הטסטוסטרון

57 שאלות גולשים בנושא » הטסטוסטרון


25 בינואר 2010

טסטוסטרון

אני בן 49 רמה הטסטוסטרון אצלי הוא 9.8 ומרגיש קיים אצלי חוסר בחשק המיני מה עלי לעשות? תודה רבה

admin
שלום,
הטסטוסטרון שציינת הוא "בתחום האפור", ועם הסמפטומים שציינת, יתכן אכן שאתה סובל מסינדרום של T נמוך.
יש לחזור על הבדיקה, יחד עם T חופשי, LH, PRL.
בברכה,
דר' שי שפי
13 בפברואר 2010

טסטוסטרון נמוך

שלום דר' שפי
אני בן 55. מזה כ 14 שנים אני סובל מחוסר תשוקה מינית וזיקפה. נמצא אצלי שהטסטוסטרון נמוך ,לסירוגין ממוצע ולסירוגין נמוך מאוד. רופא רשם לי מרשם ג'ל טסטומקס,לאחר תקופה ממושכת לא נמצא כמעט יעיל .הומלץ לי לקבל זריקת NEBIDO כל 3 חודשים. בציון שהזריקה הזאת יעילה מאוד מהג"ל טסומקס.
אולם העלות הינה 770 שקל ,לצערי הרב יש לי בעיה כלכלית ,קשה לי לרכוש בסכום כזה ,מה גם שאני לא בטוח שזה יעזור לי לפתור את הבעיה.
האם יש אפשרות אחרת ?

admin
שלום,
נכון להיום, קיימות בישראל 3 אופציות לטיפול ב-T: זריקת טסטווירון (אחת ל-3 שבועות בד"כ), ג'ל יומי (אנדרוג'ל / טסטומקס), זריקת נבידו (אחת ל-3 חודשים). מבין ה-3, רק נבידו לא בסל הבריאות, ועל המטופל לשלם את עלותו מכיסו.
אם טיפול נכשל, צריך לברר הסיבות: מינון לא מתאים, לקיחה לא נכונה, או בעיה נוספת.
ממליץ שתיגש לרופא בתחום לבירור מסודר.
בברכה,
דר' שי שפי
20 בפברואר 2010

מחפש ישועה טסטוסטרון נמוך

שלום.
מגיל 13 גילו שיש לי בעיה של התפתחות מינית לא היו שום סימנים עד גיל 15 הייתי במעקבים שעד אז הרמה של הטסטוסטרון היתה 0.3 . הוחלט לתת לי טיפול בזריקות טסטוסטרון ברמה מאוד נמוכה כדי לנסות לתת פוש. הרגשתי את כל תופעות גיל ההתבגרות עם אותם זריקות כמו כן התפתחות וגדילה. לאחר שהטיפול הופסק הרגשתי שהכל נעצר כשהתלוננתי לרופאה היא אמרה שהכל בסדר והכל מתפקד המדדים מראים שאני נכנס להתפתחות תקינה 3 שנים של ויכוחים בקשר להתפתחות מצידי ולא קיבלתי שום טיפול או עזרה. בגיל 18 התיעצתי עם רופא חדש שם הוא אמר שיש במערכת לטענתו אין קשירת הורמון לאשכים מקביל הוא נתן לי טיפול בטסטוסטרון אוויטרל ופריגניל כולם נתנו לי תחושה טובה אך לא הביאו אותי לסיפוק של תוצאות התפתחות הכל נעצר מאותה התקופה . הוא אומר שאין מה לעשות וצריך לחיות עם זה.
אני יודע שאני כבר בן 19 וזה כבר באמת אולי הסוף אבל עדין יש לי איזה תקווה כל שהיא שיש באמת טיפול שיכניס את המערכת לגמר ההתפתחות ושאני לא אצטרך להמשיך עם הזריקות האלה כל החיים שלי.
תודה מראש

admin
שלום,
לא ברור לי מתיאורך מהי האבחנה המדוייקת (אם ישנה כזו).
פתרון בעיות מסויימות באנדרולוגיה דורש שיתוף פעולה הדוק בין האנדרולוג לאנדוקרינולוג. חלקן מחייב טיפול רצוף בהורמון / הורמונים. כמובן שהטיפול הספיציפי נגזר מהבעיה היסודית.
בברכה,
דר' שי שפי
24 בפברואר 2010

ירידה חדה בליבידו

בן 40 נשוי+3 .בשנה האחרונה חלה ירידה משמעותית בתפקוד ובחשק המיני, לא רק כלפי בת הזוג שלי , אלה כלפי כל אישה, גם כדוגמאת בר רפאלי…במהלך השנה ביצעתי עשרות בדיקות דם, הומונליות בעיקר (אנדוקריניות), אפרט תוצאות בהמשך…
כמו כן ביצעתי אולטרסאונד אשכים שיצא תקין מלבד וריקוצל קל בצד שמאל.הייתי אצל לא מעט אורולוגים, אנדוקרילוגים, ורופאי סקס.יש לציין כי בכל הבדיקות הטוטאל טסטוסטרון היה נמוך במעט מהתחום בו הוא צריך להימצא. הטסטוסטרון החופשי לרוב היה בתחום המתאים.לציין כי אני מצליח חדירה+שפיכה עם ויאגרה אך ללא הנאה מירבית.להלן התוצאות:
TOTAL TESTO 2.75 NG/ML (אמור להיות בין 3-10)
BIOAVALIABLE TESTO 1.5 ׁ(אמור להיות בין 0.6-2)
FSH 7 (אמור להיות בין 0.7-11.1 )
LH 3.72 (אמור להיות בין 0.8-7.6)
PROLACTINE 107 (אמור להיות בין 53-360)
כמו שרואים מלבד הטוטאל טסטוסטרון שהוא נמוך בעשרות בדיקות דם שעשיתי, הכל תקין.לציין כי קיבלתי טיפול באנדרוגל , ללא הצלחה.
מה אתה ממליץ לי לעשות? כאחד שעד לפני שנה היה לו תאבון מיני מוגבר, מה קרה?מציין גם שבדיקת בלוטת התריס תקינה TSH .האם עצם זה שהטסטוסטרון החופשי שלי תקין מעיד על כל שאין בעייה?

admin
שלום,
הגדרת הסינדרום של T נמוך כוללת תלונות וסימנים אצל המטופל, יחד עם עדות מעבדתית של T נמוך. האבחנה יכולה להיות מורכבת.
צריך לבצע אצלך הערכה אנדרולוגית מקיפה, ובשלב ראשון לבדוק מהן כל התלונות שלך, שיכולות להתאים גם לבעיות אחרות. אכן, הניסיון הטיפולי באנדרוג'ל לא הצליח.
מבחינת המעבדה, רמת T שלך, לפי הגדרות בינלאומיות, נחשבת בתחום ביניים, שבו אכן מומלץ לבדוק T חופשי או bioavailable, שאצלך תקין.
בברכה,
דר' שי שפי
1 במרץ 2010

טסטוסטרון

אני לומד ממה שהשבת לאחרים כי הטסטוסטרון מדכא יצירת זרע. עד כמה זה רציני? האם זה הפיך ?
ואם כבר – התחלתי את הטיפול עקב אין אונות ושפיכה מעוכבת. על בעיית האינאונות אני מתגבר על ידי לויטרה. וזה פחות או יותר בסדר. אבל השפיכה נעלמה לי לגמרי. בערך לפני שנתיים. פשוט לא מגיע לזה. אני חושב שיש קשר לכך שאני סובל מהשמנת יתר (בן 52) , שאוננתי שנים על ידי שפשוף במזרון שזו שיטה שדורשת הרבה מאמץ, שיש לי בעיית לב שהגלתה בערך לפני שנתיים של עיבוי שריר הלב. הקרדיולוגים אמרו לי לא להתאמץ. כאשר באתי לאורולוג על כל זה, אז התברר שיש לי בעיית כולסטרול נמוך.
הענין הוא שאחרי מריחת טסטומקס כ – 3 חודשים, אין שום הבדל, לא בענין זיקפה ולא בענין שפיכה. האורולוג קיוה שרמת טסטוס' נכונה תשפר את המצב, אבל זה לא קרה.
האם תוכל לומר מה דעתך ?

admin
שלום,
טיפול T יכול לעכב ייצור זרע עד לרמות נמוכות ביותר, ולעתים אפילו עד אזואוספרמיה (היעדר זרע בבדיקה). העיכוב הפיך, אם כי ארוך טווח (חודשים - שנה בד"כ). הדבר משמעותי, כמובן, למי שפוריות עדיין חשובה לו.
היעדר שפיכה יכולה להגרם אכן מהרגלי אוננות כפי שתיארת. יש צורך בבקורת אצל סקסולוג.
כאשר יש סינדרום של T נמוך, הטיפול הוא אכן ע"י T. לעתים יש צורך בטיפול נוסף (ויאגרה/סיאליס/לויטרה) להשגת זקפה, בייחוד אם יש גורמי סיכון משמעותיים.
בברכה,
דר' שי שפי
19 במרץ 2010

טסטוסטרון

מה הוא איבר המטרה של הטסטוסטרון?

admin
שלום,
השאלה לא מדוייקת.
הטסטוסטרון פועל על רקמות רבות, במספר מערכות לא קטן, ועל איברים רבים.
במערכת האורוגניטלית הגברית לבדה, משפיע הטסטוסטרון על האשכים, הפין והערמונית (פרוסטטה).
בברכה,
דר' שי שפי
22 במרץ 2010

אזואספרמיה

שאלה יותר מדוייקת מהקודמת
בעלי אובחן בגיל 28 כעקר עקב בעיית גדילה,לא התפתחו האשכים וספירת הזרע הייתה 0
הוא טופל שנים בטוסטסטרון,אגב אמרו שהתופעה גנטית
היום הוא בן 31-לפני 4 חודשים החלו לטפל בו במנוגון כל יומיים ופרגניל פעם בשבוע למטרת הפקת זרע מפרה ועדיין אחרי 4 חודשים נאמר לנו שהספירה נשארה 0 והאופציה היחידה היא שאני אקח זרע זר
האם לדעתך יש אלטרנטיבה?האם הטסטוסטרון שטופל בו הוא לא תרם בכלל?

admin
שלום,
המונח "עקר" הוא בשימוש די נדיר כיום.
אצל מרבית הגברים שאובחנו כעקרים אפילו לפני 2 עשורים, ניתן למצוא זרע בסופו של דבר, אם ע"י טיפול תרופתי, ואם בניתוח.
לפי הפרטים החלקיים שהזכרת, אני מניח שלבעלך בעיה אנדוקרינית-גנטית.
הטיפול נגזר מהבעיה.טיפול משולב במנוגון ופרגניל מקובל לבעיה ספיציפית (תסמונת קלמן או "היפו-היפו").
טיפול בטסטוסטרון יכול לדכא ייצור זרע לתקופה ארוכה.
במידה וגם אחרי טיפול תרופתי מקובל בבעיה של ייצור אין זרע, ניתן לנתח (microTESE) ולחפש זרע ברקמת האשך.
בברכה,
דר' שי שפי
10 באפריל 2010

טיפול בטסטוסטרון

שלום רב

אני גבר בגיל 33 גובה 1.76 מ' משקל 100 ק"ג כשבשנתיים האחרונות סובל מעייפות כללית וחשק מיני ירוד. כמו כן יש לי פרה סוכרת (ערכי גלוקוז בצום 115 מ"ג/דציליטר) ומטופל בג'נוביה (פוחד מטיפול במטפורמין מחשש לפגיעה ברמות הטסטוסטרון). יש לציין שאני מתאמן בחדר כושר ומבחינה פיזית איני חלש (מסת שריר נכבדה) אך עם אחוזי שומן גבוהים (26 אחוז שומן, היקף מותן 106 ס":מ) מעולם לא השתמשתי בחומרים אנבולים כלשהם. כמו כן יש ל עודף משקל בגלל בעיות אלו ביצעתי בדיקה לרמות הטסטוסטרון.

12.9.09

Testosterone Bioavailable-2.05 ng/ml
Testosterone total Ichil-3.99 ng/ml

שאלתי היא האם הבדיקות תקינות /יש מקום לטיפול הורמונלי ?
האם יש מקום לחשש מפגיעה בטיפול במטפורמין ברמות הטסטוסטרון?
האם טיפול הורמונלי עשוי לשפר רגישות לאינסולין ולשפר מדדי סוכרת ?
תודה רבה על העזרה

admin
שלום,
הבדיקות שצירפת כנראה תקינות, אך יש צורך לבדוק לפי ערכי הנורמה במעבדה הספיציפית בה בוצעו, מכיוון שיש שוני בין מעבדות.
אם אכן כך, אין הצדקה כעת לטיפול ב-T, ויש צורך לבדוק מה הגורם לתלונותיך.
מטפורמין אכן עלול להוריד רמות T. במקרה הצורך, האנדוקרינולוג / רופא המשפחה יוכל להסביר את האופציות השונות.
קיימת אסוציאציה (קשר) בין הסינדרום של T נמוך לסינדרום המטבולי, וטיפול ב-T (כאשר יש הצדקה), יכול לשפר גם מדדים אחרים.
בברכה,
דר' שי שפי
27 באפריל 2010

SHBG נמוך

אני בן 31, עשיתי לאחרונה בדיקות דם ויש לי תוצאה חריגה:
SHBG = 17.3 , כאשר הטווח 24.0 – 180.0 nmol/L

1- מה משמעות הבדיקה הזו?
2- תופעות ודרכי טיפול?
3- למי אני צריך לפנות?

להלן גם תוצאות נוספות:
FREE ANDROGEN INDEX = 78.6
LH = 9.0 IU/L
FSH = 4.3 IU/L
TESTOSTERONE- TOTAL = 13.6 nmol/L
TSH = 1.48 mIU/L
T4- FREE = 12.6 pmol/L

דרך אגב, האם רמת הטסטוסטרון תקינה בהתאם לגיל שלי?
אשמח לקבל את דעתך,
תודה,
נתן

admin
שלום,
השימוש של SHBG הוא במקרים של T גבולי-נמוך, כדי לחשב T חופשי.
אצלך T תקין.
SHBG נמוך במגוון מצבים, כגון השמנה, סוכרת, תת-פעילות בלוטת התריס, ועוד.
פנה לרופא המשפחה או לאנדוקרינולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
29 באפריל 2010

רמת טסטוסטרון נמוכה בדם

שאלה: הגיל 36
1. רמת טסטוסטרון נמוכה בדם, השאלה האם כדי לתפקד יש אפשרות להיעזר רק בויאגרה וכדומה, או חייבים גם בטיפול תרופתי להעלות את רמת הטסטוסטרון.
2. האם אחרי טיפול תרופתי להעלות את רמת טסטוסטרון יהיה צורך לקחת גם ויאגרה או לא.
3. ומה הטיפול התרופתי הקיים.
4. והאם צריך אורולוג או גם רופא משפחה יכול לטפל בזה.

admin
שלום,
1. כשלון טיפולי בויאגרה ודומיה קשור פעמים רבות לרמות T נמוכות.
2. קשה לחזות מראש האם טיפול T בלבד יספיק, או שתזדקק לטיפול משולב עם ויאגרה, דומיה, או אחרות.
3. כיום יש בארץ 3 אופציות לטיפול ב-T.
4. אתה צריך אנדרולוג - אורולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
30 באפריל 2010

ןירקוצלה

שלום, אני בחור בן 26 כמעט בגיל 20 התגלה אצלי סרטן אשכים כברתי כריתת אשך וכימוטרפיה+ בקפאות זרע לאחר הסרת האשך ..בדיקת הזרע לפני ההקפאההיו טובות ותקינות. כיום יש לי ילדה בת שנתיים וחצי מהריון ספונטני עקב כאבים באיזור אשרך אבחנו וירקוצלה בתיעוד הרפואי כאילו יצא וירקוצלה בשנת 85 (גיל שנה) וזהו הורי אפילו לא יודעים במה מדובר בכל מקרה בבדיקת זרע מלפני חודש יצא ש0 זרעים בסדר כלומר כולם לא…איך מצב זה ייתכן? לממה לא אמרו לי בזמן הסרטן שההיסטורי יוצאת לבדוק לעקוב ?? האם וירקוצלה יכולה להחמיר? כך? האם בדיקת זרע כזו יכולה להשתנות?? האםאוכל להביא ילדים בצורה טבעית?? האם שווה לי לעשות ניתוח באשך יחיד? אורולוג הסביר לי שאם יש סיבוך האשך יכול להצטמק ולמות בנוסף יש לי טסטוסטרון נמוך 3.3 בערך שהאורולוג נתן לי גל למרוח…אם זה קשור לוירקוצלה רמת הטסטוסטרון או למה אשמח לדעתך אחנו ממש המומים מההדרדרות המהירה הזו בכמה שנים האם היא הגיונית האם היא פיכ דוקטור אשמח לתשובה מהירה עוברים עלינו ימים לא קלים תודה

admin
שלום,
יתכן מאוד שהפגיעה שיש לך בייצור הזרע משולבת ולה מספר גורמים: הבעיה היסודית (גידול אשך), הטיפול (כמוטרפיה), הוריקוצלה.
צריך לבצע הערכה אנדרולוגית יסודית, לשקול סיכויים למול סיכונים, ולהציע טיפול. ייתכן שניתוח וריקוצלה עשוי לעזור.
בכל מקרה, טיפול בטסטוסטרון פוגע משמעותית בייצור הזרע, ואם אתם מעוניינים בהשגת הריון, צריך לשקול אפשרות לדחות אותו.
בברכה,
דר' שי שפי
12 ביוני 2010

השמנת יתר

שלום
אני בן 44 סובל מהשמנת יתרולחץ דם גבוהה מילדות
במהלך חייכבר הורדתי ממשקלי 5 פעמים כ 30 ק"ג
כמובן ללא הצלחה לשמור על כך.
בכתבה ששודרה באחד הערוצים סיפרו לי שיתכן ואני סובל מחוסר מחוסר הורמון הטסטוסטרון היות ויש לי מאפינים שמצביעים על כך. יובש בעור פרקי הידים,לחץ דם גבוה(מטופל בכדורים)השמנת יתר,עיפות יתר.
ברצוני לציין שאנני אוכל כמןיות גדולות,לא מטוגן,כמעט ללא מלח,וגם לא אוכל שמן,הרבה ירקות וגבינות.
האם יתכן שנמצאה הסיבה להשמנת יתר שלי ?
האם יש איזשהוא סיכוי לכך ?
תודה מראש להתיחסות

admin
שלום,
קיים קשר בין הסינדרום של T נמוך לבין בסינדרום המטבולי (השמנה, יתר ל. דם, ותנגודת לאיסולין / סוכרת).
דבר זה עדיין לא מחייב שיש לך רמות T נמוכות; כל הסימפטומים האופיניים לסינדרום זה אינם ספיציפיים, ויכולים להתאים למצבים רבים אחרים. ללא הערכה ובדיקה מעבדתית של רמות ההורמונים אצלך, קשה לקבוע אם זו הסיבה, ולהמליץ על טיפול.
בנוסף, טיפול ב-T יכול לעזור רבות, אך איננו תרופת קסם. ללא טיפול והתנהגות נכונה, לא יפתור לבדו את שאר בעיותיך.
בברכה,
דר' שי שפי
19 ביוני 2010

וריקוצלה

שלום רב.
האם טיפול בוריקוצלה בכל אחת מן השיטות המצוינות במאמר באתר שלכם, יכול לגרום לשיפור בתופעת ערמונית מוגדלת על כל המשתמע מכך וכן בשיפור רמת הטסטוסטרון כאשר הוא ברמה ירודה?
מה הניסיון שהצטבר בהקשר לשאלתי.
תודה

admin
שלום,
אין הוכחות טובות בספרות לכך שטיפול בוריקוצלה הוא גם טיפול טוב לסימפטומים של הגדלת ערמונית שפירה (BPH).
מעט המידע שנמצא על כך, פורסם בעיתונים מרמה נמוכה, וזכה לבקורת רפואית רבה, ולמעלה מזה...
עם זאת, לעתים, טיפול בוריקוצלה יכול גם לשפר רמת T.
בברכה,
דר' שי שפי
19 ביוני 2010

שאלה בקשר לטסטוסטרון נמוך

טסטוסטרון נמוך

אחד ההורמונים החשובים ביותר, ובעל תפקידים רבים אצל הגבר הוא הטסטוסטרון, המכונה "ההורמון הגברי". בייחוד לאחר גיל 50, קיימת ירידה הדרגתית ברמת הטסטוסטרון, דבר העלול להשפיע על היבטים רבים בחייו של הגבר
אני שואל: אני רוצה להבין מזאות אומרת דבר העלול להשפיע על היבטים רבים בחייו של הגבר האם אתה יכול לפרש לי את במדויק בבקשה על איזה בעיות.

admin
שלום,
תוכל לקרוא על הסידרום של T נמוך ועל תפקידיו בגוף הגבר בפרק המתאים באתר.
בברכה,
דר' שי שפי
18 ביולי 2010

רמת חשק מיני נמוכה

אני נכה צה"ל המטופל בסוכרת עם אינסולין ויתר לחץ דם, כמו כן פגוע באגן הירכיים באזור הסקרואליק, לפני שנתיים וחצי אשתי נפטרה ממחלת הסרטן, לאחרונה רואה אני כי חשק המיני שלי נמוך עד מאוד וקריאת מידע נראה לי כי הטסטוסטרון שלי נמוך. מה אני אמור לעשות על מנת לשפר מצב זה, הנני כבן 48. אודה לך על הפניה לבדיקות או עזרה כל שהיא אחרת, ע"י טיפול צימחוני או כל דבר אחר.

admin
שלום,
צריך להתחיל מההתחלה...
בדוק את רמת T בקופ"ח. זוהי בדיקה פשוטה שרופא המשפחה יכול לשלוח.
בברכה,
דר' שי שפי
27 ביולי 2010

טסטוסטרון נמוך בגיל צעיר

היי, אני בן 26 לאחר כריתת אשך בשנת 2004 וטיפול כימותרפי ב2005 עקב סרטן אשכים. כרגע אני סובל מתשישות כבדה ועייפותוחוסר בחשק המיני. רמת הטסטוסטרון שלי היא 3.6.
כרגע עברתי שתי בדיקות זרע שסתרו לגמרי אחת את השניי. אחת שמבלהתחיל טיפול של הירה שאני יכול להיות תורם והשנייה היא שאינני יכול להביא ילדים לעולם. לאחר התייעצות עם האונקולוג שלי ובדיקה מול איכילוב שם בוצעה הבדיקה נמסר שהבדיקה התקינה היא הנכונה. אני מעוניין להתחיל בטיפול לטסטוסטרון ורוצה לדעת איזה טיפול כדאי? והאם זה לא ייפגע בייצור הזרע שלי?

admin
שלום,
טיפול ב-T פוגע משמעותית בייצור הזרע. קיימות בארץ 3 אופציות.
אני ממליץ שלפני התחלת הטיפול, גם בגלל הרקע הרפואי שלך, תיגש לבהערכה מסודרת אצל אנדרולוג. כדאי גם לדאוג להקפאת זרע.
בברכה,
דר' שי שפי
31 ביולי 2010

טסטוסטרון נמוך בגיל 25

שלום דר' שפי,
לאחרונה בזמן שביצעתי בדיקות לבלוטת התריס שלח אותי רופא אנדוקרינולוג לבדיקת טסטוסטרון לאור העובדה שלאבי יש רמה נמוכה. התוצאות:
total testosterone: 300
ממה שקראתי באנטרנט זו רמה נמוכה מאוד לגילי, אני יכול לומר שאני חש בתופעות עליהן קראתי: אדישות, עייפות, חשק מיני ירוד..
דבר נוסף שקראתי הוא שטיפול להעלאת רמת הטסטוסטרון יביא לפגיעה ביכולת הפיריון (דבר שכמובן חשוב לי מאוד בהתחשב בגילי..) השאלה היא האם קיימים טיפולים אחרים שלא פוגעים באיכות הזרע ומה עלי לעשות?

admin
שלום,
קיימות אפשרויות למניפולציה הורמונלית ולהעלאת רמת T בעקיפין, ללא פגיעה בייצור הזרע.
לפני כן, יש צורך להשלים בירור אנדרולוגי מלא; יתכן שרמת T נמוכה היא רק חלק מהבעייה.
בברכה,
דר' שי שפי
21 באוגוסט 2010

טסטוסטרון נמוך ו-PSA גבוה

שלום, אני בו 65, אלמן, כבר שנים אני סובל מ-PSA גבוה יחסית. בחמש השנים האחרונות נעשו לי 3 ביופסיות של הערמונית, האחרונה, לפני כשנה וחצי, הייתה ביופסיה ברוויה בהרדמה (דגימות מכ-30 נקודות). בכל הביופסיות שעשיתי לא התגלה כל סימן לסרטן! רמות ה-PSA והטסטוסטרון שלי בשנתיים האחרונות:
PSA: החל מ-7.62 בדצמבר 2008, דרך 7.06, 8.59, 9.88, ועד 9.56 באוגוסט 2010.
טסטוסטרון טוטל: החל מ-10.20 בדצמבר 2008, דרך 9.10, 9.40, 8.80, ועד 6.00 באוגוסט 2010.
אני סובל מחוסר זקפה שמשפיע על הרבה צדדים אחרים בחיי, והרופא אינו מוכן לטפל בי בהוספת טסטוסטרון בגלל ה-PSA הגבוה. איך יוצאים מהמילכוד? קראתי מחקרים שלא מצאו קשר ישיר בין רמת ה-PSA לרמת הטסטוסטרון, ובין PSA לסרטן הערמונית. עובדה, הטסטוסטרון שלי ירד וה-PSA דווקא עלה. האם בא בחשבון ניסוי מבוקר של הוספת טסטוסטרון?
תודה.

admin
שלום,
ראה תשובה נוספת.
בכל מקרה: במידה שיש חשד לסרטן הערמונית, יש להשתמש בכל הכלים הקיימים כדי להוכיח נוכחותו.
במידה שנוכחותו נשללה, ניתן לשקול טיפול ב-T תחת מעקב מתאים.
בברכה,
דר' שי שפי
26 באוגוסט 2010

אוביטרל

רמת הטסטוסטרון של בני נמוכה מאד.
מקבל זריקות אוביטרל כל שבוע.
אודה לך מאד להסבר קצר על מהות הזריקה הנ"ל.
תודה

admin
שלום,
כאשר רוצים להעלות רמות T בעקיפין, ניתן לטפל גם בתרופות כגון אוביטרל, הדומות ופועלות בדומה להורמון LH, וגורמות לייצור T ע"י תאי ליידיג באשכים.
בברכה,
דר' שי שפי
9 בספטמבר 2010

הבנה של המצב

שלום לך דר' שפי,

אני בן 40 ויש לי שאלה לגבי עניין הטסטוסטרון ודחף מיני.

אני בן אדם די שקט רגוע מופנם וחסר מרץ אומץ וכולי כלומר זה נראה לי שיש לי טוסטסטרון נמוך.

אך לעיתים קרובות אני זקוק לאוננות כי אני מרגיש שיש לחץ באשכים ואכן יש כל הזמן יצור זרע.

יש לציין שאני לא מרגיש כיום רצון לחיפוש יחסי מין אלה רק לעיתים עם אישתי.

השאלה היא איך זה שלפי מדדי ההתנהגות יש לי רמת טסטוסטרון נמוכה ואל אף זאת כל הזמן הגוף מייצר לחץ זרע באשכים?י

בברכה

admin
שלום,
1. תאי זרע אכן מיוצרים באופן קבוע, 24/7. בכל מקרה, הדבר לא גורם ללחץ באשכים.
2. רמות T נמדדות בבדיקות דם, ולא לפי סימפטומים, שאינם ספיציפיים, ויכולים להתאים לשלל בעיות אחרות. הסינדרום של T נמוך מאובחן לפי שילוב של שני הקודמים.
3. ממליץ שתבצע בדיקת הורמונים בסיסית, ותגיע להערכה אנדרולוגית.
בברכה,
דר' שי שפי
123


שאלות נוספות בנושא: הטסטוסטרון

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים


25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים