אולטרסאונד אשכים

19 שאלות גולשים בנושא » אולטרסאונד אשכים


24 בפברואר 2010

ירידה חדה בליבידו

בן 40 נשוי+3 .בשנה האחרונה חלה ירידה משמעותית בתפקוד ובחשק המיני, לא רק כלפי בת הזוג שלי , אלה כלפי כל אישה, גם כדוגמאת בר רפאלי…במהלך השנה ביצעתי עשרות בדיקות דם, הומונליות בעיקר (אנדוקריניות), אפרט תוצאות בהמשך…
כמו כן ביצעתי אולטרסאונד אשכים שיצא תקין מלבד וריקוצל קל בצד שמאל.הייתי אצל לא מעט אורולוגים, אנדוקרילוגים, ורופאי סקס.יש לציין כי בכל הבדיקות הטוטאל טסטוסטרון היה נמוך במעט מהתחום בו הוא צריך להימצא. הטסטוסטרון החופשי לרוב היה בתחום המתאים.לציין כי אני מצליח חדירה+שפיכה עם ויאגרה אך ללא הנאה מירבית.להלן התוצאות:
TOTAL TESTO 2.75 NG/ML (אמור להיות בין 3-10)
BIOAVALIABLE TESTO 1.5 ׁ(אמור להיות בין 0.6-2)
FSH 7 (אמור להיות בין 0.7-11.1 )
LH 3.72 (אמור להיות בין 0.8-7.6)
PROLACTINE 107 (אמור להיות בין 53-360)
כמו שרואים מלבד הטוטאל טסטוסטרון שהוא נמוך בעשרות בדיקות דם שעשיתי, הכל תקין.לציין כי קיבלתי טיפול באנדרוגל , ללא הצלחה.
מה אתה ממליץ לי לעשות? כאחד שעד לפני שנה היה לו תאבון מיני מוגבר, מה קרה?מציין גם שבדיקת בלוטת התריס תקינה TSH .האם עצם זה שהטסטוסטרון החופשי שלי תקין מעיד על כל שאין בעייה?

admin
שלום,
הגדרת הסינדרום של T נמוך כוללת תלונות וסימנים אצל המטופל, יחד עם עדות מעבדתית של T נמוך. האבחנה יכולה להיות מורכבת.
צריך לבצע אצלך הערכה אנדרולוגית מקיפה, ובשלב ראשון לבדוק מהן כל התלונות שלך, שיכולות להתאים גם לבעיות אחרות. אכן, הניסיון הטיפולי באנדרוג'ל לא הצליח.
מבחינת המעבדה, רמת T שלך, לפי הגדרות בינלאומיות, נחשבת בתחום ביניים, שבו אכן מומלץ לבדוק T חופשי או bioavailable, שאצלך תקין.
בברכה,
דר' שי שפי
19 במאי 2010

בדיקת אולטסאונד + דופלר אשכים

שלום דר' שפי,
אנו בני 38, נשואים כשנתיים, לפני כשנה התחלנו בטיפולי פריון. לאחר שהובחנה אצל בעלי מורפוליה נמוכה(בדיקה ראשונה: 1%, בדיקה שניה חודשיים אחרי 3%), עברנו השבחת זרע שלא הצליחה. , הבנו שאין מנוס מהפרית IVF. אני איבדתי את שחלה שמאל לפני כ 10 שנים בעקבות ציסטה שסובבה את השחלה. מחזור סדיר,שחלה ימין ורחם ברוך השם תקינים.

היום אנחנו אחרי 3 הפריות IVF, שלצערנו לא הצליחו. בהפריה השנייה (לפני כ4 חודשים) נקלט הריון (לאחר שהוחזרו 2 עוברים של יום השני+החזרה נוספת של בלצוטיס), אך מיד היתה הפלה, ביום ה15- מאז ההחזרה של הבלטוציסט.

בשאיבה האחרונה(השלישית) שבוצעה לפני כחודש באסותא, הרופא אמר לבעלי שהזרע שלו באיכות מאוד נמוכה, התנועה וריכוז נמוכים. הוא הציע לעשות בעתיד מיון של תאי זרע בהגדלה של 6,000(במרפאה של ברטוב), בנוסף להמיון הסטנדרטי שנעשה באסותא. במקביל בעלי עשה היום בדיקת אולטרסאונד אשכים + דופלר (אצל דר' בלינקי במכון ממוגרף בפ"ת), התוצאות של הבדיקה מאוד מדאיגות אותנו. הרופא אמר לבעלי שכנראה יצרך ניתוח, ושהוא נמצא בקבוצת סיכון למחלה הנוראית ויצטרך כל שנה לחזור על הבדיקה. להלן התוצאות, נשמח לדעת מה דעתך ומה הסיכויים שלנו להצלחה להוליד ילדים,ובאיזה דרך , ומה כדאי לנו לעשות?

להלן תוצאות הבדיקה:

אשך ימין: מיקרוליטאזיס, ללא גוש. בגודל 2.4*4.1 ס"מ. נפח 11 CC. אפידידימוס באיזור הראש 8 מ"מ. זרימה עורקית כ 6.5 סמ"ש עם 0.58 RI. הודגמו ורידים מורחבים בפלקסוס פמפנימומיסס ובקורד של האשך עם היפוך זרימה בולסלוה. מתאים לוריקולצה בדרגה 2.

אשך שמאל: מיקרוליטאזיס, ללא גוש. בגודל 2.1*4.0 ס"מ, נפח 11 CC. אפידידימוס באזור הראש 8 מ"מ. זרימה עורקית כ 6.5 סמ"ש עם 0.57RI. הודגמו ורידים מורחבים בפלקסוס פמפנימורמיס ובקורד של האשך עם היפוך זרימה בולסלוה. מתאים לוריקוצלה בדרגה 3.

סיכום :וריקוצלה דו צדדי דרגה בינונית מימין וקשה משמאל. אטרופיה קל של אשך שמא ייתכן משני לוריקוצלה. מיקוליטאזיס דו צדדי דורש מעקב סונר דופלר פעם בשנה(פרדיקטור סימנומה).

admin
שלום,
לפי מה שתיארת, יש צורך ברור לבירור אנדרולוגי של בעלך.
יתכן שיש צורך בטיפול לוריקוצלה.
לגבי הסתיידויות זעירות בבדיקת US: בעבר הלא-רחוק, אכן ההתייחסות היתה כגורם סיכון ממשי לגידול באשך. עם הזמן נוכחנו כי במרבית המקרים, המצב שונה. עם זאת, גם כאן דרושה הערכה מסודרת, והדרכה לבדיקה עצמית באופן קבוע.
בברכה,
דר' שי שפי
10 באוגוסט 2010

פיענוח של אולטרסאונד בעקבות כאבי אשך בצד שמאל

שלום רב,

עקב כאבים באשך שמאל נשלחתי לאולטרסאונד אשכים ואלו הממצאים:
"שני האשכים בגודל ומירקם תקינים.
יותרת האשך – בגודל תקין.
ציסטה בראש האפידידימיס הימני 0.3 ס"מ
הידרוצלה קלה מימין"
האם דרוש טיפול נוסף האם יש סיבה להילחץ? יש לציין כי עברתי ניתוח אשך תמיר בגיל 3 ואני מאוד חושש מניתוח נוסף. האם יש סיבה לדאגה?

תודה רבה מראש

admin
שלום,
ממצאי הבדיקה אינם מדאיגים.
יש צורך להשלים הבירור ולנסות למצוא הסיבה לכאבים.
בברכה,
דר' שי שפי
12 באוגוסט 2010

העדר אשכים

שלום, בני נולד עם מיקרופינס וחשד לאשכים טמירים דו"צ. במהלך שנת החיים הראשונה לחייו היה במעקב אנדוקרינולוגי, ובכל פעם האשכים נמושו, וכל הבדיקות ההורמונליות היות תקינות. בשלב כלשהוא בהגיעו לגיל שנה, כשלא הרגישו אותם יותר, הוחלט לבצע לפרוסקופיה, ולהפתעתנו הרבה נטען כי לא נמצאו אשכים כלל, בשום מקום, פרט ל2 צינוריות זרע מנוונות.
כמו כן, אולטרסאונד אשכים שהתבצע סמוך למועד הניתוח הראה גם כן כי יש אשכים. שאלתי היא – האם ייתכן, כי בזמן ההמתנה והמעקב אחר התפתחותו אשכיו התנוונו? או שייתכן כי מלכתחילה לא היו תקינים?

admin
שלום,
קשה להתווכח עם ממצאים בראייה ישירה בלפרוסקופיה, בייחוד אם צולמו.
בכ"ז, משהו לא מסתדר כאן: אם אכן הודגמו אשכים (בשק האשכים?) לפי US, לא היו מבצעים לפרוסקופיה.
ממליץ שתאספו את כל המסמכים, ותגיעו להערכה אצל אורולוג ילדים.
בברכה,
דר' שי שפי
23 באוגוסט 2010

שאלה לגבי לוריקוצלה

שלום, אשמח מאוד אם אקבל עזרה מימך!
בעלי עבר דגימת זרע שיצאה לא טובה זרעים בודדים בתנועה(בקיצור)
לאחר מכן הרופא שלך אותו לעשות מס בדיקות
אולטרסאונד אשכים וזרימה ובדיקות דם בנוסף בדיקת זרע נוספת
לפני מס ימים הוא עשה אולטרסאונד וזרימה
בתוצאות בבדיקה על קולית של אשכים+דופלר אשכים יצא
שישי לו באשל ימין לוריקולציה בדרה 1 ובצד שמאל לוריקוצלה בדרגה 3
סיכום הרופא היה : וריקוצלה דו צדדית קל מימין ובינוני עד קשה משמאל, אטרופיה קלה של שני האשכים מעט יותר מימין
אשמח מאוד לשמוע מה אפשר לעשות בנושא ואם אוכל להכנס להריון? אם כן האם זה יהיה בקרוב?
חשוב להגיד שלפני 3 שנים נכנסתי להריון מימנו
ושאני עשתי גם מס בדיקות שיצאו חיוביות לגמרי גם צילום רכם תקין
אשמח מאוד לתשובה מידית!

תודה רבה

admin
שלום,
בהנחה שהממצאים בבדיקת הזרע קיימים ביותר מבדיקה אחת, מדובר במצב של "כמעט אזואוספרמיה", הדורש למעשה התייחסות ובירור אנדרולוגי כמו לגבי אזואוספרמיה.
אבחנת וריקוצלה היא בראש וראשונה בהתאם לבדיקה הגופנית, ולא לפי US.
החלטה אם אפשר / צריך לטפל בוריקוצלה תתקבל בתום הבירור.
ניתן לנסות להשיג הריון באמצעות הפריה חוץ גופית, בשלב זה.
בברכה,
דר' שי שפי
22 בדצמבר 2010

אזואוספרמיה

שלום דר',

בעלי עשה פעמיים בדיקת זרע ולא נמצא זרע בבדיקה. אך נוזל כן נמצא בטווח התקין.

נעשה בעבר ניתוח של ריפלוקס דו צדדי, והורדת אשך שהיה גבוה.

היינו אצל אורולוג כדי לקבל הפניה לאולטרסאונד אשכים הוא אמר שזה מיותר…. ואף אמר לנו שהסיכויים שיהיו לנו ילדים הם נמוכים מאוד!

רציתי לדעת אם זה נכון, ואם העובדה שיש נוזל {בכמות תקינה} זה אומר שהאזואוספרמיה היא לא חסימתית, או שאין קשר ורק בבדיקות אחרות מגלים אם זה חסימתי או לא.

אנחנו כמובן מתכונים לפנות לרופא מומחה אבל חשוב לנו לדעת מה קורה בנתיים.

האם באמת רוב הסיכויים שלא נצליח להגיע להפריה.

אגב הlh והtsh קצת יותר גבוהים מהנורמה 10.3 ו13.6 בהתאמה.

admin
שלום,
1. אזואוספרמיה בנפח תקין בצירוף FSH גבוה מצביעים על אטיולוגיה (סיבה) לא-חסימתית.
2. LH גבוה מצביע על בעיה בייצור T, למרות שרמתו יכולה להיות עדיין תקינה.
3. מבלי לקחת בחשבון ממצאים אחרים בבירור אנדרולוגי מסודר, הסיכוי למצוא זרע עומד על 50-60%, בתלות בשימוש בטכניקה מודרנית (microTESE). בכל מחזור של IVF+ICSI הסיכויים להפריה->הריון->לידה נמוכים מהאחוזים הנ"ל, אך בהחלט קיימים, ולא כאלה שניתן לבטלם או להתעלם מהם!
בברכה,
דר' שי שפי
20 בינואר 2011

בירור אולטרסאונד

שלום דר' שפי ,

בניסיון להבין את דרגת החומרה של הוריקוצלה שיש לי , ביצעתי אולטרסאונד אשכים כולל דופלר . אציג בפניך את הממצאים על מנת שתוכל לעזור לי להבין את משמעותם . אציין כי האורולוג ביצע בדיקה פיסית של האשכים ע"י מישוש וטען כי קיים וריקוצלה .

האשכים בגודל ומרקם תקינים ללא עדות לגושים . נצפתה זרימת דם בתוכם . נפח הימני 8.5 סמ"ק והשמאלי 9.2 סמ"ק .בראשי האפידרמיסים נצפו מספר נגעים ציסטיים בקוטר עד 5.5 מ"מ משמאל . הודגם וריקוצלה דו"צ : בדרגה נמוכה מימין ודרגה בינונית משמאל , מלווה בהיפוך זרימת דם במאמץ . רוחב הוריד במנוחה 2.5 מ"מ , במבחן מאמץ – 3.8 מ"מ .

אציין כי אני סובל מאזואוספרמיה . בבדיקת זרע ראשונה לא נמצאו זרעים ובשניה נמצאו בודדים בתנועה טובה . ערכי FSH הינם 23.8 , ערכי LH הינם 12.1 וערך הטסטוסטרון הינו 11.0 . בדיקות קריוטיפ וכרומוזומי Y נמצאו תקינות לחלוטין .

רציתי לשאות לגבי הוריקוצלה :
1. האם ניתוח לתיקון הוריקוצלה יעזור לדעתך במקרה הנ"ל ?
2. מה הכוונה להיפוך זרימת דם במאמץ ? והאם ערכי הוריד במנוחה ובמאמץ הם נורמליים ? מה זה זה אומר בעצם ?

תודה רבה !

admin
שלום,
"דרגת החומרה", או למעשה, הצורך בטיפול בוריקוצלה, נקבע בהתאם לממצאים בבירור.
לרוב, בשאלה של וריקוצלה, אין בממצאי ה-US להוסיף על הממצאים בבדיקה הגופנית ובשאר הבירור.
בקשר לשילוב של וריקוצלה עם אזואוספרמיה, יש יתרון ב-2 אספקטים לתיקון הוריקוצלה:
1. לעתים מושגת חזרה של זרע לזירמה.
2. לאחר תיקון כזה, יש סיכוי טוב יותר למצוא זרע באשך ע"י הפקת זרע כירורגית.
כמובן שחשוב לבצע את הטיפול הטוב והמודרני ביותר לוריקוצלה - מיקרוכירורגיה.
בברכה,
דר' שי שפי
24 בינואר 2011

בדיקת זרע ורמת טסטסטרון

שלום דר' שפי אני נשוי מזה שמונה חודשים ללא הריון פניתי לאורולוג והפנה אותי לבדיקת זרע ואולטרסאונד אשכים עשיתי שתי בדיקות זרע בהפרש של חודש ימי הימנעות:5. והתוצאות היו:
בבדיקה הראשונה:
נפח:1.5
ריכוז:17 מליון
סה"כ תאי זרע:25.5
תנועה:21%
מורפולוגיה תקינה:4%
כדוריות לבנות:2-3 מליון

תוצאות הבדיקה השניה:
נפח:1.5
ריכוז:58 מליון
סה"כ תאי זרע:87 מליון
תנועתיות: 28%
כדוריות לבנות: 1-2
מורפולוגיה תקינה:7%

באולטרסאונד הכל תקין, ביקשתי מהרופא לעשות בדיקת הורמונים,עשיתי והכל יצא תקין חוץ מטסטסטרון 6.4
מה ההסבר שלך לתוצאות???
מה עלי לעשות אני מוטרד מאד!
תודה

admin
שלום,
יש שוני ניכר בין הבדיקות, אך בולטים בהן תנועתיות ירודה וריכוז גבוה מהנורמה של כדוריות לבנות. בנוסף, רמת T נמוכה (או קרובה מאוד לגבול התחתון של הנורמה, תלוי במעבדה).
מומלץ להשלים בירור מסודר אצל מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
27 בינואר 2011

אולטרסאונד אשכים

שלום רב,
אני בת 28, בעלי בן 31 מנסים שנה להיכנס להיריון.
הופנינו לבדיקות. הממצאים הראו שאני פוליציסטית ושאצטרך לקבל כדורים לתזמון הביוץ. בדיקת זרע בוצעה פעמיים בהפרשים של חודש וחצי. בשתי הבדיקות יצא מורפולוגיה 0 שאר המדדים תקינים. בעלי הופנה בנוסף לאולטרסאונד ודופלר אשכים ואלו התוצאות:
.שני האשכים במבנה וגודל תקינים.
האפדידימוס מימין ושמאל הודגם תקין.
לא הודגם נוזל הכמות חריגה בשני האשכים.
משמאל, הודגמה הרחבה ורידית עד כ- 0.38 ס"מ עם היפוך זרימה בולסלבה,ווריקוצלה.
בבדיקת דופלר צבע זרימת דם תקינה.
סיכום:
ווריקוצלה משמאל כמתואר.

יש לי מספר שאלות:
1. מה זה אומר? מה חומרת המצב?
2. האם הכוונה לווריקוצלה נמוכה, בינונית או גבוהה?
3. האם יש צורך בתיקון?
4. מה הסיכויים לכניסה להיריון באמצעות הזרעות/IVF?

מאוד מודאגים אשמח להסבר
,תודה

admin
שלום,
1. הערכה של וריקוצלה נעשית בבירור אנדרולוגי.
2. דרגת הוריקוצלה נקבעת לפי הבדיקה הגופנית, ולא לפי US.
3. צורך בטיפול נקבע גם הוא לפי ממצאי ההערכה האנדרולוגית.
4. תלוי בשאר מדדי הזרע, ושאר תוצאות הבירור של בעלך ושלך.
בברכה,
דר' שי שפי
22 בפברואר 2011

סיכון בניתוח

שלום ד"ר

אני אחרי ניתוח ורקיוצלה מיקרוסקופי .אחרי כאבים {לא חזקים במיוחד} שהיו לי במהלך מאמץ פניתי לביה"ח שערי צדק .
ללא קשר לכאבים הם ראו באולטרסאונד שאין זרימת דם באשך השמאלי שלי ואשך ימין תקין.
יש לציין כי איזור האשכים בצקתי מאוד [קשה]
האם ישנו דרך להצלת המצב ולהחזיר את זרימת הדם בניתוח.או שבכל אופן כדאי לחזור שוב על אולטרסאונד אשכים?
או שאני פשוט חייב להשלים עם המצב.
תודה מראש

admin
שלום,
ממליץ שתיבדק ע"י מומחה לפוריות הגבר, ובהקדם האפשרי.
לא ניתן להעריך את המצב בצורה טובה באמצעות התכתבות זו.
בברכה,
דר' שי שפי
21 ביוני 2011

האם יש צורך בניתוח

שלום רב!
רציתי לשאול האם יש צורך יישר בניתוח אם עשיתי אולטרסאונד אשכים ובדיקת זרע והאורולוג אמר לי שיש לי varicocele באשך שמאל,והאם יש לזה איזשהו סיכון?
ואם אני לא עושה עם זה שום דבר זה יכול להיות יותר גרוע?
ואם זה יעשה לי בעיות בלהביא ילדים?(אני עוד מאט מתחתן)
רציתי גם לשאול האם יש קשר לזה שהבטן שלי נפוחה בערך בחצי שנה האחרונה ולזה שהתגלה אצלי עכשיו varicocele

admin
שלום,
לא ניתן לייעץ לך, ללא בדיקה שלך, ושל כל הבדיקות שעשית עד כה.
יש מצבים המחייבים בירור נוסף, ויש כאלה בהם מומלץ לנתח.
אם אכן יש צורך לנתח, הפגיעה בייצור הזרע עלולה להחמיר עם הזמן, במידה שאינה מטופלת.
קרוב לודאי שאין קשר לבטן הנפוחה, אך יש צורך בבירור במקביל אצל רופא המשפחה / גסטרואנטרולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
27 ביולי 2011

ציסטה ביותרת האשך

היי דוקטור
הלכתי לאולטרסאונד אשכים
בדיקה שיגרתית והרופאה
אמרה לי שהיא רואה באולטרסאונד נגעים ציסטיים
עד כ 0.8
זה גדול ?דוקטור והיא הסברה לי שזה שום דבר ושזה חא מזיק
זה יכול ליגדול או להישאר כך
בתודה

admin
שלום,
ברוב המוחלט של המקרים אין חשיבות פרקטית לציסטות ביותרת האשך. לעתים ציסטות אלה עלולות לגדול ולהפריע.
בברכה,
דר' שי שפי
1 באוגוסט 2011

וריקוצליה – בדיקת זרע ווריקוצלה

שלום, אני בן 26,

רקע: ספורטאי, מעולם לא חשתי שום כאב באשכים, ללא בעיות רפואיות כאלו ואחרות.

הייתי אצל אורולוג מיוזמתי בגלל שאשך שמאל נמוך במקצת מאשך ימין (1-2 ס"מ). לאחר בדיקה הוא התרשם שיש לי (כנראה בלי שום קשר לתלונתי) וריקוצלה ועל פי הערכתו דרגה 2.
הוא שלח אותי לבדיקת זרע ואולטרסאונד אשכים.

בנתיים עשיתי בדיקת זרע וקיבלתי את התוצאות הבאות:

תאים מתים: 10%
נפח: 2
ריכוז: 125 מיליון למ"ל
תנועתיות כללית: 64%
תנועה פרוגרסיבית: 58%
תנועה לא פרוגר: 6%
תאים בלי תנועה: 36%
סכ"ה תאי זרע בתנועה פרוגרסיבית: 145 מיליון
סכ"ה תאי זרע: 250 מיליון
תאי דם לבנים: 0-1
תאי דם צעירים: 2-3
מורפולוגיה: תאים תקינים: 6% (פגם בראש 94%)

הנני מתכוון לבצע את הבדיקת אולטרסאונד בקרוב וכמו כן להפגש כמובן עם האורולוג עם כל התוצאות אבל בנתיים יש לי מספר שאלות:

1) האם הבדיקה תקינה על נסיונך והתרשמותך? אני מבין שהמורפולגיה נמוכה אבל ריכוז גבוה מפצה על זה לא?
2) מה המטרה של הבדיקת אולטרסאונד? לטוב ולרע יש לזה איזו שהיא השפעה על מצב הפוריות שלי במידה והבדיקה זרע כבר תקינה או שזה רק יגדיר את מצב הוריקצלה שלי? מה ההשפעות בעצם?
3) מה הקשר של כל זה לגובה האשכים (הגודל זהה) ומה אפשר לעשות עם זה אם בכלל?

admin
שלום,
1. הפרמטרים העיקריים בבדיקה תקינים. יתכן ודרוש בירור נוסף.
2. המקום של US בבירור וריקוצלה שולי, אם בכלל. לא ברור מדוע הופנית לבדיקה.
3. אצל מרבית הגברים האשך השמאלי נמוך מהימני. לא דורש טיפול.
בברכה,
דר' שי שפי
5 באוגוסט 2011

פענוח אולטרסאונד אשכים

אשמח לדעת מה דעתך על הבדיקת אולטרסאונד מאתמולי קצת רקע:
בן 39 עם ילד 1 (הריון ספונטני) כעת מנסים כבר שנה+ אצל אישתי הכל תקין(צילום רחם+פרופיל הורמונלי+ווסת סדירה)
אצלי בדיקות הזרע לא טובות- כמות +מורפולוגיה
הפרופיל ההורמונלי תקין (חוץ מטוסטסטרון שהוא מעט נמוך 17…)
בבדיקה פיזית האורולוג המומחה לא מצא וירקולציה או כל בעיה אחרת,ולא מבין למה כמות הזרע יורדת.
מדובר ב3 בדיקות תוך חודש וחצי שהאחת הייתה על גבול התקינה והאחרונה הייתה ממש ממש גרועה 80 אלף זרע ו0% מורפולוגיה.

האם האולטרסאונד תקין , מה אומרת הציסטה והאם יש עוד כיוון -לאן כדאי לפנות?

הנה הבדיקה:

שני האשכים בגודל ובמרקם תקינים.
הודגמה ציסטה צלולה בקוטר 0.8 ס"מ באזור זנב האפידידימוס השמאלי.
אין עדות להידרוצלה .
אין עדות לוריקוצלה.
דופלר אשכים- הודגמו זרימות דם עורקיות וורידיות תקינות ושוות בשני האשכים.

תודה רבה!

admin
שלום,
כמו שכבר כתבתי לך, לרוב אין תועלת בביצוע US בבירור פוריות הגבר, וכך גם נראה המצב אצלך.
ללא בדיקה שלך ובירור מסודר, לא ניתן להתקדם יותר.
בברכה,
דר' שי שפי
27 בנובמבר 2011

מורפולוגיה 0%

אני ובת הזוג שלי מנסים להכנס להריון זמן מה
אך ללא הצלחה
בהתחלה ניסנו דרך קיוםן יחסי מין רגילים לא הלך
לאחר מכן ניסנו דרך זריקות
בשביל ביוץ ללא הצלחה…
חשבנו ללכת ל IVF השאלה שלי האם כדי ללכת או לא
עכב זה שהמורפלוגיה שלי 0%
נ'ב
עשיתי אולטרסאונד אשכים והכל תקין

admin
שלום,
הפרטים שצירפת דלים, אך המורפולוגיה בבירור אינה תקינה.
אתה צריך לבצע בירור מסודר אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
לגבי IVF, יש להפנות את השאלה לרופא פוריות נשים.
בברכה,
דר' שי שפי
24 בדצמבר 2011

ביופסיה באשך

שלום
מבדיקת זרע שערכתי לא נמצא זרע בכלל גם לאחר ריכוז, אולטרסאונד אשכים יצא תקין רופא של הקופה הפנה אותי לבדיקת הורמונים ולבדיקת קריוטייפ, שלבצעם דרך הסדר הקופה לוקח 3 חודשים ועוד 3 חודשים לתשובה אני וזוגתי בני 37 ואין לנו הרבה זמן לחכות (בעבר לפני כ- 12 שנים ביצעתי טיפולי פוריות עם אישתי הראשונה אך אין לי ילדים), קראתי באינטרנט כי ישנו ניתוח הנקרא micro tese ברצוני לבצעו באופן פרטי האם אתה מבצע אותו? או יודע היכן מבצעים אותו? והאם הוא מומלץ למצבי? או ישנן דרכים זולות ומהירות יותר לבדוק קיום זרע? רופא הקופה טען שישנם דרכים מקובלות בקופה לפני שליחה לניתוח מסוג זה והדבר יכול לקחת לי לפחות שנה אם לא יותר לכן אעדיף את כל הטיפול באופן פרטי לתשובתך המהירה אודה

admin
שלום,
ראשית יש להשלים בירור אנדרולוגי מסודר.
לפיו ניתן יהיה להחליט אם אתה מועמד מתאים ל-microTESE.
זהו הניתוח המודרני והיעיל ביותר למצבים של אזואוספרמיה לא-חסימתית.
בכל מקרה, אני הרופא היחידי בארץ שעבר התמחות רשמית בשטח, ומבצע ניתוח זה באופן סדיר.
לייעוץ ראה פרטים בעמוד צור קשר.
בברכה,
דר' שי שפי
6 בינואר 2012

ניתוח tese

שלום

עקב בדיקת זרע שבה גילו כי אין זרע בנוזל ולאחר בדיקות הורמונים, קריוטיפ ואולטרסאונד אשכים שיצאו תקינות קיבלתי הפניה מקופ"ח מאוחדת לביצוע ניתוח tese עם הקפאת זרעים, היכן ניתן לבצע את הניתוח? והאם בכל בית חולים מקפיאים זרע? אבקש את עזרתך ועצתך (כמובן לאחר מציאת זרע ארצה גם לבצע IVF עם בת הזוג שלי)
תודה

admin
שלום,
TESE מבוצע במרכזים רפואיים רבים בארץ, ציבוריים ופרטיים. הקפאת זרע (אם נמצא) תלויה בנהלים מקומיים ובבנק הזרע.
הסיכוי למצוא זרע, ובמספרים גבוהים יותר, ובניתוח מודרני יותר שאינו מבוסס על ביופסיה אקראית, קיים ב-microTESE.
בברכה,
דר' שי שפי
7 במרץ 2012

בעייה בייצור הזרע

שלום דר' שפי,
בבדיקת זרע שעשיתי לפני כחודש נמצאו תאי זרע בודדים, וללא תנועה.
בבדיקה נוספת שעשיתי השבוע לא נמצא זרע כלל.

בתוצאת בדיקות אולטרסאונד אשכים שעשיתי נכתב כי "לא נצפתה וריקוצלה" (והיתר תקין).
בדיקת דם של הורמונים יצאה תקינה.
עשיתי בדיקות גנטיות, ועדיין לא התקבלה תוצאה.

אני בריא באופן כללי, משקל גוף תקין, עוסק בספורט באופן קבוע, לא מעשן ולא שותה אלכוהול. באמצע שנות השלושים.

שאלותי הן:
1. האם יש בדיקות נוספות שמומלץ לבצע בכדי לאבחן את הסיבה לכך שהזרע מיוצר בצורה לא תקינה?
2. מה הן דרכי הפעולה המומלצות במצב כזה?

תודה רבה,
עודד

admin
שלום,
יש לבדוק אותך, ולעבור על כל הנתונים בבדיקות שבצעת.
לפי כל הנ״ל ניתן פעמים רבות להבדיל בין הפרעה חסימתית ללא-חסימתית.
הטיפול בהתאם.
בברכה,
דר' שי שפי
12 במרץ 2012

ספירת זרע נמוכה

שלום רב
ספירת הזרע שלי היא כדלקמן:
volume 3.5
concentration 0.8
total concentration 2.8

ניבדקתי אצל אורולוג וגם ביצעת אולטרסאונד אשכים והכל היה תקין
ברצוני לציין שעברתי תאונת דרכים וניפגעתי ברגל והיתי מאושפז תקופה לא קטנה, כמו כן התאונה השאירה בי טראומה לא קטנה , דבר שהוביל אותי גם לטיפול אצל פסיכאטר ולקיחת תרופה clomex -בזמן האישפוז ו bonserin כיום
האם הכדורים והמצב הטראומתי שעברתי יכול להיות הסיבה לירידה המשמעותית ?
מחכה לתשובה

admin
שלום,
יש לבצע בירור אנדרולוגי מלא.
בברכה,
דר' שי שפי


שאלות נוספות בנושא: אולטרסאונד אשכים

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים


25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים