ניתוח מיקרוכירורגי

7 שאלות גולשים בנושא » ניתוח מיקרוכירורגי


10 בינואר 2011

וריקוצלה-ניתוח מיקרוכירורגי

שלום דר' שי שפי
לפני כחודשיים בערך הייתי אצל אורולוג אשר אמר לי שאני צריך לעבור ניתוח מכיוון שיש לי וורידים מורחבים באשך השמאלי,שהאשך השמאלי שלי קטן במקצת מהאשך הימני ועקב בדיקות זרע לא תקינות.
אורולוג זה הוא רופא מומחה אשר מאמץ את השיטה הכירורגית המסורתית.
לאחר מכן נפגשתי עם עוד רופא אשר מאמץ שיטה אחרת הוא גם כן אמר לי שאני צריך לעבור ניתוח והוא טוען שהשיטה שלו היא הטובה ביותר.
ועכשיו ראיתי את השיטה שלך והיא נראית לי טובה ויסודית.אז רציתי שתסביר לי איך מתבצע הניתוח המיקרוכירורגי מאיפה נכנסים?, מה מכניסים?,זמן הניתוח,זמן החלמה וחזרה לפעילות ספורטיבית מאומצת מלאה! כי כל אחד אומר לי משהו אחר ואין לי מושג מה לעשות….!

admin
שלום,
תיקון וריקוצלה בניתוח מיקרוכירורגי היא הגישה המודרנית והטובה ביותר לטיפול בוריקוצלה, במקרים שבהם אכן יש הצדקה לכך.
זוהי שיטת הבחירה בכל המרכזים המובילים בעולם לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
3 באפריל 2011

צלקת ניתוח

האם הצלקת בניתוח מיקרוכירורגי נעלמת עם הזמן. או שנשאר סימנים.

admin
שלום,
לא קיימת צלקת שנעלמת לחלוטין.
עם זאת, בניתוח מיקרוכירורגי הצלקת קטנה ומוצנעת מתחת לקו החגורה.
בברכה,
דר' שי שפי
29 באפריל 2011

תיקון מיקרוכירורגי לעומת ניתוח

אני סובל מוריקוצלה דרגה 2 צד שמאל. האורולוג שאבחן לא ממליץ לי לעשות את התיקון המיקרוכירורגי. הוא טוען שלא ניתן לראות אם קיים בקע/ הרניה בניתוח מיקרוכירורגי אלא רק בניתוח. אני עוסק בספורט אינטנסיבי ועניין זמן האחלמה מעסיק אותי מאוד, אם כי הייתי רוצה להיות בטוח גם באפקטיביות של הטיפול. אשמח לשמוע גם את חוות דעתך בעניין.
תודה.

admin
שלום,
אין טיפול טוב יותר לוריקוצלה מאשר הניתוח המיקרוכירורגי.
הניתוח לא מבוצע כדי להוכיח / או לשלול בקע. אבחנה של בקע חייבת להיות טרם הניתוח.
במידה שיש אבחנה כזו, אכן לא מבצעים תיקון בקע יחד עם תיקון וריקוצלה מיקרוסקופי באותה הרדמה.
בברכה,
דר' שי שפי
25 במאי 2011

וריקוצלה – ניתוח מיקרוכירורגי או חתך בטן עליונה?

היי,
עליי לעבור את ניתוח הוריקוצלה ואני צריך לבחור באחת משתי האופציות הללו. אשמח לשמוע דעתך בנושא ההבדלים שבין השיטות מבחינת סיכונים, סיכויי החלמה, תקופת החלמה וכו'.
תודה

admin
שלום,
האופציה המודרנית והטובה ביותר הקיימת היום היא ניתוח מיקרוכירורגי.
תוכל ללמוד על יתרונותיה מול האופציות האחרות גם כאן.

בברכה,
דר' שי שפי
19 ביולי 2011

ניתוח מיקרוכירורגי

שלום,
עליי לעבור ניתוח וריקוצילה (דרגה 3).
התעניינתי בניתוח המיקרוכירורגי, אך נאמר לי כי מאחר והחתך יותר נמוך והטיפול קרוב לאשך קיים סיכוי לפגיעה חמורה באשך ולפגיעה בתפקודו לצמיתות. ממה שהבנתי בניתוחים אחרים הטיפול נעשה יותר רחוק מהאשך והסיכוי לפגיעה פאטלית אינו קיים. האם כך הדבר ?

admin
שלום,
נראה, כי מי שנתן לך את ההסבר הנ"ל, לא כ"כ מכיר את הניתוח המיקרוכירורגי ואת הספרות הרפואית...
הסיכוי לפגיעה באשך בניתוח וריקוצלה מכל סוג נמוך. עם זאת, בניתוח מיקרוכירורגי ניתן לזהות ולשמר את עורק האשך הזעיר, דבר שלרוב אינו אפשרי ואינו מבוצע בניתוח הקונבנציונלי המיושן. מסיבה זו, הסיכוי לפגיעה באשך נמוך עוד יותר בתיקון המיקרוכירורגי, המהווה כיום את האופציה המודרני והיעילה ביותר לטיפול בוריקוצלה, כפי שמקובל בכל המרכזים המובילים בעולם.
בברכה,
דר' שי שפי
28 ביולי 2011

גיל 17

שלום דר' שפי.

אני לפני כשנה הובחנתי ע"י רופא המשפחה כבעל וריקוצלה ברמה נמוכה בצד שמאל , מיד הופנתי לאורולוג מומחה.
האורולוג אכן אישר שיש לי וריקוצלה ושהביצה "מסתובבת" בגיל ההתבגרות לכן הוא קבע לי תור לחצי שנה אחרי, כשבדף שהגיש לי הוא רשם שיש חשש לבקע.
אחרי שהגעתי לאותו אורולוג מומחה קצת מעל חצי שנה אחרי , המצב מבחינתו לא השתנה והוא המליץ לי על ניתוח מיקרוכירורגי.
ידוע שתמיד טוב חוות דעת שניה, אז לכן הלכתי לאורולוג מומחה , מנהל מחלקה ברמת גן , שהיינו צריכים לשלם לו אלפי שקלים בשביל חוות דעתו, (אני רק מנסה להעצים את החשיבות של דבריו)
אותו אורולוג מרמת גן קבע כי אין לי וריקוצלה , לדבריו רשום באולטרה סאונד דופלר (שאותו עשיתי אחרי הבדיקה הראשונה אצל האורולוג הראשון, לפני קצת שנה)וכך קבע שאין וריקוצלה ואם יש היא אינה מורגשת ואינה צריכה להפריע. הוא הסתמך על האולטרה סאונד דופלר בו רשום שקוטר הורידים 0.21 וזרימה מחוץ לאשך ולא לתוכו, אך הוא גילה לי בקע, מה שאצל האורולוג הראשון היה חשד, והוא אמר שזה הרניה ברמה נמוכה ואין שום בעיה ושלח אותי לבדיקת דם , אולטרה סאונד דופלר , פגישה אצל כירורג, שאותם עוד לא עשיתי.

עכשיו יש לי שלושה שאלות , דר' שפי.

1.למי עלי להאמין, לאורולוג המומחה או לאורולוג שמנהל מחלקה , בכוונה שהבדיקות אולטרה סאונד דופלר בוצעו לפני הבדיקה אצל האורולוג הראשון, לכן אני מאוד מבולבל ואין אני יודע מה לעשות.

2.האם הוריקוצלה או הבקע , בכאבים שלהם יכולים איכשהו להשפיע על גודל איבר המין, או קוטרו?

3.שאלה שלא קשורה לנושא שאני מקווה שתוכל לעזור לי בה.
אם גודל איבר המין שלי מתחת לממוצע שזה 14 , יש דרך להגדילו? ניתן להזכיר לשאלה הזאת שאני קיבלתי התפתחות מאוד מאוחרת יחסית , איבר מיני גדל בשנתיים-שלוש שנים אחרונות לעומת הרוב בגיל 12 , וגם השיערות בבית שחי והגובה הכללי שלי.

ידע כללי שאולי יעזור : אני לא מאונן כלל מסיבות אישיות , הדרך היחידה שיוצא ממני זרע הוא דרך קרי לילה שקורה לי מדי שבוע וחצי , שבועיים , שזה גם בעיה שצריך לפתור איכשהו, אבל אני מבין שזה בגלל שאני לא מאונן.

תודה רבה דר' שפי, רק שתדע שתמיד סמכתי עליך , גם על הדרך בה אתה מסביר את תשובותיך וגם על פי הקטעי טלויזיה בהם אתה מסביר באופן מצוין על כל הנושא , איבר המין הגברי.

admin
שלום,
1. כאשר הולכים לייעוץ בכלל, ולחוות דעת שניה בפרט, חשוב להגיע לרופא שזה התחום בו עבר התמחות-על , וזה עיסוקו. לא ידוע לי על מנהל מחלקה שמקצועו פוריות הגבר / אנדרולוגיה, שזה התחום העוסק בוריקוצלה.
2. אין קשר בין הכאבים לפין.
3. רובם המכריע של הגברים המעוניינים בהגדלת הפין אינם זקוקים לכך מבחינה רפואית.
בברכה,
דר' שי שפי
26 בנובמבר 2011

וריקוצלה

דר' שלום,
באחת מתשובותיך דלהלן אתה מציין: "אמליץ על צנתור רק באותם מקרים נדירים שניתוח מיקרוכירורגי לא הצליח, ולא כאמצעי ראשון."
1. מדוע לא כאמצעי ראשון?
2. האם פרט לבעית הקרינה( שהוסבר לי שהיא במינון לא מסוכן) יש סכנות אחרות לצינטור בשיטת גת-גורן?
3. האם יש לשיטת גת גורן יתרונות שאין בשיטה המיקרוכירורגית?
אגב- מבירור שעשיתי , גם דר' רן ודר' מיקי מוג'ה מנתחים בשיטה המיקרוכירוגית.
תודה מראש,

admin
שלום,
1. ניתוח מיקרוכירורגי הינו רק הטיפול המודרני ביותר לוריקוצלה. אופציות אחרות נמצאות בשימוש עשרות רבות של שנים ויותר, וביניהן גם הצנתור. במחקרים רבים נמצאו תוצאות טובות יותר בתיקון וריקוצלה בגישה המיקרוכירורגית, הן מבחינת יעילות גבוהה יותר, והן מבחינת סיכוי נמוך יותר לסיבוכים. בכל מרכזי פוריות הגבר המובילים בעולם הניתוח המיקרוכירורגי הוא שיטת הבחירה, ואפשר בקלות לבדוק זאת גם באתרי האינטרנט שלהם.
2. בעיית הקרינה בצנתור רחוקה מלהיות שולית, ובמקרה בימים אלה, זכתה להתייחסות ממשרד הבריאות שלנו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4152889,00.html . צריך לזכור, כי בכל משך הצנתור הקרינה מכוונת בדיוק לאיזור שאפילו בצילום חזה מכוסה עם סדין עופרת להגנה...
3. בעבר נהגו לציין שצנתור לא דורש הרדמה כללית. בימינו, סיכוני הרדמה כללית הם מזעריים, ואינם שכיחים יותר מסיבוכים של צנתור, הקשורים להעברת הצתר דרך כלי-דם ראשיים, דימומים, ופגיעות באיברים סמוכים.
4. דר' מוג'ה הוא כירורג ולא אורולוג. בנוסף, נכון להיום אני הרופא היחיד בארץ, שעבר התמחות-על רשמית (בארה"ב) בפוריות הגבר, ובניתוחים המיקרוכירורגיים הנמצאים בה בשימוש. אין בארץ מנתח שמתקרב למספר הניתוחים המיקרוכירורגיים שבצעתי, והתוצאות בהתאם.
בברכה,
דר' שי שפי


שאלות נוספות בנושא: ניתוח מיקרוכירורגי



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
