מיקרו

111 שאלות גולשים בנושא » מיקרו


7 בינואר 2010

תקוות לאחר ניתוח

בבדיקות שנערכו אצלי לא נצאו תאי זרע . בעקבות הממצאים עברתי ניתוך של מיקרו תזה ( לאחר לקיחת הורמונים במשך כ חודשיים) שגם בו לא נמצא כלום . מה מצבי האם ללכת לתרומה או יש עוד תקווה .

admin
שלום,
ניתוח microTESE נחשב היום לרף העליון מבחינת האפשרות למצוא זרע בגברים עם אזואוספרמיה לא חסימתית.
קיים ניסיון מועט ביותר בעולם לגבי ניתוח חוזר אחרי כשלון microTESE.
ככלל, מנתחים העוסקים באופן שוטף במיקרוכירורגיה בפוריות הגבר, ואני בתוכם, נמנעים מניתוח חוזר במצב כמו שתיארת.
מכיוון שהניסיון בניתוח חוזר הוא דל ביותר, לא קיימים קריטריונים מקובלים, עליהם ניתן לבסס בצורה מדעית החלטה לניתוח כזה .
כדי לבדוק אם במקרה אתה מהבודדים היוצאים מן הכלל, תצטרך להפגש עם מנתח מתאים.
בברכה,
דר' שי שפי
16 בינואר 2010

וריקוצלה

אני חייל בטירונות קרבית ואבחנתי בבליטה באשך השמאלי ניגשתי לרופא והוא אבחן אצלי וריקוצלה יש לי מספר שאלות:

1. האם הוריקוצלה נגרמת ממאמץ יתר? סחיבות משקלים וכו'?

2. כאשר מאובחן וריקוצלה מה אסור לעשות? איזה פעילות מדרדרת את המצב(למרות שאין כאב משמעותי) ?

3. האם יש איזה פעולות שאני יכול לבצע כדי לשפר את המצב?

4. מהו זמן ההחלמה אחריי ניתוח מיקרוכרורגי? וזמן חזרה לפעילות מלאה?

5. מהו זמן ההחלמה אחריי ניתוח בשיטת גת גורן? וזמן חזרה לפעילות מלאההה?

6. מתי הוריקוצלה תסכן את הפוריות ? אחרי כמה זמן? וכמה זמן אפשר לחכות אם הניתוח?

תודה רבה

admin
שלום,
לא ידוע בבירור מהו הגורם לוריקוצלה. מצירוף המידע שיש לנו ממחקרים רבים מספור בנושא, נראה שוריקוצלה הוא נגע הנגרם משילוב גורמים רבים. אחד מהם, ככל הנראה, קשור לפעילות גופנית המגבירה את הלחץ התוך-בטני ומפריעה לחזרת הדם מהאשכים לורידים הגדולים בבטן. אין הוכחה בספרות שפעילות גופנית מאומצת או אחרת מחמירה את הוריקוצלה או את השפעתו על ייצור הזרע.
הטיפול המקדם ביותר לוריקוצלה, בשקלול שיעורי הצלחה וסיבוכים, הינו ניתוח מיקרוכירורגי (ראה השוואת שיטות טיפול בפרק הדן בוריקוצלה). זמן ההחלמה הוא כ-5 ימים, עם חזרה הדרגתית לעילות מלאה אח"כ. אנגיוגרפיה וסתימת הורידים בשיטות שונות היא שיטה מוכרת עשרות שנים, מבוצעת בארץ לא רק ע"י גת-גורן.
רוב הגברים שאצלם נמצא וריקוצלה אינם סובלים מהפרעה בייצור הזרע. בדיקה גופנית ובדיקת זרע (ובירור נוסף לפי הממצאים), משמשים להחלטה האם יש צורך בניתוח. במקרה כזה, הניתוח לא "דחוף", אך לא מומלץ להתמהמה איתו חודשים רבים.
בברכה,
דר' שי שפי
19 בינואר 2010

אזוספרמיה

שלום דר',
לבעלי יש אזוספרמיה לא חסימתית לאחר ניתוח TESE באסף הרופא לא נמצא זרע.
ביצענו עוד ניתוח TEFNA בהדסה עין כרם שבדיעבד זה הייה מיותר גם לא נמצא זרע.
לפני חודשיים ביצענו בדיקה והתגלתה וריקוצלה בדרגה 2 בשתי הצדדים הרופא הציע צינטור ואמר שיש אחוזים טובים שיימצא זרע לאחר הצינטור .
אנחנו מחכים כמו ילדים טובים לעוד חודש-חודשיים שנעשה בדיקת זרע לראות תוצאות.
אשמח לחוות דעתך בנושא?
1- האם הצינטור יכול לעזור?
2-האם ישנה אפשרות אם חס וחלילה לא יימצא זרע לעשות ניתוח מיקרו טסה האם יש עוד סיכוי?
3-האם ניתוח ורקיוצלה יכול לעזור?האם נתקלתה במקרים שבהם זה עזר.
אשמח לעצתך תודה.

admin
שלום,
1. אחוזי ההצלחה אחרי צנתור וריקוצלה במקרים של אזואוספרמיה לא-חסימתית נמוכים (אך קיימים).
2. חשוב לבדוק את בעלך, את הבדיקות שלו, וגם את דו"ח הניתוחים (TESA, TEFNA). לפי כל הנתונים אפשר יהיה להעריך סיכויים להצלחה ב-microTESE.
3. ניתוח וריקוצלה אולי יוכל לעזור, במידה שהצנתור נכשל (באחוזים לא גבוהים).
בברכה,
דר' שי שפי
22 בינואר 2010

ניתוח או צינטור וירקוצלה

שלום רב רציתי לשאול מה הבדל בין צנטור לבין הגישה מיקרוסקופית??

admin
שלום,
הסבר מפורט על תיקון וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית נמצא בחלק של האתר העוסק בבעיות פוריות, כאן, ולא במילון המונחים.
בקיצור, הגישה המיקרוסקופית היא השיטה המודרנית ביותר לטיפול בוריקוצלה, ומשלבת שיעורי הצלחה גבוהים עם שיעור סיבוכים נמוך.
מבוצעות בניתוח אמבולטורי (שחרור הביתה 2-3 שעות אחרי הניתוח).
צנתור הוא פרוצדורה פולשנית הנעשית ע"י רדיולוגים, ולא ע"י אנדרולוגים-אורולוגים. לא נחשב לפרוצדורה הטובה ביותר במרכזי פריון הגבר המובילים בעולם, וגם לא ע"פ ניתוח תוצאות (שיעורי הצלחה וסיבוכים).
בברכה,
דר' שי שפי
23 בינואר 2010

תיקון וירקוצלה

שלחו את בעלי לעבור ניתוח לתיקון באיכלוב, האם יש בתי חולים שמבצעים את הניתוח מיקרוסקופית ?

admin
שלום,
ניתוח וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית מבוצע בארץ רק על-ידי, באסותא ראשל"צ
בברכה,
דר' שי שפי
13 בפברואר 2010

הניתוח לתיקון וריקוצלה בגישה המיקרוסקופית

שלום דר' ! רציתי לדעת איפה עושים בת"א או מקום אחר במרכז הארץ את הניתוח לתיקון וריקוצלה בגישה המיקרוסקופית ?
תודה !

admin
שלום,
בשלב זה, תיקון וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית מבוצע באסותא ראשון.
בברכה,
דר' שי שפי
13 בפברואר 2010

המשך

בהמשך לשאלתי, רציתי לציין שיש לי וריקוצלה דרגה 3 בצד שמאל ווריקוצלה קטנה בצד ימין – וריקוצלה דו-צדדית .
האם הניתוח מבוצע עם 2 חתכים בצד שמאל וגם בצד ימין ?
איזה אורולוגים מבצעים את הניתוח הזה באסותא ראשון לציון ?
כמה זמן החלמה מהניתוח ?
* האם אסותא ראשון לציון הוא המקום היחיד במרכז הארץ שמבצעים את הניתוח המיקרוסקופי לתיקון וריקוצלה ?
תודה !

admin
שלום,
ניתוח וריקוצלה מבוצע רק במידה שקיימת אינדיקציה (הצדקה רפואית) לביצועו.
בהתקיים הנ"ל, אם יש וריקוצלה דו"צ, הניתוח המיקרוסקופי מבוצע אכן משני חתכים קטנים (שמאל וימין).
אני המנתח היחיד בארץ המבצע ניתוח מיקרוסקופי לוריקוצלה, ובאסותא ראשון בלבד, בשלב זה.
בברכה,
דר' שי שפי
10 במרץ 2010

תיקון ניתוח וריקוצלה

בני בן 19 ,חייל קרבי. חודש אחרי ניתוח וריקוצלה, חזרה הנפיחות בוריד האשך השמאלי וכאבים חזקים, האם אפשר לתקן את הניתוח באמצעות ניתוח מיקרוכרורגי?

admin
שלום,
ניתוח מיקרוכירורגי מהווה אופציה מצויינת לתיקון חזרה של וריקוצלה.
כמובן שלפני כן יש לוודא בבדיקה גופנית שזהו המצב. להבדיל מאבחנה ראשונית של הממצא, במצב זה מומלץ לבצע US-דופלר של האשכים.
בברכה,
דר' שי שפי
2 באפריל 2010

בעיית מורפולוגיה

שלום רב,
אני בת 28 ובעלי בן 31. מנסים להרות כמעט שנתיים ללא הצלחה.
מצרפת לך את התוצאות של 2 בדיקות זרע שבוצעו בהפרש של חודשיים
abstnence- 3 days
vicosity- m
volume -2.7 ml
ph- 8
concentration -28 mill/ml
total count -75.6 million
motility -20%
grade-prog

מורפולוגיה:
normal 0%
borderline 1%
head defects 99%
midpiece 11%
tail defects 9%

בדיקה שניה:
abstnence- 4 days
vicosity- m
volume -2.6 ml
ph- 8
concentration -44 mill/ml
total count -114.4 million
motility -40%
grade-prog

מורפולוגיה:
normal 2%
borderline 3%
head defects 95%
midpiece 8%
tail defects8%
מה היית ממליץ לאור נתונים אלה?האם יש סיכוי להשיג הריון?אנחונ מאד מוטרדים ומודאגים
האם לבצע ניתוח?
היינו אצל דר' מג'אר אשר אבחן וריקוצלה והמליץ על ניתוח. אנחנו מתלבטים, מדוע לא הפרייה בשיטת מיקרומניפולציה?
נשמח לחוות דעתך.

admin
שלום,
כמעט תמיד יש סיכוי להשגת הריון ספונטני, אך כאשר יש פגיעה בנתוני הזרע, היכוי לכך נמוך משמעותית.
הפרייה עוקפת את הבעייה ולא מטפלת בה. בעתיד, הבעייה עלולה להחמיר.
אם אכן יש וריקוצלה, ניתוח יכול לשפר את מדדי הזרע. השיטה הטובה ביותר כיום היא בגישה מיקרוסקופית, המשלבת את סיכויי ההצלחה הטובים ביותר, עם הסיכון הנמוך ביותר לסיבוכים..
בברכה,
דר' שי שפי
27 באפריל 2010

tubular ectasia באפידידימיס ימין

שלום רב! לבן 19 נעשה u.s עקב תלונות על כאבים באשכים, בעיקר מצד ימין מלווה לעיתים גם בכאב בטן.הממצאים:בראש אפידידימיס ימין ציסטה בגודל 3מ"מ.ראש וגוף האפידידימיס מעט מעובים לעומת צד שמאל. מודגמת הרחבה מיקרוטובולרית-tubular ectasia ללא היפרמיה. אפידידימיס שמאל תקין. אין עדות לבקע מפשעתי מימין. אבקש לדעת מה משמעות הממצא, מבחינה בריאותית ,האם יש פגיעה בפריון, האם יש טפול כירורגי, או, תרופתי מומלץ?
אציין שבגיל 5 שבועות עבר תיקון הרניה מפשעתית באותו צד-ימין ובילדות היתה אפיזודה של כאב דומה . תודה על ההתיחסות

admin
שלום,
הסמפטומים, יחד עם ההיסטוריה והממצאים ב-US מחשידים לחסימה של דרכי הזרע מימין.
יש צורך להשלים בירור. בשלב ראשון הייתי מפנה ל-TRUS ולבדיקת זרע.
בברכה,
דר' שי שפי
3 במאי 2010

וריקוצלה

שלום וברכה

אנו מנסים כ 13 שנה לזכות בפרי בטן.
לפני כ 10 שנים ביצעתי אולטרא-סאונד אשכים והכל היה תקין,חזרתי על בדיקה זו לאחרונה ונמצא הבחנה הזו:
מרקם אחיד של שני האשכים,זרימה שמורה.
אפיציצימיס לא מעובה דו צדדי.
כמות רגילה של נוזל בן הטוניקות.
וריקוצלה דו צדדי (יותר בולט מימין).
ראוי לציין שביצענו כ 10 טיפולי i.v.f
בשיטת המיקרומניפולציה icsi
האם יש צורך בניתוח ואזה ניתוח? והאם הניתוח ישפר את איכות וכמות הזרע? והאם לאחר הניתוח ניזדקק לטיפולי הפרייה

admin
שלום,
החשיבות של בדיקת US במקרה זה שולית.
יש צורך לבצע הערכה אנדרולוגית מלאה, שתכלול בדיקה גופנית ובדיקות זרע כהתחלה. בדיקות נוספות תקבענה לפי הממצאים.
בתום הערכה ניתן יהיה להמליץ על טיפול ולענות על שאלותיך.
בברכה,
דר' שי שפי
6 במאי 2010

דוצדדי?

האם ניתוח וריקוצלה בשיטה המיקרוסקופית מבוצע בשני הצדדים ?

admin
שלום,
במידה שיש וריקוצלה דו"צ, הניתוח המיקרוסקופי, שלא כמו הניתוח הקונבנציונאלי, מבוצע בשני הצדדים.
מחקרים הוכיחו כי ניתוח דו"צ במקרים אלה מביא לשיפור גדול יותר.
בברכה,
דר' שי שפי
19 במאי 2010

בדיקת אולטסאונד + דופלר אשכים

שלום דר' שפי,
אנו בני 38, נשואים כשנתיים, לפני כשנה התחלנו בטיפולי פריון. לאחר שהובחנה אצל בעלי מורפוליה נמוכה(בדיקה ראשונה: 1%, בדיקה שניה חודשיים אחרי 3%), עברנו השבחת זרע שלא הצליחה. , הבנו שאין מנוס מהפרית IVF. אני איבדתי את שחלה שמאל לפני כ 10 שנים בעקבות ציסטה שסובבה את השחלה. מחזור סדיר,שחלה ימין ורחם ברוך השם תקינים.

היום אנחנו אחרי 3 הפריות IVF, שלצערנו לא הצליחו. בהפריה השנייה (לפני כ4 חודשים) נקלט הריון (לאחר שהוחזרו 2 עוברים של יום השני+החזרה נוספת של בלצוטיס), אך מיד היתה הפלה, ביום ה15- מאז ההחזרה של הבלטוציסט.

בשאיבה האחרונה(השלישית) שבוצעה לפני כחודש באסותא, הרופא אמר לבעלי שהזרע שלו באיכות מאוד נמוכה, התנועה וריכוז נמוכים. הוא הציע לעשות בעתיד מיון של תאי זרע בהגדלה של 6,000(במרפאה של ברטוב), בנוסף להמיון הסטנדרטי שנעשה באסותא. במקביל בעלי עשה היום בדיקת אולטרסאונד אשכים + דופלר (אצל דר' בלינקי במכון ממוגרף בפ"ת), התוצאות של הבדיקה מאוד מדאיגות אותנו. הרופא אמר לבעלי שכנראה יצרך ניתוח, ושהוא נמצא בקבוצת סיכון למחלה הנוראית ויצטרך כל שנה לחזור על הבדיקה. להלן התוצאות, נשמח לדעת מה דעתך ומה הסיכויים שלנו להצלחה להוליד ילדים,ובאיזה דרך , ומה כדאי לנו לעשות?

להלן תוצאות הבדיקה:

אשך ימין: מיקרוליטאזיס, ללא גוש. בגודל 2.4*4.1 ס"מ. נפח 11 CC. אפידידימוס באיזור הראש 8 מ"מ. זרימה עורקית כ 6.5 סמ"ש עם 0.58 RI. הודגמו ורידים מורחבים בפלקסוס פמפנימומיסס ובקורד של האשך עם היפוך זרימה בולסלוה. מתאים לוריקולצה בדרגה 2.

אשך שמאל: מיקרוליטאזיס, ללא גוש. בגודל 2.1*4.0 ס"מ, נפח 11 CC. אפידידימוס באזור הראש 8 מ"מ. זרימה עורקית כ 6.5 סמ"ש עם 0.57RI. הודגמו ורידים מורחבים בפלקסוס פמפנימורמיס ובקורד של האשך עם היפוך זרימה בולסלוה. מתאים לוריקוצלה בדרגה 3.

סיכום :וריקוצלה דו צדדי דרגה בינונית מימין וקשה משמאל. אטרופיה קל של אשך שמא ייתכן משני לוריקוצלה. מיקוליטאזיס דו צדדי דורש מעקב סונר דופלר פעם בשנה(פרדיקטור סימנומה).

admin
שלום,
לפי מה שתיארת, יש צורך ברור לבירור אנדרולוגי של בעלך.
יתכן שיש צורך בטיפול לוריקוצלה.
לגבי הסתיידויות זעירות בבדיקת US: בעבר הלא-רחוק, אכן ההתייחסות היתה כגורם סיכון ממשי לגידול באשך. עם הזמן נוכחנו כי במרבית המקרים, המצב שונה. עם זאת, גם כאן דרושה הערכה מסודרת, והדרכה לבדיקה עצמית באופן קבוע.
בברכה,
דר' שי שפי
18 ביוני 2010

אשכים נעלמים

שלום
אני בן 25 ,נולדתי עם בעיית אשכים נעלמים כך שעברתי ניתוח (כשהיתי ילד ) והם הורידו לי אשך שמאל, ואת אשך ימין הם השאירו(אבל הוא לא היה במצב כל כך טוב) עד עכשיו ולמרות כל הבדיקות אולטרסאונד MRI לא נמצאה רקמת אשך בכל הגוף שלי, כלומר עכשיו אין לי אשכים בכלל, וגם כן יש לי מיקרופינס. רציתי לשאול אותך אם קיים פתרון לבעיה זה אם זה מבחינת המראה החיצוני של איברי המין ? ואם זה מבחינה בריאותית, אולי שאוכל להביא ילדים בהמשך?
ואיך מצבי הזה יכול להשפיע על מצבי הכללי, כך שהאם יכולות להפתפתח צלי מחלות מסויימות, האם מצבי זה גורם להשמנת יתר??
בבקשה תן לי כמה שיותר הסברים ומידע על מקרים כאלה
אגב אני מטופל ב TESTOVERON DEPOT בזריקה חודשית,
ועד לפני 3 שנים היתי במעקב ב מחלקת אנדו ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים,אבל ב 3 שניים האחרונות לא היו לי ביקורים אצלם, וגם כבר שנה אני לא מקבל את זריקת ה TESTOVERON

תודה מראש

admin
שלום,
לאחר גיל ההתבגרות, טיפול ב-T לא ישנה משמעותית את איבר המין.
לעומת זאת, ל-T השפעות רבות וחשובות בגוף הגבר, כפי שתוכל לקרוא באתר. מסיבה זו מומלץ להמשיך טיפול, תוך כדי מעקב.
קיים קשר בין חוסר T לסינדרום המטבולי (השמנה, עלייה בשומני הדם, יתר ל.דם, סוכרת).
בברכה,
דר' שי שפי
29 ביוני 2010

האם יש יתרונות לשיטת גת גורן?

שלום דר' שפי,

אני ואשתי מנסים להיכנס להריון כשנה. לפני כחצי שנה נשלחתי לבדיקת זרע ונמצא כי כל המדדים הנחוצים שואפים לאפס (מורפולוגיה, תנועתיות וריכוז).
בבדיקה נמצא וריקוצלה באשך הימני בדרגה בינונית, בדיקת אולטרסאונד מאז אישרה את הטענה.
מאז הספקתי לעבור לקופת חולים כללית (וגם גיליתי שאין להם אף מומחה אחד לפריון הגבר!!!)
בדיקות גנטיות (קריוטיפ ו Y-DELETION) נמצאו תקינים.
בדיקות הורמנליות תקינות לפי דעת הרופאים.
אשתי ואני כבר הספקנו לעבור שני סבבי IVF בשימוש במיקרו מניפולציה. בפעם הראשונה לא היו כלל זרעים בתנועה וגם לא היו הפריות. בפעם השנייה היו זרעים בתנועה, היו גם 2 הפריות אך העוברים לא נקלטו לאחר החזרה.
יש לי מספר שאלות:
1. רופא אורולוג בבית חולים השרון המליץ לי על ניתוח לתיקון הווריקוצלה. האם יש לי עניין להתעקש על גישת הניתוח? (מיקרוכירורגית…)
2. האם יש יתרונות כלשהן על שיטת גת-גורן? (נראה כי מי שכתב את הערך של ווריקוצלה בויקיפדיה הוא יחצ"ן של השיטה).
3. קראתי כי גילוי של ווריקוצלה באשך הימני הינו יותר מסובך. האם יש עניין לברר את זה? האם זה משנה אם יש גם ווריקוצלה באשך הימני?

admin
שלום,
הטיפול המודרני והטוב ביותר בוריקוצלה הוא הניתוח המיקרוסקופי, וזאת בשקלול כל היתרונות והחסרונות של השיטות השונות לטיפול.
שיעור ההצלחה בניתוח מיקרוכירורגי עולה על זה שבצינתור.
במידה שיש וריקוצלה דו"צ וקיימת אינדיקציה (סיבה רפואית) לניתוח, כדאי לנתח את שני הצדדים באותה ההרדמה.
בברכה,
דר' שי שפי
2 ביולי 2010

ורציקולה

שלום לדר' שפי

בעלי אובחן עם ורציקולה בדרגה 3.
.בשיטה המיקרוכירוגית כמה זמן עורך הניתוח?
האם הוא בהרדמה מלאה?
כמה זמן עובר מההרדמה ועד ההתאוששות.?
מניסיונך האם הביטוחים הפרטיים מעניקים החזר מלא?
מהו מחיר הניתוח שיבוצע דרך מכבי באסותא?(אני זקוקה לסדרי גודל) אודה לך על התייחסותך.
שבת שלום

admin
שלום,
תיקון וריקוצלה בגישה מיקרוכירורגית אורך כ-45-60 דקות בכל צד (במרבית המקרים מדובר רק בצד שמאל).
הניתוח מבוצע בהרדמה כללית.
חלק מהביטוחים הפרטיים מעניקים החזר מלא, ואחרים חלקי. תלוי בחברה ובסוג הביטוח.
ככלל, אין השתתפות של קופ"ח בניתוח.
בברכה,
דר' שי שפי
17 ביולי 2010

ניתוח מיקרוכירוגי לתיקון וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית

שלום דר' ! כרגע אני חייל בצבא . הייתי במספר בדיקות אצל אורלוגים שונים ואצל מספר מומחים לפריון הגבר והמליצו לי על ניתוח . אני מעוניין לבצע את הניתוח הזה שאתה מבצע . האם הניתוח מתבצע באופן פרטי? האם אני יכול להביא מרופא היחידה שלי בצבא אסמתכתא תקציבית לניתוח הזה ?
העניין הוא שאין לי את האפשרות לשלם לניתוח כזה .
תודה , ויום טוב ! :)

admin
שלום,
תיקון וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית ממומן במסגרת ביטוחי בריאות של חברות ביטוח שונות, או במימון עצמי.
בברכה,
דר' שי שפי
22 ביולי 2010

מקומות טיפול

דר' שפי שלום,

מהם המרפאות או בתי החולים המנוסים ביותר בהם ניתן לטפל בוריקוצלה ע"י מיקרו כירורגיה תת-מפשעתית ?
עדיפות באזור הצפון.
תודה מראש.

admin
שלום,
ניתוח וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית מתבצע בארץ רק על ידי.
בברכה,
דר' שי שפי
24 ביולי 2010

עורק האשך

דר' שי שפי שלום,

לפי מיטב הבנתי לא ניתן לטפל בשסתומים הלקויים לאורך הוורידים הגורמים ווריקוצלה ולכן כל הניתוחים למעשה מוותרים על מערכת הגיבוי. במילים אחרות, מערכת הגיבוי של אספקת הדם לאשך מחוסלת בכל ניתוח ווריקוצלה בין אם בשיטות הישנות ובין אם בשיטה החדשה.
לא נראה לי שיש כלי דם שמשתמרים יותר טוב בניתוח המיקרוסקופי בהשוואה לניתוח שבו קושרים את הווריד היוצר ווריקוצלה. האם טענה כזאת נכונה?
בברכה

admin
שלום,
לאשך מספר מערכות דם מקבילות (עורקים + ורידים).
בניתוח קושרים את הורידים הפגומים השייכים למערכת אחת או שתיים, ומשאירים ורידים תקינים לפחות ממערכת אחת.
הבנתך את ההבדל בין ניתוח מיקרוסקופי לקונבנציונלי בהקשר זה לקויה: הסיכוי לפספס וריד פגום בניתוח קונבנציונלי (ובכך לאפשר חזרת וריקוצלה) הוא משמעותי, בניגוד לסיכוי זעום בניתוח בגישה מיקרוסקופית.
הבדלים נוספים מצמצמים עד למינימום סיבוכים נוספים של הניתוח הקונבנציונלי, כגון הידרוצלה (הצטברות נוזלים מסביב לאשך).
בברכה,
דר' שי שפי
12 באוגוסט 2010

העדר אשכים

שלום, בני נולד עם מיקרופינס וחשד לאשכים טמירים דו"צ. במהלך שנת החיים הראשונה לחייו היה במעקב אנדוקרינולוגי, ובכל פעם האשכים נמושו, וכל הבדיקות ההורמונליות היות תקינות. בשלב כלשהוא בהגיעו לגיל שנה, כשלא הרגישו אותם יותר, הוחלט לבצע לפרוסקופיה, ולהפתעתנו הרבה נטען כי לא נמצאו אשכים כלל, בשום מקום, פרט ל2 צינוריות זרע מנוונות.
כמו כן, אולטרסאונד אשכים שהתבצע סמוך למועד הניתוח הראה גם כן כי יש אשכים. שאלתי היא – האם ייתכן, כי בזמן ההמתנה והמעקב אחר התפתחותו אשכיו התנוונו? או שייתכן כי מלכתחילה לא היו תקינים?

admin
שלום,
קשה להתווכח עם ממצאים בראייה ישירה בלפרוסקופיה, בייחוד אם צולמו.
בכ"ז, משהו לא מסתדר כאן: אם אכן הודגמו אשכים (בשק האשכים?) לפי US, לא היו מבצעים לפרוסקופיה.
ממליץ שתאספו את כל המסמכים, ותגיעו להערכה אצל אורולוג ילדים.
בברכה,
דר' שי שפי


שאלות נוספות בנושא: מיקרו



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
