האשכים

160 שאלות גולשים בנושא » האשכים


6 בינואר 2010

וריקוצלה

דר' שפי שלום רב.
אני נמצא כרגע בחו"ל לפני כ-3 שבועות הרגשתי כאבים באזור האשכים. ניגשתי לרופא והוא אמר לי שיש לי דלקת בדרכי השתן לאחר 10 ימים של טיפול אנטיביוטי עדיין יש לי כאבים ניגשתי לבית חולים ואמרו לי לאחר בדיקה מקיפה שיש לי וריקוצלה, אבל זה יעבור לבד (עשו לי אולטראסאונד ו-c,t,ובדיקת שתן) שלחו אותי הביתה עם אקמול, ואמרו לי שזה יעבור תוך מספר ימים, עברו 4 ימים והכאב חוזר לסירוגין. מה לעשות אני אמור לנסוע עם אשתי לירח דבש ארוך בדרום אמריקה. (כחודשיים), אני ממש אובד עצות.
אשמח אם תוכל להמליץ לי על טיפול

admin
שלום,
כאב באשך בגלל וריקוצלה איננו בעל הסתמנות אקוטית כמו שתיארת.
האבחנה המבדלת של כאבים באשך די רחבה, ולפי התיאור שאתה מספק, לא ניתן להגיע לאבחנה, מה גם שהבדיקה הגופנית חסרה.
מציע להיבדק ע"י אורולוג בהקדם.
בברכה,
דר' שי שפי
17 בינואר 2010

חשק מיני נמוך

אני בן 40 יצר המיני שלי נמוך מספר שנים רב הכל היה סביר עד 25 ומאז הזיקפה חלשה וייצר המיני הולך ויורד
גם האשכים קטנים האם יש קשר הביטחון האישי שלי מאוד נפגע

admin
שלום,
יש לבצע הערכה אנדרולוגית, הכוללת היסטוריה רפואית, בדיקה גופנית, וגם בדיקת דם להורמונים.
ניתן לשקול גם ביצוע NPT (זיקפה לילית).
בברכה,
דר' שי שפי
20 בינואר 2010

כשל הורמונלי

בעלי טופל כשנה וחצי בפרגניל וגונל אף עקב בעייה הורמונאלית. כ-5 זריקות בשבוע. בדיקות זרע רגילות ואף חיפוש מדוקדק לא העלה תאי זרע. הרופא שלנו אמר שאם עד עכשיו אין תוצאות אז הוא לא יודע מה לעשות. יש לציין ש: א. האשכים גדלו בעקבות הטיפול
ב. לא עשו לא אולטרסאונד לאשכים. כך שיתכן שיש אף כשל טכני. שאלתי היא מה עוד ניתן לעשות ???והאם אתה מקבל גם דרך קופת חולים.

admin
שלום,
לפי הטיפול שבעלך מקבל, כנראה שהבעיה היא בעייה בייצור ההורמונים LH, FSH (נקרא Hypogonadotropic Hypogonadism, או תסמונת קלמן במידה שנפגע גם חוש הריח).
אם אכן זו הבעיה, מרבית המטופלים דווקא מגיבים תוך כשנה לטיפול הנ"ל.
עליה בנפח האשכים היא סימן טוב.
במידה שאין זרע בזירמה, ניתן לנסות microTESE בשלב זה.
כמובן שיש להשלים הערכה אנדרולוגית מלאה.
לייעוץ, ראי האפשרויות השונות בעמוד "צור קשר".
בברכה,
דר' שי שפי
15 בפברואר 2010

טסטוסטרון נמוך אצל ילד בן15

שלום דר' שפי,

בני בן ה-15 מטופל כ-9 שנים במסגרת אנדוקרינולוגית ומקבל הורמון גדילה עקב חסר חלקי.
בבדיקות של טסטוסטרון התגלה גם הוא ברמה נמוכה – 1.04. בטיפול בזריקות הייתה התפתחות של אבר המין ושיעור אולם האשכים קטנים. הבנתי שתהיה בעתיד בעיית פוריות ורציתי לשאול האם יש עוד תופעות שיהיו הקשורות ליחסי מין רגילים והאם יש אפשרות לטפל ולעזור מבעוד מועד? ובכלל מה עלינו לעשות בנידון כבר בגיל זה? האם יש אפשרות לעשות משהו כבר עתה על מנת שהאשכים יתפתחו כמו שצריך והאם טיפול זה יעזור לעתיד ולאיכות יחסי המין?
תודה רבה

admin
שלום,
טיפול ב-T חשוב ומשיג מטרות רבות, ביניהן התפתחות תקינה של הפין וסימני המין המשניים, חשק מיני, תפקוד מיני.
מצד שני, טיפול ב-T מדכא יצירת תאי זרע. דיכוי זה הפיך לרוב (תלוי בבעיה הראשונית). רוב נפח האשך הנורמלי מורכב מתאי זרע בשלבי התפתחות שונים, ולכן אין זה מפתיע שנפח האשכים עודנו ירוד אצל בנך.
אני מתאר לעצמי שבמסגרת הבירור נבדקו הורמונים נוספים של בלוטת יותרת המוח, והבירור הושלם.
אין המלצה ברורה מתי להפסיק טיפול T ולעבור להורמונים אחרים במטרה להשרות ייצור זרע (בגיל מסויים? כשמתחתנים? כשמתחילים לחשוב על צאצאים?)
בברכה,
דר' שי שפי
18 בפברואר 2010

בעלי לא מעוניין בסקס מאז שהבין שאין לו זרע

היי דר'!
מעל 7 שנים אנו נשואים ובשנה הראשונה התברר שלבעלי אין יכולת לצור תאי זרע. למרות הזריקות ההורמונים שואפים לאפס והאשכים זעירים מאוד.
אנו עוברים טיפולים מזרע טורם מאז אך החשק המיני שלו ירוד מאוד מאוד וחשבתי שאולי טוססטרון או תרופה אחרת תעזור לנו ביחסי המין. הוא לא מעוניין בי כלל ולא באחרת! בבקשה אשמח להעזר בנסיונך.
תודה מראש!

admin
שלום,
בעיות הורמונליות מסוגים שונים, עלולות לפגוע בחשק ובתפקוד המיני ובייצור הזרע.
הטיפול ההורמונלי משתנה בהתאם לבעיה. בחלקן ניתן להשרות יצירת זרע באשכים, עד כדי הופעת זרע בזירמה, או בהפקת זרע כירורגית.
אין תחליף להערכה אנדרולוגית (ולעתים גם אנדוקרינולוגית) טובה במקרים אלה.
טסטוסטרון הוא אפשרות טובה במידה ולא מעונינים יותר בפריון. אחרת, הוא עלול להוריד ייצור זרע מינימלי לאפס המוחלט.
לאחר הערכה מלאה ניתן להציע טיפול.
בברכה,
דר' שי שפי
19 בפברואר 2010

ר מתFSH גבוהה

דר' שפי שלום רב.
אני בן 35 ובימים האחרונים עברתי ביאופסייה של האשכים בכדי לנסות ולהפיק זרע מהם לשם הפריית זוגתי לחיים,לצערי לא נמצאו תאי זרע בניתוח ונאמר לי כי רמת ה-FSH אצלי גבוהה וזה גורם להפרעות בתהליך ייצור הזרע באשכים שלי. לכן השתמשנו בתרומת זרע להפרות את הביציות של זוגתי.
שאלתי היא:מה זה אומר רמת FSH גבוהה? כיצד זה נגרם? והאם יש דרכים לטפל בכך ולהגיע להצלחה בהפקת זרע בעתיד כדי שנוכל ללדת ילדים מזרעי ולא מתרומת זרע????
תודה רבה מראש ושבת שלום.

admin
שלום,
במקרים בהם קיימת הפרעה בייצור הזרע באשכים, רמות FSH גבוהות.
גם ברמות FSH גבוהות מאוד, ניתן לעתים למצוא זרע בניתוח.
עם זאת, הסיכוי להצלחה טוב משמעותית ב-microTESE מאשר בביופסיה "פשוטה" (TESE).
לאחר מספר חודשי החלמה, ניתן לנסות microTESE לאחר כשלון TESE.
בברכה,
דר' שי שפי
10 במרץ 2010

קליינפלטר

שלום
רציתי לדעת האם אני יכולה לזהות אצל בן הזוג שלי אשכים קטנים כמו שיש בתסמונת קליינפלטר. האם זה אמור להיות ברור לעין או שרק רופא יכול לזהות זאת? אני מתביישת לבקש ממנו לגשת לבדיקה לכן אני רוצה לדעת האם האשכים אמורים להיות ממש קטנים? בנוסף יש לו מעט שדיים …

admin
שלום,
אכן, לגברים עם תסמונת קליינפלטר יש אשכים בנפח נמוך, גינקומסטיה (הגדלה של השדיים), והיעדר זרע בזרמה (ללא התייחסות ליוצאים מן הכלל).
האם את יכולה לזהות אשכים קטנים? ובכן, זה תלוי בך...
עם זאת, ממליץ שבכ"ז תשכנעי את בעלך להיבדק אצל רופא שעוסק בכך, שיוכל לשלוח גם את הבדיקות הדרושות.
בברכה,
דר' שי שפי
16 במרץ 2010

טוסטסטרון וסרטן האשכים

אני בעל אשך אחד כתוצאה מסימינומה
רמת הטוסטסטרון בדמי נמוכה
האם השלמה לנ"ל, כגון ע"י לקיחת טסטומקס עלולה לגרום להישנות סימינומה באשך השני?

admin
שלום,
טיפול בטסטוסטרון לא מוכר כגורם סיכון לגידולים באשך.
עם זאת, הטיפול צריך להיות תחת מעקב אורולוגי, וכמובן שצריך להמשיך גם את המעקב אחרי כריתת האשך.
בברכה,
דר' שי שפי
22 במרץ 2010

אזואספרמיה

שאלה יותר מדוייקת מהקודמת
בעלי אובחן בגיל 28 כעקר עקב בעיית גדילה,לא התפתחו האשכים וספירת הזרע הייתה 0
הוא טופל שנים בטוסטסטרון,אגב אמרו שהתופעה גנטית
היום הוא בן 31-לפני 4 חודשים החלו לטפל בו במנוגון כל יומיים ופרגניל פעם בשבוע למטרת הפקת זרע מפרה ועדיין אחרי 4 חודשים נאמר לנו שהספירה נשארה 0 והאופציה היחידה היא שאני אקח זרע זר
האם לדעתך יש אלטרנטיבה?האם הטסטוסטרון שטופל בו הוא לא תרם בכלל?

admin
שלום,
המונח "עקר" הוא בשימוש די נדיר כיום.
אצל מרבית הגברים שאובחנו כעקרים אפילו לפני 2 עשורים, ניתן למצוא זרע בסופו של דבר, אם ע"י טיפול תרופתי, ואם בניתוח.
לפי הפרטים החלקיים שהזכרת, אני מניח שלבעלך בעיה אנדוקרינית-גנטית.
הטיפול נגזר מהבעיה.טיפול משולב במנוגון ופרגניל מקובל לבעיה ספיציפית (תסמונת קלמן או "היפו-היפו").
טיפול בטסטוסטרון יכול לדכא ייצור זרע לתקופה ארוכה.
במידה וגם אחרי טיפול תרופתי מקובל בבעיה של ייצור אין זרע, ניתן לנתח (microTESE) ולחפש זרע ברקמת האשך.
בברכה,
דר' שי שפי
1 באפריל 2010

כאבים וירידה בהנאה המינית

שלום רב, אני בן 56 ולאחרונה אני חש בירידה בהנאה המינית המלווה בסוג של כאב בגמירה. ההנאה בעת מגע פיזי עם הפין ירדה משמעותית ואיתה גם ההנאה בזמן הפליטה שהתחלפה בסוג של כאב.לדעתי הוריד בחלק העליון השמאלי של שק האשכים בולט. למותר לציין שההנאה המינית שלי נפגמה מאוד. כמו כן הפין אינו קשה כבעבר. תודה על התייחסותך.

admin
שלום,
1. כאב בשפיכה יכול להיות ביטוי לדלקת או להיצרות שופכתית.
2. "וריד מורחב" במקום שציינת יכול להחות וריקוצלה (דליות האשך).
3. ירידה בקשיות הפין בזקפה עלולה להיות סימן ראשון להפרעה בזקפה.
ממליץ שתיבדק.
בברכה,
דר' שי שפי
8 באפריל 2010

חימום האשכים במי המקלחת-מסוכן? פוגע?‬

שלום רב.
במהלך המקלחת היומית קורה שאני מתעכב עם זרם המים החמים על האשכים של וגם קצת מתחתם. זה יכול לנוע בין כמה שניות לדקה-שתיים,ובחום מים חמימים עד לחום הגבוה ביותר (כשאני כבר מסיט את הצינור מהאיזור מרוב החום)……
שמעתי שמה שאני עושה זה לא בריא וגם עלול לפגוע בפוריות/בזרע.
האם זה נכון רפואית ומחקרית? יש על מה להתבסס על זה? הוכחות? משהו?
זה ממש חשוב לי לדעת.
תודה רבה!

admin
שלום,
חימום שק האשכים ע"י טבילתו במים חמים, אמבט או ג'קוזי, למשל, עלול לגרום להפרעה בייצור הזרע, ועל כך יש עדויות בספרות האנדרולוגית.
אינני מכיר מחקר שמצא השפעה שלילית ע"י מקלחת. התזה של מים חמים במהלך מקלחת היא קצרה, ולא משמעותית מבחינה זו.
לעומת זאת, התזה מכוונת למספר דקות בכל יום, עלולה להיות בעלת השפעה שלילית.
בכל אופן, מה שהראו המחקרים, הוא שגם במקרים של השפעה שלילית, היא הפיכה.
בברכה,
דר' שי שפי
8 באפריל 2010

וריקוצלה דרגה 1-2 משמאל – תוצאות מעבדה

דר' שלום,
אתמול עברתי בדיקת אולטרא סאונד באשכים כתוצאה מכאב שחשתי בחודש האחרון באשך שמאל.
בסיכום התוצאות נרשם:וריקוצלה דרגה 1-2 משמאל.
רצ"ב תוצאות בדיקה מלאות:
שם בדיקה:דופלר צבע ורידי אשכים
להלן ממצאי סריקת US DUPLEX של אשכים:
האשכים בעלי גודל תקין ומרקם אחיד.
ראשי האפידידימוס בעלי גודל ומרקם תקינים.
אין עדות להידרוצלה.
באספקט עליון ולטרלי של האש השמאלי הודגמו ממצאים טובולריים עם זרימה ורידית בתוכו.
יש לציין היפוך זרימה קל בזמן המאמץ נשימתי.
בסיכום: ווריקוצלה דרגה 2-1 משמאל.
אשמח אם תוכל לעזור לי בפענוח התוצאות, יש לציין כי אשתי בהריון כרגע בשבוע 12+2 וזהו היה הריון ראשון, טבעי לחלוטין ומיידי (אשתי הופרתה בעת קיום יחסי מין מיד כשהחלטנו בניסיון הראשון להביא ילד לעולם, ללא אמצעי מניעה).
האם יש סיבה לדאגה בנוגע לבעיות פריון אצלי בעתיד ומה הם דרכי הטיפול בבעיה.
בתודה מראש,
ויקטור.

admin
שלום,
המקום של US בבירור וריקוצלה שולי ביותר.
אצל חלק מהגברים שלהם וריקוצלה מאובחנת פגיעה פרוגרסיבית באיכות הזרע, כלומר: יתכנו גם מצבים, בהם גברים שהינם אבות לילדים, לא מצליחם בהשגת הריון נוסף.
יש צורך שתגיע לבדיקה, ולפיה תישקל המשך הערכה.
בברכה,
דר' שי שפי
15 באפריל 2010

חסימה

שלום דר' שפי,

אשתי ואני מנסים כשנה ללא הצלחה להכנס להריון. יש לנו ילד אחד בן שנה ושלושה חודשים.

ממספר בדיקות זרע שלי, נתגלתה איכות זרע נמוכה מאד – מורפולוגיה 0%, ריכוז 4.7 מיליון ותנועתיות 28%.

בבדיקות הורמונליות ערכי FSH, LH ופרולקטין תקינים. טסטוסטרון מעט נמוך לגילי, אבל בנורמה.

