ירידה משמעותית בתפקוד ובחשק המיני

2 שאלות גולשים בנושא » ירידה משמעותית בתפקוד ובחשק המיני


24 בפברואר 2010

ירידה חדה בליבידו

בן 40 נשוי+3 .בשנה האחרונה חלה ירידה משמעותית בתפקוד ובחשק המיני, לא רק כלפי בת הזוג שלי , אלה כלפי כל אישה, גם כדוגמאת בר רפאלי…במהלך השנה ביצעתי עשרות בדיקות דם, הומונליות בעיקר (אנדוקריניות), אפרט תוצאות בהמשך…
כמו כן ביצעתי אולטרסאונד אשכים שיצא תקין מלבד וריקוצל קל בצד שמאל.הייתי אצל לא מעט אורולוגים, אנדוקרילוגים, ורופאי סקס.יש לציין כי בכל הבדיקות הטוטאל טסטוסטרון היה נמוך במעט מהתחום בו הוא צריך להימצא. הטסטוסטרון החופשי לרוב היה בתחום המתאים.לציין כי אני מצליח חדירה+שפיכה עם ויאגרה אך ללא הנאה מירבית.להלן התוצאות:
TOTAL TESTO 2.75 NG/ML (אמור להיות בין 3-10)
BIOAVALIABLE TESTO 1.5 ׁ(אמור להיות בין 0.6-2)
FSH 7 (אמור להיות בין 0.7-11.1 )
LH 3.72 (אמור להיות בין 0.8-7.6)
PROLACTINE 107 (אמור להיות בין 53-360)
כמו שרואים מלבד הטוטאל טסטוסטרון שהוא נמוך בעשרות בדיקות דם שעשיתי, הכל תקין.לציין כי קיבלתי טיפול באנדרוגל , ללא הצלחה.
מה אתה ממליץ לי לעשות? כאחד שעד לפני שנה היה לו תאבון מיני מוגבר, מה קרה?מציין גם שבדיקת בלוטת התריס תקינה TSH .האם עצם זה שהטסטוסטרון החופשי שלי תקין מעיד על כל שאין בעייה?

admin
שלום,
הגדרת הסינדרום של T נמוך כוללת תלונות וסימנים אצל המטופל, יחד עם עדות מעבדתית של T נמוך. האבחנה יכולה להיות מורכבת.
צריך לבצע אצלך הערכה אנדרולוגית מקיפה, ובשלב ראשון לבדוק מהן כל התלונות שלך, שיכולות להתאים גם לבעיות אחרות. אכן, הניסיון הטיפולי באנדרוג'ל לא הצליח.
מבחינת המעבדה, רמת T שלך, לפי הגדרות בינלאומיות, נחשבת בתחום ביניים, שבו אכן מומלץ לבדוק T חופשי או bioavailable, שאצלך תקין.
בברכה,
דר' שי שפי
7 במרץ 2012

ירידה משמעותית בתפקוד ובחשק המיני

שלום רב,
בן 36 סובל מזה כ-3 חודשים מירידה בחשק המיני ומתפקוד לקוי (ירידה במשך הזקפה וצורך בגירוי משמעותי לעצם קיומה) אב לשניים ונסים להיכנס להריון.

בבדיקות דם ראשוניות התקבלו התוצאות הבאות:
SHBG – 25.3
FREE ANDROGEN INDEX – 31.6
TESTOSTERONE- TOTAL – 8

מה המשמעות של הבדיקות והאם יכולות להוות מדד לירידה בחשק ובתפקוד המיני?
מה המשך הדיקות המומלצות והטיפול האפשרי?
יש בכוונתנו להביא ילד נוסף כך שטיפול שיפגע בפוריות לא באה בחשבון אך יש צורך בשיפור המצב הקיים.

אודה לעצתך.

admin
שלום,
נראה שאתה סובל מ-T נמוך.
יש צורך להשלים בירור אנדרולוגי מסודר.
טיפול ב-T לא מתאים לך כעת.
בברכה,
דר' שי שפי


שאלות נוספות בנושא: ירידה משמעותית בתפקוד ובחשק המיני

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים


25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים