ד״ר שפי

12 שאלות גולשים בנושא » ד״ר שפי


17 באפריל 2010

אורך פין קטן אצל תינוק

היי ד״ר שפי,
מקוה שתוכלי לעזור לי.. יש לי תינוק בן 5 חודשים. בגלל שהעירו לי שהמין קטן ניגשתי לרופאה. מסתבר, לאחר בדיקת אורך הפין כי אורכו 2.5 ס״מ קטןמאוד מהממוצע. הציעה לי אנדוקרנולוגית לתת לילד 3 זריקות טסטוסטרון 25 מ״ג למשך שלושה חודשים. שאלתי הינה, מהו אחוז ההצלחה של הטיפול? בכמה בממוצע יכול לגדול הפין של התינוק ( יכול להגיע לממוצע?) הילד כבר בן 5 חודשים וקראתי שטיפול זה יעיל עד גיל חצי שנה, האם זה נכון? מהן תופעות הלוואי של הזריקות? אני קצת חוששת לתת לתינוק בגיל זה זריקות כאלו אבל מבינה שאין לי זמן לחשוב על זה…. אודה לתשובתך בהקדם תודה. 

admin
שלום,
ההגדרה של מיקרופניס ביילודים הינה אורך < 2.4 או 2.5 ס"מ.
כמובן שיש חשיבות לצורת המדידה ולגיל.
מעבר לכך, הבעייה שייכת לתחום של אנדוקרינולוגיית ילדים, ולא לאנדרולוגיה.
בברכה,
דר' שי שפי
3 באוקטובר 2011

עזרה בפיענוח בדיקת זרע

שלום דר' שפי
רציתי לדעת אם בדיקת הזרע שעשיתי תקינה והיא:

ימי התנזרות :3
חומציות: 8.3 ph
צמיגות: נורמלית
תאים מתים: 5 (eosin)
נפח: 4%
ריכוז הזרעים: 35 מיליון/מ״ל
תנועתיות כללית: 80%
תנועה פרוגרסיבית: 77%
תנועה לא פרוגר : 3%
תאים בלי תנועה: 20%
סה״כ תאי זרע בתנועה פרוגרסיבית: 107.8 מיליון
סה״כ תאי זרע: 140 מיליון
תאי דם צעירים: 4-6
מורפולוגיה:
תאים תקינים : 2%
פגם בראש: 98%

אודה לך אם תחזיר לי תשובה בהקדם ובמידה ולא תקין מה אפשר לעשות!תודה רבה לך ד״ר שפי

admin
שלום,
המורפולוגיה נמוכה.
יש להשלים בירור אצל אורולוג מומחה בפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
4 באוקטובר 2011

כניסה להריון

שלום לך ד״ר שפי יום נעים

ד״ר יש לי שאלה אחת והיא פשוטה היתי שמח לקבל תשובה :

האם גבר שיש לו מורפולוגיה נמוכה (2-3) תאים חיים יכול להביא ילדים בצורה טבעית ללא כל עזרה רפואית כגון הפריות הזרעות וכו.???

אשמח לקבל תשובה ותודה על היחס החם

admin
שלום,
מחד, מורפולוגיה נמוכה אינה שוללת הצלחה בהשגת הריון ספונטני.
מאידך, כמו שכתבתי, יש צורך להשלים את הבירור.
בברכה,
דר' שי שפי
1 בנובמבר 2011

תיקון וריקוצלה מיקרוסקופית

שלום ד״ר שפי ! אני חייל בצבא . יש לי וריקוצלה חמורה בדרגה 3 וביצעתי הרבה בדיקות זרע לא תקינות בלי הרבה זרע בכלל . עשיתי צנתור-אמבוליזציה אצל רדיולוג . רציתי לבצע את הניתוח המיקרוסקופי שאתה מציע עליו . האם אוכל לעשות אותו בחינם ע״י אסמכתא תקציבית מהצבא?
הצנתור שעשיתי לא הצליח מאחר ונשארה לי עדיין הוריקוצלה.
תודה ויום טוב !

admin
שלום,
אכן, האופציה הטובה ביותר (במצבך, ומראש) היא מיקרוכירורגית.
אין לי הסדרים עם צה"ל.
חיילים שניתחתי מימנו הניתוח ע"י פוליסת ביטוח בריאות שברשותם.
בברכה,
דר' שי שפי
12 בנובמבר 2011

אימון של שנים ללא התפתחות

ד״ר שפי שלום
אני כיום בגיל30 מתאמן בחדר כושר קרוב ל10 שנים בגיל 20 היתה לי שנה שראיתי שינוי גדילה במסת השריר לא הרבה וזה נעצר שיניתי תזונה הייתי עם מדריכי כושר והגדילה נעצרה לעומת זאת כמה חברים שהתאמנו איתי בתקופה ועושים את אותו האימון שאני עושה ממש גדלים וואפילו עברו אותי בהתפתחות חייב לציין שהם בערך בניי אותו הגיל והמישקל האם זה קשור לחוסר בטסטוסטרון ? ואם כן מה עלי לעשות ?  

admin
שלום,
קרוב לודאי שלא, אך ניתן לברר בקלות.
בברכה,
דר' שי שפי
18 בדצמבר 2011

בנוגע לחשק מיני ופוריות אצל הגבר

שלום ד״ר שפי אני יוצאת עם בחור בן 31 שהחשק המיני שלו הוא ירוד וזה מאוד מוריד לי וכרגע הוא לא עובד והוא מדוכדך מזה .וגם כשאני נמצאת איתו רק בבוקר עומד לו והוא אמר לי שהוא צריך להרזות הוא שוקל 90 קילו וצריך ולמצוא עבודה וגם אמר לי שהוא צריך לעבור טיפול ולקחת כדור ויאגרה הבנתי שיש עוד כדור האמת שזה מאוד מלחיץ אותי העניין הזה אני מאוד נמשכת אליו. ואוהבת ואני מרגישה לא מסופקת איתו איך אוכל להתמודד עם זה שאני כל הזמן חמה ורוצה להרגיש אותו השאלה שלי אם זה גם יכול לפגוע בפוריות שלו הכדור ? ולמי ניתן לפנות לעזרה בנוגע לכל מי שמה נאמר כאן ?איך אני צריכה להתמודד ?ואם יש צורך לדאוג ולפחד ?האמת שזה מרתיע אותי כל העניין הזה .אשמח לתגובתך בתודה רבה

admin
שלום,
קרוב לודאי שהבעיה אינה גופנית.
יש צורך בבירור בסיסי.
בברכה,
דר' שי שפי
23 בדצמבר 2011

דחיית טיפול בוריקוצלה

שלום ד״ר שפי
אני לוחם בחטיבת גבעתי ואובחן אצלי וריקולה עוד בלישכת גיוס דרגה בינונית לאחר שמונה חודשים ביצעתי בדיקה נוספת שם שהובחן וריקוצלה דרגה 4 עם הבדל משמעותי באשכים… חובה לציין כי הוריקוצלה אינה מלווה בכאבים וכל הזמן שאני משרת לא מרגיש כאב…
השאלה : האם דחייה של טיפול ואף ניתוח ב5 חודשים לצורך יציאה לקורס מכים תהווה תוצאה חמורה יותר ואף חוסר בפוריות בעתיד..?
*אין שום ראיה עובדתית שיש בעיה בכמות הזרע
אשמח לתשובה מעמיקה בתודה חיים!!!!
אשמח לתשומה מעמיקה בתודה חיים! 

admin
שלום,
אם עברת בירור מסודר אצל אורולוג מומחה בפוריות הגבר, בדיקות הזרע אכן תקינות, ואינך סובל מכאב אופייני, אין צורך לטפל בוריקוצלה.
בברכה,
דר' שי שפי
8 בינואר 2012

ד״ר שפי

השאלה היא אם זה נורמלי שאין זיקפה בבוקר
יש לי בעיה שאין לי בכלל זיקפה בבוקר וגם במצבים שאני עם בחורה מסויימת שאני מאוד אוהב ונמשך ויצאנו תקופה ביחד וכשאני אני מגיע איתה למצבים ששנינו חרמנים אז כשאני ממשיך הלאה פשוט לא עמד לי וזה תיסכל אותי והביך !
האם יש סיכוי שהחשק המיני ירד לי בין רגע במהלך האינטימיות איתה או שפשוט זה נחשב לסוג של חרדה או משהו אחר?

admin
שלום,
כדי להתקדם יש צורך בבירור מרפאתי בסיסי.
בברכה,
דר' שי שפי
24 בינואר 2012

וריקוצלה

שלום ד״ר שפי
אני בן 14 ואובחנה אצלי וריקוצלה דרגה שלישית.
האורולוג שמטפל בי אמר לי שאני צריך לעשות ניתוח
בגלל שיש הבדל בגודל האשכים כלומר האשך השמאלי(בו הוריקוצלה) קטן ב5 ס"מק מהאשך הימני . אני סובל מגירוד מתמשך ומקילופי עור מעל הוריקוצלה בנוסף אני מרגיש מתחת לאשך שמאל ואשך ימין שהוורידים קצת נפוחים וקצת מרוחים כלומר רחבים. מה הגירוד מסמל והאם יש לו קשר לוריקוצלה? וכיצד ניתן לטפל בו? האם יש צורך בניתוח? באילו מצבים נשארים יותר מיום אשפוז בבית החולים לאחר ניתוח של חתך באיזור הוצאת הוורידים המורחבים וקשירתם?  

admin
שלום,
1. הגרד אינו קשור לוריקוצלה, ויש לפנות לרופא עור.
2. הטיפול המודרני והמוצלח ביותר לוריקוצלה הוא הניתוח המיקרוכירורגי. משתחררים הביתה אחרי מספר שעות השגחה מהניתוח.
בברכה,
דר' שי שפי
10 בפברואר 2012

ד״ר שפי

בעיית עקמת הפין… רציתי לדעת האם ניתוח מסוג זה יכול לגרום נזק לאיבר עצמו,או יכול לפגוע בזיקפה, ואיך עושים את הניתוח הנ״ל ואם הוא כרוך בעלות וכמה במידה ויש או אם ישנה אפשרות לבצעו דרך השתתפות קופת חולים?

admin
שלום,
כמו כל ניתוח, גם בניתוח זה קיימים סיבוכים אפשריים. חלקם ציינת, אך שכיחותם בד"כ לא גבוהה.
לרוב ניתן לבצע במימון קופ"ח.
בברכה,
דר' שי שפי
15 במרץ 2012

שלום רב

שלום ד״ר שפי
בעלי עבר לפני שנה ניתוח micro tese אצל פרופ׳ שליגיל ולא מצאו אצלו זרע 0 ,הם אמרו לנו שאין סיכוי להביא ילדים לעולם ואמרו לנו לפנות לבנק הזרע , בעליי קבל את הדבר מאווווד קשה והוא נהיה בדיכאון תקופה ארוכה חודשים הוא אפילוו לא רוצה לגשת לרפואה אלטרנטיבית , עכשיו השאלה שלי בקשר לכתבה שהייתה בערוץ 10 בתוכנית המגזייין מצב הבעל היה כמו מצב בעלי אווו לא , אני מעוניינת לבוא אליך לייעוווץ אבל אני רוצה קודם לדעת אם אפשר לעשווות משהוא או לא , אם לא אז חבל לבוא סתם כדי לשמוווע את אותם הדברים ועוד פעם בעלי יקבל את הדבר קשה .
אני מודה לך אם תענה לי בהקדם
תודה רבה

admin
שלום,
ככלל, אחרי microTESE שבוצע אצל אורולוג עם ניסיון מכובד בניתוח, כגון דר' שלגל או אצלי, אם לא נמצא זרע, זהו למשה "סוף פסוק".
קיימים מקרים שהם יוצאים מן הכלל, אך ניתן לקבוע רק לאחר בירור מסודר.
בברכה,
דר' שי שפי
4 באפריל 2012

בעיות פוריות

ד״ר שפי שלום! שמי יהודה כבן 37 נשוי פלוס שני ילדים שנולדו באופן טבעי.מזה שנתיים הננו מנסים להיכנס להריון ולא מצליחים.בבדיקת זרע שנעשתה פעמיים בהפרש של כמה חודשים לא נצפו זרעים בכלל.לאחר התיעצות רפואית בוצעה שאיבת זרע ונשאבו 12זרעים תקינים .שאלתי האם ישנה אפשרות לבצע באמצעות ניתוח או טיפול אחר לפני שאנחנו מתחילים בטיפולי הפריה,אם הבעיה אצלי מדוע לפי המלצות רופאים גניקולוגים יש לעבור מיידית לטיפולי הפריה לפני שמטפלים קודם כל בבעיות שלי ? , אודה לתשובתך בהקדם וחג שמח  

admin
שלום,
12 תאי זרע קפואים, כגיבוי לפני IVF הינה כמות מזערית, ויש חשש שלא תספיק.
יש להיערך לניתוח נוסף, כאשר הסיכוי למציאת יותר תאי זרע גבוה משמעותית ע"י microTESE.
בברכה,
דר' שי שפי


שאלות נוספות בנושא: ד״ר שפי



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