נפח נוזל – 3.8ml

אולטראסאונד אשכים – תקין (ציסטות קטנות באחד האשכים) – ללא וריקוצל

בהנחה שערכי FSH לא גבוהים מהנורמה והבדיקות הפיזיות תקינות, האם יש סיבה לחשוד בחסימה כלשהי? האם יש סיבה לבצע US טרנס רקטלי?

admin
שלום,
1. הגורם השכיח ביותר להפרעת פוריות שניונית אצל גברים הוא וריקוצלה. לא מתחייב מכך שזו הבעייה אצלך. לשם כך תצטרך להיבדק.
2. בכל מקרה, יש לבצע הערכה מקבילה של בת-זוגך אצל מומחה לפוריות האישה.
3. אם אכן הנתונים שציינת מייצגים את כל בדיקות הזרע, מדובר ב-OAT SYNDROME (פגיעה משולבת במדדי הזרע). גם כאן אחת הסיבות השכיחות היא וריקוצלה. אין ערך רב לבדיקת US בבירור וריקוצלה.
4. יש לבדוק ערכי הורמונים בדיוק. יתכן שדרושות בדיקות נוספות.
5. נפח הזרע לא מתאים לבעייה חסימתית, אך יש צורך להשלים נתונים נוספים.
בברכה,
דר' שי שפי
29 באפריל 2010

וריקוצלה

בעלי עשה אולטרסאונד של האשכים ובבדיקה יצא שבצד שמאל יש לו וריקוצלה קטן קוטר וריד עד 2.5 מ"מ עם עצירת זרימה במאמץ
האם הוא צריך לעבור את הניתוח?
האם נוכל להביא ילדים בהריון טבעי?
האם אחרי הניתוח נוכל להביא ילדים באופן טבעי?
בתודה מראש

admin
שלום,
לרוב, המקום של US בבירור וריקוצלה אפסי. יש צורך להתחיל הבירור בבדיקה גופנית ובדיקות זרע. לא נדיר שיש צורך בבירור נוסף, לפי הממצאים.
לא ניתן לענות על שאלותיך ללא בירור כנ"ל.
בברכה,
דר' שי שפי
3 במאי 2010

וריקוצלה

שלום וברכה

אנו מנסים כ 13 שנה לזכות בפרי בטן.
לפני כ 10 שנים ביצעתי אולטרא-סאונד אשכים והכל היה תקין,חזרתי על בדיקה זו לאחרונה ונמצא הבחנה הזו:
מרקם אחיד של שני האשכים,זרימה שמורה.
אפיציצימיס לא מעובה דו צדדי.
כמות רגילה של נוזל בן הטוניקות.
וריקוצלה דו צדדי (יותר בולט מימין).
ראוי לציין שביצענו כ 10 טיפולי i.v.f
בשיטת המיקרומניפולציה icsi
האם יש צורך בניתוח ואזה ניתוח? והאם הניתוח ישפר את איכות וכמות הזרע? והאם לאחר הניתוח ניזדקק לטיפולי הפרייה

admin
שלום,
החשיבות של בדיקת US במקרה זה שולית.
יש צורך לבצע הערכה אנדרולוגית מלאה, שתכלול בדיקה גופנית ובדיקות זרע כהתחלה. בדיקות נוספות תקבענה לפי הממצאים.
בתום הערכה ניתן יהיה להמליץ על טיפול ולענות על שאלותיך.
בברכה,
דר' שי שפי
5 במאי 2010

ניתוח

שלום רב,
ייש לי בעיה של חוסר זרע. עשיתי מספר ניתוחים TESA או PESA באשכים נלקחו רקמות בניתוח מלא משני האשכים. בכל הניתוחים נמצאו מספר בודד של זרע 8-12 והופרו ביציות רק בניסיון השלישי הצליח ונולדה לי בת. היום רוצה לעשות ניסיון נוסף ושאלתי האם עוד ניתוח יגרום לנזק בלתי הפיך באשכים או למחלות נוספות. יש לציין שיש לי אשכים קטנים 2-3 ס"מ קוטר

admin
שלום,
לאשכים שני תפקידים:
1. ייצור זרע, שאצלך פגוע ממילא (לפי הניתוחים להם נזקקת).
2. ייצור טסטוסטרון - כאן מצבך לא מפורט.

הסיכוי לפגיעה בניתוח נוסף תלוי בתפקוד לפני הניתוח, נפח האשכים, מספר הניתוחים שעברת.
בברכה,
דר' שי שפי
6 במאי 2010

אשכים קטנים

אני בן 47 לפני עד לפני כשנה האשכים היו בגודל טבעי ומאז ובמשך הזמן הלכו ונקטנו עד שהיום נהיו מאוד קטנים. מה משמעות הדבר ומה ניתן לעשות

admin
שלום,
המצב שאתה מתאר לא שכיח.
יש צורך להיבדק.
בברכה,
דר' שי שפי
9 במאי 2010

א.ס אשכים ספרמטוצילה באיפידידמיס

ממצאים : שני האשכים בעלי מבנה וגודל תקינים
בראש האפידידימיס מימין הודגם ספרמטוצילה כ 0.5 ס"מ
ובראש האפידידמיס משמאל נסרקו שתי ספרמטוצילות הגדולה בקוטר כ 0.66 ס"מ.
פרט לכך האפידדמיס מימין ומשמאל הודגם תקין
לא הודגם נוזן הכמות חריגה בשק האשכים
לא הודגם ווריקוצלה
בבדיקת דופלר צבע זרימת דם תקינה .
שאלה בבקשה :
מה כל זה אומר דר' ?
מה צריך לעשות ?
האם מכאן נובעים הכאבים מידי פעם באשכים ובאזור בחייץ בין שק האשכים לרקטום ?
האם ניתן לקבל טיפול תרופתי ?
האם חייבים להוציא בניתוח ?
האם מסוכן ?

admin
שלום,
ספרמטוצלה הוא מבנה כדורי המלא בזרע.
לא תמיד אנו מגלים מה הסיבה להיווצרותו, אין מדובר בגידול ממאיר, ויש צורך לכרות אותו רק אם הוא מגיע לנפח שמפריע.
כאבים באשכים ובפרינאום (האיזור שבין האשכים לפי הטבעת) עלול להיות בגלל חסימה בדרכי הזרע (חלקית או מלאה). במצבים כאלה יש שכיחות יתר של ספרמטוצלה.
ממליץ על בירור אנדרולוגי מכוון.
בברכה,
דר' שי שפי
19 במאי 2010

כאבים באשך (חשש לוריקוצלה)

שלום רב דוקטור!
יש לי מזה מספר שנים בעיה שבאשך השמאלי יש לי בליטות של וורידים(בליטה בולטת ממש לעין.. וורידים גם מאחור וגם מקדימה.. ואפילו מהצד של האשך)
הבעיה אף פעם לא הפריעה לי ומזה מספר חודשים התחילו לי כאבים ותחושת אי נוחות בזמן הליכה.. או כל פעילות אחרת.. בזמן ישיבה או עמידה סטטית אני לא מרגיש את זה.. רק כשיש חיכוך..אחרי מקלחת או כשהאשכים מתרחבים.. לדוגמא בקיץ יש הבדל וזה ממש מציק יותר.. כשהאשכים מצטמקים(לדוגמא בקור) אני לא מרגיש את זה..
זה ממש מטריד אותי וגורם לי לקיים אורח חיים לא נוח.. אבל יש לי גם פוביה מניתוחים.. רציתי לדעת מה הטיפול בזה? ומה השיטה המומלצת?
ומה זאת אומרת ששיטת גת גורן שטוענים שהיא בלי ניתוח,איך יש צנתור,מה שמוביל לחתך?
אשמח לשמוע תגובה! ומצטער על הסיפור הארוך

admin
שלום,
לפי תיאורך נראה נראה שאתה סובל מדליות האשך (וריקוצלה).
הטיפול המשלב בצורה הטובה ביותר סיכויי הצלחה גבוהים עם סיכון נמוך לסיבוכים הוא הניתוח המיקרוסקופי.
הצינתור מבוצע דרך חתך דקירה קטן בעור, ואינו מוצלח כמו הטיפול המיקרוסקופי.
בברכה,
דר' שי שפי
6 ביוני 2010

האם אחרי ניתוח וריקולציה אחד יהיה אפשר למצוא זרע בגיתוח שניו

האם אחרי ניתוח אחד של וריקוצלה שהיה שלילי יהיה אפשר למצוא דרע בניתוח שני או שיש אפשרות אחרת.ביצענו את הניתוח בשני האשכים

admin
שלום,
לא ברור לי האם יש חזרה של וריקוצלה, האם אתה סובל מאזואוספרמיה (היעדר זרע בזירמה), והאם בוצע ניסיון להפקת זרע כירורגית.
גם אם התשובה חיובית לכל השאלות, לאחר הערכה אנדרולוגית ניתן להציע פיתרון.
בברכה,
דר' שי שפי


שאלות נוספות בנושא: האשכים



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
