וריקוצלה בדרגה 3

16 שאלות גולשים בנושא » וריקוצלה בדרגה 3


19 במאי 2010

בדיקת אולטסאונד + דופלר אשכים

שלום דר' שפי,
אנו בני 38, נשואים כשנתיים, לפני כשנה התחלנו בטיפולי פריון. לאחר שהובחנה אצל בעלי מורפוליה נמוכה(בדיקה ראשונה: 1%, בדיקה שניה חודשיים אחרי 3%), עברנו השבחת זרע שלא הצליחה. , הבנו שאין מנוס מהפרית IVF. אני איבדתי את שחלה שמאל לפני כ 10 שנים בעקבות ציסטה שסובבה את השחלה. מחזור סדיר,שחלה ימין ורחם ברוך השם תקינים.

היום אנחנו אחרי 3 הפריות IVF, שלצערנו לא הצליחו. בהפריה השנייה (לפני כ4 חודשים) נקלט הריון (לאחר שהוחזרו 2 עוברים של יום השני+החזרה נוספת של בלצוטיס), אך מיד היתה הפלה, ביום ה15- מאז ההחזרה של הבלטוציסט.

בשאיבה האחרונה(השלישית) שבוצעה לפני כחודש באסותא, הרופא אמר לבעלי שהזרע שלו באיכות מאוד נמוכה, התנועה וריכוז נמוכים. הוא הציע לעשות בעתיד מיון של תאי זרע בהגדלה של 6,000(במרפאה של ברטוב), בנוסף להמיון הסטנדרטי שנעשה באסותא. במקביל בעלי עשה היום בדיקת אולטרסאונד אשכים + דופלר (אצל דר' בלינקי במכון ממוגרף בפ"ת), התוצאות של הבדיקה מאוד מדאיגות אותנו. הרופא אמר לבעלי שכנראה יצרך ניתוח, ושהוא נמצא בקבוצת סיכון למחלה הנוראית ויצטרך כל שנה לחזור על הבדיקה. להלן התוצאות, נשמח לדעת מה דעתך ומה הסיכויים שלנו להצלחה להוליד ילדים,ובאיזה דרך , ומה כדאי לנו לעשות?

להלן תוצאות הבדיקה:

אשך ימין: מיקרוליטאזיס, ללא גוש. בגודל 2.4*4.1 ס"מ. נפח 11 CC. אפידידימוס באיזור הראש 8 מ"מ. זרימה עורקית כ 6.5 סמ"ש עם 0.58 RI. הודגמו ורידים מורחבים בפלקסוס פמפנימומיסס ובקורד של האשך עם היפוך זרימה בולסלוה. מתאים לוריקולצה בדרגה 2.

אשך שמאל: מיקרוליטאזיס, ללא גוש. בגודל 2.1*4.0 ס"מ, נפח 11 CC. אפידידימוס באזור הראש 8 מ"מ. זרימה עורקית כ 6.5 סמ"ש עם 0.57RI. הודגמו ורידים מורחבים בפלקסוס פמפנימורמיס ובקורד של האשך עם היפוך זרימה בולסלוה. מתאים לוריקוצלה בדרגה 3.

סיכום :וריקוצלה דו צדדי דרגה בינונית מימין וקשה משמאל. אטרופיה קל של אשך שמא ייתכן משני לוריקוצלה. מיקוליטאזיס דו צדדי דורש מעקב סונר דופלר פעם בשנה(פרדיקטור סימנומה).

admin
שלום,
לפי מה שתיארת, יש צורך ברור לבירור אנדרולוגי של בעלך.
יתכן שיש צורך בטיפול לוריקוצלה.
לגבי הסתיידויות זעירות בבדיקת US: בעבר הלא-רחוק, אכן ההתייחסות היתה כגורם סיכון ממשי לגידול באשך. עם הזמן נוכחנו כי במרבית המקרים, המצב שונה. עם זאת, גם כאן דרושה הערכה מסודרת, והדרכה לבדיקה עצמית באופן קבוע.
בברכה,
דר' שי שפי
23 באוגוסט 2010

שאלה לגבי לוריקוצלה

שלום, אשמח מאוד אם אקבל עזרה מימך!
בעלי עבר דגימת זרע שיצאה לא טובה זרעים בודדים בתנועה(בקיצור)
לאחר מכן הרופא שלך אותו לעשות מס בדיקות
אולטרסאונד אשכים וזרימה ובדיקות דם בנוסף בדיקת זרע נוספת
לפני מס ימים הוא עשה אולטרסאונד וזרימה
בתוצאות בבדיקה על קולית של אשכים+דופלר אשכים יצא
שישי לו באשל ימין לוריקולציה בדרה 1 ובצד שמאל לוריקוצלה בדרגה 3
סיכום הרופא היה : וריקוצלה דו צדדית קל מימין ובינוני עד קשה משמאל, אטרופיה קלה של שני האשכים מעט יותר מימין
אשמח מאוד לשמוע מה אפשר לעשות בנושא ואם אוכל להכנס להריון? אם כן האם זה יהיה בקרוב?
חשוב להגיד שלפני 3 שנים נכנסתי להריון מימנו
ושאני עשתי גם מס בדיקות שיצאו חיוביות לגמרי גם צילום רכם תקין
אשמח מאוד לתשובה מידית!

תודה רבה

admin
שלום,
בהנחה שהממצאים בבדיקת הזרע קיימים ביותר מבדיקה אחת, מדובר במצב של "כמעט אזואוספרמיה", הדורש למעשה התייחסות ובירור אנדרולוגי כמו לגבי אזואוספרמיה.
אבחנת וריקוצלה היא בראש וראשונה בהתאם לבדיקה הגופנית, ולא לפי US.
החלטה אם אפשר / צריך לטפל בוריקוצלה תתקבל בתום הבירור.
ניתן לנסות להשיג הריון באמצעות הפריה חוץ גופית, בשלב זה.
בברכה,
דר' שי שפי
14 באוקטובר 2010

וריקוצלה

דר' שפי שלום רב!

רציתי לשאול אותך האם וריקוצלה בדרגה 3 (לאחר אבחון של אורולוג) יכולה להוביל לבעיות בתפקוד המיני, כלומר בזקפת בוקר וביכולת להגיע לזקפה מלאה בעת קיום יחסי מין?

בתודה מראש.

admin
שלום,
נדיר מאוד.
יש צורך להעריך את הבעיה שלך ולשלוח בדיקות בהתאם.
בברכה,
דר' שי שפי
13 בנובמבר 2010

וריקוצלה

שלום וברכה. אני בחור בן 25 לפני 10 חודשים התגלתה אצלי וריקוצלה בדרגה 3 כמובן שעשיתי באותו זמן בדיקתזרע והוא יצא תקין האורולוג המליץ לי על בדיקת זרע באותו זמן לעוד שנתיים ואם יהיו לי כאבים אז שאני יעשה ניתוח האם כדי לחכות לניתוח? ובכלל האם ניתן לעשות את הניתוח המיקרוכירורגי דרך קופת חולים? אשמח לקבל תשובה מפורטת

admin
שלום,
אם אובחן אצלך וריקוצלה, בדיקת הזרע שלך תקינה, ואינך סובל מכאבים אופיניים, אין צורך בניתוח.
כמו שהמליץ הרופא שלך, אם יהיו כאבים, חזור לבקורת.
בניגוד להמלצת הרופא שלך, ההמלצה המקובלת במקרים כשלך, היא לחזור על בדיקת הזרע בעוד שנה.
בברכה,
דר' שי שפי
24 בינואר 2011

וריקוצלה

אובחנה אצלי וריקוצלה בדרגה 3 דבר המלווה בכאבים בשעת מאמץ פיזי בעיקר בנשיאת משקלים. הייתי בשבועות האחרונים בכמה הפניות ולפני כמה ימים ראה אותי אורולוג בבית חולים רמב״ם בחיפה שאמר שתוצאות ספירת הזרע שביצעתי נמצאו תקינות וכי אין צורך בכל ניתוח שהוא אבל לגבי שאלתי בנושא הכאבים אמר הד״ר שאין מה לעשות אלא לנוח ולהימנע מפעילות דומה- דבר שלא אפשרי מתוקף תפקידי. אשמח לשמוע את חוות דעתך בעניין בהקדם. תודה רבה

admin
שלום,
הייעוץ שקיבלת אינו מתיישב עם הגישה העכשווית לוריקוצלה.
למעשה, מקורו בעובדה שניתוח וריקוצלה קונבנציונלי, אינו יעיל כטיפול בכאבי וריקוצלה, וזאת בניגוד לניתוח המיקרוכירורגי המודרני.
בברכה,
דר' שי שפי
15 במרץ 2011

תוצאות בדיקת דופלר

שלום דר', היתי לפני מס' ימים בבדיקת דופלר אשכים ולהלן התוצאות:
אשך ימין בגודל 4.1*2.1ס"מ נפח 11 cc
אפידידימוס באזור הראש 10 מ"מ
זרימה עורקית כ-7.5 סמ"ש עם 0.53 RI
הודגמו ורידים מורחבים בפלקסוס פצפניפורמיס ובקורד של האשך עם היפוך זרימה בולסלוה
מתאים לוריקוצלה בדרגה 1+

אשך שמאל בגודל 4.1*2.8 ס"מ נפח 17 cc מעט מוגדל יתכן קומפנסטורי לאשך ימין אפידידימוס באזור הראש כ-9 מ"מ
זרימה עורקית כ-8 סמ"ש עם 0.47 RI
הודגמו ורידים מורחביםבפלקסוס פמפניפורמיס ובקורד של האשך עם היפוך זרימה בולסלוה, מתאים לוריקוצלה בדרגה 3.

מה אומרים הממצאים? האם אני צריך להיות ממש מודאג?
האם האשכים בגודל תקין?
האם צריך ניתוח?
תודה רבה…

admin
שלום,
1. בבדיקה הודגם וריקוצלה דו"צ.
2. מוזר שהוריקוצלה הגדול יותר הודגם משמאל, צד בו הודגם אשך בנפח גדול יותר.
3. יתכן שגם כאן אנו עדים לתפקיד השולי, אם בכלל, של השימוש ב-US בוריקוצלה.
4. יש להשלים את הבירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר. צורך בניתוח יקבע רק אחריו.
בברכה,
דר' שי שפי
25 במרץ 2011

וריקוצלה משמאל

שלום דר' שפי
אני חייל בן 20 יש לי באשך שמאל וריקוצלה בדרגה 3,
שמתי לב גם שאותו אשך קטן יותר מהימני .
ברצוני לשאול האם דבר זה יכול לסתדר עם הזמן לאחר ניתוח?

בתודה מראש

admin
שלום,
יש לבצע בדיקות זרע ולהשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר, כדי לקבוע האם יש צורך בניתוח.
אם אכן האשך השמאלי בנפח נמוך מהימני, לא סביר שאחרי ניתוח בגילך, הנפח יגדל.
בברכה,
דר' שי שפי
22 במאי 2011

וריקוצלה בדרגה 3

שלום רב,
זה זמן רב שאני סובל מוריקוצלה, נמנעתי עד כה מטיפול פולשני עקב סיבות אשיות בנוגע לניתוח ולהחלמתו.
מבירור ממושך עולה כי הוריקוצלה קיימת לרוב בשני האשכים למרות שבדרך כלל התסמינים חזקים יותר בצד השמאלי.
שמעתי שיש טיפולים חדשניים כמו שיטת גת וגורן אך המחיר של הטיפול אינו מאפשר לי לעבור אותו.
שאלתי היא אם כן מהן האפשרויות במסגרת הביטוחים של קופות החולים והאם ישנן דרכים אחרות ?
בברכה

admin
שלום,
ראשית, יש לבצע בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר. מרבית הגברים שלהם וריקוצלה אינם זקוקים לטיפול.
שנית, יש להכריע אצלך חד-משמעית, ולא "לרוב", האם הבעיה חד או דו"צ.
שלישית, צנתור הוא טיפול ישן עם חסרונות משמעותיים.
רביעית, האופציה המודרנית והטובה ביותר כיום היא תיקון מיקרוכירורגי.
בברכה,
דר' שי שפי
29 באוגוסט 2011

צינתור או ניתוח?

אובחנה אצלי וריקוצלה בדרגה 3 ונאמר לי כי אני צריך לעבור ניתוח,מה יותר טוב לעשות ניתוח או צינתור ומהם היתרונות/סיכונים בכל שיטה?
תודה.

admin
שלום,
הטיפול המודרני והיעיל ביותר הוא הניתוח המיקרוכירורגי.
השוואה בין כל סוגי הטיפול, לפי הנתונים בספרות הרפואית, תוכל למצוא בפרק על וריקוצלה.
בברכה,
דר' שי שפי
26 באוקטובר 2011

התלבטות לגבי ניתוח

שלום,
אובחנה אצלי ווריקוצלה בדרגה 3. אני בן 29 ורווק.
רציתי לדעת האם מומלץ לנתח?
האם יכול להיות שבעתיד יהיה מאוחר מידי לנתח?
האם כדאי לנסות להביא ילדים ואם לא יצליח אז לבצע את הניתוח? (ניסיון שיגיע אני מעריך בעוד כמה שנים)
האם יכול להיות שאשך תקין ייפגע במהלך הניתוח?
להלן תוצאות הבדיקות שעשיתי:
abstinence=4 days
viscosity =normal
volume=3 ml
ph=8
count=4 mil/ml
tot. count=12 million
motil1=50%
grade=2
motil2=0%
normal=0%
borderline=3%
amorphous=84%
tail=7%
midpiece=5%
others=dh-1
sperm. cell=few
Fructose=normal mg/ml
באולטרסאונד נכתב שהנפח של אשך שמאל תקין. זרימה עורקית 5.1 סמ"ש עם 0.6 RI, הרחבת וורידים ספרמטיים 0.56 ס"מ.

תודה.

admin
שלום,
1. הבדיקה אינה תקינה ודורשת המשך בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר, לפני החלטה על ניתוח (שאז, האפשרות המודרנית והטובה ביותר היא ניתוח מיקרוסקופי).
2. בהתאם לתוצאות הבירור, ניתן יהיה לשקול ניתוח, ובמקרה כזה, אין טעם לחכות (תיתכן הידרדרות נוספת).
בברכה,
דר' שי שפי
5 בנובמבר 2011

טיפול בוריקוצלה

אני בן 61 צוהומלץ לי לעבור ניתוח לתיקון וריקוצלה בדרגה 3. הניתוח שהומלץ הינו באמצעות החדרת סיב אופטי ללא פתיחת הבטן.
האם הניתוח המבוצע על ידך שונה ומה עלותו לחבר מכבי?

בברכה

admin
שלום,
נדיר מאוד שניתוח וריקוצלה מבוצע בגיל זה.
נדיר גם כיום השימוש בלפרוסקופיה ("החדרת סיב אופטי") לתיקון וריקוצלה.
אני מנתח וריקוצלה בגישה מיקרוכירוגית, שהיא מודרנית ויעילה יותר מהשיטות האחרות.
הניתוח מכוסה ע"י ביטוחי בריאות.
בברכה,
דר' שי שפי
28 בנובמבר 2011

ניתוח וריקוצלה

דר' שלום.
אובחנה אצלי וריקוצלה בדרגה 3 , עם כאב עמום.
נעשתה גם בדיקת זרע והממצאים "לא טובים" כהגדרת האורולוג, והומלץ על ניתוח.
שאלתי, האם הניתוח המיקרו כירורגי נעשה דרך קופ"ח והשתתפותם?
בברכה

admin
שלום,
השתתפות קופ"ח דרך הביטוחים המשלימים שולית.
לעומת זאת, הניתוח מכוסה ע"י פוליסות ביטוחי בריאות.
בברכה,
דר' שי שפי
1 בינואר 2012

כאבים חדים באשך

שלום רב,

מזה תקופה ארוכה שאני סובל מכאבים באשך הימני, בכל סוג של מגע (אפילו נגיעה קלה באזור האשך מקפיצה אותי מכאב).

בדיקת דופלר קבעה שיש לי אשך אטרופי קטן עם וריקוצלה בדרגה 1 בצד ימין, ובנוסף וריקוצלה בדרגה 3 בצד שמאל.

אני לא מבין גדול בתוצאות הדופלר, אבל הבנתי שהתוצאות לא כל-כך טובות (אני צריך לחזור עם התוצאה לאורולוג).

שאלתי, הינה האם יש קשר לוריקוצלה ולכאבים?

אם כן, מדוע אשך ימין כואב יותר והרי מצבו טוב יותר באופן יחסי (כך על פי הבנתי).

כמו כן, מה אומרת האבחנה שהאשך קטן?

admin
שלום,
אשך קטן לרוב מרמז על בעיה בייצור הזרע.
יש להשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
29 בינואר 2012

שאלה לגבי וריקוצלה

שלום, נמצא אצלי וריקוצלה בדרגה 3-4 לפני כשנתיים בתחילת הטירונות ולפני 7 חודשים עשיתי בדיקת זרע והמורפולוגיה היתה 8% ולאחר 4 חודשים עשיתי שוב בדיקה והמורופולוגיה היתה 2% והרופא אמר לי שאני צריך לעשות ניתוח, רציתי לדעת האם זה קשור לסחיבת משקלים והפעלת לחץ על הבטן התחתונה זה הגורם שגרם לירידה המשמעותית באחוזים או שלחץ על הבטן התחתונה לא מפריע? (ב4 חודשים הללו היה לחץ הרבה זמן על הבטן התחתונה)

admin
שלום,
נראה שלפעילות ספורטיבית מאומצת יש חלק בהתהוות וריקוצלה.
כדי להחליט אם יש צורך לטפל בו, יש לבצע בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
21 במרץ 2012

ניתוח או צנתור?

שלום דר',
אני ואישתי מנסים להרות אך ללא הצלחה.
בבדיקת הזרע נמצאו כמות זרעים מעטה מאוד 0.8% ורק זרע אחד תקין.
כמו כן, יש לי וריקוצלה בדרגה 3.
האם כדאי לעשות ניתוח או צנתור? מה ההבדל ביניהם מבחינת סיכונים, החלמה ויעילות?
ומה זה אימבוליזציה?
תודה מראש.

admin
שלום,
ראשית, יש להשלים בירור אנדרולוגי מסודר, כדי לראות אם אתה מועמד מתאים לטיפול כלשהו בוריקוצלה. את זה לא תוכל לבצע אצל מצנתר (רדיולוג), או אצל גינקולוג.
שנית, הטיפול המודרני והמוצלח ביותר עבור וריקוצלה, במידה שתמצא מתאים לטיפול, הוא הניתוח המיקרוכירורגי.
השוואה בין תיקון מיקרוכירורגי של וריקוצלה לצנתור (הכולל אמבוליזציה), תוכל למצוא באתר. בנוסף, קח בחשבון שהצינתור נעשה תחת שיקוף, דבר הכרוך בקרינה לאיזור האשכים, ואין צורך להרחיב כאן. בנוסף, צנתור דורש שימוש בחומר ניגוד תוך-ורידי, עם הסיכונים שלו.
בברכה,
דר' שי שפי
2 באפריל 2012

ניתוח וריקוצלה

שלום, עשיתי ניתוח וריקוצלה בדרגה 3 בגישה המפשעתית לפני כשנה.
והשאלה שלי היא, האם ניתוח נוסף גם בשק באשכים יהיה אפקטיבי עכשיו כמו שהייתי עושה אותו מלכתחילה, לפני שנה (מפשעתית + בשק האשכים)?

admin
שלום,
לא ברור לאיזה ניתוח נוסף אתה מתכוון.
בברכה,
דר' שי שפי


שאלות נוספות בנושא: וריקוצלה בדרגה 3



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
