וירקוצלה

34 שאלות גולשים בנושא » וירקוצלה


21 בינואר 2010

ניתוח או צינטור וירקוצלה

לבעלי יש וירקוצלה בינונית בצד שמאל האורולוג שלח אותו לניתוח קראתי באינטרנט על גת גורן אבל זה מאוד יקר,האם יש אורולוגים שמבצעים צנטור או דרך אחרת ללא כאב וסיבוכי הידרוצלה??

admin
שלום,
רוב הגברים שאצלם מתגלה וריקוצלה אינם צריכים טיפול. יש לבדוק שלבעלך סיבה מקובלת לטיפול.
לרוב ניתוח עדיף על צנתור, הנמצא בשימוש עשרות שנים, ומתבצע במספר מרכזים רפואיים גם בארץ.
צנתור מתבצע ע"י רופאים של רדיולוגיה פולשנית (רנטגן), ולא ע"י אורולוגים.
השוואה בין סוגי הטיפול השונים נמצאת באתר. שיעורי הזרה, למשל, נמוכים בגישה המיקרוסקופית באופן משמעותי, בהשוואה לצנתור.
בברכה,
דר' שי שפי
22 בינואר 2010

ניתוח או צינטור וירקוצלה

שלום רב רציתי לשאול מה הבדל בין צנטור לבין הגישה מיקרוסקופית??

admin
שלום,
הסבר מפורט על תיקון וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית נמצא בחלק של האתר העוסק בבעיות פוריות, כאן, ולא במילון המונחים.
בקיצור, הגישה המיקרוסקופית היא השיטה המודרנית ביותר לטיפול בוריקוצלה, ומשלבת שיעורי הצלחה גבוהים עם שיעור סיבוכים נמוך.
מבוצעות בניתוח אמבולטורי (שחרור הביתה 2-3 שעות אחרי הניתוח).
צנתור הוא פרוצדורה פולשנית הנעשית ע"י רדיולוגים, ולא ע"י אנדרולוגים-אורולוגים. לא נחשב לפרוצדורה הטובה ביותר במרכזי פריון הגבר המובילים בעולם, וגם לא ע"פ ניתוח תוצאות (שיעורי הצלחה וסיבוכים).
בברכה,
דר' שי שפי
23 בינואר 2010

תיקון וירקוצלה

שלחו את בעלי לעבור ניתוח לתיקון באיכלוב, האם יש בתי חולים שמבצעים את הניתוח מיקרוסקופית ?

admin
שלום,
ניתוח וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית מבוצע בארץ רק על-ידי, באסותא ראשל"צ
בברכה,
דר' שי שפי
13 בפברואר 2010

בדיקת זרע

שלום רב

עשיתי שתי בדיקות זרע הראשונה :
נפח:6.0 צמיגות : תקינה אגלוטינציה : אין PH: 7.8 צבע : תקין .
ספירת זרע : ריכוז 25*10^6 מס זרעונים כללי : 150 *10^6 תנועה : 26% טובה :10% בינונית :8% איטית :8%
תאי דם לבנים : 0 תאי זרע לא בשלים :0 מורפולוגיה: זרעים תקנים : 4% ראש :50% צואר : % זנב : % MULTIPLE : 50%
סיכום :Asthenozoospermia,Teratozzzspermia .
והשנייה ריכוז : 35 מיליון תנועה :40% מורפלוגיה : 4% תקנים
הרופא שלח אותי לביקת הרמונים אבל אני מאוד מודאג רוצה שתפנה אותי לפי הידע שלך האם
יש סיכויי שנפתור בעיית המורפולוגיה , והאם יכול להיות וירקוצלה .
תודה רבה לך

admin
שלום,
אין זה רציני או נכון לבצע הערכה אנדרולוגית ע"ס בדיקות זרע בלבד. זהו רק חלק מהתמונה השלמה.
תוכל למצוא ערכים תקינים של בדיקת זרע כאן.
כעקרון, מומלץ לבדוק הורמונים מריכוז 10 מיליון ומטה, או לפי ממצאים בבדיקה הגופנית.
רוב הגברים נמצאים בטווח שבין 4-14% לפי קרוגר.
וריקוצלה הוא רק אחד מהמצבים שעלול לפגוע באיכות הזרע.
בברכה,
דר' שי שפי
17 במרץ 2010

ניתוח וירקוצלה

דר' שפי שלום רב,

אני ובעלי מנסים להרות כשלוש שנים ללא הצלחה.
לאחר שערכנו בדיקות נמצאה בעיית זרע.
בבדיקת זרע נמצא: ספירה כוללת – 2.64 מיליון (נפח – 3.3 מיל', ספירה – 0.8 מיליון למיל'), זרעים תקינים – 3%.
בבדיקת דם נמצא TSH גבוה (17) ומאז בעלי נוטל אלטרוקסין.
כמו כן, בבדיקת אולטראסאונד נמצא: אשך ימין תקין. אשך שמאל בגודל 4X2.4 ס"מ מרקמו תקין, הודגמה וריקוצאלה דרגה בינונית משמאל. רוחב ורידים 5 מ"מ, ללא היפוך זרימה בורידים בוולסלווה.
יצוין, כי בעלי מתלונן מדי פעם על כאבים באשך שמאל.
בהמלצת מומחה פיריון אנו מבצעים טיפולי IVF. שני טיפולים עד כה נכשלו ואנו לקראת טיפול שלישי.
האם לדעתך כדאי לבצע ניתוח וירקוצלה במקרה שלנו?
האם ביצוע הניתוח עשוי לעכב את טיפולי ה- IVF? ואם כן, לכמה זמן?
האם הניתוח יכול להביא למצב בו מעט תאי זרע שהנם תקינים ייעלם זמנית או באופן קבוע?
אציין כי אני בת 34 ואיננו רוצים לעכב את טיפולי ה- IVF.
תודה מראש.

admin
שלום,
1. לא ציינת את כל המדדים בבדיקת הזרע. מבין השאר בולט ריכוז ירוד (אוליגוספרמיה ניכרת). כמובן שיש צורך בבדיקה נוספת ובהשלמת הבירור האנדרולוגי (היסטוריה, בדיקה גופנית, בדיקות נוספות).
2. תת-פעילות של בלוטת התריס בפירוש עלולה להשפיע לרעה. יש לאזן ולתאם בהמשך בדיקת זרע נוספת כנ"ל.
3. התפקיד של אולטרסונד אשכים בבירור פוריות הגבר בכלל, ובבירור וריקוצלה בפרט, שולי במקרה הטוב. לרוב, חשובה יותר הבדיקה הגופנית. יש גם לבדוק אם אופי הכאב מתאים לוריקוצלה.
4. אין צורך לדחות / לעכב IVF. יש לבצע בירור אנדרולוגי במקביל, ולא במקום. תפקיד הגינקולוג לנסות ולעקוף את הבעייה שיש לבעלך, בעוד שתפקידי לנסות "לתקן" אותה. בינתיים יש לשקול הקפאת זרע.
5. ניתוח וריקוצלה לא יכול, בשום מקרה, לגרום להחמרה בייצור הזרע. ברוב המקרים חל שיפור, ובאלה שלא, הבעיה ככל הנראה לא קשורה לוריקוצלה.
6. תשובה ברורה האם צריך ניתוח וריקוצלה במקרה שלכם - רק בסיום בירור אנדרולוגי.
בברכה,
דר' שי שפי
30 באפריל 2010

ןירקוצלה

שלום, אני בחור בן 26 כמעט בגיל 20 התגלה אצלי סרטן אשכים כברתי כריתת אשך וכימוטרפיה+ בקפאות זרע לאחר הסרת האשך ..בדיקת הזרע לפני ההקפאההיו טובות ותקינות. כיום יש לי ילדה בת שנתיים וחצי מהריון ספונטני עקב כאבים באיזור אשרך אבחנו וירקוצלה בתיעוד הרפואי כאילו יצא וירקוצלה בשנת 85 (גיל שנה) וזהו הורי אפילו לא יודעים במה מדובר בכל מקרה בבדיקת זרע מלפני חודש יצא ש0 זרעים בסדר כלומר כולם לא…איך מצב זה ייתכן? לממה לא אמרו לי בזמן הסרטן שההיסטורי יוצאת לבדוק לעקוב ?? האם וירקוצלה יכולה להחמיר? כך? האם בדיקת זרע כזו יכולה להשתנות?? האםאוכל להביא ילדים בצורה טבעית?? האם שווה לי לעשות ניתוח באשך יחיד? אורולוג הסביר לי שאם יש סיבוך האשך יכול להצטמק ולמות בנוסף יש לי טסטוסטרון נמוך 3.3 בערך שהאורולוג נתן לי גל למרוח…אם זה קשור לוירקוצלה רמת הטסטוסטרון או למה אשמח לדעתך אחנו ממש המומים מההדרדרות המהירה הזו בכמה שנים האם היא הגיונית האם היא פיכ דוקטור אשמח לתשובה מהירה עוברים עלינו ימים לא קלים תודה

admin
שלום,
יתכן מאוד שהפגיעה שיש לך בייצור הזרע משולבת ולה מספר גורמים: הבעיה היסודית (גידול אשך), הטיפול (כמוטרפיה), הוריקוצלה.
צריך לבצע הערכה אנדרולוגית יסודית, לשקול סיכויים למול סיכונים, ולהציע טיפול. ייתכן שניתוח וריקוצלה עשוי לעזור.
בכל מקרה, טיפול בטסטוסטרון פוגע משמעותית בייצור הזרע, ואם אתם מעוניינים בהשגת הריון, צריך לשקול אפשרות לדחות אותו.
בברכה,
דר' שי שפי
30 באפריל 2010

וירקוצלה

אני ואישתי מנסים להיכנס להריון לאחר בדיקות התגלתה אצלי וירקוצלה בינונית. האורולוג מציע לי לעבור ניתוח.
שמעתי שהניתוח לא מבטיח כלום, גורם לכאבים ולתקופת החלמה ארוכה. האם זה נכון??

admin
שלום,
לא ברור לי למה כוונתך "הניתוח לא מבטיח כלום".
אם כוונתך שאין בטחון של 100% הצלחה בניתוח, זהו אכן המצב ברפואה כולה. לא תמצא מספר כזה.
לעומת זאת, אם מסקנות הערכה אנדרולוגית היו שיש הצדקה לניתוח, יש סבירות גבוהה להצלחתו, וכן להחמרת המצב אם לא תנותח.
כדי לקצר את תקופת ההחלמה ולהבטיח את הסיכויים הגבוהים ביותר להצלחה עם מינימום סיבוכים, מומלץ לבחור בגישה מיקרוסקופית.
בברכה,
דר' שי שפי
4 ביולי 2010

גודש בשלפוחית הזרע

שלום רב
תוך כדי ניתוח בקע ,מצאו שיש לקשור וריד ספרמטי(יש לציין שבעבר עברתי כבר ניתוח וירקוצלה בקשירה תחתונה)
הנפח זרע שלי היה ירוד: 0.8 סמק,ומצאו ב TRUS שלפוחית זרע מוגדלת .
כעת רציתי לשאול אם
1. מה זה בפירוט קשירת וריד ספרמטי?
2. יש לי כאב חד בכלייה שמאל מאז הניתוח(3 ימים עברו) זה טבעי?
3.קשירת הוריד יכולה ל תקן את בעיית הנפח הירוד ושלפוחית הזרע הגדושה?
תודה רבה

admin
שלום,
1. קשירת וריד ספרמטי היא הפרוצדורה הכירורגית בניתוח וריקוצלה.
2. הכאב שאתה מתאר דורש בירור בהקדם.
3. נפח ירוד והרחבת שלפוחית הזרע מכוונים לבעיה חסימתית בדרכי הזרע, שאיננה קשורה לוריד הספרמטי.
בברכה,
דר' שי שפי
31 ביולי 2010

ניתוח חוזר של וריקוצלה

שלום רב לפני כחודש ביצעתי ניתוח בקע בשמאל,ועל הדרך קשרו לי וריד אחד רחב ספרמטי ,בשמאל,יש לציין שבמקום זה בוצע כבר ניתוח וירקוצלה קשירה תחתונה לפני 10 שנים.
1. מה גורם לחידוש הורידים העוקפים את האיזור שנותח ונקשר,ומה מבטיח שגם שם השסתומים לא פגומים?
2.מה אחוזי ההצלחה של וירקוצלה בשנית?
3.מה גורם קיום יחסי מין מוקדם מהמומלץ על אותם
צינורות הזרע אילו שנקשרו ואילו שלא?

admin
שלום,
1. לניתוח וריקוצלה יש התויות (סיבות רפואיות) ברורות ומקובלות. "על הדרך" איננה אחת מהן.
2. % הצלחה תלויים בטכניקה הניתוחית.
3. בניתוח נקשרים ורידים ולא צינורות זרע. קיום יחסים מוקדם מהמומלץ עלול לגרום לסיבוכים מקומיים כפתיחת הפצע הניתוחי, דימום, המטומה.
בברכה,
דר' שי שפי
4 באוגוסט 2010

ניתןח

שלום
הבן שלי חייל הוא ביצע בדיקת זרע ואולטרסאונד יש לו וירקוצלה בדרגה 3 הרופא המליץ ניתוח
יש לציין שיש לו את זה רק בצד שמאל.
איזה ניתוח אתה ממליץ הבנתי מהכתבות שאם יש את הוירקוצלה רק בצד אחד רצוע ניתוח האם זה נכון{מומלץ] או לייזר? מחכה לתשובה
תודה ויום טוב

admin
שלום,
קיימות התויות ברורות לטיפול בוריקוצלה. במידה שבנך עבר בירור אנדרולוגי ונמצא שאכן כך, מומלץ לטפל.
כיום ידוע שאם יש התויה לניתוח, השיפור גדול יותר אם הניתוח מבוצע בשני הצדדים (במידה שאובחן וריקוצלה דו"צ).
לא קיים ניתוח בלייזר עבור וריקוצלה.
האופציה הטובה ביותר היא ניתוח בגישה מיקרוסקופית.
בברכה,
דר' שי שפי
17 בנובמבר 2010

פיתרון מעשי לשיפור איכות הזרע

דר' שפי שלום רב,
אנחנו לאחר 5 טיפולי ivf ושתי הריונות שהסתיימו אחד בשבוע 7 והשני בשבוע 12. הבעיה היחידה שאובחנה עד עתה היא בעיה באיכות הזרע-תאי זרע בודדים בתנועה, מורפולוגיה 3% ווירקוצלה באשך שמאל.
שאלתי היא:
1.האם יש פתרון מעשי לטיפול באיכות הזרע חוץ מניתוח?
2.מה הסבירות לפתח הריון מוצלח במצב הנוכחי?
תודה

admin
שלום,
1. במידה שיש וריקוצלה יחד עם איכות זרע ירודה, לרוב כדאי לטפל. עם זאת, במצבים קשים יש צורך בבירור נוסף (הורמונלי / גנטי), ולשקול טיפול בהתאם לממצאיו. בנוסף, לעתים תתגלה בבירור האנדרולוגי סיבה אחרת / נוספת לפגיעה באיכות הזרע.
2. אין בשאלתך מספיק נתונים, אך ככלל, ככל שאיכות הזרע ירודה יותר, הסיכוי להשיג הריון נמוכה יותר.
בברכה,
דר' שי שפי
26 בינואר 2011

בקע, וירקוצלה

אני בן 19 חייל עשיתי אולטרסאונד בהמשך לכאבים באשכים. הודגמה הרחבה ורידית קלה דו"צ מימין עד 3.5 ומשמאל עד 3 מ"מ.ורקצל 1-2 דו"צ ללא רגישות. לאחר בדיקת רופא 3 שבועות אחרי האולטרסאוד מצא שיש סימנים לבקע מפשעתי דו צדדי בנוסף לוירקוצלה.
מה עלי לעשות בכדי שתינתן לי דיאגנוזה מדוייקת שאדע איך לטפל.
תודה

admin
שלום,
יש להשלים בירור אצל מומחה לפוריות הגבר, ולהחליט האם יש צורך לנתח את הוריקוצלה.
במקביל, להשלים הבירור אצל כירורג בנוגע לבקע.
בהתאם לשני הנ"ל, יכולים להיות מספר פתרונות.
בברכה,
דר' שי שפי
27 בינואר 2011

יש לי חשש לוירקוצלה

אני בן 20 ויש לי חשש לוירקוצלה מה הסיבות לכך שגבר בן 20 סובל מזה??

admin
שלום,
וריקוצלה נוצר כתוצאה מבעייה בתפקוד המסתמים בורידי האשך. הממצא קיים אצל כ-15% מהגברים.
יש לעבור בירור אנדרולוגי כדי להחליט האם יש צורך בטיפול.
בברכה,
דר' שי שפי
3 בפברואר 2011

יש לי חשש לוירקוצלה

האם אפשר לשתות אלכוהול ולקיים יחסי מין באופן רגיל??

admin
שלום,
נדיר מאוד שוריקוצלה קשור לתפקוד מיני.
אלכוהול ככלל, יכול "להגביר את התשוקה, ולהוריד את הביצועים"...
בברכה,
דר' שי שפי
3 בפברואר 2011

תיקון וריקוצלה

שלום דר' שפי

1. עשיתי לפני כשנה ניתוח לתיקון הוירקוצלה, עם צלקת פחות או יותר באותו איזור כמו בתמונה שיש כאן, ופחות או יותר באותו הגודל. איך אדע אם זה היה ניתוח מיקרוסקופי עליו אתה מדבר כאן ? ניתוח שהופניתי אליו מאורולוג קופ"ח, נותחתי בבית חולים פרטי פופולארי (נימנע מפרסומת מיותרת ).
2. למרות הניתוח , לאחרונה חוזרים לי כאבים מדי שלושה ימים בערך באשכים ומעליהם(בטן תחתונה), בעיקר אם לא קיימתי יחסי מין /לא אוננתי. לאחר שאני מגיע לשפיכה, השפיכה עצמה כואבת ,בעיקר באזור האשך עצמו ותחתיו, הכאב נשאר כרבע שעה ואז חולף. האם הניתוח לא היה יעיל ?

admin
שלום,
1. עקרונית, המנתח שלך בטוח הסביר לך כיצד מבוצע הניתוח. פרקטית, חוץ ממני, אין מי שהיה מנתח אותך עם מיקרוסקופ (בארץ).
2. הכאבים שלך עלולים להיות בגלל חזרה של וריקוצלה (כמו שקורה לא מעט בניתוחים הקונבנציונליים), או בגלל סיבה אחרת. יש צורך בבירור.
בברכה,
דר' שי שפי
6 בפברואר 2011

כאבים באשכים

שלום דר/ שפי
בני בן 20,עבר ניתוח וירקוצלה באוקטובר 2010.
הנתוח עבר בהצלחה.
לפני הניתוח ואחרי הניתוח בני לא מפסיק לסבול מכאבים באשכים,במיוחד באשך אחד וכל פעם רופא אורולוג
מתל השומר (דרך הצבא) נותן לו אנטיביוטיקה או
אטופן.
האם יש הסבר לכאבים הדחופים הללו שמגיעים לפחות
פעם בחודש ומנטרלים אותו.
האם ישנה בדיקה יותר מקיפה לנושא.

תודה

admin
שלום,
הכאבים עלולים להיות קשורים לניתוח, או לא.
יש צורך בבדיקה והערכה מסודרת אצל אנדרולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
20 בפברואר 2011

אובחן וריקוצלה

אובחן וירקוצלה קל עד בינוני באשך שמאל ….
איזה טיפול אני אמור לקבל?

admin
שלום,
מרבית הגברים שאובחן אצלם וריקוצלה אינם זקוקים לכל טיפול.
יש לבצע בירור אנדרולוגי, כדי לקבוע האם אתה זקוק לטיפול.
מבין הטיפולים הקיימים, האופציה המיקרוכירורגית היא המודרנית והטובה ביותר.
בברכה,
דר' שי שפי
6 במרץ 2011

בדיקת זרע

שלום,
לפני כשנה בעלי עבר ניתוח וירקוצלה.נכנסנו להריון מיד לאחר מכן באמצעות השבחת זרע והזרעה.
לפני כשבוע בעלי עשה בדיקת זרע.
להלן הנתונים:
נפח: 1 מ"ל
ph: 8
ריכוז:80 מיליון תאי זרע למ"ל
תנועה 40%
מורפולוגיה (אחוז זרעים תקינים): 6
(הנתונים מציינים את הערכים המקובלים לפיwho-2010)
ברצוננו להיכנס להריון בשנית.
בהמשך לתוצאות בדיקת הזרע, האם עלינו לפנות שוב לרופא לצורך השבחת זרע והזרעה או שלאור הנתונים הללו ניתן יהיה להיכנס להריון באופן טבעי?

admin
שלום,
השפעת הניתוח אינה ניכרת לפני מחזור אחד לפחות של ייצור זרע (2-3 חודשים).
בבדיקה שצירפת, הנפח והתנועתיות אינם תקינים.
כדאי להיבדק אצל מומחה לפוריות הגבר ולשלול חזרת הוריקוצלה.
בברכה,
דר' שי שפי
30 במרץ 2011

וירקוצלה

האם וירקוצלה יכולה להיגרם כתוצאה ממכה???
2. האם וירקוצלה היא מחלת לידה או שהיא יכולה פשוט לבוא סתם ככה…?
תודה

admin
שלום,
וריקוצלה לא נגרמת ממכה. זהו מצב נרכש, בו גורמים רבים מביאים להרחבת וריד האשך ולזרימת דם לא תקינה.
בברכה,
דר' שי שפי
6 באפריל 2011

השפעת וריקוצילה על זרע

אני אב לשלוש בנות יש לי וירקוצלה דרגה 3 האם יש קשר בין זה שיש לי בעיה כזאת לסיבה שאני לא מצליח להביא ילד זכר

admin
שלום,
לא ידוע על קשר כזה.
בברכה,
דר' שי שפי
12


שאלות נוספות בנושא: וירקוצלה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
