וירקולציה

9 שאלות גולשים בנושא » וירקולציה


25 בינואר 2010

גוף זר באשך ימין

בעבר (עוד בילדות וגיל הנעורים)היתה מופיעה לעיתים התקשות של כלי דם בעקבות מכה או חבלה מסוימת .
התופעה היתה נעלמת לאחר יומים עד שבוע.כרגע אני חש
שהגוף(או תופעה של ווירקולציה)נישאר קבוע מספר שבועות.אני בן 59 ובנוסף אני משתמש בגל טסטסטרון-
50 מ"ג אחת לשלשה ימים באופן קבוע כבר שלש שנים.

תודה מראש על תשובתך.

admin
שלום,
כל ממצא באשך צריך להיבדק ע"י אורולוג.
טיפול בטסטוסטרון מחייב מעקב קבוע ע"י אנדרולוג / אורולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
14 בספטמבר 2010

האם כדאי לבצע צינתור

שלום דוקטור אני בן 45 אחרי 10 טיפולי ivf ללא הצלחה הובחנה אצלי וירקולציה קלה באשך הומלץ לי על ידי חברים על צינתור של דוקטןר גת גורן הייתי רוצה לשמוע את דעתך תודה

admin
שלום,
1. אצל כ-15% מהגברים מאובחן וריקוצלה. מרביתם אינם זקוקים לטיפול, אם כי שכיחים מקרים שטיפול, ובייחוד צינתור, מוצע להם. בירור אצל אנדרולוג יכול להביא למסקנה מי באמת זקוק לטיפול.
2. צינתור היא שיטה המבוצעת בצורה זו או אחרת מעל ל-50 שנים, וגגם במספר מרכזים בארץ.
3. מבחינת סיכויי ההצלחה, ניתוח מיקרוסקופי עדיף על צינתור.
בברכה,
דר' שי שפי
14 ביוני 2011

וירקולציה

האם הוירקולציה פוגעת בכמות תאי זרע?או רק באיכותם

admin
שלום,
וריקוצלה עלול לפגוע בריכוז, תנועתיות, מורפולוגיה.
לא תמיד הפגיעה (אם יש), היא בשלושת הפרמטרים הנ"ל.
בברכה,
דר' שי שפי
26 ביוני 2011

US אשכים וירקוצלה

אני בן 21 אובחנתי ע"י אורלוג בוירקולציה. בבדיקת אולטרא סאונד נימצא שבאשך ימין יש וירקולציה דרגה 3
ציר אורך כ-3.53 ס"מ
פרנכימה שמורה. ללא גושים.אין נוזל סביב האשך.
לציין נוכחות של מעי אשר פלשה משק האשכים הרניה.
ללא הידרולציה.
אשך שמואל:
האשך בצירו האורכי 2.57 ס"מ.
יותרת האשך ניראת תקינה.
ללא וריקולציה. וללא הידרוצליה.
פרנכימה שמורה.ללא גושים. אין נוזל סביב האשך.
סיכום:
הרניה דו צדדית כמתואר לעיל וריקולציה מימין ללא עדות להידרוצלה.
א"כ לפי ממצאים אלו שהצגתי לפניך מה הדר' אומר על המצב הזה מה הטיפול וכו???
תודה מראש

admin
שלום,
ראשית, יש לפנות לאורולוג מומחה לפוריות הגבר להמשך הבירור. וריקוצלה מימין אינו ממצא שכיח.
שנית, יש לפנות לכירורג לטיפול בבקע (הרניה).
בברכה,
דר' שי שפי
5 באוגוסט 2011

פענוח אולטרסאונד אשכים

אשמח לדעת מה דעתך על הבדיקת אולטרסאונד מאתמולי קצת רקע:
בן 39 עם ילד 1 (הריון ספונטני) כעת מנסים כבר שנה+ אצל אישתי הכל תקין(צילום רחם+פרופיל הורמונלי+ווסת סדירה)
אצלי בדיקות הזרע לא טובות- כמות +מורפולוגיה
הפרופיל ההורמונלי תקין (חוץ מטוסטסטרון שהוא מעט נמוך 17…)
בבדיקה פיזית האורולוג המומחה לא מצא וירקולציה או כל בעיה אחרת,ולא מבין למה כמות הזרע יורדת.
מדובר ב3 בדיקות תוך חודש וחצי שהאחת הייתה על גבול התקינה והאחרונה הייתה ממש ממש גרועה 80 אלף זרע ו0% מורפולוגיה.

האם האולטרסאונד תקין , מה אומרת הציסטה והאם יש עוד כיוון -לאן כדאי לפנות?

הנה הבדיקה:

שני האשכים בגודל ובמרקם תקינים.
הודגמה ציסטה צלולה בקוטר 0.8 ס"מ באזור זנב האפידידימוס השמאלי.
אין עדות להידרוצלה .
אין עדות לוריקוצלה.
דופלר אשכים- הודגמו זרימות דם עורקיות וורידיות תקינות ושוות בשני האשכים.

תודה רבה!

admin
שלום,
כמו שכבר כתבתי לך, לרוב אין תועלת בביצוע US בבירור פוריות הגבר, וכך גם נראה המצב אצלך.
ללא בדיקה שלך ובירור מסודר, לא ניתן להתקדם יותר.
בברכה,
דר' שי שפי
31 באוקטובר 2011

וירקולציה ופיריון

שלום רב אובחנתי כבעל וירוקצלה ברמה 3 אני ואישתי עושים ניסיון להיכנס להריון ללא הצלחה ברצוני לבדוק אם קיימת אופציה נוספת חוץ מניתוח אשמח לקבל תשובה

admin
שלום,
קיימות מספר אופציות לתיקון וריקוצלה.
עם זאת, הנתיתוח המיקרוכירורגי הוא המודרני והיעיל ביותר מכולן.
בברכה,
דר' שי שפי
6 בדצמבר 2011

לבין זוגי הובחן חשש לבקע לוירקצולה קלה עפ"י הרופא לפני אולטרסאנד לדעתו הוירקולציה המיזערית (שהוא אומר שקימת) היא אינה הגורם לבעיות בפריון האם יש קשר בין בקע לבעיות פריון (יצוין שעבר בדיקת זרע ונמצא כאינה תקינה).האם יתכן כי הבקע הוא הגורם לכך?

admin
שלום,
הבקע אינו הגורם לכך.
יש להשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
13 בפברואר 2012

תשובות דופלר אשכים

שלום רב,
רציתי לדעת מה זה אומר בתוצאה של בדיקת דופלר
הודגם ווירקולציה משמאל בדרגה 2-3 עם הדגמת זרימת דם חוזרת ממושכת בזמן וולסלבה.
תודה.

admin
שלום,
הכוונה שהודגם וריקוצלה.
האם הוא משמעותי? האם יש צורך בטיפול? - לשם כך יש צורך בבירור אנדרולוגי מלא.
בברכה,
דר' שי שפי
31 במרץ 2012

חשק מיני נמוך וטוסטסטרון

שלום רב,

בעלי בן 40 , אנחנו יחד 12 שנים,ב3 שנים האחרונות החשק המיני שלו ירד פלאים (הממוצע היה פעם בשבוע-שבועיים) היום החשק המיני כל כך ירוד,עד שלפעמים אני יוזמת אחרי חודש,חודש ומשהו וזה לא ממש "עושה" לו את זה.מיותר לציין שזה פוגע במערכת היחסים שלנו. הטוסטסטרון שלו הוא 17.6 -זה בטווח הנורמה האם נחשב תקין? אין בעיות גנטיות ואין וירקולציה
בגילאים 6,14 ו28 עבר ניתוחי בקע ..ואובחן שאשך אחד כמעט מנוון לגמריי.
האם זה עלול לגרום לחשק מיני לא מרקיע שחקים?
הריון אחד לפני 6 שנים היה ספונטני ומהיר,והשני
הושג ע"י איקסי בשל בעיית זרע.
האם במצב כזה כדאי לקבל זריקת T?
תודה רבה!!

admin
שלום,
לפי שאלה זו והקודמות שלכם, יש צורך בבירור מסודר, והתייחסות לכל הבעיות.
בברכה,
דר' שי שפי


שאלות נוספות בנושא: וירקולציה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
