מיקרו

111 שאלות גולשים בנושא » מיקרו


5 במרץ 2011

וריצקולה אצל מתבגר לפני גיוס

שלום רב
בני הופנה ע"י לשכת הגיוס לאורולוג בשל וריצקולה.
להלן תוצאות הבדיקות (דם וזרע + אולטראסאונד) ע"פ סיכום האורולוג:
בדיקת טטוסטרון תקינה, כולל החופשי, LH תקין, FSH גבוה מהנורמה 17.8
בדיקת זרע – נפח 2 סמ"ק, PH-8 ריכוז – 3 מיליון במ"ל, תנועה – 15%, מורפולוגיה תקינה 0%
סונר אשכים – וריצקולה בינוני משמאל.
קרוב לודאי שמדובר בוריצקולה שגרם זמנית לירידה באיכות הזרע, קרוב לודאי שיהיה צורך בניתוח תיקון וריצקולה לשם עצירת ההתדרדרות והתאוששות הפרמטרים.
הופנינו לבדיקות חוזרות על פי בקשתנו. הרופא ממליץ על צינתור.
הבנתי שהתאוששות קשה. יש לציין שבני מתאמן בקרטה 4 פעמים בשבוע באופן מאומץ (הוא בנבחרת המכון).
שאלתי היא: האם לפי הנתונים הנ"ל יש צורך בניתוח, האם ניתן לערוך ניתוח מיקרוסקופי במקום הצינתור, האם יוכל לחזור להתאמן אחר כך באותה מסיביות, האם ניתן לדחות את הניתוח לקיץ שאז אין בחינות מגן ובגרות ותחרויות של הנבחרת.
תודה

admin
שלום,
הבירור שעבר בנך חלקי.
יש לסיים את הבירור כדי לדעת האם טיפול בוריקוצלה יעזור.
לניתוח המיקרוסקופי יתרונות ברורים על הצנתור. זוהי גישה מודרנית ויעילה יותר, ואין כל בעיה לחזור לפעילות ספורטיבית מאומצת לאחר תקופת החלמה קצרה.
בכל מקרה, ראשית יש להשלים את הבירור.
בברכה,
דר' שי שפי
10 במרץ 2011

לאחר ניתוח tese

ביצענו ניתוח tese ב 3.3
נלקחו 6 דגימות, לא נמצאו זרעונים.
במשטחים נצפו ספרמטיציטים בלבד.
בדיקות שנעשו: קריוטיפ, גנטיות, הורמונאליות, צילום אשכים- נמצאו תקינים.
האם ניתוח מיקרו טסה יכול לעזור?
או שאין פיתרון לבעיה הזו – אלא תרומת זרע ?
תודה

admin
שלום,
TESE הוא ניתוח מיושן המבוסס על מס' מוגבל ביותר של ביופסיות אקראיות.
הסיכוי למציאת זרע ב-microTESE גבוה משמעותית, כך שיש מה לנסות לפני שפונים לתרומת זרע או לאימוץ.

בברכה,
דר' שי שפי
16 במרץ 2011

וריקוצלה

שלום רציתי לדעת היכן אפשר לעשות תתיקון המיקרוכירורגי ואם גם אתה יכול לערוך אותו? תודה!!

admin
שלום,
אני מנתח וריקוצלה בגישה מיקרוכירורגית באסותא ובהרצליה מדיקל סנטר.
בברכה,
דר' שי שפי
22 במרץ 2011

ערמונית מוגדלת – BPH

שלום רב לך דר' שפי,
במאמר:
Reversal of BPH by Super-Selective Intraprostatic Androgen Deprivation Therapy. European Urological Review, 2009, 4(1),
נקבע ש-BPH נגרמת בעיקר עקב הזרמת טסטוסטרון רב לערמונית עקב וריקוצלה ושהבעיה הפיכה, בעזרת צינטור או ניתוח מיקרו-כירוגי כפי שאתה מבצע. האם אתה ממליץ על טיפול כזה בבעית ערמונית מוגדלת ומבצע ניתוח לצורך כך?
בתודה ובברכה

admin
שלום,
המאמר הנ"ל פורסם באחד מכתבי העת האורולוגיים שלא מהשורה הראשונה.
הממצאים, כביכול, שתוארו שם, זכו לקיטונות של בקורת בקהילה האורולוגית.
בברכה,
דר' שי שפי
30 במרץ 2011

שאלות על וריקוצלה

שלום,
יש לי כמה שאלות.

1- האם הטיפול המיקרו-כירורגי מצריך הרדמה מלאה?

2- האם יש קשר בין וריקוצלה להתקרחות?

תודה

admin
שלום,
1. מיקרוכירורגיה דורשת הרדמה כללית קלה. מכיוון שהניתוח מורכב ועדין, ומבוצע תחת המיקרוסקופ, מאוד לא רצוי שהמנותח יזוז במהלכו.
2. לא ידוע לי על קשר כזה.
בברכה,
דר' שי שפי
3 באפריל 2011

צלקת ניתוח

האם הצלקת בניתוח מיקרוכירורגי נעלמת עם הזמן. או שנשאר סימנים.

admin
שלום,
לא קיימת צלקת שנעלמת לחלוטין.
עם זאת, בניתוח מיקרוכירורגי הצלקת קטנה ומוצנעת מתחת לקו החגורה.
בברכה,
דר' שי שפי
5 באפריל 2011

המשך לבדיקת זרע

שלום דר' שפי,

בהמשך למה שכתבתי קודם שמצאו תאי זרע בודדים ללא תנועה ותא אחד בתנועה קלושה ובהמשך לפגישה.
האם בדיקת זרע נוספת או המשך קיום יחסים טבעיים לא "מבזבזת" לי את המעט שקיים ואז גם במיקרוכירורגית לא ימצאו כלום?

תודה רבה.

admin
שלום,
ממש לא.
בברכה,
דר' שי שפי
8 באפריל 2011

וריקוצלה

היכן ומי מבצע ניתוחים מיקרוכירורגים?

admin
שלום,
אני מבצע אותם בהרצליה מדיקל סנטר ובאסותא.
אין עוד מנתח בארץ, שעבר התמחות כמוני לביצועם.
בברכה,
דר' שי שפי
29 באפריל 2011

תיקון מיקרוכירורגי לעומת ניתוח

אני סובל מוריקוצלה דרגה 2 צד שמאל. האורולוג שאבחן לא ממליץ לי לעשות את התיקון המיקרוכירורגי. הוא טוען שלא ניתן לראות אם קיים בקע/ הרניה בניתוח מיקרוכירורגי אלא רק בניתוח. אני עוסק בספורט אינטנסיבי ועניין זמן האחלמה מעסיק אותי מאוד, אם כי הייתי רוצה להיות בטוח גם באפקטיביות של הטיפול. אשמח לשמוע גם את חוות דעתך בעניין.
תודה.

admin
שלום,
אין טיפול טוב יותר לוריקוצלה מאשר הניתוח המיקרוכירורגי.
הניתוח לא מבוצע כדי להוכיח / או לשלול בקע. אבחנה של בקע חייבת להיות טרם הניתוח.
במידה שיש אבחנה כזו, אכן לא מבצעים תיקון בקע יחד עם תיקון וריקוצלה מיקרוסקופי באותה הרדמה.
בברכה,
דר' שי שפי
1 במאי 2011

טיפול בטסטומקס לטוסטרון נמוך

בן 47 נשוי+2 ,אחרי ניתוח וריקוצלה מ92 בגלל זרע לא תקין , הניתוח לא עזר ונישאר המצב של זרע לא תקין + טסטוסטרון נמוך.
הילדים נולדו אחרי הפריות מבחנה (מיקרומניפולצייה).
סובל גם ממצב כרוני של שפיכה מוקדמת וכמו כן מאוסטרופורוזיס.
מטופל זה מספר שנים בטסטסטרון ג'ל בבדיקה שנעשתה חודשיים אחרי התחלת הטיפול רמת הטסטוסטרון הכללי ירדה !!! למרות שההרגשה הכללית השתפרה מאוד.
הטסטוסטרון הכללי ירד מ 2.14NG/ML ל 1.25NG/ML
אבל האנדרוקרינולוגית (הייתי אצלה בגלל האוסטרופורוזיס) אמרה שאין צורך להתייחס לתוצאות ומספיקה ההרגשה הטובה (במקביל אחרי שנתיים גם האוסטרופורוזיס השתפר).
כעת מטופל אצל אורולוג בגלל השפיכה המוקדמת בבדיקת טסטוסטרון התקבל 9.8NMOL/L והאורולוג המליץ על הגדלת המינון משקית אחת של 50MG ל שקית וחצי בבדיקה אחרי שלושה חודשים של הטיפול החדש שוב היתה ירידה !!! ברמת הטסטוסטרון ל 7.8NMOL/L האם יש הסבר לתופעה זו ?

admin
שלום,
יש להעמיק את הבירור האנדוקריני. קיימים מצבים (או תרופות) העלולים להפריע לטיפול ב-T.
בברכה,
דר' שי שפי
6 במאי 2011

תוצאות בדיקות TESE

שלום רב,
לבעלי אין זרע וכל הבדיקות שלו יצאו תקינות למעט FSH גבוה (17). לכן עשו לו ניתוח TESE והתיאור המיקרוסקופי היה כדלהלן:

הביופסיות משני הצדדים מראים ממצאים זהים. נראו מספר טובולים בעלי דופן היאלינית מעובה ומכילים תאי סרטולי בלבד. בסטרומה מעט תאי LEYDIG.
לטובולי מראה מעט אטרופי.

אמרו לנו שאין לו ייצור זרע בכלל ושיש לו צינוריות זרע מנוונות..

השאלה שלי, אם אין ייצור זרע האם אפשר למצוא תאי זרע בבדיקת ה-microTESE ?

admin
שלום,
בהחלט שאפשר; לא ניתן להבטיח הצלחה ב-100% מהמקרים, אך לא ניתן להתעלם מסיכויי ההצלחה.
אחד ההבדלים העיקריים בין TESE / ביופסיה ל-microTESE, הוא דגימה של איזור מוגבל, קטן ואקראי ב-TESE, לעומת הדגימה הנרחבת ב-microTESE.
בברכה,
דר' שי שפי
7 במאי 2011

אזואספרמיה לא חסימתית

שלום דר' שפי,

האם תוכל להפנות אותי למאמרים מדעיים באנגלית בנושא ניתוח המיקרו-טסה?

כמו כן, האם במרכזים המובילים בארץ, כגון בי"ח איכילוב – שם עושים ניתוחי טסה באחוזי הצלחה גבוהים יחסית לשאר המקומות בארץ, משתמשים גם בשיטת המיקרו?

תודה.

admin
שלום,
1. microTESE פורסם ב-1999 ע"י דר' שלגל מקורנל, ותוך שנים מועטות הפך לשיטה המקובלת להפקת זרע כירורגית, בכל המרכזים המובילים בעולם לפוריות הגבר. מאמרים רבים פורסמו בספרות הרפואית באנגלית , וניתן למצוא אותם בקלות, למשל ב-PubMed.
2. מכיוון ש-TESE קונבנציונלי מבוסס על ביופסיה אקראית (או מס' מוגבל ביותר של ביופסיות אקראיות), אין חשיבות למקום הביצוע, והתוצאות לא שונות מהותית כאשר משווים ביניהם.
3. במרכזים הציבוריים בארץ לא מבצעים microTESE, או ניתוחים מיקרוכירורגיים אחרים בפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
13 במאי 2011

micro tese

שלום דר" שפי,

אני בן 43 מאובחן כאזוספרמי. כל הבדיקות תקינות כולל YDEL וקריוטיפ. יש לי ילד מנישואים קודמים (הריון ספונטני). עברתי לאחרונה TESE ונילקחו דגימות משני האשכים אך לא נמצא זרע. האם יש טעם למיקרו טסה? ומה הסיכויים. האם טיפלת במקרה דומה והאם נמצאו זרעונים?
תודה

admin
שלום,
כמובן שיש היגיון לביצוע microTESE. למרות שלא ניתן להבטיח הצלחה של 100%, הסיכוי גבוה משמעותית מאשר ב-TESE הקונבנציונלי ומיושן, המתבסס על ביופסיה אקראית.
קיים ניסיון לא מבוטל בספרות הרפואית על הצלחות במיקרוטסה לאחר כשלון בטסה הישן, וגם לי יש ניסיון חיובי בנושא זה.
בברכה,
דר' שי שפי
19 במאי 2011

XXY

שלום רב,
בן זוגי סובל מתסמונת XXY, עברנו ניתוח TESA ללא הצלחה.
אני במכבי הוא בכללית
איך אפשר לבצע את הניתוח המיקרוכירורגי / מיקרוסקופי?
במהירות האפשרית -

תודה

admin
שלום,
יש לקבוע תור בהתאם להנחיות בעמוד "צור קשר", ולהגיע עם כל המסמכים הרפואיים.
בברכה,
דר' שי שפי
25 במאי 2011

וריקוצלה – ניתוח מיקרוכירורגי או חתך בטן עליונה?

היי,
עליי לעבור את ניתוח הוריקוצלה ואני צריך לבחור באחת משתי האופציות הללו. אשמח לשמוע דעתך בנושא ההבדלים שבין השיטות מבחינת סיכונים, סיכויי החלמה, תקופת החלמה וכו'.
תודה

admin
שלום,
האופציה המודרנית והטובה ביותר הקיימת היום היא ניתוח מיקרוכירורגי.
תוכל ללמוד על יתרונותיה מול האופציות האחרות גם כאן.

בברכה,
דר' שי שפי
16 ביוני 2011

מורפולוגיה – ראשים מאורכים??

שלום דר שפי, אני חצי שנה לאחר ניתוח וריקצילה (מיקרוסקופי)
להלן התוצאות:
abstinence-3
Viscosity – N
volume-3.5 ml.
ph 8.2
concentration-29 mill/ml
total count-101.5 mil
motility-40-45%
grade-prog
vitality- >60
מורפולוגיה

100% Head defects ראשים מאורכים?? מה זה אומר?
21 tail defects

אם תוכל בבקשה לשפוך קצת אור אודה לך מאוד.

admin
שלום,
1. המורפולוגיה לא תקינה, התנועתיות בתחום הנמוך של הנורמה.
2. יש להשוות לבדיקה קודמת, ולשלול חזרה של הוריקוצלה.
בברכה,
דר' שי שפי
5 ביולי 2011

ניתוח וריקוצל בגישה מיקרוסקופית

שלום,

אבקש לשאול האם הניתוח מכוסה במסגרת מכבי מגן זהב ואם כן מה הפרוצדורה.

תודה

admin
שלום,
הניתוח לא מכוסה ע"י קופות החולים, בניגוד לביטוחים שונים.
בברכה,
דר' שי שפי
6 ביולי 2011

וריקוצלה

שלום דר שפי היקר
אם תוכל לומר לי האם את הניתוח וריקוצלה בשיטה המיקרוכירוגית מבצעים כיום גם דרך קופות החולים והאם התורים ארוכים. כמו כן אודה אם תומר לי האם בדרגה 2 של וריקוצלה ללא כאבים אתה ממליץ על הניתוח שכן בדיקת זרע העלתה רמת תאי זרע תקינים נמוכה מאוד.2 אחוז. ושאר הבדיקה תקינה. מודה לך אם תעזור לי ותתן המלצתך.

admin
שלום,
1. תיקון מיקרוכירורגי של וריקוצלה לא מבוצע דרך קופ"ח.
2. על פניו, נראה שאתה מועמד לניתוח, אך כמובן שיש לבדוק אותך ואת כל הנתונים שבידיך, ואולי להרחיב את הבירור.
בברכה,
דר' שי שפי
7 ביולי 2011

שיטות ניתוח וריקוצלה

שלום,
לאחרונה הייתי אצל שתי אורולוגים אשר איבחנו אצלי וריקוצלה (דרגה 2) וממליצים על ניתוח.
כששאלתי אותם לגבי הניתוחים השונים ,ושקראתי על המיקרוסקופי ולפי הבנתי הוא הטוב ביותר, הם טוענים שלניתוח המיקרוסקופי אין יתרון מוכח ואין בו צורך.

הבעיה היא שאני לא מרגיש בוודאות שהטענות האלה נכונות בגלל שהרופאים הנ"ל איתם נטולי אינטרסים כלכליים. וברצוני לקבל את הטיפול הטוב ביותר.

האם ניתן לומר חד משמעית שהניתוח המיקרוסקופי הוא השיטה הטובה ביותר לניתוח מסוג זה?

admin
שלום,
הניתוח המיקרוסקופי הוא הטיפול המודרני והיעיל ביותר לוריקוצלה, הן מבחינת הסיכוי הגבוה יותר לשיפור, והן מבחינת סיכון נמוך יותר משמעותית לסיבוכים.
כל הנתונים הנ"ל מופיעים בספרות הרפואית, ולא מדובר בניתוח ניסיוני מהשנים האחרונות.
המצב בנושא זה ועליונות התיקון המיקרוכירורגי ע"פ כל שיטת טיפול אחרת כ"כ ברורים, עד שבכנסים רפואיים או בספרות העדכנית הוא בבחינת "non-issue", לא טוחנים אותו יותר, וקשה מאוד למצוא מחקר עדכני בנושא...
תוכל להתרשם מהטבלה בחלק הדן בוריקוצלה (מקורה בספרות, ולא רק מניסיוני), כמו מכל המרכזים המובילים בעולם בפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
11 ביולי 2011

וריקוצלה – סחיבת משקלים בצבא

שלום
לפני כשנתיים בצו ראשון נמצאה וירקוצלה בדרגה 2 אצל בני. בבדיקת זרע במכבי אותרה מורפולוגיה 2%. הפרופיל הצבאי נקבע ל 82. משרת כחייל קרבי וסוחב משקלים כבדים במיוחד. לאחרונה מתלונן על כאבים. נשלח ע"י הצבא לבדיקת US. האם המשך סחיבת משקלים ומאמצים פיסיים יכולים לגרום להחמרה? האם במסגרת הצבא ניתן לבצע טיפולים כגון ניתוח מיקרוסקופי? הלחץ החברתי ביחידות מיוחדות גדול ולכן ההתלבטות קשה.
תודה

admin
שלום,
1. יש לבצע כעת הערכה חוזרת ע"י אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
2. וריקוצלה שיש סיבה לטפל בו, עלולה לגרום לפגיעה פרוגרסיבית באיכות הזרע עם הזמן.
3. ניתוח מיקרוסקופי ניתן לביצוע כחייל, אך לא ממומן ע"י הצבא.
בברכה,
דר' שי שפי


שאלות נוספות בנושא: מיקרו



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
