בדיקות דם

60 שאלות גולשים בנושא » בדיקות דם


3 בפברואר 2010

בדיקת זרע

אני ובעלי מנסים להביא ילדים כבר כמעט שנה. אני ערכתי בדיקות הורמונליות והכל יצא תקין, בעלי נשלח לבדיקת זרע ובבדיקה נמצא כי אין תאי זרע "אזוספרמיה", הרופא נשים שלי הפנה אותנו למחלקה לפוריות באיכילוב והוא שלח אותו לעוד סדרה של בדיקות (זרע, אולטראסאונד אשכים, קריוטיפ ועוד בדיקות דם) כרגע אנחנו לפני כל הבדיקות ואני ממש ממש בלחץ! אבקש לציין שבחצי שנה האחרונה הוא סבל במשך 3 פעמים מדלקות בגרון שבשניים מהן הוא אושפז עקב חום וקיבל אנטיביוטיקה ופעם האחרונה הוא סבל מזה עם אותם סימנים אך לא אושפז. אבקש לדעת האם בדיקה אחת היא סופית? ובמידה וכן, מה האפשרויות חוץ מתרומת זרע?

admin
שלום,
ראשית, אין אנו מסתמכים על בדיקת זרע אחת, ואכן נשלחתם לבצע בדיקה נוספת.
שנית, מחלה סיסטמית, ובייחוד מחלת חום, עלולה להשפיע בצורה קשה על ייצור הזרע. מומלץ לחזור על בדיקת זרע כ-3 חודשים אחרי מחלת חום.
שלישית, אם אכן מאובחנת אזואוספרמיה, ניתן במקרים רבים להבדיל בין חסימתית ללא-חסימתית, דבר המשפיע על ההמשך. יש ניתוחים להפקת זרע כירורגית, ושיעורי ההצלחה תלויים בסוג אזואוספרמיה. בכל מקרה, אני ממליץ שאת ההערכה יבצע אורולוג מומחה בפוריות הגבר.
לסיכום, גם אם האבחנה של אזואוספרמיה סופית, יש עוד כברת דרך ארוכה לפני תרומת זרע (או אימוץ).
בברכה,
דר' שי שפי
24 בפברואר 2010

ירידה חדה בליבידו

בן 40 נשוי+3 .בשנה האחרונה חלה ירידה משמעותית בתפקוד ובחשק המיני, לא רק כלפי בת הזוג שלי , אלה כלפי כל אישה, גם כדוגמאת בר רפאלי…במהלך השנה ביצעתי עשרות בדיקות דם, הומונליות בעיקר (אנדוקריניות), אפרט תוצאות בהמשך…
כמו כן ביצעתי אולטרסאונד אשכים שיצא תקין מלבד וריקוצל קל בצד שמאל.הייתי אצל לא מעט אורולוגים, אנדוקרילוגים, ורופאי סקס.יש לציין כי בכל הבדיקות הטוטאל טסטוסטרון היה נמוך במעט מהתחום בו הוא צריך להימצא. הטסטוסטרון החופשי לרוב היה בתחום המתאים.לציין כי אני מצליח חדירה+שפיכה עם ויאגרה אך ללא הנאה מירבית.להלן התוצאות:
TOTAL TESTO 2.75 NG/ML (אמור להיות בין 3-10)
BIOAVALIABLE TESTO 1.5 ׁ(אמור להיות בין 0.6-2)
FSH 7 (אמור להיות בין 0.7-11.1 )
LH 3.72 (אמור להיות בין 0.8-7.6)
PROLACTINE 107 (אמור להיות בין 53-360)
כמו שרואים מלבד הטוטאל טסטוסטרון שהוא נמוך בעשרות בדיקות דם שעשיתי, הכל תקין.לציין כי קיבלתי טיפול באנדרוגל , ללא הצלחה.
מה אתה ממליץ לי לעשות? כאחד שעד לפני שנה היה לו תאבון מיני מוגבר, מה קרה?מציין גם שבדיקת בלוטת התריס תקינה TSH .האם עצם זה שהטסטוסטרון החופשי שלי תקין מעיד על כל שאין בעייה?

