חוות דעת

58 שאלות גולשים בנושא » חוות דעת


19 בינואר 2010

אזוספרמיה

שלום דר',
לבעלי יש אזוספרמיה לא חסימתית לאחר ניתוח TESE באסף הרופא לא נמצא זרע.
ביצענו עוד ניתוח TEFNA בהדסה עין כרם שבדיעבד זה הייה מיותר גם לא נמצא זרע.
לפני חודשיים ביצענו בדיקה והתגלתה וריקוצלה בדרגה 2 בשתי הצדדים הרופא הציע צינטור ואמר שיש אחוזים טובים שיימצא זרע לאחר הצינטור .
אנחנו מחכים כמו ילדים טובים לעוד חודש-חודשיים שנעשה בדיקת זרע לראות תוצאות.
אשמח לחוות דעתך בנושא?
1- האם הצינטור יכול לעזור?
2-האם ישנה אפשרות אם חס וחלילה לא יימצא זרע לעשות ניתוח מיקרו טסה האם יש עוד סיכוי?
3-האם ניתוח ורקיוצלה יכול לעזור?האם נתקלתה במקרים שבהם זה עזר.
אשמח לעצתך תודה.

admin
שלום,
1. אחוזי ההצלחה אחרי צנתור וריקוצלה במקרים של אזואוספרמיה לא-חסימתית נמוכים (אך קיימים).
2. חשוב לבדוק את בעלך, את הבדיקות שלו, וגם את דו"ח הניתוחים (TESA, TEFNA). לפי כל הנתונים אפשר יהיה להעריך סיכויים להצלחה ב-microTESE.
3. ניתוח וריקוצלה אולי יוכל לעזור, במידה שהצנתור נכשל (באחוזים לא גבוהים).
בברכה,
דר' שי שפי
8 בפברואר 2010

תרופה

שלום, ביקרתי אצל אורולוג בעניין שפיכה מוקדמת וקיבלתי מרשם לאחת מתרופות נוגדות הדיכאון (אחת מהנפוצות לפי דבריו). אני עוסק בספורט ונמצא בתקופת לימודים.
השאלה שלי היא האם יש תופעות לוואי לכל מי שלוקח את התרופה והאם הם משפיעות מאד על חיי היומיום? האם יש חשש לפגיעה בכושר או בזיכרון? אני הבנתי שאין לי מה לדאוג והתרופה יעילה ובטוחה. אשמח לשמוע את חוות דעתך.

admin
שלום,
מצד אחד, לא קיימת תרופה ללא תופעות לוואי.
מצד שני, כל תרופה עוברת מסלול ארוך של ניסויים בבע"ח ובבני אדם, עד שהיא מאושרת לשימוש, במטרה לפסול תרופות מזיקות ולקבוע מינון עם מינימום תופעות לוואי.
תרופות נוגדות דכאון ממשפחת SSRI מתאפיינות בתופעת לוואי שכיחה (ולרוב לא מזיקה) של עיכוב שפיכה. אנו מנצלים תופעה זו לטיפול בשפיכה מוקדמת. קיימת בחו"ל כבר תרופה שפותחה לשימוש בדיוק בהתווייה זו, אך עדיין אינה מאושרת לשימוש בארץ.
בכל מקרה, גם התרופות בהם משתמשים היום, בטוחות לשימוש. במקרים לא שכיחים, הן עלולות לגרום לבחילה, עייפות, כאבי ראש, סחרחורות, ועוד.
בברכה,
דר' שי שפי
2 באפריל 2010

בעיית מורפולוגיה

שלום רב,
אני בת 28 ובעלי בן 31. מנסים להרות כמעט שנתיים ללא הצלחה.
מצרפת לך את התוצאות של 2 בדיקות זרע שבוצעו בהפרש של חודשיים
abstnence- 3 days
vicosity- m
volume -2.7 ml
ph- 8
concentration -28 mill/ml
total count -75.6 million
motility -20%
grade-prog

מורפולוגיה:
normal 0%
borderline 1%
head defects 99%
midpiece 11%
tail defects 9%

בדיקה שניה:
abstnence- 4 days
vicosity- m
volume -2.6 ml
ph- 8
concentration -44 mill/ml
total count -114.4 million
motility -40%
grade-prog

מורפולוגיה:
normal 2%
borderline 3%
head defects 95%
midpiece 8%
tail defects8%
מה היית ממליץ לאור נתונים אלה?האם יש סיכוי להשיג הריון?אנחונ מאד מוטרדים ומודאגים
האם לבצע ניתוח?
היינו אצל דר' מג'אר אשר אבחן וריקוצלה והמליץ על ניתוח. אנחנו מתלבטים, מדוע לא הפרייה בשיטת מיקרומניפולציה?
נשמח לחוות דעתך.

admin
שלום,
כמעט תמיד יש סיכוי להשגת הריון ספונטני, אך כאשר יש פגיעה בנתוני הזרע, היכוי לכך נמוך משמעותית.
הפרייה עוקפת את הבעייה ולא מטפלת בה. בעתיד, הבעייה עלולה להחמיר.
אם אכן יש וריקוצלה, ניתוח יכול לשפר את מדדי הזרע. השיטה הטובה ביותר כיום היא בגישה מיקרוסקופית, המשלבת את סיכויי ההצלחה הטובים ביותר, עם הסיכון הנמוך ביותר לסיבוכים..
בברכה,
דר' שי שפי
7 באפריל 2010

יישור פין

דר' שפי שלום רב.
אני בן 25.
ברצוני לקבל פרטים וחוות דעת על ניתוח ליישור הפין. למרות שביכולתי לקיים יחסי מין אני "דיי" מוגבל בתנוחות מסויימות ולא חש בנוח עם מצבי הנוכחי.

admin
שלום,
הערכה לקראת ניתוח כזה היא מורכבת, ונעשית במרפאה.
פרטים לקביעת תור נמצאים בעמוד "צור קשר".
בברכה,
דר' שי שפי
2 ביוני 2010

שלום

שלום רב אני בחור בן 22 בשנה האחרונה ולפניה אני לא מצליח להישאר עם זיקפה מלאה וליפעמים ביכלל אלא רק כשאני לבד בלי הבן או בת הזוג אז אין כל בעיה פשוט זו הייתה תקופה לא קלה יצאה מהארון וגם עישון בסמים קלים שכבר שנה וחצי לא נגעתי בכלום ורציתי חוות דעת מה לעשות האם ללכת לסקסולוג או משהו אחר תודה

admin
שלום,
הסדר הנכון הוא להתחיל אצל אנדרולוג (אורולוג), לשלילת בעייה גופנית. לפי הממצאים / היעדרם אצלו, יתכן שיומלץ סקסולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
11 ביוני 2010

ספירת זרע

היי דר' שפי,
אני ובעלי ביצענו 2 בדיקות זרע בהן יצא 3 מ' בריכוז ובשניה -9 מ'.
עקב כך,ביצענו 3 הזרעות,בראשונה יצא לנו- 24 מ' (לפני השבחה,33 מ' לאחר השבחה).
בשניה-11 מ' לפני השבחה.
בשלישית,2 מ' לפני השבחה.
אין הגדרה ברורה לזרע של בעלי ורציתי עזרה מרופא נוסף.הרופא שלי מומחה פוריות אך גניקולוג.לכן רציתי חוות דעת מאורולוג אשר מומחה דווקא בפיריון הגבר.
תודה.

admin
שלום,
לצערי, לא נדיר לפגוש מקרים כמו שלכם.
מומחה לפוריות האישה יכול לנסות "לעקוף" בעיה בזרע, כמו אצלכם, אך לא לפתור אותה.
כמו אצל הנשים, לא כל הבעיות אצל הגברים ניתנות לפיתרון, אך שווה לנסות. בנוסף, בעייה בייצור הזרע יכולה לנבוע מבעיה גופנית אחרת, שכדאי לטפל בה.
לכן, ההמלצות החד-משמעיות של כל הגופים המובילים ברפואת פריון בעולם, שהבירור יבוצע במקביל, אצל שני בני הזוג, והאינטואיציה שלך נכונה.
בעלך צריך להיבדק ולעבור בירור מסודר אצל אנדרולוג (אורולוג מומחה לפוריות הגבר).
בברכה,
דר' שי שפי
12 ביוני 2010

פליטת זרע וחיי מין

אני בגיל 61 אירוע מוחי הייתי מאושפז כולל השיקום כ-3 חודשים נשוי +4 עברתי ב2005 3 מעקפיםוקבלתי תוך כדי האישפוז קבלתי אירוע מוחי והייתי מאושפז כולל השיקום 3 חודשים ואחרי כשנה חזרתי לפעילות יום יומית בשנה האחרונה כאשר אני גומר פליטת הזרע [הכמות שנפלטת היא מעט ביחס לשנים קודמות איך אפשר ליצירת תאי זרע רבים יותר ושמעתי שיש חברה שמעפתיחה הגדלת הפין בכ-7 ס"מ האם זה יתכן? אשמח לקבל חוות דעתך האם אני יכול לבצע כל יום מגע מיני מבחינה רפואית בתודה מראש

admin
שלום,
עד כמה שהבנתי, מטריד אותך נפח פליטה נמוך. הדבר יכול לנבוע מהגדלת הערמונית, שהיא סיבה שכיחה בגילך, בעיות נוירולוגיות, תרופות, ועוד. בכל מקרה, אם הזיקפה והאורגזמה תקינות, זו אינה ממש בעייה, אלא אם כן אתה מנסה להשיג הריון.
האינדיקציות (סיבות רפואיות) לטיפולים ולניתוחים להגדלת הפין מחמירות. המקרים בהם הן מתקיימות נדירים. טיפולים אלה מאופיינים בסיבוכים משמעותיים, שאינם נדירים.
אם מבחינה לבבית-נוירולוגית רופאיך אינם מגבילים את פעילותך המינית, אין סיבה להגביל אותה.
בברכה,
דר' שי שפי
25 ביוני 2010

דחוף-כאב-וריקוצלה?

גיליתי לפני שובעיים מן בליטה באשך שמאל בחלק העליון. נשלחתי לאולטרה סאונד-דופלר אשכים ע"י רופא משפחה.
פיענוח:
שני האשכים בגודל ובמרקם תקינים.
תהליך ציסט 0.16 ס"מ באשך שמאל וציסטה צלולה באשך ימין 0.2 ס"מ. בנוסף הודגמה וריקוצלה 0.5 ס"מ.
הודגמו סימני היפוך כיוון זרימה ורידית לאחר וולסלבה בצד שמאל בלבד.

עם התוצאות הללו הלכתי לאורולוג מומחה שעשה בדיקה קלינית וקבע שאין לי וריקוצלה וכי מה שהודגם שם , גם הוא ציסטה שאמורה להיעלם עם הזמן.
חשוב לי להזכיר שלא הגעתי עם כאבים עמומים באיזור הבליטה (הקטנה) אבל בבדיקה שהוא עשה לי הרגשתי כאב ומאותו זמן יש לי כאב לסירוגין באותו מקום.
הוא קבע שאני צריך לעשות בידקה נוספת בגלל הציסטות בעוד שלושה חודשים למעקב וגם הן לדעתו סתמיות.
האם אני צריך חוות דעת נוספת לגבי מה שהוגדר בדופלר(אולטראסואנד) כוריקוצלה או לסמוך על דעתו שזו אינה וריקוצלה- מה שאומר שהכאב שאני חש כרגע, לא ברור?
עזרתך בבקשה,

admin
שלום,
לציסטות באפידידימיס אין לרוב משמעות שלילית. מיעוטן יגדלו עם הזמן וידרשו ניתוח בגלל תחושת אי-נוחות בשק האשכים ("אפקט מסה"). בכל מקרה, אין מדובר בגידול ממאיר.
וריקוצלה בגודל 0.5 ס"מ אמור להתגלות בבדיקה הגופנית. מציע שתיבדק בשנית.
בברכה,
דר' שי שפי
4 באוגוסט 2010

טיפול בוריקוצלה

שלום רב.
ראיתי כי יש שלש דרכים עיקריות לטיפול בוריקוצל.
ניתוח רגיל
ניתוח תחת מקרוסקופ
וצינטור
אבקש חוות דעתך המלומדת על כל אחת מן הדרכים ומה נראה בעינך כדרך היעילה וברת תוצאות מירביות.
תודה

admin
שלום,
השוואה בין הגישות הנ"ל, ובנוסף גם הגישה הלפרוסקופית (שהשימוש בה לא שכיח היום), נמצאת בפרק על וריקוצלה.
מידע נוסף תמצא בפרק על ניתוח מיקרוסקופי.
בשקלול הסיכויים לשיפור עם הסיכונים לסיבוכים, הניתוח בגישה מיקרוסקופית הוא הטוב ביותר.
בברכה,
דר' שי שפי
12 באוגוסט 2010

חוות דעת בתוצאות בדיקת זרע

שלום
אני בת 27 ובעלי בן 28 ללא הריון קודם
שנה וחצי מנסים להכנס להריון ללא הצלחה
תוצאות בדיקת הזרע של בעלי כנל
תקופת התנזרות : 3 ימים
צבע: צהבהב
צמיגות: 1
PH: 1
נפח: 3.4 מ"ל
ריכוז: 3X10^6 מ"ל
תנועה: 37%
סוג תנועה: A 19% B 3% C 15%
לויקוציטים: 0X10^6
אגלוטינציה: שלילית
TOTAL MOTILE COUNT : 3X10^6
SWIM UP TEST: X10^6 /ML
תאים תקינים %: 2
פתולוגית ראש %: 79
פתולוגית זנב: 19

האם המצב חמור?????
ברצוני לפעניח את תוצאות הבדיקה, ולאין אפשר לפנות להמשך טיפול, והאם אפשר לטפל או במצב כזה הולכים הזרעה, האם זה מעיד על ICSI ואם אפשר מידע, כי אין לנו שום מושג בעניין הופתענו מאוד מהתוצאות

אודה לכם מאוד

admin
שלום,
1. בבדיקת הזרע יש בעיה בריכוז, תנועתיות, מורפולוגיה. יש טעות ב-PH.
2. יש לחזור על הבדיקה, ולהשלים בירור אנדרולוגי. קיימים מצבים שבהם אפשר לשפר את איכות הזרע. 
3. אם מדברים על מעקף של הבעיה, נראה שהפרמטרים בבדיקת הזרע (במידה שהם אכן מייצגים) לא מאפשרים IUI (הזרעה).
בברכה,
דר' שי שפי
9 בספטמבר 2010

לאחר ניתוח וריקוצלה

שלום,
לפני כחצי שנה עברתי ניתוח וריקוצלה בצד שמאל בבית החולים אסותא מאז הייתי פעמים אצל הרופא אשר ניתח אותי לבדיקה (פעם אחרונה לפני שבוע) הוא אומר שהכל תקין.
אבל בבדיקה שהוא עושה הוא אומר לי ללחוץ על הבטן והוא אומר שהוריד לא גדל אך שאני עושה זאת בעצמי אני כן מרגיש שהוריד גדל.
האמת שאני לא מרגיש שום כאב מיוחד.
אשמח לקבל גם את חוות דעתך

admin
שלום,
בחשד לחזרת וריקוצלה לאחר ניתוח, יש צורך בבדיקה גופנית, ובהתאם לממצאים גם US ובדיקת זרע.
בברכה,
דר' שי שפי
24 באוקטובר 2010

וריקוצלה דרגה 3

לבעלי יש ילד מנישואים קודמים, בן 6+. ניסינו במשך שנה וחצי להנכס להריון וכשלא הצלחנו הלכנו לבדיקות פוריות וזרע. נמצא שאצלי הכל תקין ואצלו מעט זרע 5 מיליון ומורפולוגיה ירודה. הוא עשה א.ס אשכים ונמצא וריקוצלה דרגה3 ו זרימה הפוכה. הרופא המליץ ניתוח. לבנתיים עשינו תהליך הפריה IVF וכרגע אני בהריון שבוע 7 + בתווקה שהכל ימשיך להיות תקין. בנתיים אני רוצה לברר לגבי תיקון החסימה אצל בעלי. האם ניתן לקבל ממך חוות דעת? ואיפה אפשר לעשות את הניתוח? הבנתי שיש גם כמה סוגים.. מה עדיף? תודה

admin
שלום,
לא כל הגברים שלהם וריקוצלה צריכים לעבור טיפול.
ההחלטה נקבעת בהתאם לשילוב של ממצאים בבירור אנדרולוגי.
ייעוץ ניתן לקבוע לפי הפרטים בעמוד "צור קשר".
האפשרות המודרנית והיעילה ביותר, במקרה שיש הצדקה לטיפול היא ניתוח בגישה מיקרוסקופית.
בברכה,
דר' שי שפי
29 באוקטובר 2010

בעיות בזיקפה ואי-שפיכה

מזה כשבוע וחצי-שבועיים אני מבעייה מתסכלת של זיקפה לא ממושכת ובעייה של אי שפיכת זרע בזמן של חדירה בעת קיום יחסי מין עם אשתי. מצב זה מתסכל באופן מיוחד בפרט עצם העובדה שיש לנו שני ילדים בריאים ומקסימים ואנו מעוניינים בהרחבת המשפחה. לא ידועה לי בעיית פוריות כלשהי אצלי או אצל אשתי. אודה לך מקרב לב על חוות דעתך בנושא ועל דרכי טיפול אפשריות לפיתרון הבעייה המתסכלת.

admin
שלום,
פרק הזמן הקצר מאז תחילת הבעייה, יחד עם התחלה ברורה ולא הדרגתית, מכוונים יותר לכיוון של בעיה פסיכוגני.
עם זאת, מכיוון שחסרים פרטים נוספים, יש צורך להשלים בירור אצל אנדרולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
26 בנובמבר 2010

וריקוצלה

שלום שי
לפני שלושה חודשים היה לי כאב בטן חזק בלילה ויום אחרי שמתי לב שמעל האשך השמאלי יש ורידים נפוחים הרופא משפחה הבחין בוריקוצלה דרגה 2 נשלחתי לאולטרסאונד ולאורולוג ושניהם שללו וריקוצלה לאחר בדיקה. לפעמים אני מרגיש בבטן התחתונה ומתחת לטבור הרגשה לא נעימה כאב לזמן הרופא משפחה הציע לי לחכות חודשיים ואם לא יהיה שינוי לחזור אליו רציתי שתתין לי את חוות דעתך
תודה רבה שי

admin
שלום,
כאבי בטן הם סימפטום שדורש בירור, במידה ואינם חולפים.
כדאי שבנושא הוריקוצלה, כן או לא, תבדק אצל אנדרולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
5 בדצמבר 2010

בן 16, וריקוצלה.

שלום דר' , אני בן 16 ואובחן אצלי וריקוצלה ע"י אורולוג מומחה.
הכאבים התחילו לפני בערך חצי שנה ומעלה מעכשיו מהתאמציות שהתחלתי לקחת את עצמי לידים ולהתחיל להתאמן , הכאבים התחילו בריצה ואחרי הריצה, לרוב אחרי הריצה בכפיפות הבטן שהייתי עושה.
לפני חודש מעכשיו החלטתי לקחת את זה בידיים וביקשתי מההורים ללכת לרופא , כשהגעתי לרופא המשפחה , התברר שיש לי וריקוצלה בדרגה נמוכה, ומשם נשלחתי לבדיקת אולטרה – סאונד.
בבדיקת האולטרה – סאונד אמר לי הרופא כי אין דאגה והוריקוצלה בקושי נראית, ומשם הופנתי לאורולוג מומחה שבחן אותי ומצא שיש לי וריקוצלה ברמה נמוכה מאוד , ואמר לי שאין לי מה לדאוג , שאלתי אותו לגבי פעיליות גופניות והוא אמר לי שאם כואב לא לעשות , הרגשתי כאילו הוא אמר את זה בזלזול , אבל הרופא אמר אבל החלטתי להקשיב , קיבלתי פטור מהרופא משפחה לשיעורי חינוך גופני עקב הכאבים , והאורולוג המומחה קבע לי תור לעוד חצי שנה אליו , בטענה שאין מה לדאוג ונראה איך זה מתפתח בעתיד.

אני רוצה לדעת מה אני יכול לעשות בחצי שנה הזאת, בגלל שזה דרגה נמוכה , הסכנה לא נמצאת וגם עקב הגיל הצעיר שלי יחסית לבעיה.
אני הולך לחוות דעת שניה עוד פחות מחודש , אבל אני רוצה לדעת רק דבר אחד , אם ויקרה ועוד חצי שנה בערך אני יעשה צינתור בשיטת גת גורן , שזה אם אני לא טועה הקשירה העליונה , זה יכול לפגוע לי בכשירות ובהורדת פרופיל בצבא , ולהגיע לכך שלא להיות בקרבי? אני מאוד בונה על קרבי עפ"י איך שאני נראה , גם עפ"י יכולות אחרות.

השאלה הבאמת כללית היא : מתוך הארבעה גישות לחסימת וריקוצלה , מהי הכי מוצלחת במקרה שלי , ומה היא הגישה שלא תופיע לי בעתיד , ותמנע בעיות בספירת זרע או בעיות כלליות בצבא ותרשה לי פרופיל גבוה ושירות קרבי בלי בעיות? בכלליות : מהי השיטה הכי טובה?

גישה בטנית , גישה מפשעתית , גישה מיקרוסקופית וגישה מיקרוכירורגית.

בתודה ,
נער שדואג.

admin
שלום,
וריקוצלה עלול לגרום לכאבים.
אם הכאב אופייני, יש לשקול טיפול.
יש להבדיל בין ניתוח (כגון קשירה עליונה, שהיא פרוצדורה ותיקה מאוד) לבין צינתור. ברוב המוחלט של היחידות הקרביות וריקוצלה או ניתוח עבורו לא מהווים סעיף פוסל.
השיטה המודרנית והטובה ביותר היא המיקרוכירורגית.
בברכה,
דר' שי שפי
21 בדצמבר 2010

בדיקות הזרע של בעלי

שלום רב,
מזה כמעט שנה מנסים להכנס להריון לאחר 2 לידות של "פוקס"!!!
קיבלנו היום את התוצאות שנראות מלחיצות. אנא חוות דעתך המקצועית:
liquafaction + viscosity +clour—-normal
ph—-7.5
volume—-4
concentration—-40
total concentration——160

motile sperm—-70%
rapid +
moderate ++
slow—-+
non progressive— +|-
total motile sperm—–112
motility after 4h—-60
vitality —-לא צוין
agglutiation— -

normal forms— 5%
abnormal forms—-95%
head defect——— 85%
mid piece defect—-9%
taii defect——1%
immature forms —– -
round cells —–2
rbc——- -

בתודה גדולה

admin
שלום,
הבדיקה שצירפת תקינה, אך יש לזכור שהיא מהווה רק חלק מבירור פוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
22 בדצמבר 2010

וריקולציה

בננו בן ה-17 אובחן כסובל מוריקלוציה דו צידית ע"י אורולוג מקופ"ח ואולטרסאונד, בחוות דעת שניה ע"י אורולוג בעל שם בתחומו נקבע בבדיקה ידנית כי הממצאים באולטרסאונד אינם נכונים ואין שום בעיה כזו…
אנו נוטים להאמין לאורולוג בעל השם – מה גם שבבדיקה בחדר מיון בזמן כאבים הורולוג שבדק אותו לא מצא ממצא חריג – היתכן שבאולטרסאונד רואים וריקולציה דו צידית ובבדיקה ידנית לא והבדיקה הידנית יותר מדויקת?
בתודה מראש

admin
שלום,
מחד, ה-US רגיש יותר מהיד באבחון וריקוצלה. מאידך, וריקוצלה שמאובחן רק ע"פ US הוא חסר משמעות קלינית, ואין הצדקה לטפל בו.
חשוב מאוד שההערכה תיעשה ע"י אנדרולוג (אורולוג שהתמחה בפוריות הגבר).
בברכה,
דר' שי שפי
3 בינואר 2011

וריקוצלה

שלום.
שלושה שבועות אני עם כאבים חזקים באשך ימין למעלה. כאשר הכאבים מתחזקים בלילה בדר"כ. המצב התחיל להפריע לי ממש שבוע אחרי תחילת הכאבים עם התחזקות הכאב עד כדי כך שלא ישנתי בלילה. אורולוג בדק אותי ואמר שהאשכים נראים תקינים. ראוי לציין שבגיל ילדות (5) עברתי ניתוח שבר באשכים. הופנתי לבדיקת US ודופלר לאשכים. את הבדיקות הנ"ל עוד לא ביצעתי כי התורים ממש ארוכים ואני יבצע אותם השבוע אני מקווה.
האשך הימני לפי ראות עיניי חלקו העליון בצבע כחול סגול ויש וריד נפוח (מוגדל) לעיתים שעובר כמעט באמצע האשכים והכאבים חזקים ומפריעים לי לתפקוד.
למזלי אני כרגע בבית ללא עבודה ונח כמעט כל היום וממש כואב לי ואני לא רוצה לחשוב איך להתמודד עם כאבים כאלה עם פעילות תקינה ועבודה. אני לא רואה את עצמי מתמודד עם זה.
אני פונה אליך אחרי שראה אותי גם אורולוג במיון וטען "שהכל נראה תקין" ובוצעה בדיקת שתן תקינה.
לדעתי ולפי מה שחקרתי באמצעות גוגל יש לי וריקוצלה רק משום מה כנראה האורולוגים לא תמיד יודעים לאבחן את זה.
נותנים לי לסבול ואומרים לי לקחת כדורים נגד כאבים וזה לא פיתרון בשבילי. הסדר יום שלי השתנה ואני ישן יותר ביום במקום בלילה.
אני מקווה שתוכל להפנות אותי לרופא מומחה או לתת לי חוות דעת מקצועית בעניין.
תודה רבה דר' שי שפי!

admin
שלום,
בעייתך דורשת בדיקה וכנראה גם תוצאות הדמייה(US).
לא רציני להציע אבחנה וטיפול בלעדיהן.
הכאבים שתיארת לא אופיניים לוריקוצלה, כמו גם הצד.
אם המצב עדיין כמו שתיארת, יש להיבדק שוב ע"י רופא שעוסק בתחום, ורצוי אורולוג - אנדרולוג, ולשקול זירוז של US.
בברכה,
דר' שי שפי
24 בינואר 2011

וריקוצלה

אובחנה אצלי וריקוצלה בדרגה 3 דבר המלווה בכאבים בשעת מאמץ פיזי בעיקר בנשיאת משקלים. הייתי בשבועות האחרונים בכמה הפניות ולפני כמה ימים ראה אותי אורולוג בבית חולים רמב״ם בחיפה שאמר שתוצאות ספירת הזרע שביצעתי נמצאו תקינות וכי אין צורך בכל ניתוח שהוא אבל לגבי שאלתי בנושא הכאבים אמר הד״ר שאין מה לעשות אלא לנוח ולהימנע מפעילות דומה- דבר שלא אפשרי מתוקף תפקידי. אשמח לשמוע את חוות דעתך בעניין בהקדם. תודה רבה

admin
שלום,
הייעוץ שקיבלת אינו מתיישב עם הגישה העכשווית לוריקוצלה.
למעשה, מקורו בעובדה שניתוח וריקוצלה קונבנציונלי, אינו יעיל כטיפול בכאבי וריקוצלה, וזאת בניגוד לניתוח המיקרוכירורגי המודרני.
בברכה,
דר' שי שפי
26 בינואר 2011

וריקוצלה

שלום רב,
בני בן 20 ובחודש האחרון ביצע 2 בדיקות זרע בהפרש של כשבועיים ובהתנזרות של 3 ימים.בבדיקה הראשונה:
צמיגות 1
PH 7.4
נפח 5.8
ריכוז 51
תנועה 59
אגלוטינציה שלילית
TOTAL MOTILE COUNT 174
תאים תקינים 5
פתולוגית ראש 90
פתולוגית זנב 5
בבדיקה השניה:
צמיגות 1
ph 7.4
נפח 5
ריכוז 64
תנועה 71
אגלוטינציה שלילית
total motile count 230
תאים תקינים 6
פתולוגית ראש 92
פתולוגית זנב 2
המלצתוהבחנת האורולוג וריקוצלה, יש צורך בניתוח בהקדם, לדבריו הניתוח לא בהכרח ישפר את איכות הזרע אך יעצור את דירדור המצב.
מאוד נודה לחוות דעתך והמצלתך להמשך טיפול.

admin
שלום,
1. שתי הבדיקות שצירפת תקינות, ואינן מהוות אינדיקציה (סיבה רפואית) לטיפול בוריקוצלה.
2. כדאי להשלים את הבירור אצל מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
123


שאלות נוספות בנושא: חוות דעת



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
