פעילות גופנית

21 שאלות גולשים בנושא » פעילות גופנית


21 בפברואר 2010

סקס בזמן וריקוצלה

יש לי חבר קרבי. לפני שבועיים פחות או יותר אובחנה אצלו וריקוצלה. עכשיו הרופא הצבאי אישר אותו לפעילות גופנית..אך אמר שעליו לבצע בדיקת זרע ואילו לפני זה אסור לבצע יחסי מין. זה נכון?

admin
שלום,
2-7 ימים (עדיפות ל-3) לפני ביצוע בדיקת זרע יש להמנע משפיכת זרע, שעלולה לגרום לתוצאות "לא תקינות".
בברכה,
דר' שי שפי
18 ביוני 2010

אפשרות לניתוח

עברתי ניתוח לתיקון ווריקוצלה (קשירה עליונה). ניסיתי לחזור לפעילות גופנית ויש כאב מצד ימין למרות שנאמר לי כי הווריקוצלה מצד שמאל כמו כן לא ביצעתי בדיקה חוזרת כדי לזהות אולי חזרה של הווריקוצלה או בדיקת זרע.

admin
שלום,
אם הייתה בעיה בייצור הזרע יש לבצע בדיקת זרע כ-3 חודשים אחריו. אז גם נהוג לבדוק חזרה.
יש לברר את הכאב מימין.
בברכה,
דר' שי שפי
19 ביוני 2010

בעיית זיקפה

אני גבר בן 54 סובל מסוכרת סוג2 ולחץ דםמיזה כ10 שנים. מטופל בכדורים ואינסולין אני שוקל 133 קילו וגובה 178 עוסק קצת בפעילות גופנית.הסוכר והלחץ דם מאוזנים פחות או יותר.שום כדור לא משפיעה אלי לאחרונה אף ניסיתי לקבל זריקה.חוץ מכאבים ובעיות של יציאת השתן. לא קרה כלום.אני במצב נואש ואיני יודע מה לעשות.בת זוגתי ממש סובלת וזה מתסכל אותי. שאלתי האם יש לכבודו איזה פתרון כל שהוא ואו אוכל לקבל ייעוץ. בכבוד רב

admin
שלום,
לפני שעברת לזריקות, אני מקווה שביררו מדוע לא הגבת לטיפול הפומי (לקיחה לא נכונה, גורמים מפריעים).
במידה שעברת "בצדק" לשלב הזריקות, קיימים לא מעט תרופות ו"קוקטיילים" לנסות, ובנוסף ניתן לנסות גם מכשיר ואקום.
בברכה,
דר' שי שפי
22 ביולי 2010

תוצאות US אשכים-דחוף ובהול!!!

דר' שלום,
עברתי לפני יומיים US אשכים והתוצאות די מדאיגות:
מימין הודגם RETE TESTIS
משמאל וימין הודגם וריקוצלה עד 0.36 ס"מ
באפידרמיס השמאלי ציסטה בגודל של כ- 0.5 ס"מ

ראשית,בנוגע לוריקוצלה-לפני 3 שנים עברתי ניתוח לתיקון וריקוצלה משמאל-למה יש אותה שוב?בוצעה קשירה לא טובה בניתוח הקודם או שיכול לנבוע מתופעות אחרות כמו פעילות גופנית,סאונה,ג'קוזי?
ומה הדרך הטובה לטפל בה דו צדדי?

שנית,מה זה RETE TESTIS?צריך לטפל בו ואם כן איך?

ושלישית,בנוגע לציסטה-היא מסוכנת ו/או דורשת טיפול ואם כן,איזה???

ולבסוף,לאחרונה יש לי קושי בהשגת זיקפה ובמיוחד בזיקפה של הבוקר-האם התופעות לעיל יכולות להשפיע על כך ו/או יצור טסטסטורון?

admin
שלום,
בתשובה לשאלותיך:
1. התוצאות שצירפת חלקיות. בנוסף, צריך לבדוק אותך גם כן, ואולי לבצע בדיקות נוספות במקרה של חזרת וריקוצלה.
2. RETE TESTIS הוא חלק מהמבנה האנטומי של האשך.
3. ציסטה כנ"ל באפידידימיס לא דורשת טיפול כלשהו.
4. השיטה המודרנית ביותר והטובה ביותר לטיפול בוריקוצלה, בשקלול כל היתרונות והחסרונות, היא הניתוח בגישה מיקרוסקופית. ראה טבלה בפרק על וריקוצלה באתר.
5. יש צורך להעריך את הפרעת הזקפה שלך כדי להמליץ על בירור המתאים לך.
בברכה,
דר' שי שפי
9 באוגוסט 2010

אפשרות לניתוח

שלום דוקטור שי
אני סובל מווריקוצלה דו"צ וממתין לניתוח, כרגע אני סובל מכאבים באשך ימין ובעיקר אחרי פעילות גופנית (הליכה של שעה)מה שרציתי לשאול הוא האים ניתן להקל על הכאבים ואולי להקל את הסימפטומים של הווריקוצלה ע"י הנחת קרח עטוף בבד על האשכים וזאת על מנת לקרר את המקום ולכווץ את כל הדם, כמובן שאני מדבר על טיפול להקלה, חוץ מזה האים קרח עטוף בבד יכול להזיק לזרע או שזה יכול להיות אפילו טוב כי הוא מקרר את האשכים.
אודה לך על תשובתך
בברכה

admin
שלום,
משה,
אין בעיה לטפל כמו שהצעת, אם זה עוזר לך...
במידה שיש לך שאלות, שלח ישירות למייל שלי, ולא דרך האתר.
בברכה,
דר' שי שפי
15 באוגוסט 2010

טסטוסטרון נמוך

אני בן 63 ובבדיקת דם שבוצעה לפי בקשתי רמת ה-T היא 8.50 . אין לי בעיה של ירידה בחשק המיני, אלא של השמנה, כולסטרול, עליה בשומנים בדם, ולחץ דם גבוה. כל אלה מטופלים בתרופות. עברתי בעבר גם הסרה של בלוטת התריס ואני נוטל אלתרוקסן. עלי לציין שאני גם עושה פעילות גופנית סדירה הכוללת הליכה וריצה, האוכל שלי ברובו דל שומן, עם חריגות לכיוון פירות ושוקולד. האם כדאי לבצע בדיקה מעמיקה יותר של ה-T?

admin
שלום,
כדאי לבצע הערכה אנדרולוגית, ולשקול בדיקת הורמונים נוספים.
בברכה,
דר' שי שפי
19 באוקטובר 2010

בעית זקפה לאחר ניתוח ערמונית

אני לאחר ניתוח כריתת הערמונית ומאז הזקפה חלשה או לא קיימת. אני נוטל סיאליס 5 מ"ג כחודשיים מדי יום ומסוגל להגיע לאורגזמה.
גיל 56 בריאות תקינה לחלוטין ללא תרופות , עושה פעילות גופנית. התופעה החלה רק אחרי הניתוח. לפני כן הכל היה תקין לחלוטין.
אודה לעצתך

admin
שלום,
ניתוח רדיקלי לכריתת הערמונית בגלל גידול ממאיר נושא עמו סיכוי משמעותי להפרעות זיקפה.
יש להשלים הבירור אצל אנדרולוג ולהחליט על טיפול.
בברכה,
דר' שי שפי
21 באוקטובר 2010

אפשרות לניתוח

שלום דוקטור
אובחנה אצלי לפני שנה ווריקוצלה מלווה בבעיית פריון, בוצעה קשירה עליונה.
4 חודשים לאחר מכן חזרו הכאבים וביצעתי אולטרסאונד הממצאים הראו על ווריקוצלה גדול בשני הצדדים, בדיקת הזרע הראתה שיפור משמעותי.
בשל חזרת הווריקוצלה ביצעתי צינטור דרך המפשעה עם סלילים וקצף, הווריקוצלה כרגע נעלמה אך אני סובל מכאבים בצד ימין בעיקר בשעות אחר הצהריים,בעמידה , בהרמת משקל ובמאמץ.
אני חזרתי לבצע הליכה של 50 דקות 4 פעמים בשבוע.
מה שרציתי לדעת זה האם פעילות גופנית ארובית יכולה להוות גורם או זרז לחזרת הווריקוצלה כתוצאה מעומס על כלי הדם ועידוד הגוף לפתח מעקפים, האים הפעילות יכולה לגרום להורדת הפריון כתוצאה מחום ומה לעשות עם הכאבים הנוראיים האלה.עשיתי עוד אולטרסאונד אחרי הצינטור והכל ניראה בסדר.
האים יש לסיוט הזה פתרון.
אני אחר שני ניתוחים את מצב הפריון אבדוק בהמשך את נושא הכאבים היתי שמח לפתור ואשמח לשמוע מימך בנושא.
אודה לך מאוד על תשובתך
בברכה

admin
שלום,
יש לוודא, בעזרת US-דופלר ובדיקה אצל אנדרולוג, שלא מדובר בחזרה נוספת של וריקוצלה.
במידה של חזרה, הפיתרון הוא מיקרוכירורגי.
יש לבצע גם בדיקת זרע.
קרוב לודאי שקיים קשר מסויים בין פעילות ספורטיבית (כזו הגורמת להעלאת לחץ תוך בטני), אך זה לא הגורפם PER SE לוריקוצלה.
בברכה,
דר' שי שפי
21 באוקטובר 2010

שלום דוקטור
אובחנה אצלי לפני שנה ווריקוצלה מלווה בבעיית פריון, בוצעה קשירה עליונה.
4 חודשים לאחר מכן חזרו הכאבים וביצעתי אולטרסאונד הממצאים הראו על ווריקוצלה גדול בשני הצדדים, בדיקת הזרע הראתה שיפור משמעותי.
בשל חזרת הווריקוצלה ביצעתי צינטור דרך המפשעה עם סלילים וקצף, הווריקוצלה כרגע נעלמה אך אני סובל מכאבים בצד ימין בעיקר בשעות אחר הצהריים,בעמידה , בהרמת משקל ובמאמץ.
אני חזרתי לבצע הליכה של 50 דקות 4 פעמים בשבוע.
מה שרציתי לדעת זה האם פעילות גופנית ארובית יכולה להוות גורם או זרז לחזרת הווריקוצלה כתוצאה מעומס על כלי הדם ועידוד הגוף לפתח מעקפים, האים הפעילות יכולה לגרום להורדת הפריון כתוצאה מחום ומה לעשות עם הכאבים הנוראיים האלה.עשיתי עוד אולטרסאונד אחרי הצינטור והכל ניראה בסדר.
האים יש לסיוט הזה פתרון.
אני אחר שני ניתוחים את מצב הפריון אבדוק בהמשך את נושא הכאבים היתי שמח לפתור ואשמח לשמוע מימך בנושא.
אודה לך מאוד על תשובתך
בברכה

admin
שלום,
יש לשלול חזרה נוספת של וריקוצלה, ע"י US-דופלר (ביצוע גם בעמידה), ובדיקה אצל אנדרולוג.
במקרה כזה, הפתרון הוא מיקרוכירורגי.
יש לבצע גם בדיקת זרע.
יתכן שקיים קשר בין פעילות ספורטיבית קבועה (בייחוד מאומצת עם עליית לחץ תוך בטני), לבין וריקוצלה, אך לא הייתי ממליץ להימנע מספורט.
בברכה,
דר' שי שפי
3 בנובמבר 2010

מתי מותר לחזור לפעילות גופנית אחרי הניתוח?

אני חושב שעשיתי ניתוח ורקיצולה,אף אחד מהרופאים לא אמר לי כלום אז אני יפרט בקצרה,האורלוג שבדק אותי אמר לי שאני צריך לעשות ניתוח כי יש לי וריד נפוח מדי באשכים מה שאומר שהריכוז של הזרע הוא נמוך מאוד,אחרי עשיתי ניתוח אני כל הזמן בבית ואני שואל מתי אני יוכל לחזור לעשות פעילות גופנית?

admin
שלום,
קיימות מספר גישות ניתוחיות.
זמן ההחלמה תלוי בגישה ובמנתח, שאותו עליך לשאול.
בברכה,
דר' שי שפי
23 בנובמבר 2010

הפסיק לעמוד

בעלי ואני נשואים כחמש שנים.. בשנתיים הראשונות הפעילות המינית שלנו הייתה טובה עם בעיות של ירידה בזיקפה היינו שוכבים לפחות 3 פעמים בשבוע ופעם או פעמיים מהמקרים לא הייתה לו זיקפה מלאה בהתחלה וכשהייתה חדירה אז לפעמים הייתה גם נפילה בהתחלה או באמצע האקט ואז הייתי מעמידה לו ושוב לעיתים זה היה קורה גם כשלוש פעמים בערב אחד עד שהיינו מתייאשים ואז הוא היה אומר לי את המשפט העיקר שאת גמרת…. קרו מקרים שהכל הלך חלק וטוב. בשנתיים האחרונות שאנחנו מקיימים פחות פעמים בשבוע כלומר פעם אחת וגם זה לא תמיד אז זה הולך חלק וגם לא תמיד כלומר אנחנו יכולים לשכב 4 פעמים בחודש ופעם מתוכם מתפקשש שזה מתסכל. לדוגמא שלשום התחרמנו ונשיקות וחיבוקים ולא עמד לא בכלל… וכשניסינו אתמול שוב… כלום…
אני יודעת שאין לו בעיה רפואית כי הוא עבר את כל הבדיקות הרפואיות בהצלחה. ולגבי בעיה גופנית הוא כבר כשבועיים לא מעשן (לפני זה הוא היה מעשן בערך חצי קופסא ליום) שותה הוא שותה כוס או שתיים בשבוע של וודקה ופעילות גופנית הוא משתדל לרכב על אופניים פעם בשבוע. מה שמשאיר זה בעיה פסיכולוגית… מה עושים? איך תוכל לייעץ לנו בלי ללכת לייעוץ כי בעלי ממש נבוך מהמצב.. והוא יודע שזה משהו שהרבה גברים סובלים מזה.
סליחה על הפירוט הפרטני … אבל הייתי חייבת לרשום את הכל
תודה

admin
שלום,
לא ניתן לייעץ ללא בירור אנדרולוגי.
לא ניתן להכריע מתיאורייך האם הבעיה אורגנית, פסיכוגנית, או משולבת.
עישון הוא גורם סיכון משמעותי להפרעות בזקפה (כל הכבוד שהפסיק, אך אין אפקט להפסקה של שבועיים).
בברכה,
דר' שי שפי
14 בדצמבר 2010

המשך תיפקודי

שלום ד"ר אני חייל ביחידה קרבית אני חודש אחרי ניתוח וריקוצלה דרגה הכי גבוהה
אני חודש אחרי הניתוח וסובל מכאבים חוזרים.
אני מבין שזה תגובה של הגוף אחרי הניתוח
אבל אני חושש להמשיך בפעילות גופנית וסחיבת משקלים
מכיוון שאני פעיל יותר הכאבים חזקים יותר.
לשאלתי האם זה רצוי לחזור לפעילות אחרי הניתוח או שזה מסכן אותי בהמשך שירותי..? תודה רבה

admin
שלום,
יתכן שהניתוח לא הצליח, ועדיין קיים וריקוצלה.
יש להיבדק אצל אנדרולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
15 בינואר 2011

אי זיקפה מוחלטת

אני כבן 53 שוקל 135 ק"ג גובה 176 ס"מ.סובל מיזה 11 שנה מסוכרת סוג 2 ולחץ דם. כמעט ולא מבצע פעילות גופנית.במשך הזמן ניגמרה לי הזיקפה עד שכיום אין לי זיקפה לחלוטין. רציתי לברר אם יש מה לעשות וכיצד. אודה לתשובתך .

admin
שלום,
לאחר הערכה אנדרולוגית בסיסית, ניתן לנסות תחילה טיפול תרופתי (ויאגרה / סיאליס / לויטרה). פעילות גופנית יכולה לשפר מעט.
בברכה,
דר' שי שפי
18 בינואר 2011

פעילות גופנית אינטנסיבית

דר שפי שלןם
בכל בדיקה שעשיתי לא נמצאו תאי זרע (גם לאחר ניתוח מיקרו תזה)
שאלתי היא האם פעילות גופנית אינטנסיבית (לא אופניים, בעקר ריצה ) מתכונן למרתון.
יש השפעה על הזרע נאמר לי שיכול להיות בגלל הנושא של הפרשת אינדופנים.

admin
שלום,
פעילות ספורטיבית אינטנסיבית איננה סיבה לאזואוספרמיה (היעדר זרע בזירמה).
בברכה,
דר' שי שפי
19 בינואר 2011

פעילות גופנית אינטנסיבית

תודה על תשובתך
בברור מעמיק שעשיתי היתי אצל פרופ ברונו לוננפלד
שטוען שיש קשר בין פעילות גופנית אינטנסיבית
לאכות הזרע
לא נאמר שכל מי שעוסק בפעילות יש לו בעיה
אבל מי שנמצא כבר עם בעיה יש להמנע מפעילות אינטנסיבית שמפריש אינדופינים
לשאלתי האם זו דעת יחיד . או שהמדע לא נתן לכך תשובה מוכחת

admin
שלום,
בימינו, מקובל "לעשות" Evidence Based Medicine.
פרופ' לוננפלד הוא חלוץ במספר נושאים הקשורים לאנדרולוגיה, שיש להם גם תימוכין נרחבים בספרות הרפואית.
פגיעה בייצור הזרע בגלל עיסוק ב- Extreme Sports מוזכרת לעתים ע"י אנדרולוגים מהאסכולה האירופאית, ואינה מוכרת כלל ע"י עמיתיהם מארה"ב.
אין לנושא, עם או בלי קשר לאנדורפינים, תימוכין בספרות הרפואית.
למרות הנ"ל, אינני שולל על הסף הפסקת ספורט כזה אצל גבר עם בירור אנדרולוגי שלילי, ומעקב אחרי בדיקות זרע.
בברכה,
דר' שי שפי
18 באפריל 2011

וריקוצלה אשך שמאלי

שלום ד״ר וחג שמח אני נער בן 17 וחצי ולפני כחצי שנה התחלתי להרגיש כאבים באשך השמאלי לא ייחסתי כל חשיבות לעניין אך מאז זה לא עוזב הכאב נבדקתי בus איברים ונמצא כי יש לי וריקוצלה באשך שמאלי בדרגה 1 ואני סובל גם מכאבים עזים בבטן התחתונה ובאשך עצמו
1. הכאבים הם עזים ולפעמים גם הרגל כואבת לי האם צריך לדאוג?
2. מה ז״א דרגה 1 והאם המצב יכול להדרדר ובפרק של כמה זמן?
3. אחרי שאני מקיים יחסי מין כואב לי אף יותר באזור הבטן התחתון ובאשכים האם זה אומר משהו?
4. ממה הכאבים נובעים?
5. האם אני צריך להפסיק לעשות פעילות גופנית כי אחרי שאני עושה כואב לי
5. מה המשך הטיפול שאתה מציע לי בתור מומחה?
בתודה ובברכה

admin
שלום,
אבחנת וריקוצלה הינה, בראש וראשונה ע"פ הבדיקה הקלינית.
חלק מהכאבים והסימפטומים שאתה מתאר לא מתאימים לוריקוצלה.
כדי לענות על כל השאלות דרוש בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
11 בספטמבר 2011

הפרעות בזיקפה ושפיכה מוקדמת

שלום! בעלי בן 45 . במשך עצי שנה אחרונה בעייה בזיקפה- אינה מספקת, שפיכה מהירה וירידה בחשק המיני. יש לציין שערכי סוכר שלו גבוליים לאורך כ-7 שנים. שכנעתי אותו לבצע בדיקות נוספות בעקבות בתפקוד המיני הירוד. סוכר בצום-100 וHBA1C-6,5 . האם יכול להיות שבעיה בתפקוד המיני היא בעקבות הסכרת, למרות שערכים לא גבוהים במיוחד אך כל זה כבר כמה שנים?
תודה

שלום,
סוכרת היא גורם סיכון משמעותי להפרעות זקפה, אפילו אם ערכי גלוקוז בדם תקינים כעת.
יש לבצע בירור בסיסי, בייחוד אם קיימת גם ירידה בחשק.
בברכה,
דר' שי שפי

שלום!
יש לי שאלה נוספת באותו עינייו- האם תהליך הוא הפיך? אם ערכי סוכר מתאזנים ויקפיד על פעילות גופנית- האם תפקוד מיני יחזור לקדמותו?
תודה רבה

admin
שלום,
לרוב, התהליך אינו הפיך. לעתים, פעילות גופנית יכולה להביא לשיפור קטן.
בברכה,
דר' שי שפי
20 בספטמבר 2011

הקשר שבין וריקוצלה לצפיפות עצם ולהיפרט

דר' שפי שלום רב.
אני בגיל 26 לאחרונה במהלך בדיקה רפואית מקיפה שעברתי (להמשך העסקתי בתחום האבטחה) גילה הרופא שיש לי וריקוצלה "משמעותית" כהגדרתו בשני הצדדים והמליץ לי על ניתוח (בבדיקה פזיולוגית הוא חש בנפיחות גם בצד ימין).
במהלך שירותי הצבאי נרשם לי סעיף ליקוי של וריקוצלה אך לאחר תחנוני לא הורד הפרופיל שלי, אציין כי בשירותי הצבאי סבלתי רבות מכאבים באזור האשכים ובייחוד בצד שמאל בשגרה ובייחוד במאצמים גופניים עצימים.כמו כן גילו אצלי שברי מאמץ בדרגה 3 וקושי משמעותי להעלות במשקל הגוף.

שאלתי היא האם יתכן וחוסר ההצלחה שלי להעלות את המסה השרירית כמו גם בעיית שברי המאמץ שחוזרת לעיתים קרובות (חרף תזונה נכונה, פעילות גופנית הדרגתית, ושעות שינה מספקות) יתכן ונובעות באופן עקיף מהוריקוצלה שמשפיעה במקרים רבים על ייצור הזרע וכמות הטסטוסטרון בגוף ובעצם האם קיים מתאם בין טסטוסטרון נמוך לצפיפות עצם (ירידה בכמות האוסטאובלסטים לעומת האוסטאוקלסטים) וליכולת הגוף להעלות מסה שרירית (היפרטרופיה שרירית). בהנחה והתשובה חיובית האם ניתוח בסגנון שאתה מבצע ועליו המליץ לי הרופא יכול לסייע בשינוי הפרמטרים שציינתי לעייל?
לתשובתך אודה מאוד.

admin
שלום,
השפעה של וריקוצלה על T תיתכן, אך אינה שכיחה. השפעה של T נמוך על מסת העצם בגילך עוד פחות שכיחה, אם כי אפשרית.
יש לבדוק אותך, ולבצע הערכה כוללת. במידה שתמצא מועמד מתאים לטיפול, הניתוח המיקרוכירורגי שאני מבצע, מהווה את האופציה היעילה והמודרנית ביותר.
בברכה,
דר' שי שפי
20 בינואר 2012

פעילות גופנית בעת כאב באשך ימין

יש לי כאב קל באשך ימין ורופא כללי כתב שזה לא בקע בתעלה. היום עשיתי ריצה ארוכה ולא כאב לי בריצה אבל טיפה אחרי. השאלה היא האם כדאי שאפסיק להתאמן כדי לא להחמיר או שאוכל להמשיך להתאמן. תודה!

admin
שלום,
כדאי להיבדק שוב.
רופא כללי אינו הכתובת.
בברכה,
דר' שי שפי
11 באפריל 2012

פעילות גופנית

שלום,

אבקש לשאול האם פעילות גופנית כמו הליכה, ריצה או כדורסל יכולה לפגוע בהווצרות או איכות הזרע במקרה של אזוספרמיה עם הופעת בודדים לאחר תיקון וריקוצלה.

תודה רבה וחג שמח,

דניאל

admin
שלום,
ספורט, ככלל, אינו פוגע בייצור הזרע.
בברכה,
דר' שי שפי
12


שאלות נוספות בנושא: פעילות גופנית



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