admin
שלום,
הגדרת הסינדרום של T נמוך כוללת תלונות וסימנים אצל המטופל, יחד עם עדות מעבדתית של T נמוך. האבחנה יכולה להיות מורכבת.
צריך לבצע אצלך הערכה אנדרולוגית מקיפה, ובשלב ראשון לבדוק מהן כל התלונות שלך, שיכולות להתאים גם לבעיות אחרות. אכן, הניסיון הטיפולי באנדרוג'ל לא הצליח.
מבחינת המעבדה, רמת T שלך, לפי הגדרות בינלאומיות, נחשבת בתחום ביניים, שבו אכן מומלץ לבדוק T חופשי או bioavailable, שאצלך תקין.
בברכה,
דר' שי שפי
24 במרץ 2010

שלחו אותי לעשות בדיקות זרע האם זה

אני ואישתי בני 29 ודתיים. נסינו במשך שנה להביא ילדים אחרי שנה הלכו למרפאת פוריות ונשלחנו לכמה בדיקות. בבדיקות דם שלי מצאו שיש בעיה ושלחו אותי לעשות בדיקות זרע.
האם זה אומר שאני עקר? האם יש סיכוי שיהיה לי ילדים משלי? אני ממש פוחד מהתוצאות.

admin
שלום,
לפי תיאורך, לא נראה לי שנבדקת ע"י אנדרולוג.
בדיקות הזרע (שאצלך חסרות), מקומן לרוב לפני בדיקות דם, אך לא אחריהן.
לא ברור לי אילו בדיקות דם בצעת.
בכל מקרה, יש לבצע בירור אנדרולוגי מסודר.
"עקר" הוא אבחנה נדירה בימינו. אתה רק בתחילת הדרך.
בברכה,
דר' שי שפי
27 באפריל 2010

SHBG נמוך

אני בן 31, עשיתי לאחרונה בדיקות דם ויש לי תוצאה חריגה:
SHBG = 17.3 , כאשר הטווח 24.0 – 180.0 nmol/L

1- מה משמעות הבדיקה הזו?
2- תופעות ודרכי טיפול?
3- למי אני צריך לפנות?

להלן גם תוצאות נוספות:
FREE ANDROGEN INDEX = 78.6
LH = 9.0 IU/L
FSH = 4.3 IU/L
TESTOSTERONE- TOTAL = 13.6 nmol/L
TSH = 1.48 mIU/L
T4- FREE = 12.6 pmol/L

דרך אגב, האם רמת הטסטוסטרון תקינה בהתאם לגיל שלי?
אשמח לקבל את דעתך,
תודה,
נתן

admin
שלום,
השימוש של SHBG הוא במקרים של T גבולי-נמוך, כדי לחשב T חופשי.
אצלך T תקין.
SHBG נמוך במגוון מצבים, כגון השמנה, סוכרת, תת-פעילות בלוטת התריס, ועוד.
פנה לרופא המשפחה או לאנדוקרינולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
5 במאי 2010

טסטוסטרון השמנה ביטנית ומתן שתן

אני בן 46 בריאות תקינה כושר מצוין(מתאמן 3-4 פעמים בשבוע)ובדיקות דם (לא לטסטוסטרון)תקינות לחלוטין ורמת כולסטרול תקינה.בשנה האחרונה יש לי מתן שתן בלילה פעם עד פעמיים מה שלא היה בעבר וכמו כן על אף האימונים ושמירה על מה שאני אוכל איני רואה שיפור בכרס הקטנה אע"פ שמבנה גופי רזה(1.68 מ' 54 ק"ג)האם תופעות אלה יכולות להיות קשורות לטסטוסטרון?

admin
שלום,
הסינדרום של T נמוך מאובחן לפי השילוב של סימפטומים ובדיקות מעבדה.
קיימים סימפטומים רבים, שאף אחד מהם או השילוב ביניהם אינו אופייני רק לסינדרום זה.
עם זאת, הסימפטומים הרגישים ביותר הינם ליבידו ירוד והפרעות תפקוד המיני.
יש להשלים הערכה ולשלוח בדיקות כמתבקש.
בברכה,
דר' שי שפי
19 במאי 2010

בעיות זקפה

אני בן 54
בחצי שנה האחרונה התחילו אצלי בעיות זקפה
גם זיקפת בוקר אינה קיימת ואם כן אז חלשה מאד.
נבדקתי אצל אורולוג שעשה בדיקות דם וטען שהכל בסדר
האם בדיקות דם מספיקות ואם לא איזה בדיקות ניתן לעשות עוד יש לציין שעם כדורי ויאגרה תעזרו.
יש לציין שסה"כ התשוקה המינית שלי גבוה וקשה לי לקנות
כל פעם כדורים מה דעתך? האם יש איזה פיתרון אחר? ואייך עלי להתקדם בבדיקות אייך אדע עם הבעיה פיזית ואו פסיכולוגית
חשוב לציין שהזוגיות בבית טובה ואני מדבר על העיניין עם אשתי בחופשיות

admin
שלום,
לפי הנתונים בפנייתך, סביר שהבעייה אורגנית ולא פסיכוגנית.
עד כמה שהבנתי, היתה תגובה טובה לטיפול התרופתי. לצערי, כיום ניתן לטפל רק בסימפטומים, ולא לרפא את הבעייה.
בברכה,
דר' שי שפי
15 ביוני 2010

האם זה נמוך

שלום אני כבן 40 עשיתי בדיקות דם כלליות ויצא לי בבדיקת טסטוסטרון 10.1 האם זה נחשב נמוך אולי זה בגלל שאני חולה סכרת ומקבל במשך שנה כדורים לסכרת וזה פגע בי וגם בחוסר חשק מיני אשמח לקבל תשובתך מהירה

admin
שלום,
הטסטוסטרון שלך גבולי. יש צורך לבדוק טסטוסטרון חופשי. יתכן שזו הסיבה לחשק הירוד.
סוכרת יכולה לפגוע בתפקוד המיני, ובעקיפין גם בחשק המיני.
בברכה,
דר' שי שפי
22 ביוני 2010

טסטסטרון נמוך

שלום אני בן 35 סובל מאז שנולדתי מרמת טסטסטרון נמוך וזה על פי בדיקות דם ביצעתי בעבר. רואים גם שאין לי שיער על החזה. יש לי זקפה מלאה אך החשק המיני אינו מפותח טוב. מה עושים , איזה תרופות מקבלים והאם יש ויטמינים או תכשירים טבעיים שיכולים להגביר ייצור טסטסטרון

admin
שלום,
T נמוך עלול לגרום למספר לא מבוטל של תופעות לא בריאות, מעבר למה שציינת, ולכן רצוי לטפל.
מצד שני, טיפול כזה עלול לפגוע משמעותית בייצור הזרע, ויש לשקול זאת.
אין טיפול ע"י ויטמינים וכו'.
לעתים ניתן לבצע מניפולציה הורמונלית, אך כמובן שיש צורך בבירור אנדרולוגי מסודר לפני כן.
בברכה,
דר' שי שפי
23 ביולי 2010

טוסטסטרון

שלום דר' נכבד,
אני בן 61 עם ממצאי בדיקות דם הבאות:
טוסטסטרון חופשי של 5.9 ועם
FREE ANDROGN INDEX 19.7
LH 5.6
FSH 4.2
PROLACTIN 225.1
סובל מיתר פעילות של בלוטת המגן ,מאוזן באמצעות מרקפטיזול10 מ"ג ליום
כמו כן סובל מיתר לחץ דם קל – מטופל בוזודיפ 10 מג פעמיים ביום
סובל מפרוסטטה מוגדלת שפירה ומטופל בקצטרל 5 מ"ג SR
סובל מאנגיואדמה מטופל שנים באנטי היסטמיניקה והקסקפרון
מטופל בסבימול להורדת כולסטרול
לעיתים קרובות סובל מעייפות קשה (גם עקב הטלת שתן כל שעתיים בלילה)
האם יש לך עצה לעניני ?אולי טיפול בטוסטסטרון עשוי לשפר את מצבי העייפות הכרונית שלי?
תודה

admin
שלום,
1. לא ציינת ערכי T כללי, ואת היחידות בהן נמדד T חופשי, אך נראה שהוא תקין.
2. עייפות היא סימפטום מאוד לא רגיש, ויכול לנבוע מסיבות רבות.
3. יש לבצע הערכה מסודרת, לברר את כל הסימפטומים מהם אתה סובל, ולהציע פתרון בהתאם.
בברכה,
דר' שי שפי
5 באוגוסט 2010

בעיות בזיקפה

שלום דר' שפי:
לחבר שלי יש בעיות בזיקפה זה כבר תקופה של שנה. מדובר בזיקפה של כמה שניות והיא יורדת.
הינו אצל רופא משפחה שמתמחה גם בזה והוא נתן לנו כל מיני דברים לעשות כדי לשפר את בעיית הזיקפה בנוסף הוא עשה גם בדיקות דם כלליות לבדוק אם זה קשור לבעיה גופנית והתוצאות לא העידו על כך.מה יכולה להיות הבעיה ואיך אפשר לפתור את זה ואם בכלל אפשר .מדובר בבחור בן 24 צעיר ובריא.

admin
שלום,
בגיל צעיר כמו של חברך, רוב הבעיות פסיכוגניות (חרדת ביצוע, לחץ וכו').
עם זאת, כדאי לעבור בירור בסיסי אצל אנדרולוג, כדי להיות בטוחים שאכן זה המצב, ולקבל טיפול בהתאם.
בברכה,
דר' שי שפי
7 באוגוסט 2010

זקפה חלשה.

שלום לך דר' אני בן 29 ויש לי זקפה חלשה עד לפני כמה חודשים היא הייתה בסדר אך עכשיו היא חלשה ומה גם שנראה לי כאילו הראש של הפין קצת רדום(לא חסר תחושה לגמרי אבל אין לו את אותה התחושה) אני מסוגל להגיע לזקפה אם לתאר באחוזים כ-70% זקפה הייתי אצל אורולוג והוא עשה לי בדיקות דם (טסטוסטורון פרולקטין וכו') ואמר לי שהכל בסדר הרופא נתן לי ויאגרה ואמר לי לנסות אני לא כל כך רוצה לקחת ויאגרה אז שאלתי היא כך אם אני אקח ויאגרה האם אני אפתח תלות בתרופה או שפעם אחת תספיק?
בנוסף קראתי באינטרנט שישנם תרגילים לשריר ה-PC אצל הגבר שאם עושים אותם כמה שבועות הזקפה תהיה חזקה (תרגילי קיגל PC MUSCLE) האם הם בטוחים?
סלח לי השאלה הארוכה אודה לך על תשובתך.
תודה ויום טוב.

admin
שלום,
יש להשלים בירור אנדרולוגי.
התרופה מיועדת להפרעות זיקפה מסויימות. במצבים אלו קיימת פגיעה בזיקפה, כך ששאלת התלות איננה רלבנטית.
התרגילים שתיארת אינם יעילים בשיפור הפרעות זיקפה.
בברכה,
דר' שי שפי
23 באוגוסט 2010

טסטוסטרון

אני בן 15 ולפני 8 חודשיים התחלתי לקבל עייפות כאבי חזה התעוררות בלילה אני

עשיתי בדיקות דם הורמונים כחה
lh-3.0
fsh-2.8

tastosteron-total -26.0

האם יש לי בעיה אני פוחד
יש לי שאלה מאוד חשוב תענה לי עלייה
האם שאני יגדל ה lh ו fsh יעלו האם הזמן ?
וממה זה נובאה אני רק בן 15

admin
שלום,
הנתונים תקינים לגבר, ונראה שגם עבור גילך. עבור עליהם עם הרופא שלך.
בברכה,
דר' שי שפי
23 באוגוסט 2010

שאלה לגבי לוריקוצלה

שלום, אשמח מאוד אם אקבל עזרה מימך!
בעלי עבר דגימת זרע שיצאה לא טובה זרעים בודדים בתנועה(בקיצור)
לאחר מכן הרופא שלך אותו לעשות מס בדיקות
אולטרסאונד אשכים וזרימה ובדיקות דם בנוסף בדיקת זרע נוספת
לפני מס ימים הוא עשה אולטרסאונד וזרימה
בתוצאות בבדיקה על קולית של אשכים+דופלר אשכים יצא
שישי לו באשל ימין לוריקולציה בדרה 1 ובצד שמאל לוריקוצלה בדרגה 3
סיכום הרופא היה : וריקוצלה דו צדדית קל מימין ובינוני עד קשה משמאל, אטרופיה קלה של שני האשכים מעט יותר מימין
אשמח מאוד לשמוע מה אפשר לעשות בנושא ואם אוכל להכנס להריון? אם כן האם זה יהיה בקרוב?
חשוב להגיד שלפני 3 שנים נכנסתי להריון מימנו
ושאני עשתי גם מס בדיקות שיצאו חיוביות לגמרי גם צילום רכם תקין
אשמח מאוד לתשובה מידית!

תודה רבה

admin
שלום,
בהנחה שהממצאים בבדיקת הזרע קיימים ביותר מבדיקה אחת, מדובר במצב של "כמעט אזואוספרמיה", הדורש למעשה התייחסות ובירור אנדרולוגי כמו לגבי אזואוספרמיה.
אבחנת וריקוצלה היא בראש וראשונה בהתאם לבדיקה הגופנית, ולא לפי US.
החלטה אם אפשר / צריך לטפל בוריקוצלה תתקבל בתום הבירור.
ניתן לנסות להשיג הריון באמצעות הפריה חוץ גופית, בשלב זה.
בברכה,
דר' שי שפי
26 באוגוסט 2010

שיעור הפריות נמוך ב- IVF

בן זוגי ואני נמצאים כבר שנה בטיפולי פוריות לאחר שאובחן לפני שנה עם סרטן באשך ימין מסוג נון-סמינומה. לא היה צורך בטיפולים לאחר כריתת אשך. כיום במעקב של CT ובדיקות דם. יש זרע מוקפא אך ניתן להשתמש בטרי. לאחר 5 טיפולי הזרעות עברנו ל-IVF (כבר אחרי 5 טיפולים) וגילינו ששיעור ההפריות מאוד נמוך (לאחר ביצוע ICSI). בשני מחזורים אף היו לנו 0 הפריות ובאחרים איכות העוברים אינה מדהימה. במעבדה טוענים שהביציות נראות בסדר וגם דגימת הזרע (מאוד משתנה אך תמיד יש מספיק). כשאנחנו מנסים לברר מה עוד אפשר לבדוק הרופאים טוענים שאין צורך מאחר שהטיפול של ICSI אמור לפתור את הבעיה.
האם לדעתך יש מקום לבצע בדיקות אנדרולוגיות ו/או אנדוקרינולוגיות על מנת לחפש את מקור הבעיה או שבאמת אין טעם?

