימה הנגדית .
אשך שמאל 2.2*4.2 פרנכימה שמורה,ללא גושים יותרת האשך תקינה ,אין נוזל סביב האשך,קיים גודש בכלי הדם מעל וסביב האשך,רוחב הוריד במנוחה 4 מ"מ ווסקולריזציה תקינה היפוך בכייון הזרימה הנגדית.
לסיכום : ורקיוצלה בינונית משמאל ומינמלית מימן.

בבקשה תשובה האם יש אפשרות להרות טיבעי ? ולו סיכוי קטן או שממש לא טוב
האם כדאי לנתח ?
עוברים הפריות (אצל האישה הכול תקין יש לה ילד מנישואים קודמים .
תודה רבה

admin
שלום,
1. הצורך בניתוח וריקוצלה לא נקבע ע"י US, שתרומתו בבירור ממצא זה לרוב שולית ביותר (או אפסית).
2. יש צורך להשלים הבירור האנדרולוגי, כולל, אך לא רק, 2 בדיקות זרע לפחות.
בברכה,
ד"ר שי שפי
23 באוגוסט 2010

וריקולציה.

שלום וברכה.
בעלי בן 27, באופן כללי בריא ברוך ה' ואנחנו נשואים כשנתיים.
בשנה האחרונה אנו מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה.
יש לי הפרעת ביוץ ואני מטופלת בתרופות ומעקב זקיקים.
ביצענו בדיקת זרע ולאור התוצאות, עלה כי יש צורך בהשבחה והזרעה.
בעלי עשה בנוסף היום דופלר אשכים והרופא ציין: "ורידים ספרמטיים עם היפוך זרימה".
הייתי מאוד מעוניינת לדעת מה המשמעות של הנ"ל, האם ניתן במצב זה להיכנס להריון ומהו סוג הטיפול שעשוי להתאים לו.
תודה רבה!!!

admin
שלום,
בעלך צריך להגיע לבדיקה אצל אנדרולוג.
לפי הבדיקה ותוצאות בדיקות העזר שביצע, ניתן יהיה לקבוע הצורך בבדיקות נוספות, או בטיפול בוריקוצלה.
בברכה,
ד"ר שי שפי
23 באוגוסט 2010

דופלר אשכים ivf

שלום
לאחר 2 הפרייות שלא צלחו,
לפי אבחנה של רופא ניתן לנתח סיכוי של 50 אחוז לכאן או לכאן .
שאלתי היא אולי אתה יודע אם נעשהאת הניתוח אחרי כמה זמן אפשר לתת זרע בשביל הפרייה ?
כרגע יש לי מנוחה חודשיים עד הטיפול הבא האם זה הזמן לניתוח ?
תודה מראש

admin
שלום,
שאלתך אינה ברורה.
מה הבעיה? איזה בירור נעשה? איזה ניתוח הוצע?
בברכה,
ד"ר שי שפי
23 באוגוסט 2010

שאלה לגבי לוריקוצלה

שלום, אשמח מאוד אם אקבל עזרה מימך!
בעלי עבר דגימת זרע שיצאה לא טובה זרעים בודדים בתנועה(בקיצור)
לאחר מכן הרופא שלך אותו לעשות מס בדיקות
אולטרסאונד אשכים וזרימה ובדיקות דם בנוסף בדיקת זרע נוספת
לפני מס ימים הוא עשה אולטרסאונד וזרימה
בתוצאות בבדיקה על קולית של אשכים+דופלר אשכים יצא
שישי לו באשל ימין לוריקולציה בדרה 1 ובצד שמאל לוריקוצלה בדרגה 3
סיכום הרופא היה : וריקוצלה דו צדדית קל מימין ובינוני עד קשה משמאל, אטרופיה קלה של שני האשכים מעט יותר מימין
אשמח מאוד לשמוע מה אפשר לעשות בנושא ואם אוכל להכנס להריון? אם כן האם זה יהיה בקרוב?
חשוב להגיד שלפני 3 שנים נכנסתי להריון מימנו
ושאני עשתי גם מס בדיקות שיצאו חיוביות לגמרי גם צילום רכם תקין
אשמח מאוד לתשובה מידית!

תודה רבה

admin
שלום,
בהנחה שהממצאים בבדיקת הזרע קיימים ביותר מבדיקה אחת, מדובר במצב של "כמעט אזואוספרמיה", הדורש למעשה התייחסות ובירור אנדרולוגי כמו לגבי אזואוספרמיה.
אבחנת וריקוצלה היא בראש וראשונה בהתאם לבדיקה הגופנית, ולא לפי US.
החלטה אם אפשר / צריך לטפל בוריקוצלה תתקבל בתום הבירור.
ניתן לנסות להשיג הריון באמצעות הפריה חוץ גופית, בשלב זה.
בברכה,
ד"ר שי שפי
25 באוגוסט 2010

דופלר אשכים ivf

שלום
רציתי לדעת האם אפשר לעשות ניתוח בין טיפולי הפרייה או שאם בעלי ינותח נצטרך להמתין זמן רב?
בגלל שהזרע נורא חלש ולמרות שיטת המיקרו לא מצליחים להקפיא עוברים וגם העוברים שנוצרים לא מצליחים לשרוד .
שאלתי היא כל חודש מבחינתנו הוא זמן יקר , כמה זמן לאחר הניתוח הוא יוכל לתת זרע בשביל ההפרייה .
ועוד שאלה : מהי עלות הניתוח בפרטי או בבי"ח ציבורי ?
(אנ מטופלת של אסותא )
המון תודה

admin
שלום,
1. אני מבין שאת שואלת לגבי ניתוח וריקוצלה. אפשר להינתח בין טיפולי הפריה. הדבר לא פוגע בהם.
2. אפשר לתת זרע להפריה מיד אחרי הניתוח. למעט כאב / אי נוחות בתקופת ההחלמה המיידית שלאחר הניתוח, אין כל בעיה.
3. ניתוח וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית לא מבוצע במגזר הציבורי.
בברכה,
ד"ר שי שפי
28 בספטמבר 2010

וריקוצילה

אני בן 31 נשוי מזה שנה בבדיקות זרע היה 7 מיליון ובבדיקת דופלר אשכים יצא וריקוצילה דרגה 2 בשמאל.
מה זה?מה הפתרונות?

admin
שלום,
וריקוצלה הוא אבחנה של בדיקה גופנית ולא של US. תוכל לקרוא באתר.
בדיקת הזרע לא תקינה. יש לבצע בדיקה נוספת, ולהגיע להערכה אנדרולוגית מסודרת לשקילת טיפול.
בברכה,
ד"ר שי שפי
17 באוקטובר 2010

וריקוצלה

לפני מס' שבועות בעלי נשלח לבצע בדיקת דופלר אשכים ,מהבדיקה יצא כי באשך השמאלי קיימת ציסטה כ0.3 בראש האפידידימוס ,כמו כן נרשם כי הודגמה וריקולציה דרגה 2-3 עם הדגמת זרימת דם חוזרת ,ללא הידרוצלה ..
למה הכוונה במושגים אלה …האם ניתן לפשט את הנ"ל ולהסביר מהי הדרך לטפל???

admin
שלום,
ציסטה באפידידימיס הינה ממצא שפיר של חלל מלא בנוזל. לרוב, אין לו כל משמעות.
יש צורך לבדוק את בעלך, ואם אכן קייים וריקוצלה לפי הבדיקה הגופנית, יש לבצע בירור אנדרולוגי כמקובל.
בברכה,
ד"ר שי שפי
28 באוקטובר 2010

עקרות פתאומית?

שלום,
אני ובעלי מנסים להכנס להריון שנה וחצי (יש לנו 2 ילדים בני 10 ו4) בדיקת זרע לא נצפו תאי זרע גם בריכוז.
בדיקות הורמונים תקינות TCH 5.8
אולטראסאונד ודופלר אשכים תקין.
לאן כדאי לנו לפנות מכאן? ומהי הדרך המהירה ביותר (גם באופן פרטי)
מיותר לציין שאנחנו בהלם וביום בהיר אחד ובמפתיע הכול השתנה תופעה מוכרת?

אודה לך על תשובתך המהירה

admin
שלום,
הדרך האפקטיבית והבטוחה ביותר, לאו דווקא המהירה ביותר, היא לבצע בירור אנדרולוגי מסודר.
בברכה,
ד"ר שי שפי
1 בנובמבר 2010

איבחון ווריקוצלה

עשיתי איבחון דופלר אשכים לפני כשבועיים אצל ד"ר בלינקי ואיבחן ווריקוצלה דרגה 3 משמאל עם היפוך זרימה ומצד ימין דרגה 2 עם היפוך זרימה .ולפני כמה ימים עשיתי איבחון נוסף דופלר אשכים ע"י ד"ר פילצ'ינסקי שנייהם במכון ממוגרף .אצל ד"ר פילצ'ינסקי התשובה הייתה הפוכה לגמרי שניי הצדדים תקינים ווריקוצלה דרגה 1 משמאל ללא היפוך זרימה
הייתכן??

admin
שלום,
1. ייתכן. US היא בדיקה שמאוד תלוייה במבצע.
2. הרבה יותר חשוב בנושא וריקוצלה הם הבדיקה הגופנית וההערכה אצל אנדרולוג, שהצורך בטיפול נקבע לפיהם.
בברכה,
ד"ר שי שפי
10 בדצמבר 2010

האם חייב ניתוח ואם כן איזה?

דוקטור שפי שלום,לי ולאישתי בעיות פריון(אין לנו ילדים)בספירת זרע ה אחרונה שעשיתי,המדדים הבעייתיים הם מורפולוגיה 3%,ותאי דם לבנים5.3 מיליון,ספירה נמוכה ריכוז 14 מיליון.בדופלר אשכים שעשיתי יתגלה:
וריקוצלה דרגה 1-2 משמאל ללא היפות בזרימה,אין עדות להידרוצלה.האם הבעיה חמורה ואני צריך לעבור ניתוח,מה ניתן לעשות כדי לשפר את איכות הזרע?ואיזה ניתוח אתה ממליץ אם בכלל? תודה!

admin
שלום,
ראשית יש צורך להיבדק.
אח"כ יתכן שיהיה צורך בבדיקות מעבדה נוספות.
בהמשך ניתן יהיה להציע טיפול.
אם אכן תהיה סיבה לטפל בוריקוצלה, האופציה המודרנית והטובה ביותר היא מיקרוכירורגיה.
בברכה,
ד"ר שי שפי
20 בינואר 2011

וריקוצלה וציסטה

לאחר כאבים באשכים נעשתה בדיקת א.ס ודופלר אשכים.נמצאה ציסטה בראש אפידדימיס משמאל ווריקוצלה דרגה שתיים. השאר תקין. מה זה אומר?

admin
שלום,
ציסטה בראש ה-E היא ממצא שפיר, וברוב המכריע של המקרים אינו דורש התייחסות נוספת.
הוריקוצלה דורש בדיקה והערכה אנדרולוגית.
בברכה,
ד"ר שי שפי
27 בינואר 2011

אולטרסאונד אשכים

שלום רב,
אני בת 28, בעלי בן 31 מנסים שנה להיכנס להיריון.
הופנינו לבדיקות. הממצאים הראו שאני פוליציסטית ושאצטרך לקבל כדורים לתזמון הביוץ. בדיקת זרע בוצעה פעמיים בהפרשים של חודש וחצי. בשתי הבדיקות יצא מורפולוגיה 0 שאר המדדים תקינים. בעלי הופנה בנוסף לאולטרסאונד ודופלר אשכים ואלו התוצאות:
.שני האשכים במבנה וגודל תקינים.
האפדידימוס מימין ושמאל הודגם תקין.
לא הודגם נוזל הכמות חריגה בשני האשכים.
משמאל, הודגמה הרחבה ורידית עד כ- 0.38 ס"מ עם היפוך זרימה בולסלבה,ווריקוצלה.
בבדיקת דופלר צבע זרימת דם תקינה.
סיכום:
ווריקוצלה משמאל כמתואר.

יש לי מספר שאלות:
1. מה זה אומר? מה חומרת המצב?
2. האם הכוונה לווריקוצלה נמוכה, בינונית או גבוהה?
3. האם יש צורך בתיקון?
4. מה הסיכויים לכניסה להיריון באמצעות הזרעות/IVF?

מאוד מודאגים אשמח להסבר
,תודה

admin
שלום,
1. הערכה של וריקוצלה נעשית בבירור אנדרולוגי.
2. דרגת הוריקוצלה נקבעת לפי הבדיקה הגופנית, ולא לפי US.
3. צורך בטיפול נקבע גם הוא לפי ממצאי ההערכה האנדרולוגית.
4. תלוי בשאר מדדי הזרע, ושאר תוצאות הבירור של בעלך ושלך.
בברכה,
ד"ר שי שפי
31 בינואר 2011

וריקוצלה

שלום. אני סובל מאיכות זרע קשה בעבר עברתי ניתוח וריקוצלה בהדסה דרך הצוור באשך שמאל לאחר ממצא בדופלר אשכים נראה שהניתוח לא הצליח ורמת הזרע ירדה לאפס לאחר בדיקה לפני כחודשיים הניתוח התבצע לפני כ-6 שנים בערך השאלה האם אני צריך לבצע ניתוח מתקדם יותר האם יש סיכויי רציני להצלחה שאחזור לתפקד כמו כל גבר נורמלי ואיזה שיטה יותר תתאים מיקרוכירוגי או גתגורן או משהו אחר וגם אם יש השתתפןת של קופות חולים תודה

admin
שלום,
1. יש צורך לעבור / להשלים הערכה אנדרולוגית כדי להחליט האם יש תועלת בטיפול בוריקוצלה במצבך.
2. האופציה המיקרוכירורגית מודרנית יותר ועדיפה על הצנתור.
3. אופציה זו ממומנת ע"י ביטוחי בריאות ולא ע"י קופ"ח.
בברכה,
ד"ר שי שפי
12


שאלות נוספות בנושא: דופלר אשכים



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
