ווריקוצלה

59 שאלות גולשים בנושא » ווריקוצלה


13 בינואר 2010

התערבות כירורגית

בני בן 29 עקב תפקוד מיני ירוד הופנה לבדיקות.
בדיקת זרע אחת לא נמצא שום שדה.
בדיקת קריוטיפ – התגלתה תסמונת קלייפלטר
U.S אשכים:
אשך ימין – קטן מהרגיל ממדיו כ- 0.9X2.1 ס"מ מרקם אחיד ווסקורליזציה רגילה.
הפלקסוס הפמפיניפורם אינו מורחב .
אין ריבוי נוזל.
אשך שמאל: קטן מהרגיל ממדיו כ- 0.8X1.7 ס"מ מרקם אחיד ווסקורליזציה רגילה.
ראש האפידידימיס והאפידידימיס אינם מעובים.
הפלקסוס הפמפיניפורם מורחב.
הקוטר המירבי של הורידים המורחבים כ- 10 מ"מ.
אין ריבוי נוזל.
לסיכום: אשכים היפוטרופים. ווריקוצלה בהמיסקרוטום השמאלי.
לפני כשבועיים התחיל בטיפול זריקות טסטוסטרון אחת ל-28 יום.
האם יש סיכוי בביופסיה להפקדת זרעים ואם כן לאן פונים.
עלי לציין שבני כרגע רווק. השאלה אם יש סיכוי להתערבות כירוגית האם לעשות את זה בגיל הזה או לחכות בעת הצורך. כי לפי מיטב הבנתי ככל שהגיל עולה כמות הזרעים יורדת.

לתשובתך אודה

admin
שלום,
ממצאים שכיחים בתסמונת קליינפלטר הם אשכים בנפח ירוד, הפרעה הורמונלית טיפוסית, וכשלון אשכים עם העדר זרע בזירמה.
כאשר התסמונת מלוה בממצא השכחי של וריקוצלה, אין יתרון בטיפול בוריקוצלה, משום שהבעיה גנטית.
לא ניתן לשלול הידרדרות בייצור הזרע (אם קיים) במשך השנים.
בכל מקרה, במידה שהמטופל מעונין בניסיון הפקת זרע כירורגית (כגון microTESE), חשוב לא לטפל בטסטוסטרון, העלול לדכא לחלוטין ייצור זרע.
יש לפנות לאנדרולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
13 בפברואר 2010

המשך

בהמשך לשאלתי, רציתי לציין שיש לי וריקוצלה דרגה 3 בצד שמאל ווריקוצלה קטנה בצד ימין – וריקוצלה דו-צדדית .
האם הניתוח מבוצע עם 2 חתכים בצד שמאל וגם בצד ימין ?
איזה אורולוגים מבצעים את הניתוח הזה באסותא ראשון לציון ?
כמה זמן החלמה מהניתוח ?
* האם אסותא ראשון לציון הוא המקום היחיד במרכז הארץ שמבצעים את הניתוח המיקרוסקופי לתיקון וריקוצלה ?
תודה !

admin
שלום,
ניתוח וריקוצלה מבוצע רק במידה שקיימת אינדיקציה (הצדקה רפואית) לביצועו.
בהתקיים הנ"ל, אם יש וריקוצלה דו"צ, הניתוח המיקרוסקופי מבוצע אכן משני חתכים קטנים (שמאל וימין).
אני המנתח היחיד בארץ המבצע ניתוח מיקרוסקופי לוריקוצלה, ובאסותא ראשון בלבד, בשלב זה.
בברכה,
דר' שי שפי
18 במרץ 2010

וריקוצלה

שלום דוקטור.
בני בן 19 סובל מווריקוצלה בינונית עם היפוך אחרי וולסבה.-כפי שהיבחן הרופא המטפל. הוא עבר בדיקות נוספות של ספירת זרע.
כרגע ,הבן בצבא במסלול יחידה מובחרת. סובל מדי פעם כאבים חזקים כשהמאמץ גדול.לא מוכן לטפל כדי לא להפלט.
שאלתי האם הכאב הוא פועל יוצא לנזק מתמשך או שאפשר למשוך את הבעיה עד לסיום 7 חודשים?
בתודה מראש
אבא דואג

admin
שלום,
סיפורך מוכר.
וריקוצלה הינה לרוב אבחנה בבדיקה הגופנית.
היפוך זרימה בהעלאת לחץ תוך בטני (ולסלבה), הינו מאפיין אולטרסונוגרפי של וריקוצלה.
ברוב היחידות המובחרות וריקוצלה (וניתוח לתיקונו) אינו מהווה סיבה לגריעה מהיחידה.
נזק אפשרי של וריקוצלה בייצור הזרע קשור ביחס ישר לזמן. אין מידע בספרות, אם מאמץ גופני משפיע אף הוא לרעה על ייצור הזרע.
בברכה,
דר' שי שפי
26 במרץ 2010

אזוספרמיה

שלום
לאחרונה גילנו בן 30סובל מאזוספרמיה, הנושא עלה מישום שכשהיה חייל בשל כאבים באשכים גילו שיש לו וריקוצלה והחליטו לא לנתח אותו באותה העת, בקשו ממנו לבצע ניתוח רק שירצה ילדים, חשוב לציין שבאותה העת עבר בדיקת זרע שבה נצפו זרעים (אלפים בודדים)
לפני כשלושה חודשים עבר בדיקת זרע ונצפה כי אין לו זרעים בכלל גם לאחר סינכרוז נפח זרימה 2.5ml' וחומציות 7.9, בהתאם להמלצת הרופא, ביצענו את כל הבדיקות נדרשות: קיוטיפ-תקין, חסר בכרומוז Y תקין, בדיקת אשכים-גודלומרקם תקין,ציסטה 0.4 ס"מ בראש האפידידימוס ווריקוצלה עם היפוך זרימה בוולסלווה, מעבר לכך בוצעו בדיקות הורמונים:נראה שהכל תקין מלבד tsh -3.64 , מעבר לכך אציין כי בעלי סובל ממחלת FMF ונוטל כולחיצין כל חייו, אם כן מהי הסיבה לאזוספרמיה, האם היא חסימתית לא חסימתית, מה הסיכוי במקרה שלנו להביא ילד בהפרייה, עם נתונים כאלה?

admin
שלום,
לפי הנתונים החלקיים שהבאת, קרוב לודאי שמדובר באזואוספרמיה לא-חסימתית.
שתי אופציות עומדות לפניכם:
1. לתקן את הוריקוצלה, ולהמתין ולראות האם יחזור מעט זרע לזירמה, כדי להשתמש בו ב-IVF.
2. לעבור ניתוח לחיפוש זרע באשכים - microTESE.
3. שילוב של השתיים הקודמות, בסדר בו נכתבו.
לפי מחקרים חדשים, נראה שלהתחלה באופציה הראשונה מספר יתרונות, אך חסרונה הוא אפשרות לזמן רב יחסית עד להצלחה (חודשים-שנה).
בנוסף, שני גורמים מפריעים נוספים אצלכם הם תת-פעילות של בלוטת התריס, וטיפול בקולכיצין. טיפול בגורמים אלו עשוי בהחלט לשפר את סיכויי ההצלחה, וכדאי לטפל בהם לפני שניגשים לניתוח.
בברכה,
דר' שי שפי
8 באפריל 2010

ווריקוצלה ובדיקת זרע

שלום דוקטור,

אני בן 31 ואני ואשתי מנסים להביא ילדים מזה 6 חודשים.
בצעתי בדיקת זרע וכל הפרמטרים יצאו תקינים למעט מורפולוגיה -3% (ריכוז -43.0 מיליון , תנועתיות-47%)
במקביל אורולוג שלח אותי לבדיקת דופלר אשכים ונמצא ווריקוצלה משמאל עם קוטר 3.5 ממ עם עצירת זרימה במאמץ. האם זו ווריקוצלה חמורה? מה היא הדרגה שלה? האם נדרש ניתוח? במידה ואבצע את הניתוח האם זה ישפר את הזרע? האם ניתוח יכול לפגוע באיכות הזרע?
תודה רבה

admin
שלום,
בבירור פוריות הגבר יש לבצע מינימום של שתי בדיקות זרע.
הנתון של מורפולוגיה בעייתי משהו, ואתה מוזמן לקרוא עליו באתר.
שאלה שחוזרת ועולה בפורום, היא המקום של US בבירור וריקוצלה. לצערי, גם חלק מהרופאים, שזה לא תחום עיסוקם העיקרי, מפנים את מטופליהם לבדיקה, למרות חשיבותה השולית, אם בכלל, לבירור.
לכל השאלות שלך יש תשובות לאחר בירור אנדרולוגי מקיף, ולא ניתן לענות עליהן בלעדיו.
בכל מקרה, ניתוח לא יכול לפגוע באיכות הזרע. השאלה אם יש אינדיקציה (סיבה) רפואית לבצע אותו.
בברכה,
דר' שי שפי
8 באפריל 2010

וריקוצלה דרגה 1-2 משמאל – תוצאות מעבדה

דר' שלום,
אתמול עברתי בדיקת אולטרא סאונד באשכים כתוצאה מכאב שחשתי בחודש האחרון באשך שמאל.
בסיכום התוצאות נרשם:וריקוצלה דרגה 1-2 משמאל.
רצ"ב תוצאות בדיקה מלאות:
שם בדיקה:דופלר צבע ורידי אשכים
להלן ממצאי סריקת US DUPLEX של אשכים:
האשכים בעלי גודל תקין ומרקם אחיד.
ראשי האפידידימוס בעלי גודל ומרקם תקינים.
אין עדות להידרוצלה.
באספקט עליון ולטרלי של האש השמאלי הודגמו ממצאים טובולריים עם זרימה ורידית בתוכו.
יש לציין היפוך זרימה קל בזמן המאמץ נשימתי.
בסיכום: ווריקוצלה דרגה 2-1 משמאל.
אשמח אם תוכל לעזור לי בפענוח התוצאות, יש לציין כי אשתי בהריון כרגע בשבוע 12+2 וזהו היה הריון ראשון, טבעי לחלוטין ומיידי (אשתי הופרתה בעת קיום יחסי מין מיד כשהחלטנו בניסיון הראשון להביא ילד לעולם, ללא אמצעי מניעה).
האם יש סיבה לדאגה בנוגע לבעיות פריון אצלי בעתיד ומה הם דרכי הטיפול בבעיה.
בתודה מראש,
ויקטור.

admin
שלום,
המקום של US בבירור וריקוצלה שולי ביותר.
אצל חלק מהגברים שלהם וריקוצלה מאובחנת פגיעה פרוגרסיבית באיכות הזרע, כלומר: יתכנו גם מצבים, בהם גברים שהינם אבות לילדים, לא מצליחם בהשגת הריון נוסף.
יש צורך שתגיע לבדיקה, ולפיה תישקל המשך הערכה.
בברכה,
דר' שי שפי
4 במאי 2010

וריקוצלה

בעלי אובחן שיש לו בקע בצד אחד ווריקוצלה בצד שני
האם כדאי לנתח את שניהם יחד בהרדמה אחת?
האם יש קשר בין בקע לוריקוצלה?
והאם יש קשר בין וריקוצלה לשפיכה מוקדמת?

admin
שלום,
ניתן לבצע את שני הניתוחים בהרדמה אחת. יש לקחת בחשבון כאב דו-צדדי, דבר שעלול להקשות בתקופת ההחלמה.
אין קשר בין וריקוצלה לבקע או לשפיכה מוקדמת.
בברכה,
דר' שי שפי
7 במאי 2010

וריקוצלה +בקע בשמאל

,לפני כ 10 שנים ביצעתי ניתוח וריקוצלה דרגה 3 בשיטת קשירה,
לפני שבוע מיד יום אחרי שהייתי בסופרלנד (אין לי מושג אם זה הגורם) היו לי כאבים באשך שמאל בהמשך להמלצתך בוצעה בדיקת זרע וUS דופלר ,ובמפתיע מאוד התגלה בקע קטן משמאל (רשמו גבולי),ווריקוצלה קלה משמאל.
בנוסף בבדיקת זרע הפרמטר הכי חריג היה נפח קטן 0.8
אגלוטניציה -חיובית + ו מורפולוגיה 7% ,האם יש קשר בין וריקוצלה לבקע ועל הופעתם באותו צד ומיקום?
מה מעיד על נפח זרע הקטן פי 2 מהנורמה ? חסימה?

admin
שלום,
אין קשר בין שתי הפתולוגיות.
יש מספר גורמים לנפח זירמה ירוד.
יש צורך בבירור אנדרולוגי מלא.
בברכה,
דר' שי שפי
9 במאי 2010

ווריקולצה / טוסטסטרון

שלום- האם כתוצאה מווריקוצלה ישנה ירידה ביצור ה -Testosterone .אני בן 50 ולאורך השנים אני סובל מדימוי עצמי נמוך במיוחד לאור גודל האיבר(אורך ועובי)שיעור דליל גם בערווה . בבדיקה שעשיתי טוסטסטרון 19.0 בסולם 9-35 ופרולסטין 121 בסולם 60-380 .אני היחיד מבין אחיי שאינו שעיר ואיבר מינו שונה משמעותית.
איני יוצא לאירועים שבהם יש צורך להחשף(מקלחת)דבר המשפיע על כל אורח חיי האישיים והמשפחתיים.תודה

admin
שלום,
למרות שבמרבית המקרים אין זה כך, ייצור T עלול להפגע בגברים עם וריקוצלה.
רמות ההורמונים אצלך תקינות.
מיקרופניס (פין קצר) הוא בעיה נדירה ביותר.
אם קיימת בעיה אצלך, היא אינה קשורה ל-T.
בברכה,
דר' שי שפי
9 במאי 2010

א.ס אשכים ספרמטוצילה באיפידידמיס

ממצאים : שני האשכים בעלי מבנה וגודל תקינים
בראש האפידידימיס מימין הודגם ספרמטוצילה כ 0.5 ס"מ
ובראש האפידידמיס משמאל נסרקו שתי ספרמטוצילות הגדולה בקוטר כ 0.66 ס"מ.
פרט לכך האפידדמיס מימין ומשמאל הודגם תקין
לא הודגם נוזן הכמות חריגה בשק האשכים
לא הודגם ווריקוצלה
בבדיקת דופלר צבע זרימת דם תקינה .
שאלה בבקשה :
מה כל זה אומר דר' ?
מה צריך לעשות ?
האם מכאן נובעים הכאבים מידי פעם באשכים ובאזור בחייץ בין שק האשכים לרקטום ?
האם ניתן לקבל טיפול תרופתי ?
האם חייבים להוציא בניתוח ?
האם מסוכן ?

admin
שלום,
ספרמטוצלה הוא מבנה כדורי המלא בזרע.
לא תמיד אנו מגלים מה הסיבה להיווצרותו, אין מדובר בגידול ממאיר, ויש צורך לכרות אותו רק אם הוא מגיע לנפח שמפריע.
כאבים באשכים ובפרינאום (האיזור שבין האשכים לפי הטבעת) עלול להיות בגלל חסימה בדרכי הזרע (חלקית או מלאה). במצבים כאלה יש שכיחות יתר של ספרמטוצלה.
ממליץ על בירור אנדרולוגי מכוון.
בברכה,
דר' שי שפי
18 ביוני 2010

אפשרות לניתוח

עברתי ניתוח לתיקון ווריקוצלה (קשירה עליונה). ניסיתי לחזור לפעילות גופנית ויש כאב מצד ימין למרות שנאמר לי כי הווריקוצלה מצד שמאל כמו כן לא ביצעתי בדיקה חוזרת כדי לזהות אולי חזרה של הווריקוצלה או בדיקת זרע.

admin
שלום,
אם הייתה בעיה בייצור הזרע יש לבצע בדיקת זרע כ-3 חודשים אחריו. אז גם נהוג לבדוק חזרה.
יש לברר את הכאב מימין.
בברכה,
דר' שי שפי
29 ביוני 2010

האם יש יתרונות לשיטת גת גורן?

שלום דר' שפי,

אני ואשתי מנסים להיכנס להריון כשנה. לפני כחצי שנה נשלחתי לבדיקת זרע ונמצא כי כל המדדים הנחוצים שואפים לאפס (מורפולוגיה, תנועתיות וריכוז).
בבדיקה נמצא וריקוצלה באשך הימני בדרגה בינונית, בדיקת אולטרסאונד מאז אישרה את הטענה.
מאז הספקתי לעבור לקופת חולים כללית (וגם גיליתי שאין להם אף מומחה אחד לפריון הגבר!!!)
בדיקות גנטיות (קריוטיפ ו Y-DELETION) נמצאו תקינים.
בדיקות הורמנליות תקינות לפי דעת הרופאים.
אשתי ואני כבר הספקנו לעבור שני סבבי IVF בשימוש במיקרו מניפולציה. בפעם הראשונה לא היו כלל זרעים בתנועה וגם לא היו הפריות. בפעם השנייה היו זרעים בתנועה, היו גם 2 הפריות אך העוברים לא נקלטו לאחר החזרה.
יש לי מספר שאלות:
1. רופא אורולוג בבית חולים השרון המליץ לי על ניתוח לתיקון הווריקוצלה. האם יש לי עניין להתעקש על גישת הניתוח? (מיקרוכירורגית…)
2. האם יש יתרונות כלשהן על שיטת גת-גורן? (נראה כי מי שכתב את הערך של ווריקוצלה בויקיפדיה הוא יחצ"ן של השיטה).
3. קראתי כי גילוי של ווריקוצלה באשך הימני הינו יותר מסובך. האם יש עניין לברר את זה? האם זה משנה אם יש גם ווריקוצלה באשך הימני?

admin
שלום,
הטיפול המודרני והטוב ביותר בוריקוצלה הוא הניתוח המיקרוסקופי, וזאת בשקלול כל היתרונות והחסרונות של השיטות השונות לטיפול.
שיעור ההצלחה בניתוח מיקרוכירורגי עולה על זה שבצינתור.
במידה שיש וריקוצלה דו"צ וקיימת אינדיקציה (סיבה רפואית) לניתוח, כדאי לנתח את שני הצדדים באותה ההרדמה.
בברכה,
דר' שי שפי
3 ביולי 2010

וריקוצלה

שלום רב!
היכן אוכל לבדוק אם אכן יש לי בוודאות ווריקוצלה?
אם התשובה חיובית.באיזו שיטה מתבצעת הפרוצדורה ומה עלותה?
האם דומה לשיטת גת?

admin
שלום,
אבחנה של וריקוצלה נעשית בראש וראשונה בבדיקה גופנית.
רוב הגברים שאובחן אצלם וריקוצלה, לא זקוקים לטיפול.
החלטה על טיפול או מעקב בלבד מתקבלת בסיום בירור אנדרולוגי.
הניתוח בגישה המיקרוסקופית שונה מהותית ועדיף משמעותית על הצינתור,בשקלול היתרונות והחסרונות של שתי השיטות.
בברכה,
דר' שי שפי
21 ביולי 2010

טסטסטורון בד'כ אחרי ווריקוצלה

שלום רב, עברתי ניתוח להסרת ווריקוצלה.
אני בן 25.
הבדיקות ההורמונליות שלי טובות, והתפקוד שלי טוב.
אחר הניתוח כשירדה הנפיחות התגלה שהאשך השמאלי שסבל מהווריקוצלה הוא אטרופי ביחס האשך השני, והקרום שלו רך יותר. (לא ביצעתי בדיקות זרע אחרי הניתוח – שהיה לפני כמעט שנה, ואני גם לא מעוניין לבצע בדיקות זרע מסיבות פסיכולוגיות:).
אני מודע לעובדה שאורולוגים ורופאים לא אוהבים שימוש בסטרואידים אנאבולים, ואני גם קראתי בשנה האחרונה מספיק בשביל לדעת למה הם לא אוהבים.
השאלה שלי היא נטו האם האשך האטרופי והחלש יותר, יכול להנזק משימוש קצר של בערך חודש וחצי – חודשיים מתוספת של 600 – 700 ממ'ל טס' בשבוע ע'י זריקות.
האם האטרופיה בשני האשכים, בזמן השימוש בזריקות טסט', אלולות לגרום לנזק בלתי הפיך או למוות של האשך האטרופי. זאת שאלתי היחידה, שאני משום מה לא מצליח למצוא לה תשובה חד משמעית בשום מקום שחיפשתי. (וחיפשתי). תודה רבה מראש. נ.ב – אני לא מעוניין בהמלצה לשימוש בסטרואידים, אני מודע לעובדה שזה מזיק מאד ומסוכן, ולכל ההיבטים וההשקפות ההורמונליות הפסיכולוגיות הגופניות לטווח הקצר והארוך. השאלה שלי היא רק לגבי האשך האטרופי.

admin
שלום,
1. לא שכיח שאשך נהייה אטרופי אחרי ניתוח. שכיח יותר שזהו המצב לפני הניתוח.
2. אטרופיה של אשך גורמת תחילה להפרעה בייצור זרע, ורק בשלבים מאוחרים יותר לפגיעה בייצור T.
3. טיפול T עלול לגרום לפגיעה משמעותית בייצור הזרע, דבר שכדי להתגבר עליו לאחר הפסקתו, עלול להמשך חודשים.
4. לא ברורה לי מטרת ה"ניסוי" בטיפול T כזה.
בברכה,
דר' שי שפי
24 ביולי 2010

אפשרות לניתוח

שלום דוקטור
אובחנה אצלי לפני שנה ווריקוצלה מלווה בבעיית פריון, בוצעה קשירה עליונה.
4 חודשים לאחר מכן חזרו הכאבים וביצעתי אולטרסאונד בו נאמר שהווריקוצלה חזרה בשני הצדדים ברמת חומרה גבוהה יותר.
רציתי לדעת אם ביטוח פרטי של חברת הראל ומגן זהב מסבסדים את עלות הניתוח אותו אתה מבצע ונחשב לטוב ביותר(חקרתי את הנושא).
אם לא אין לי כרגע יכולת לממן את עלות הניתוח ולכן רציתי לדעת על איזה פתרון שמסובסד ע"י הקופה (שמעתי על צנטור בסלילים) אתה ממליץ צנטור(לא גת וגורן), איזו שיטת צנטור ואשמח לשמוע גם על רופאים ובתי חולים שמבצעים זאת במסגרת הקופה.
אודה לך על תשובתך
אני חייב לציין שהפורום שלך מאוד אמין ועוזר לאשתי ולי הבין את הבעיה ודרכי ההתמודדות איתה על מנת שנצליח להביא בסופו של דבר ילדים.
ונשאר רק להודות לך על מלכת הקודש אותה אתה מבצע
בברכה

admin
שלום,
ניתוח וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית מכוסה בצורה מלאה או חלקית ע"י ביטוחי בריאות של מספר חברות ביטוח (ביניהן גם "הראל"), בצורה מלאה או חלקית.
ביטוחים משלימים של קופה"ח לעתים נושאים בעלות חלקית ביותר.
לא תמיד אמבוליזציה (ע"י צינתור) מכוסה ע"י קופה"ח. במקרים שטיפול זה כן מאושר, הוא מתבצע בבי"ח ציבורי.
בברכה,
דר' שי שפי
24 ביולי 2010

עורק האשך

דר' שי שפי שלום,

לפי מיטב הבנתי לא ניתן לטפל בשסתומים הלקויים לאורך הוורידים הגורמים ווריקוצלה ולכן כל הניתוחים למעשה מוותרים על מערכת הגיבוי. במילים אחרות, מערכת הגיבוי של אספקת הדם לאשך מחוסלת בכל ניתוח ווריקוצלה בין אם בשיטות הישנות ובין אם בשיטה החדשה.
לא נראה לי שיש כלי דם שמשתמרים יותר טוב בניתוח המיקרוסקופי בהשוואה לניתוח שבו קושרים את הווריד היוצר ווריקוצלה. האם טענה כזאת נכונה?
בברכה

admin
שלום,
לאשך מספר מערכות דם מקבילות (עורקים + ורידים).
בניתוח קושרים את הורידים הפגומים השייכים למערכת אחת או שתיים, ומשאירים ורידים תקינים לפחות ממערכת אחת.
הבנתך את ההבדל בין ניתוח מיקרוסקופי לקונבנציונלי בהקשר זה לקויה: הסיכוי לפספס וריד פגום בניתוח קונבנציונלי (ובכך לאפשר חזרת וריקוצלה) הוא משמעותי, בניגוד לסיכוי זעום בניתוח בגישה מיקרוסקופית.
הבדלים נוספים מצמצמים עד למינימום סיבוכים נוספים של הניתוח הקונבנציונלי, כגון הידרוצלה (הצטברות נוזלים מסביב לאשך).
בברכה,
דר' שי שפי
28 ביולי 2010

וריקוצלה וציסטיס

דר' שלום
עברדתי בדיקת US למפשעות ו US DUPLEX לאשכים והתוצאות הם:
א. מפשעות: בשורה התחתונה מפשעות בגדר הנורמה.
אשכים: האשכים בעלי גודל ומרקם תקינים. ראשי האפידידימוס בגודל תקין. בראש האפידידימוס הימני הודגמה ציסטה זעירה. משמאל הודגמו ורידים ספרמטיים מורחבים במידה קלה/בינונית עם היפוך זרימה בזמן ביצוע valslava. לא הודגמו סימני הידרוצלה.
בסיכום: ווריקוצלה דרגה 1-2 משמאל.
ציסטה זעירה בראש האפידידימוס הימני.
בנוסף אני סובל מכאבים קשים בזמן מאמץ ואחרי מאמץ. (עיקר הפעילות שלי היא ספורט – אני משחק כדורגל לפחות 3 פעמים בשבוע, סוחב משקליםבמסגרת שירות לוחם בצבא)
יש לי מס' שאלות:
1. מה השלכות של תוצאות הבדיקה?
2. כמה דרגות של וריקוצלה יש? בהנחה ש 1 זה הקל ביותר.
3. מה השפעת הציסטה? הבנתי שאין צורך לטפל בה.אם זה נכון למה מציינים את הציסטה בבדיקה?
4. מה הטיפול הנפוץ ביותר לתופעה?
אשמח לתשובות
תודה מראש!

admin
שלום,
1. וריקוצלה היא אבחנה קלינית ולא אולטרה-סונוגרפית. עליך להיבדק ולהמשיך בירור לפי תוצאות הבדיקה.
2. מבחינה קלינית, מסווגים וריקוצלה לאחת מ-3 דרגות. ראה טבלה
3. מציינים את הציסטה מכיוון שראו אותה. לרוב, אכן, איננה משמעותית.
4. הטיפול, במידה שנחוץ, נגזר מההערכה הקלינית. אם קיימת התוייה (סיבה רפואית מקובלת) לטיפול בוריקוצלה, האופציה הטובה ביותר שקיימת היא הניתוח בגישה מיקרוסקופית.
בברכה,
דר' שי שפי
9 באוגוסט 2010

אפשרות לניתוח

שלום דוקטור שי
אני סובל מווריקוצלה דו"צ וממתין לניתוח, כרגע אני סובל מכאבים באשך ימין ובעיקר אחרי פעילות גופנית (הליכה של שעה)מה שרציתי לשאול הוא האים ניתן להקל על הכאבים ואולי להקל את הסימפטומים של הווריקוצלה ע"י הנחת קרח עטוף בבד על האשכים וזאת על מנת לקרר את המקום ולכווץ את כל הדם, כמובן שאני מדבר על טיפול להקלה, חוץ מזה האים קרח עטוף בבד יכול להזיק לזרע או שזה יכול להיות אפילו טוב כי הוא מקרר את האשכים.
אודה לך על תשובתך
בברכה

admin
שלום,
משה,
אין בעיה לטפל כמו שהצעת, אם זה עוזר לך...
במידה שיש לך שאלות, שלח ישירות למייל שלי, ולא דרך האתר.
בברכה,
דר' שי שפי
4 באוקטובר 2010

ווריקוצלה

שלום דר',
אני בן 17. לפני כ-3 שנים עברתי ניתוח של טרשיאון באשך השמאלי ללא כריתה. היום בגלל כאבים קלים הובחנה אצלי ווריקוצלה בדרגה 2-3 , האם אצטרך לעבור ניתוח? או האם עליי להגיע דחוף לרופא אורולוג? (תורי לאורולוג נקבע לעוד חודשיים וחצי)
שאלה שנייה- האם בעקבות הממצא הזה אני לא אוכל לשרת בסיירת מובחרת בצה"ל?
תודה רבה לתשובתך.

admin
שלום,
צורך בניתוח לוריקוצלה נקבע לפי הערכה אנדרולוגית.
קיימת מדיניות מקומית בחלק מהיחידות בצה"ל בקשר לוריקוצלה כסעיף פוסל. יתכן שניתוח מבטל סעיף זה. ברר אצל הגורמים המוסמכים.
בברכה,
דר' שי שפי
4 באוקטובר 2010

ווריקוצלה

דר' יקר,
בהמשך לשאלתי הקודמת בנושא הווריקוצלה, אני רוצה לשאול האם האבחנה של דרגה 2-3 יכולה לפגוע בפוריות שלי?
תודה רבה!!

admin
שלום,
אבחנה של וריקוצלה לכשעצמה, איננה תורמת להערכת אפשרות של פגיעה בייצור הזרע. רוב הגברים שלהם וריקוצלה אינם סובלים מפגיעה כזו.
עם זאת, כדי לבדוק את המצב ספיציפית אצלך, יש צורך בהערכה אנדרולוגית.
בברכה,
דר' שי שפי
123


שאלות נוספות בנושא: ווריקוצלה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