admin
שלום,
יתכן שיש בעיה בשלימות ה-DNA בזרע.
לעתים יש פתרון למצב זה.
כמובן שיש לוודא שבן זוגך עבר את הבירור האנדרולוגי המקובל.
בברכה,
דר' שי שפי
6 בספטמבר 2010

כאב באשך ימין

שלום, מצבי בריאותי תקין, עושה בדיקות דם אחת לחצי שנה. יש לי שאלה שמטרידה אותי. יש לי כאב באשך ימין, הכאב מופיעה לעיתים קרובות. זה כאב חד, ומרגיש שזה רק באשך (ולא הקרנה מאיזור אחר). אני קצת חושש מזה. אודה לך מאוד בקבלת תשובה.

admin
שלום,
לא ניתן לענות לך מבלי לבדוק אותך.
בהתאם לבדיקה, יתכן שתצטרך בדיקות נוספות, כגון US.
בברכה,
דר' שי שפי
27 בספטמבר 2010

חוסר שיעור

שלום,

אני בן 24, עדיין לא צמח לי זקן (צמחו זיפים אך לא בכל הפנים) וסובל משיעור נמוך במקומות שונים בגוף. מלבד זאת אני מרגיש עייף ומבנה גוף רזה (התפתחות שרירים ירודה).
תפקוד מיני תקין
רציתי לשאול אם טיפול בטסטוסטרון יכול לעזור לי במיוחד לבעית השיעור.
איזו בדיקות דם אני צריך לעשות? טסטוסטרון ו..?
מה הסיכונים הכרוכים בקבלת טיפול זה?
האם אני אצטרך טיפול זמני או ממושך?

תודה רבה

admin
שלום,
תיאורך מצדיק התחלת בירור.
כמובן שיש לבדוק T והורמונים נוספים.
בדיקות נוספות לפי ממצאי הבדיקה הגופנית ושאר מרכיבי הבירור.
לא ניתן להמליץ על טיפול לפני כן.
יש לזכור כי טיפול ב-T מדכא משמעותית ייצור זרע, ועלול להוות בעייה בגילך.
בברכה,
דר' שי שפי
9 באוקטובר 2010

חוסר זקפה

אני כבן 37 + 3 חש שבתקופת ה-7 חודשים האחרונים הזקפה פחותה אף בבוקר שאני קם איני מרגיש זקפה. בעת קיום יחסי המין אני לא מרגיש זקפה מלאה. ערכתי בדיקות דם ונמצא שהטוסטסטרון טוטאל הינו 3.96 וטרם נתקבל טוסטסטרון חופשי (כפי שזה נקרא). כמו כן עשיתי בדיקות tsh שנמצא 0.67 – האם יש השפעה לבדיקה זו. באופן כללי אני בריא ועושה ספורט (ריצה, אופניים ומכשירי ארוביים).
1. האם תוצאת בדיקת הטוסטסטרון היא תקינה או נמוכה?
2.מה עלי לעשות על מנת לטפל בבעיית הזקפה?
3. האם שימוש בהידרואגיסטן לעיתים כמריחה לפריחה בפנים משפיעה על הטוסטסטרון?
4. בתודה מראש.

admin
שלום,
ערכי T "נורמליים" נקבעים בהתאם לשיטת ביצוע הבדיקה במעבדה ולפי היחידות בהן משתמשת המעבדה לדיווח. במידה שהערך שציינת הוא ביחידות של nmol/L, אין ספק שהוא נמוך, ואין צורל לבדוק T חופשי.
בעיות חשק מיני וזיקפה עלולות להיות בעלות קשר ישיר ל-T נמוך, אך לא רק.
אין קשר בין שימוש ספורדי בתכשיר מקומי המכיל סטרואידים כנ"ל לבין T נמוך.
ממליץ על בירור אנדרולוגי מסודר.
בברכה,
דר' שי שפי
17 בנובמבר 2010

בעיית זיקפה

אני גבר בן 54.עד לפני כמה חודשים,לא היו לי שום בעיות בתפקוד,הזקפה הייתה חזקה וממושכת וחיי המין עשירים.בתקופה האחרונה,הזקפה נחלשה מאד,עד כדי חוסר יכולת לקיים יחסים עם אשתי.בבקרים יש זיקפה ולפעמים חזקה,ובנסיונות שלי לאונן כדי לראות אם אני מגיע לזקפה,הגעתי לזקפה לא חזקה יחסית,אולם הצלחתי לגמור.
ברקע אני מטופל בתרופות לויסות לחץ דם וכולסטרול לאורך מספר שנים,אבל זה לא הפריע בעבר.כמו כן בקלונקס במינון נמוך(1 מ"ג ביום).
האם יתכן שפתאום ביום בהיר תחל התופעה בגלל התרופות או שמדובר על בעיה אחרת.לפני כשבועיים עשיתי בדיקות דם,והתוצאות תקינות לחלוטין.
נא התייחסותכם

admin
שלום,
ל. דם גבוה (וחלק מהתרופות לטיפול בו) וכולסטרול הם שניהם גורמי סיכון מוכרים להפרעות זקפה.
לא ברור לאילו בדיקות דם בדיוק אתה מתכוון.
יש מקום לביצוע הערכה ע"י אנדרולוג.
נא הבנתך.
דר' שי שפי
14 בדצמבר 2010

ירידה בתיפקוד מיני

דר' שפי שלום
אני בן35 מרגיש ירידה הדרגתית בתפקוד המיני מזה כ10 חודשים: בעיות זקפה קשה לקיים יחסי מין יותר מפעם אחד וגם הוא לא בטוח (יכול להירדם בעמצא )
היו מצבים שלא הגעתי לזקפה עפילו בפעם הראשונה.
גם אין זקפה בבוקר כבר כמה חודשים.יש לציין שעד לפני 8-10 חודשים הייתי יכול לקיים יחסי מין מספר רב של פעמים ועפילו תחת השפעת אלקוהול .גם זקפה כל בוקר ועוד כמה פעמים בעמצא היום-פתאום זה נהחלם ??זה קרה לאחר שטופלתי בSTD (בדוקסלין וצפרודקס) יש לציין שכל הבדיקות דם ושתן הין תקינות. לאחר טיפול נשאר שינוי במתן שתן נהיה מפוזר ולפעמים בשני זרמים.הייתי עצל שתי רופאים אמרו שאין שום קשר.
דר' איך לחזור למצב קודם ודחוף???
לא רוצא להיות תלוי בתרופות אני עוד צעיר.
תודה

admin
שלום,
אין למצבך קשר עם הטיפול האנטיביוטי שקיבלת.
יש להגיע לבירור אנדרולוגי.
זרם מפוצל יכול להיגרם מסיבוך של STD.
בברכה,
דר' שי שפי
16 בדצמבר 2010

טסטוסטרון נמוך לבעלי

ערב טוב! היום הגיעו תוצאות בדיקות דם שבעלי עשה. אנו עומדים בעיצומם של טיפולי פוריות ולכן גם הוא נשלח לבצע מס' בדיקות- יש לציין כי אלו בדיקות דם מאוד ספיציפיות ולא רגילות..אחת התשובות שהגיעו הוא שהטסטוסטרון של הוא 1.89 והנורמל נע מ-2.4- 8.3. מה עלינו להבין מהתשובות הללו ומה בדיוק עלינו לעשות?
תודה מראש

admin
שלום,
התוצאה מראה על רמת T נמוכה. לפעמים זו הבעיה, ולעתים זה סימפטום של בעיה אחרת.
ללא בדיקה ובירור אנדרולוגי מלא, לא ניתן לדעת.
בברכה,
דר' שי שפי
123


שאלות נוספות בנושא: בדיקות דם

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים


25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים