וריקוצלה דרגה 2

26 שאלות גולשים בנושא » וריקוצלה דרגה 2


8 באפריל 2010

וריקוצלה דרגה 1-2 משמאל – תוצאות מעבדה

דר' שלום,
אתמול עברתי בדיקת אולטרא סאונד באשכים כתוצאה מכאב שחשתי בחודש האחרון באשך שמאל.
בסיכום התוצאות נרשם:וריקוצלה דרגה 1-2 משמאל.
רצ"ב תוצאות בדיקה מלאות:
שם בדיקה:דופלר צבע ורידי אשכים
להלן ממצאי סריקת US DUPLEX של אשכים:
האשכים בעלי גודל תקין ומרקם אחיד.
ראשי האפידידימוס בעלי גודל ומרקם תקינים.
אין עדות להידרוצלה.
באספקט עליון ולטרלי של האש השמאלי הודגמו ממצאים טובולריים עם זרימה ורידית בתוכו.
יש לציין היפוך זרימה קל בזמן המאמץ נשימתי.
בסיכום: ווריקוצלה דרגה 2-1 משמאל.
אשמח אם תוכל לעזור לי בפענוח התוצאות, יש לציין כי אשתי בהריון כרגע בשבוע 12+2 וזהו היה הריון ראשון, טבעי לחלוטין ומיידי (אשתי הופרתה בעת קיום יחסי מין מיד כשהחלטנו בניסיון הראשון להביא ילד לעולם, ללא אמצעי מניעה).
האם יש סיבה לדאגה בנוגע לבעיות פריון אצלי בעתיד ומה הם דרכי הטיפול בבעיה.
בתודה מראש,
ויקטור.

admin
שלום,
המקום של US בבירור וריקוצלה שולי ביותר.
אצל חלק מהגברים שלהם וריקוצלה מאובחנת פגיעה פרוגרסיבית באיכות הזרע, כלומר: יתכנו גם מצבים, בהם גברים שהינם אבות לילדים, לא מצליחם בהשגת הריון נוסף.
יש צורך שתגיע לבדיקה, ולפיה תישקל המשך הערכה.
בברכה,
דר' שי שפי
3 במאי 2010

וריקוצלה וספירת זרע נמוכה

דוקטור שלום,
לאחרונה לאחר שבת זוגתי ואני ניסינו להיכנס להריון פניתי לאורולוג, בעקבות בדיקת דופלר אשכים נמצא וריקוצלה דרגה 2-3. בבדיקת זרע נמצא ספירת זרע נמוכה מאוד 1.1 מיליון למיליטר.
כיצד עליי להמשיך טיפול ? האם לפנות לניתוח ? צינתור (גת-גורן ) ? האם יש טיפולים נוספים להעלאת כמות הזרע?כדורים ? ויטמנים ?
מה הסיכוי שלאחר הצינתור תעלה ספירת הזרע?
זקוק לעצתך ועזרתך,
תודה

admin
שלום,
המפתח לבעיה שלך הוא בירור אנדרולוגי מסודר, הכולל בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה שונות.
יש צורך בבדיקת זרע אחת נוספת לפחות, ואם התוצאות באותו סדר גודל, יש לשלוח פרופיל הורמונלי ובדיקות גנטיות.
עד שלא תהיינה כל התשובות, לא ניתן להחליט כלל האם טיפול כלשהו בוריקוצלה בכלל מוצדק אצלך.
כשלא מבצעים בירור אצל אנדרולוג, יתכן שיוצעו לך טיפולים שאין להם כל הצדקה רפואית.
כעיקרון, הניתוח המיקרוכירורגי לוריקוצלה הוא הטיפול הטוב ביותר הקיים היום, והוא טיפול הבחירה בכל המרכזים המובילים בעולם. ניתוח זה עדיף על כל האפשרויות האחרות, ובכללן צינתור, בשקלול הסיכויים לשיפור עם הסיכון לסיבוכים.
בברכה,
דר' שי שפי
13 במאי 2010

וריקוצלה דרגה 2

שלום דר',
אני חייל בן 21 לפני כיומיים הובהלתי למיון כאשר בשהותי בבסיס החלו כאבים באשכים. מבדיקות שעשו לי במיון התגלה כי יש לי וריקוצלה דרגה 2..
קראתי את השאלות והתגובות פה באתר ושמתי לב כי כולם מתלוננים על וריקוצלה וכאבים באשך שמאל…
לי הבעיה קיימת באשך ימין…עד כמה זה נדיר והם הטיפול הוא ניתוח כמו במקומות השכיחים…כמו כן מהו משך ההחלמה המרובה אשר צריך לקבל….
תודה מראש

admin
שלום,
1. וריקוצלה לא גורם לכאבים עזים ופתאומיים אשר בגינם הגבר מובהל למיון.
2. וריקוצלה מימין אכן נדיר יחסית, ודורש בירור נוסף.
3. אינני בטוח מה הבעיה אצלך, והאם היא קשורה לוריקוצלה, שלכאורה נמצא אצלך משמאל.
4. ממליץ על בירור אנדרולוגי מסודר.
בברכה,
דר' שי שפי
20 ביולי 2010

האם קיימת בעייה?

שלום רב, דר' שפי

אני חייל, ומתאם הצבא נשלחתי לפני שנתיים וחצי בערך לבצע בדיקת זרע, צילום שיקוף של האשכים

והתגלה אצלי וריקוצלה.

לאחר בדיקת ספירת הזרע חלפה שנה וחצי ונשלחתי שוב לבדיקה

בבדיקה הראשונה היה :

נפח: 0.5 סמ"ק

ריכוז 14.000.000

תנוע 50%

תקינים 4%

וריקוצלה דרגה 2

והומלץ לי לגשת לבדיקה נוספת לאחר שנה..

בבדיקה השנייה היה :

נפח 4.0 סמ"ק

ריכוז : 78.000.000

תנוע 61%

חיים 86%

תקינים 4%

וריקוצלה דרגה 2

ושוב הומלץ לי לגשת לבדיקה חוזרת לאחר שנה.

היום כשחלפה שנה, האם אני באמת צריך ?

מה אומרים הנתונים האלו ?

אשמח לקבל תשובות ועזרה,

תודה מראש

admin
שלום,
הבדיקה הראשונה לא תקינה (טעות בהעתקה?).
הבדיקה השניה תקינה.
אצל גברים שאצלם אובחן וריקוצלה, עם בדיקת זרע תקינה, וללא כאבים באשך, מומלץ אכן ביצוע בדיקת זרע אחת לשנה עד להולדת ילדים.
בברכה,
דר' שי שפי
26 בספטמבר 2010

וריקוצלה דרגה 2-3

שלום, אני בן 20 לפני כחצי שנה החלו לי כאבים באשכים (אשך שמאל) והתחלתי בבירור אצל אורלוג.
תחילה הוא איבחן לי ורקוצל דרגה 2 ושלח אותי לבדיקות זרע
להלן התוצאות (בדיקה 1)
ריכוז 5 מליון, תנועתיות 25%, מורפולגיה 3%

לאחר בדיקת הזרע הוא שלח אותי לבדיקת זרע נוספת לאחר שלושה חודשים
להלן תוצאות הבדיקה השנייה:
ריכוז 7 מליון, תנועתיות 34%, מורפולגיה 1%
והוא רשם שרמת הורקוצל היא 2-3

הוא המליץ לי לבצע ניתוח. השאלה שלי האם הניתוח אכן נחוץ לאיכות הזרע ושאלה נוספת האם יש קשר בין זה לבין שפיכה מהירה

תודה רבה

admin
שלום,
1. לפי הנתונים שצירפת, אם יש וריקוצלה, מומלץ לטפל בו. היעדר טיפול עלול לגרום לפגיעה פרוגרסיבית במדדי הזרע במשך הזמן. הטיפול הטוב ביותר שקיים היום הוא מיקרוכירורגיה.
2. לפני הטיפול יש להשלים בירור אנדרולוגי. חסרים נתונים בשאלתך על בדיקות נוספות שהיית אמור לבצע.
3. אין קשר בין וריקוצלה לשפיכה מהירה. יש צורך לברר בנוסף.
בברכה,
דר' שי שפי
26 באוקטובר 2010

האם יש סיבה לניתוח לתיקון וריקוצלה?

שלום,
אני בן 26 , נשוי, ולפני כ 3 שנים התגלתה אצלי וריקוצלה דרגה 2 -עד 0.35 ס"מ, באשך שמאל.
בבדיקת הזרע מ2008 היו לי סטיות בערכים:
semen volume- 7.5
%sperm motility 1 hr – 35
%prog.motility.prep – 18
defect head – 74%
בנוסף נוזל הזרע שקוף. שאר הפרמטרים היו תקינים- כלומר בתוך הסקאלה.
האם יש סיבה לבצע ניתוח תיקון או שמה כדאי להמתין ולראות האם תווצר בעיה בהבאת ילד לעולם.

admin
שלום,
מומלץ לבצע כעת בדיקת זרע, ולהגיע להערכה אנדרולוגית.
בברכה,
דר' שי שפי
2 בנובמבר 2010

וריקוצלה דרגה 2

הבן שלי (בן 23) התלונן על כאבים במפשעה. בביצוע אולטראסאונד נתגלה ממצא נלווה שנחשד כוריקוצלה ואכן בבדיקה נוספת ממוקמדת לאשך אוששה האבחנה ונקבע כי מדובר בוריקוצלה דרגה 2 ללא הידרוצלה.
רופא המשפחה ושני טכנאי האולטרסאונד אמרו לו שאין קשר בין הכאב לבין הממצא, שהוא לדבריהם אקראי.
להבנתי הוא צריך להמשיך ברור אצל אורולוג. האם אני טועה וניתן רק לעקוב ורק במקרה של החמרה לפנות לאורולוג?
הבן סטודנט ונושא הפיריון- נכון לתקופה זו – אינו מטריד אותו.
בתודה ובברכה

admin
שלום,
ממליץ לא לדחות בירור אצל אנדרולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
26 בנובמבר 2010

וריקוצלה

שלום שי
לפני שלושה חודשים היה לי כאב בטן חזק בלילה ויום אחרי שמתי לב שמעל האשך השמאלי יש ורידים נפוחים הרופא משפחה הבחין בוריקוצלה דרגה 2 נשלחתי לאולטרסאונד ולאורולוג ושניהם שללו וריקוצלה לאחר בדיקה. לפעמים אני מרגיש בבטן התחתונה ומתחת לטבור הרגשה לא נעימה כאב לזמן הרופא משפחה הציע לי לחכות חודשיים ואם לא יהיה שינוי לחזור אליו רציתי שתתין לי את חוות דעתך
תודה רבה שי

admin
שלום,
כאבי בטן הם סימפטום שדורש בירור, במידה ואינם חולפים.
כדאי שבנושא הוריקוצלה, כן או לא, תבדק אצל אנדרולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
7 בדצמבר 2010

וריקוצלה דרגה 2

בני לפני גיוס נבדק ונמצאה וריקוצלה דרגה 2 (לפי לשכת הגיום). מיועד להגיע ליחידה קרבית שבא טיפוסי להסחב עם משקלים גדולים (תרמילים של 50-60 ק"ג ) השאלה האם וריקוצלה יכולה להחריף ולהסתבך כתוצאה מאימונים ומאמצים ? האם כדאי לנתח את הבעיה לפני הגיוס ? האם צריך להזהר ממשהו ?

admin
שלום,
וריקוצלה עלול לגרום לכאבים במאמץ גופני.
עוד טרם הגיוס מומלץ להשלים הבירור האנדרולוגי, ולהחליט האם יש סיבה לטיפול.
בברכה,
דר' שי שפי
23 בינואר 2011

בעיות חמורות?

שלום
אני בן 24, מעשן (8 שנים) , בתקופת הצבא הובחן שיש לי וריקוצלה דרגה 2 משמאל, ובדיקת הזרע היתה תקינה (לא עברתי טיפול מיוחד).
כיום- גיליתי שבעת קיום יחסים אין לי זיקפה מלאה אחרי השפיכה הראשונה
או שבאמצע הקיום עצמו הזיקפה יורדת, כתוצאה מכך הלכתי לאורולוג
והתבקשתי לעשות בדיקות דם שיצאו תקינות אך הבדיקות זרע הראו משהו אחר:

תנועה: 33%
תאים תקינים: 1% (בתקופת הצבא היה לי 13%)
פתולוגית ראש: 85%
פתולוגית זנב: 14%

הייתי היום אצל אורולוג לגבי התוצאות של בדיקות הזרע והוא שלח אותי לעשות בדיקות חוזרות אבל אמר לי רק בעוד 70 יום לעשות אותם.

אני מאוד מודאג לגבי הפוריות שלי בעתיד, ואיך זה ישפיע עלי
ואם יש טיפול מקדים…

הייתי רוצה שתנסה לכוון אותי להמשך טיפול , אני עובד עצות כבר…

תודה מראש

admin
שלום,
1. יש לברר את בעיית הזקפה.
2. תוצאות בדיקת הזרע חלקיות, אך אינן תקינות.
3. אין צורך להמתין 70 יום לבדיקה נוספת; למעשה, לפי הנחיות ארגון הבריאות העולמי, יש לבצען 1-3 שבועות אחרי הקודמות.
4. בכל מקרה, בדיקות הזרע הן רק חלק מהבירור האנדרולוגי שעליך לעבור.
בברכה,
דר' שי שפי
10 בפברואר 2011

וריקוצלה דרגה 2

בן 24 רווק בבדיקת אוטלרסאונד אובחנה וריקוצלה דרגה 2 בדיקת זרע (חד פעמית )העידה על איכות זרע נמוכה מהנורמה האם הימנעות מניתוח בשלה הזה יכולה לפגוע בפוריות

admin
שלום,
1. לרוב, לבדיקת US מקום שולי, אם בכלל, בבירור וריקוצלה.
2. יש לוודא שהושלם בירור אנדרולוגי; למשל, בדיקת זרע אחת אינה מספיקה.
3. במידה שנמצא כי יש הצדקה לניתוח, התמהמהות מוגזמת עלולה לגרום להמשך פגיעה בייצור הזרע.
בברכה,
דר' שי שפי
11 בפברואר 2011

וריקוצלה

תודה רבה על תשובתך המהירה, הוא היה בבית חולים ברזילאי ושם אמרו לו שיש לו וריקוצלה דרגה 2 דו צדדית ואפנו אותו לבדיקת זרע ואמרו לו שהוא צריך לעשות את הניתוח BIL LOW LIGATION ובוצע לו בדיקה US אשכים שלא הדגים פטולוגיה פרט לוריקוצלה דו צדדתי.
מה זה אומר?
והאם הכאבים הם כמו שתארתי בלתי פוסקים כדי לבקש בדיקה חוזרת ואם כן איזו בדיקה

admin
שלום,
יש לי מספר תהיות לגבי הבירור שעבר חברך. יש לוודא שעבר בירור ע"י מומחה לפוריות הגבר.
בכל מקרה, ניתוח מיקרוכירורגי מודרני, יעיל ועדיף משמעותית על Low Ligation קונבנציונלי.
בברכה,
דר' שי שפי
20 בפברואר 2011

וריקוצלה וזיקפה

עקב אי פוריות של שנה+ פנינו למרפאת פוריות בעלי ואני ועברנו סדרת בדיקות, ספירת זרע של בעלי נמצאה נמוכה מאוד עם מורפולוגיה פתולוגית. בבירור בעקבות הנ"ל נמצא וריקוצלה דרגה 2-3 והומלץ על ניתוח לשיפור איכות הזרע. בנוסף בעלי סובל מבעיות זיקפה כלומר זיקפה מאוד קצרה. האם יש קשר בין וריקוצלה לבין בעיות זיקפה? ואם כבר התחלנו בטיפולי IVF (לפני שידענו על הוריקוצלה) האם כדאי לעשות את הניתוח? (בעלי לא סובל מכאבים או אי נוחות כלשהיא מבחינת הוריקוצלה)

admin
שלום,
1. לרוב אין קשר בין וריקוצלה להפרעות בתפקוד המיני. בירור אנדרולוגי יתן את התשובה ספיציפית אצל בעלך.
2. במידה שיש סיבה רפואית לניתוח (וע"פ הנתונים שציינת, אצל בעלך קיימת סיבה), מומלץ לטפל בוריקוצלה. ההפרעה בייצור הזרע עלולה להחמיר עם הזמן.
בברכה,
דר' שי שפי
3 במרץ 2011

וריקוצלה

שלום דר' שפי, בני נבדק ע"י רופא בלשכת גיוס והוא הסביר לבני שיש לו וריקוצלה דרגה 2 ועליו לפנות להמשך טיפול רפואי, האם דרגה זו מציינת את חומרת המצב? אשמח לקבל את תשובתך בהקדם והמלצתך מה עליו לעשות?

admin
שלום,
דרגה 2 מציין את הדירוג הקליני של וריקוצלה.
יש להמשיך הבירור, כדי להחליט האם בנך זקוק לטיפול.
בברכה,
דר' שי שפי
9 במרץ 2011

קשר בין וריקוצלה לקורס טיס

לאחרונה הייתי בבדיקות רפואיות במיונים לקורס טיס (ירפא ב) וגילו אצלי וריקוצלה באשך השמאלי. בדיקה אצל אורולוג אישרה וריקוצלה דרגה 2. טרם עברתי את בדיקת הפוריות או צילום אשכים. השאלה שלי:
א.- האם יש סיכון בהחמרת הבעיה בקורס הטיס
ב.- האם וריקוצלה מהווה סעיף פוסל מקורס הטיס
ג.- האם בכל מקרה כדאי לעבור ניתוח? מתי כן ומתי לא?

admin
שלום,
1. ההחמרה עלולה להיות פונקציה של הזמן עד לטיפול, ופחות של סוג הפעילות. יש כמובן להשלים בדיקת זרע ובירור פוריות הגבר.
2. פעם זה היה המצב. אינני מעודכן לגבי המצב היום. ברר איתם.
3. בהתאם לממצאי הבירור כנ"ל.
בברכה,
דר' שי שפי
29 באפריל 2011

תיקון מיקרוכירורגי לעומת ניתוח

אני סובל מוריקוצלה דרגה 2 צד שמאל. האורולוג שאבחן לא ממליץ לי לעשות את התיקון המיקרוכירורגי. הוא טוען שלא ניתן לראות אם קיים בקע/ הרניה בניתוח מיקרוכירורגי אלא רק בניתוח. אני עוסק בספורט אינטנסיבי ועניין זמן האחלמה מעסיק אותי מאוד, אם כי הייתי רוצה להיות בטוח גם באפקטיביות של הטיפול. אשמח לשמוע גם את חוות דעתך בעניין.
תודה.

admin
שלום,
אין טיפול טוב יותר לוריקוצלה מאשר הניתוח המיקרוכירורגי.
הניתוח לא מבוצע כדי להוכיח / או לשלול בקע. אבחנה של בקע חייבת להיות טרם הניתוח.
במידה שיש אבחנה כזו, אכן לא מבצעים תיקון בקע יחד עם תיקון וריקוצלה מיקרוסקופי באותה הרדמה.
בברכה,
דר' שי שפי
14 במאי 2011

קשר בען בעיות גב לוריקוצלה

שלום רב
לאחרונה זוהה אצלי וריקוצלה דרגה 2, לאחר שזוהו אצלי כאביי אשך שמאל במשך שבועים רצופים המתמשכים לאורך כ 4-6 שעות.
במקביל אני סובל מבעיות בעמוד שדרה כולל בעיות בעצבוב עמוד שדרה תחתון
ברצוני להתיעץ אודות הטיפולים הנדרשים לרבות היש קשר בין בעיות הגב שאני סובל להיווצרות הריקוצלה .

admin
שלום,
1. יש לבצע בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
2. אין קשר בין בעיות גב לוריקוצלה.
בברכה,
דר' שי שפי
24 במאי 2011

המשך לשאלתי

הי דוקטור אני שאלתי את השאלה אבל לא ממש הבנתי את התשובה, שאלתי אם יש לי וריקוצלה דרגה 2 ואני סובל יום יום מכאבים (מפני שאני לוחם) אבל אין לי בעיות פוריות הבדיקת זרע יצאה תקינה לחלוטין אם יש צורך בניתוח או שבאיזה שהו שלב הכאבים יעברו ( אני סובל מכאבים שנמשכים כול יום כבר יותר מחצי שנה).
המון תודה

admin
שלום,
בהערכה מסודרת ניתן יהיה להחליט אם אתה זקוק לניתוח.
בברכה,
דר' שי שפי
6 ביולי 2011

וריקוצלה דרגה 3

שלום,
בעקבות רגישות קלה באשכים הופניתי לאורולוג אשר אבחן אצלי וריקוצלה דרגה 3 באשך שמאל.ובעקבות כך הפנה אותי ל- US ובדיקת זרע.
באבחון ע"י US:
אשך ימין- בציר אורך: 3.55 ס"מ. מרקם אחיד. יותרת האשך תקינה, ללא הידרוצלה. הרחבה קלה של הורידים (וריקוצלה דרגה 1), נערך דופלר צבע.
אשך שמאל – בציר אורך 2.67 ס"מ. הרחבת המערכת הורידית (וריקוצלה דרגה 2-3). יותרת האשך תקינה, ללא הידרוצלה.
בבדיקת זרע כדי לבחון האם כתוצאה מהוריקוצלה קיימת פגיעה בזרע הממצאים שהתקבלו, כדלקמן:
לאחר תקופת התנזרות של 3 ימים.
צבע: צהבהב
התנזלות תוך 30 דקות: +++
נפח: 1.9ml
ריכוז: 23 מיליון
PH: 7.6
תנועתיות: 85%
סוג תנועה:פרוגרסיבית 75%
לא נצפו לויקוציטים
אגלוטינציה שלילית
תאים תקינים: 10%
פתולוגית ראש: 87%
פתולוגית זנב: 3%

אודה לך אם תוכל לחוות את דעתך על הממצאים שהוצגו לעיל בהקשר לפגיעה אפשרית בפוריות כתוצאה מהוריקוצלה באובחנה אצלי.(ברור לי שפוריות הגבר אינה מושפעת מוריקוצלה בלבד).

admin
שלום,
בבדיקת הזרע יש לציין ריכוז בתחלק הנמוך של הנורמה.
יש להשלים את ההערכה החלקית שעברת אצל אורולוג מומחה בפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
14 בנובמבר 2011

זרע פגום ואיקקלומין

שלום

אשתי ואני מנסים להיכנס להריון במשך חצי שנה ללא הצלחה.
אובחנה אצלי וריקוצלה דרגה 2 בשאשך שמאלי ומורפולוגית יש לי זרע ברובו המכריע פגום (98%).
אורולוג נתן לי אנטיביוטיקה ליתר ביטחון וביקש לבדוק אחרי 3 חודשים.
בנתיים אשתי נבדקה ונמצאה בריאה ומבייצת.
הבעיה היא שהיא מדממת כמעט כל החודש והמחזור/ביוץ משגעים אותה.
הרופא שלה המליץ על איקקלומין והזרעה, אך קראתי שיש לו תופעות לוואי וסיכונים ובכלל התוויתו היא לסובלות מבעיות ביוץ. האם נכון יהיה עבורה לקחת את הכדור רק כדי ליצור סדר בתהליכים הפיזיולוגיים שלה ? האם אין אפשרות לבצע הזרעה ללא איקקלומין ?

admin
שלום,
1. לא מוכר לי טיפול באנטיביוטיקה למורפולוגיה ירודה, וגם לא ברור לי ההיגיון שמאחוריו...
2. מומלץ ששניכם תבצעו בירור מסודר: אתה אצל אורולוג מומחה בפוריות הגבר, ואשתך אצל גינקולוג מומחה לפוריות האשה, אליו יש להפנות שאלות בקשר לטיפול באיקקלומין.
בברכה,
דר' שי שפי
12


שאלות נוספות בנושא: וריקוצלה דרגה 2



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
