מיקרו

111 שאלות גולשים בנושא » מיקרו


19 באוגוסט 2010

אי הבנה

תיקון לשאלה הקודמת, התכוונתי לתיקון מיקרוכירורגי של וריקוצלה.  לאחר כמה זמן מיום הניתוח ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה?

סליחה ותודה

admin
שלום,
ראה תשובה קודמת: 5 ימים לאחר הניתוח ניתן להתחיל לחדש פעילות ספורטיבית, ובהדרגה.
בברכה,
דר' שי שפי
25 באוגוסט 2010

דופלר אשכים ivf

שלום
רציתי לדעת האם אפשר לעשות ניתוח בין טיפולי הפרייה או שאם בעלי ינותח נצטרך להמתין זמן רב?
בגלל שהזרע נורא חלש ולמרות שיטת המיקרו לא מצליחים להקפיא עוברים וגם העוברים שנוצרים לא מצליחים לשרוד .
שאלתי היא כל חודש מבחינתנו הוא זמן יקר , כמה זמן לאחר הניתוח הוא יוכל לתת זרע בשביל ההפרייה .
ועוד שאלה : מהי עלות הניתוח בפרטי או בבי"ח ציבורי ?
(אנ מטופלת של אסותא )
המון תודה

admin
שלום,
1. אני מבין שאת שואלת לגבי ניתוח וריקוצלה. אפשר להינתח בין טיפולי הפריה. הדבר לא פוגע בהם.
2. אפשר לתת זרע להפריה מיד אחרי הניתוח. למעט כאב / אי נוחות בתקופת ההחלמה המיידית שלאחר הניתוח, אין כל בעיה.
3. ניתוח וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית לא מבוצע במגזר הציבורי.
בברכה,
דר' שי שפי
26 באוגוסט 2010

תוצאות בדיקת זרע

אצל בעלי יש בעיה בזרע מבחינת כמות ותנועה בעבר ביצענו הפרייה מזרענונים בודדים שהיו בתנועה ונולדה לנו בת כיום שהתחלנו שוב את התהליך בבדיקה זרע רשום שיש תאי זרע בודדים אך ללא תנועה
שאלתי האם במצב כזה שלהזרע ניתן לעבור טיפולים כמו שעברנו בעבר (מיקרו מינופילציה) או שזה לא עוזר במצב כזה שאין תנועה כלל

admin
שלום,
יש מעבדות שיכולות להבחין בין תאי זרע ללא תנועה אך חיים, לתאי זרע מתים.
לפני כן, יש לוודא שבעלך עבר בירור אנדרולוגי מקיף.
בברכה,
דר' שי שפי
24 באוקטובר 2010

varicocele

שלום רב! האים ניתוח ואריקוצלה בשיטה מיקרוכירורגית היא בסל הבריאות?
יש לי ביטוח מאחדת עדיף
תודה מראש

admin
שלום,
ניתוח וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית (מיקרוכירורגיה) ממומן ע"י ביטוחי בריאות של חברות ביטוח.
בברכה,
דר' שי שפי
4 בנובמבר 2010

וריקוצלה אצל בן 15

אצל בני בן ה-15.5 נמצאה וריקוצלה גדולה (ידנית וגם באולטראסאונד ודופלר) והומלץ על ניתוח.
האם מומלץ בדרך כלל מנסיונך לטפל כבר בגיל הזה, ואם כן האם הניתוח המיקרוכירורגי מתאים באופן עקרוני ועדיף על שאר האפשרויות?

admin
שלום,
בהחלט קיימים מקרים בהם קיימת הצדקה רפואית לניתוח וריקוצלה אצל מתבגרים. ההחלטה צריכה להתקבל בשיקול דעת נכון בהתאם לסימפטומים ולממצאי הבדיקה. לא כל וריקוצלה במתבגר מהווה סיבה לניתוח.
במידה שיש הצדקה לטיפול, אין ברירה מודרנית או טובה יותר ממיקרוכירורגיה.
בברכה,
דר' שי שפי
8 בנובמבר 2010

מיקרו פינס

בני בן 14 ,בבדיקה שיגרתית גילו מיקרו פינס. וטסטוסטרון נמוך(0.68)
האם לא אחרנו את המועד לטיפול ומה ניתן לעשות?

admin
שלום,
יש להתחיל בירור אצל אנדוקרינולוג ילדים.
קיימות מספר אפשרויות בבירור, והפרוגנוזה תיקבע בעיקר לפיהן.
בנוסף, בנך עדיין לא סיים את תקופת ההתבגרות, כך שאפשר לשמור על אופטימיות.
בהתאם לממצאים בבירור, יתכן שיצטרך לראות גם אנדרולוג בשנים הקרובות.
בברכה,
דר' שי שפי
13 בנובמבר 2010

וריקוצלה

שלום וברכה. אני בחור בן 25 לפני 10 חודשים התגלתה אצלי וריקוצלה בדרגה 3 כמובן שעשיתי באותו זמן בדיקתזרע והוא יצא תקין האורולוג המליץ לי על בדיקת זרע באותו זמן לעוד שנתיים ואם יהיו לי כאבים אז שאני יעשה ניתוח האם כדי לחכות לניתוח? ובכלל האם ניתן לעשות את הניתוח המיקרוכירורגי דרך קופת חולים? אשמח לקבל תשובה מפורטת

admin
שלום,
אם אובחן אצלך וריקוצלה, בדיקת הזרע שלך תקינה, ואינך סובל מכאבים אופיניים, אין צורך בניתוח.
כמו שהמליץ הרופא שלך, אם יהיו כאבים, חזור לבקורת.
בניגוד להמלצת הרופא שלך, ההמלצה המקובלת במקרים כשלך, היא לחזור על בדיקת הזרע בעוד שנה.
בברכה,
דר' שי שפי
13 בנובמבר 2010

נפח זרע נמוך

הניתוחים המיקרוסקופיים נעשים גם בגרמניה מה הסיבות לנפח זרע נמוך יש סיכויים להביא ילדים לעולם בדיאגנוזה מזופת זאת

admin
שלום,
קיימות מספר סיבות לנפח זרע נמוך.
יש צורך בבירור אנדרולוגי מסודר כדי למצוא את הסיבה הספיציפית אצלך.
יש סיכוי מצויין להשיג הריון, ולהפוך לאב של צאצא ביולוגי.
בברכה,
דר' שי שפי
13 בנובמבר 2010

מיקרופניס

היי
אני בהריון בשבוע 19 ,בבדיקת US יש חשד שלעובר יש היפוספדיאס, מיקרו פניס , האם ניתן לטפל בשתי הבעיות בניתוח? מה הסיכוי לאי פוריות בעתיד בשני המקרים
תודה מראש

admin
שלום,
חשוב שתקבלי את המידע בדבר ממצאים אלה מהרופא שמטפל בך כעת.
בעיות אלה אינן מטופלות בניתוח, ולעתים עלולה להיות גם בעיית פוריות.
בהמשך, ניתן יהיה לבצע בירור אצל אנדוקרינולוג ילדים.
בברכה,
דר' שי שפי
5 בדצמבר 2010

בן 16, וריקוצלה.

שלום דר' , אני בן 16 ואובחן אצלי וריקוצלה ע"י אורולוג מומחה.
הכאבים התחילו לפני בערך חצי שנה ומעלה מעכשיו מהתאמציות שהתחלתי לקחת את עצמי לידים ולהתחיל להתאמן , הכאבים התחילו בריצה ואחרי הריצה, לרוב אחרי הריצה בכפיפות הבטן שהייתי עושה.
לפני חודש מעכשיו החלטתי לקחת את זה בידיים וביקשתי מההורים ללכת לרופא , כשהגעתי לרופא המשפחה , התברר שיש לי וריקוצלה בדרגה נמוכה, ומשם נשלחתי לבדיקת אולטרה – סאונד.
בבדיקת האולטרה – סאונד אמר לי הרופא כי אין דאגה והוריקוצלה בקושי נראית, ומשם הופנתי לאורולוג מומחה שבחן אותי ומצא שיש לי וריקוצלה ברמה נמוכה מאוד , ואמר לי שאין לי מה לדאוג , שאלתי אותו לגבי פעיליות גופניות והוא אמר לי שאם כואב לא לעשות , הרגשתי כאילו הוא אמר את זה בזלזול , אבל הרופא אמר אבל החלטתי להקשיב , קיבלתי פטור מהרופא משפחה לשיעורי חינוך גופני עקב הכאבים , והאורולוג המומחה קבע לי תור לעוד חצי שנה אליו , בטענה שאין מה לדאוג ונראה איך זה מתפתח בעתיד.

אני רוצה לדעת מה אני יכול לעשות בחצי שנה הזאת, בגלל שזה דרגה נמוכה , הסכנה לא נמצאת וגם עקב הגיל הצעיר שלי יחסית לבעיה.
אני הולך לחוות דעת שניה עוד פחות מחודש , אבל אני רוצה לדעת רק דבר אחד , אם ויקרה ועוד חצי שנה בערך אני יעשה צינתור בשיטת גת גורן , שזה אם אני לא טועה הקשירה העליונה , זה יכול לפגוע לי בכשירות ובהורדת פרופיל בצבא , ולהגיע לכך שלא להיות בקרבי? אני מאוד בונה על קרבי עפ"י איך שאני נראה , גם עפ"י יכולות אחרות.

השאלה הבאמת כללית היא : מתוך הארבעה גישות לחסימת וריקוצלה , מהי הכי מוצלחת במקרה שלי , ומה היא הגישה שלא תופיע לי בעתיד , ותמנע בעיות בספירת זרע או בעיות כלליות בצבא ותרשה לי פרופיל גבוה ושירות קרבי בלי בעיות? בכלליות : מהי השיטה הכי טובה?

גישה בטנית , גישה מפשעתית , גישה מיקרוסקופית וגישה מיקרוכירורגית.

בתודה ,
נער שדואג.

admin
שלום,
וריקוצלה עלול לגרום לכאבים.
אם הכאב אופייני, יש לשקול טיפול.
יש להבדיל בין ניתוח (כגון קשירה עליונה, שהיא פרוצדורה ותיקה מאוד) לבין צינתור. ברוב המוחלט של היחידות הקרביות וריקוצלה או ניתוח עבורו לא מהווים סעיף פוסל.
השיטה המודרנית והטובה ביותר היא המיקרוכירורגית.
בברכה,
דר' שי שפי
6 בדצמבר 2010

אזוספרמה

בעקבות בדיקת CF שעשתה אשתי, ובה התגלה פולימורפיזם לגן D1152H ביצעתי גם אני בדיקת CF והתגלה מוטציה W1282X. לפני כשנתיים עברתי TESA באסותא (מדג'ר) בעקבות אזוספרמה. לאחר פתיחת שני האשכים נמצאו זרעים (מספיק להפריית 11 עוברים ועוד 2 מנות). כעת לאחר החזרות (והיריון אחד תקין) נשארה רק מנה אחת. ברצוני לשאול:
1. האם ישנו קשר בין הנשאות ל-CF לאזוספרמה?
2. האם יתכן "תיקון" הבעיה – ז"א שפתאום יחזרו הזרעים לזרמה?
3. האם הקפאת הזרע שמקורו בTESA פוגמת באיכותו?
4. האם במידה ואצטרך לחזור על הניתוח ניתן יהיה לעשות מיקרו TESA ומה ההבדל בין השניים?
במידה וכן, מי מבצע ניתוח זה ובאיזור מסגרת (אני ממכבי)

תודה

admin
שלום,
1. כמובן שיש קשר. האמת, קצת מפליא אותי שעד היום לא קיבלת את ההסבר, אך האשם לא בך.
2. לצערי, הפגם ב-CF שגורם לחסימה אינו בר-תיקון. ניתן לעקוף אותו בשיטה ישנה ופחות יעילה (TESA), או בשיטה מיקרוכירורגית מודרנית (MESA), שבה ניתן להפיק מספר רב ביותר של זרעים, שכמעט תמיד מספיקים לכל מחזורי ה-IVF העתידיים.
3. חלק מתאי הזרע לא שורדים את מחזור ההקפאה / הפשרה. היתר בעלי יכולת הפריה כמו תאי זרע טריים.
4. במצבך, אפשר לחזור על TESA, ויתכן שעוד מספר פעמים לא מבוטל, או לבצע MESA יחיד (לא מבוצע במסגרת קופ"ח).
בברכה,
דר' שי שפי
26 בדצמבר 2010

בקשר למיקרו טאסא

שלום ד"ר

האם אתה מבצע ניתוח מיקרו tesa ?

הבעיה . אזאוספרמיה

admin
שלום,
אני מבצע microTESE באופן סדיר.
בברכה,
דר' שי שפי
10 בינואר 2011

וריקוצלה-ניתוח מיקרוכירורגי

שלום דר' שי שפי
לפני כחודשיים בערך הייתי אצל אורולוג אשר אמר לי שאני צריך לעבור ניתוח מכיוון שיש לי וורידים מורחבים באשך השמאלי,שהאשך השמאלי שלי קטן במקצת מהאשך הימני ועקב בדיקות זרע לא תקינות.
אורולוג זה הוא רופא מומחה אשר מאמץ את השיטה הכירורגית המסורתית.
לאחר מכן נפגשתי עם עוד רופא אשר מאמץ שיטה אחרת הוא גם כן אמר לי שאני צריך לעבור ניתוח והוא טוען שהשיטה שלו היא הטובה ביותר.
ועכשיו ראיתי את השיטה שלך והיא נראית לי טובה ויסודית.אז רציתי שתסביר לי איך מתבצע הניתוח המיקרוכירורגי מאיפה נכנסים?, מה מכניסים?,זמן הניתוח,זמן החלמה וחזרה לפעילות ספורטיבית מאומצת מלאה! כי כל אחד אומר לי משהו אחר ואין לי מושג מה לעשות….!

admin
שלום,
תיקון וריקוצלה בניתוח מיקרוכירורגי היא הגישה המודרנית והטובה ביותר לטיפול בוריקוצלה, במקרים שבהם אכן יש הצדקה לכך.
זוהי שיטת הבחירה בכל המרכזים המובילים בעולם לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
18 בינואר 2011

פעילות גופנית אינטנסיבית

דר שפי שלןם
בכל בדיקה שעשיתי לא נמצאו תאי זרע (גם לאחר ניתוח מיקרו תזה)
שאלתי היא האם פעילות גופנית אינטנסיבית (לא אופניים, בעקר ריצה ) מתכונן למרתון.
יש השפעה על הזרע נאמר לי שיכול להיות בגלל הנושא של הפרשת אינדופנים.

admin
שלום,
פעילות ספורטיבית אינטנסיבית איננה סיבה לאזואוספרמיה (היעדר זרע בזירמה).
בברכה,
דר' שי שפי
31 בינואר 2011

וריקוצלה

שלום. אני סובל מאיכות זרע קשה בעבר עברתי ניתוח וריקוצלה בהדסה דרך הצוור באשך שמאל לאחר ממצא בדופלר אשכים נראה שהניתוח לא הצליח ורמת הזרע ירדה לאפס לאחר בדיקה לפני כחודשיים הניתוח התבצע לפני כ-6 שנים בערך השאלה האם אני צריך לבצע ניתוח מתקדם יותר האם יש סיכויי רציני להצלחה שאחזור לתפקד כמו כל גבר נורמלי ואיזה שיטה יותר תתאים מיקרוכירוגי או גתגורן או משהו אחר וגם אם יש השתתפןת של קופות חולים תודה

admin
שלום,
1. יש צורך לעבור / להשלים הערכה אנדרולוגית כדי להחליט האם יש תועלת בטיפול בוריקוצלה במצבך.
2. האופציה המיקרוכירורגית מודרנית יותר ועדיפה על הצנתור.
3. אופציה זו ממומנת ע"י ביטוחי בריאות ולא ע"י קופ"ח.
בברכה,
דר' שי שפי
3 בפברואר 2011

תיקון וריקוצלה

שלום דר' שפי

1. עשיתי לפני כשנה ניתוח לתיקון הוירקוצלה, עם צלקת פחות או יותר באותו איזור כמו בתמונה שיש כאן, ופחות או יותר באותו הגודל. איך אדע אם זה היה ניתוח מיקרוסקופי עליו אתה מדבר כאן ? ניתוח שהופניתי אליו מאורולוג קופ"ח, נותחתי בבית חולים פרטי פופולארי (נימנע מפרסומת מיותרת ).
2. למרות הניתוח , לאחרונה חוזרים לי כאבים מדי שלושה ימים בערך באשכים ומעליהם(בטן תחתונה), בעיקר אם לא קיימתי יחסי מין /לא אוננתי. לאחר שאני מגיע לשפיכה, השפיכה עצמה כואבת ,בעיקר באזור האשך עצמו ותחתיו, הכאב נשאר כרבע שעה ואז חולף. האם הניתוח לא היה יעיל ?

admin
שלום,
1. עקרונית, המנתח שלך בטוח הסביר לך כיצד מבוצע הניתוח. פרקטית, חוץ ממני, אין מי שהיה מנתח אותך עם מיקרוסקופ (בארץ).
2. הכאבים שלך עלולים להיות בגלל חזרה של וריקוצלה (כמו שקורה לא מעט בניתוחים הקונבנציונליים), או בגלל סיבה אחרת. יש צורך בבירור.
בברכה,
דר' שי שפי
4 בפברואר 2011

בעית זיקפה

שלןם
אני עוד מעט בן 77
לאחרונה יש לי בעיות זיקפה. סובל מלחץ דם גבוה ונוטל על בסיס יומיומי כדורים לאיזון לחץ הדם, אמלו, סליריל פלוס וגם מיקרופירין. כבר מספר שנים.
שאלותי:
1. האם לכדורים הנ"ל יש השפעה עלהזיקפה למרות שבמשך תקופה ארוכה כאשר לקחתי את הכדורים לא הייתה לי בעיית זיקפה?
2. האם מותר לי כאדם המאזן את לחץ הדם הגבוה
לנסות ויאגרה?
תודה ושבת שלום

לנסות ויאגרה?

admin
שלום,
1. קרוב לודאי שהאשמה העיקרית לא בתרופה לטיפול בלחץ דם גבוה, אך אם ניתן לשנות טיפול לצורך הניסוי, לא תצמח מכך רעה.
2. לחץ דם גבוה אינו הוראת-נגד לטיפול בויאגרה / סיאליס / לויטרה.
בברכה,
דר' שי שפי
21 בפברואר 2011

טסטוסטרון

אני בן 69, בריא ללא תרופות מיוחדות למעט סימוביל 10 מ"ג ומיקרופירין. בבדיקות מעבדה רמת הטסטוסטרון היתה כללי 2.71 וחופשי, free(0.73 ).אלה רמות נמוכות מהנורמה שצויינה בתוצאות, בעיקר החופשי. שאלתי היא מה יכולות להיות ההשפעות ואיזה טיפול מומלץ אם מומלץ.הערה, הלכתי לבדיקות בגלל הרגשת גלי חום ושינה לא טובה בלילה.

admin
שלום,
נראה שאתה סובל מהסינדרום של T נמוך.
יש להשלים הערכה אנדרולוגית, ולדון על טיפול הורמונלי חלופי.
בברכה,
דר' שי שפי
22 בפברואר 2011

סיכון בניתוח

שלום ד"ר

אני אחרי ניתוח ורקיוצלה מיקרוסקופי .אחרי כאבים {לא חזקים במיוחד} שהיו לי במהלך מאמץ פניתי לביה"ח שערי צדק .
ללא קשר לכאבים הם ראו באולטרסאונד שאין זרימת דם באשך השמאלי שלי ואשך ימין תקין.
יש לציין כי איזור האשכים בצקתי מאוד [קשה]
האם ישנו דרך להצלת המצב ולהחזיר את זרימת הדם בניתוח.או שבכל אופן כדאי לחזור שוב על אולטרסאונד אשכים?
או שאני פשוט חייב להשלים עם המצב.
תודה מראש

admin
שלום,
ממליץ שתיבדק ע"י מומחה לפוריות הגבר, ובהקדם האפשרי.
לא ניתן להעריך את המצב בצורה טובה באמצעות התכתבות זו.
בברכה,
דר' שי שפי
2 במרץ 2011

יש לי תסמונת קלינפטר ואשכים קטנים מאוד

יש לי תסמונת קלייפטר ואשכים קטנים מאוד אני אמור לעבור טפנה האם מיקרו טייז מעלה את האחוזים למציאת זרע

admin
שלום,
אכן כך. microTESE היא השיטה המודרנית ביותר ועם הסיכוי הרב ביותר למצוא זרע בגברים הסובלים מאזואוספרמיה לא-חסימתית.
בברכה,
דר' שי שפי


שאלות נוספות בנושא: מיקרו



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
