פרופיל הורמונלי

15 שאלות גולשים בנושא » פרופיל הורמונלי


2 במרץ 2010

חוסרזרע

שלום רב ,
אנו מטופלים במרפאת פוריות. הבעיה כרגע היא אצלי , ב2 מתוך 5 בדיקות זרע , נמצאו זרעים וגם אז במספר מאוד מצומצם (בודדים ) ובאיכות לא טובה .
השבוע ניסינו IVF בפעם הראשונה , אך לא היתה הפריה של הביציות . ( 5 במספר ) עשינו פרופיל הורמונלי וכן קריוטייפ , הכל יצא תקין .

admin
שלום,
הבעייה שאתה מתאר הינה אזואוספרמיה, או "כמעט אזואוספרמיה", שהן קרובות מאוד מבחינת הגורמים והטיפול.
יש צורך בהשלמת בירור אנדרולוגי והחלטה על טיפול מתאים.
בברכה,
דר' שי שפי
2 באפריל 2010

תוצאות בדיקת זרע של בעלי

שלום רב,
מצ"ב תוצאות בדיקת זרע של בעלי שנעשו לאחר הימנעות של כיומיים וחצי. אנחנו מנסים להיכנס להריון כמעט שנה, בפרופיל הורמונלי שנערך לי ביום השני של המחזור התוצאות היו תקינות למעט פרוגסטרון מעט גבוה (5.2 כאשר הטווח הוא עד 4.45)
תוצאות בדיקת הזרע:
נפח – 3.6 מ"ל
ph – 8
התנזלות – איטית
צמיגות – מוגברת (הערות: מעל 5 סמ)
צבע – תקין
אגלוטינציה – אין
ריכוז תאי זרע – מ"ל 6^10*80.0
סה"כ תאי זרע בדגימה – 6^10*288.0
% תנועתיות – 31
סה"כ תאי זרע בתנועה – 6^10*89.3
איכות התנועה – 6% rapid progression
משטח – תקין
מורפולוגיה – 9% נורמלים
91% פתולוגיים
head defects – 73 neck and midpiece defects – 10 tail defects – 8
tapered – 2 amorphus – 61 pyriform – 8 large/small – 2
סיכום והערות:
mild teratozoospermia
asthenozoopermia
לפי הבנתי ישנה בעייתיות בתנועה ובעייתיות קלה במורפולוגיה.
האם הכמות הגבוהה של הזרעים יכולה לפצות על הבעייתיות? האם יש סיכוי בתוצאות אלו להריון ספונטני? לתשובה מהירה אודה

admin
שלום,
ראשית, חשוב להבין כי הערכה אנדרולוגית טובה של הגבר, שממנה נגזר הטיפול, לא מבוססת על בדיקת זרע בלבד.
שנית, יש לבצע לפחות 2 בדיקות זרע כחלק מההערכה.
בבדיקה שצירפת קיימת צמיגות גבוהה, דבר שרק לעתים רחוקות הוא בעל משמעות, אך יחד עם ההפרעה בתנועתיות, יש לשלול דלקת או זיהום.
בהנחה שהערכת המורפולוגיה בוצעה לפי קרוגר, לא הייתי מיחס לה חשיבות יתר.
אכן, פרמטר שנגזר ממכפלת נפח*ריכוז*תנועתיות (TMC), הוא בעל ערך פרוגנוסטי להשגת הריון, וכ"א מהפרמטרים המרכיבים אותו יכול "לפצות" על האחרים.
למעט מצבים קיצוניים לא שכיחים, ניתן להשיג הריון בכל ערכי בדיקת זרע, אם כי הסיכויים לכך יורדים כאשר הבדיקה לא תקינה.
בברכה,
דר' שי שפי
21 ביולי 2010

בדיקת זרע לא תקינה

שלום,
אני (בת 25) ובעלי (בן 29) מנסים כבר שנה להרות.
לפני כחודש החלטנו לגשת לבירורים והרופאה שלחה אותי לבדיקת פרופיל הורמונלי שיצא תקין ואת בעלי לבדיקת זרע. הבדיקה של בעלי לא יצאה תקינה:
ריכוז של 2 מיליון במקום 20 מיליון
תנועתיות 40%
ומורפולוגיה לפי קרוגר 3%.
כשהגיעו התוצאות ונפגשתי עם הרופאה שנית היא אמרה שמקור הבעיה אצל בעלי והפנתה אותי למומחה לפיריון לצורך התחלת טיפולי השבחה והזרעה.
רציתי לדעת אם מספיקה בדיקה אחת בלבד בכדי לקבוע על בעיתיות כלשהי באיכות הזרע? והאם ניתן לטפל במקור הבעיה (כמו הורמונים שמשפרים את הזרע) לפני שנתחיל טיפולי פוריות מסוג אלו?
בברכה

admin
שלום,
יש צורך לבצע בדיקת זרע נוספת, ועם שתי הבדיקות להגיע להתחלת בירור אנדרולוגי של בעלך.
לא ניתן להציע טיפול עבורו לפני השלמת הבירור.
אפשרי, במקביל, להתחיל טיפולי הפריה.
בברכה,
דר' שי שפי
11 באוקטובר 2010

היפרספרמיה

שלום,
האם מצב של היפרספרמיה (308million – total count ) יכול למנוע הפרייה? אנו מנסים להכנס להריון ולאחר 3-4 ניסיונות כושלים עשינו מספר בדיקות. פרופיל הורמונלי שלי תקין ולמעט הממצא הזה הכל נראה על פניו תקין. (שני הריונות קודמים ספונטניים ולאחר ניסיון התעברות אחד). הגיניקולוג שלך אותנו למרפאת פיריון. מה הפתרון למצב זה? מתקשה למצוא על כך חומר כתוב באינטרנט, לכן אודה לך על תשובתך.

admin
שלום,
אין פלא שאת לא מצליחה למצוא חומר כתוב.
למעשה, זהו מושג ששימושו נזנח במשך השנים. בכל מקרה, המשמעות של היפרספרמיה היא נפח זרע גבוה.
חסרים בשאלתך פרמטרים נוספים של הבדיקה, ובכל מקרה, בן זוגך צריך לעבור בירור אנדרולוגי. במקביל לבירור שלך.
בברכה,
דר' שי שפי
8 בנובמבר 2010

בדיקת זרע

שלום רב,
אני ובעלי בני 25, מנסים להיכנס להריון מזה שנה.
אצלי הבדיקות תקינות, פרופיל הורמונלי תקין, מחזור די סדיר- 25-27 יום.
בעלי עשה בדיקת זרע (PCT כוסית)- לציין ברקע וריקוצלה
התוצאות הן:
צבע צהבהב
צמיגות 2
PH 7.4
נפח 4.5 מ"ל
ריכוז 26X 10_6
תנועה 46%
סוג תנועה" פרוגרסיבית טובה 46%
איטית 4%
מקומית 4%
לויקוציטים 0
אגלוטינציה שלילית
TMC 54X 10_6
מורפולוגיה (קרוגר)-
תאים תקינים 6%
פתולוגיות ראש 85%
פתולוגיות זנב 9%

האם הבדיקה תקינה? האם ניתן להכנס באופן ספונטני?
תודה.

admin
שלום,
PCT היא בדיקה מוגבלת, ולא ניתן לקבל ממנה את כל המידע שמתקבל מבדיקת זרע קונבנציונלית.
במידה שהבדיקה בוצעה ממש לפני הביוץ, תאי זרע בתנועה מהווים תוצאה תקינה.
בייחוד אם לבעלך גורם סיכון לבעיית פוריות, כגון וריקוצלה, חשוב לבצע הערכה אנדרולוגית מלאה.
בהערכה כזו, גם בדיקת זרע קונבנציונלית מהווה רק חלק.
בברכה,
דר' שי שפי
22 בפברואר 2011

השפעת מעיינות חמים על איכות הרזע

שלום דר' שפי,
אני ובעלי מנסים זה מספר חודשים להרות.
ביצענו פרופיל הורמונלי ובדיקת זרע ושניהם יצאו תקינים.
אנחנו בסופ"ש זה רוצים ללכת לחמת גדר ולפני כן ברצוני לדעת האם קיימת השפעה של המעיינות החמים שם על איכות הזרע (אני אמורה לבייץ בסופ"ש זה)….

admin
שלום,
אכן, חימום האשכים, בייחוד ע"י טבילה במים חמים, עלולה לפגוע בתהליך ייצור הזרע. הפגיעה הפיכה, אך עלולה להמשך זמן מה.
מומלץ לוותר על פעילויות כאלה בתקופות שמנסים להשיג הריון.
יש להשלים בירור אצל מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
20 במרץ 2011

ניתוח הוריקוצלה

שלום, אני ובעלי מנסים בערך חמישה חודשים להיכנס להריון, ביצעתי בדיקת פרופיל הורמונלי והתומאות היו טובות, בעלי עבר בעבר ניתוח וריקוצלה עקב נשיאת משאות כבדים בצבא, הרופא בזמנו (לפני 8 שנים) אמר שתפסו זאת בזמן טוב ושאין סכנה לפוריות .. אך מאחר שאנחנו מנסים כבר זמן מה ומכסים את חלון הפוריות ואין תוצאות אני חוששת שאולי בכל זאת יש פגיעה.. הופננו לבדיקת זרע שעדיין לא בוצעב, רציתי לדעת בבקשה האם יש מצב שספירת הזרע לא תהיה תקינה בעקבות הניתוח ואם כן מה ניתן לעשות ?? תודה מראש

admin
שלום,
1. ניתוח וריקוצלה עלול להיכשל, והפגיעה באיכות הזרע עלולה להמשיך.
2. כמו שאת עוברת בירור, על בעלך לעבור בירור מקביל אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
11 ביוני 2011

בדיקת זרע חוזרת-המשך שאלה

מצויין- אנו נקבע תור אלייך.

כדי לא לבזבז זמן הופננו לU.S אשכים ופרופיל הורמונלי
אתה ממליץ על בדיקה נוספת לפני שמגיעים אלייך?

admin
שלום,
לפי נתוני הזרע, מומלץ פרופיל הורמונלי. אין צורך בבדיקות נוספות בשלב זה.
בברכה,
דר' שי שפי
25 ביוני 2011

פרופיל הורמונלי

שלום רב,

לאחר בדיקת זרע לא טובה ,בעלי עשה בדיקה הורמונלית הנה התוצאות

TSH 2.46 mIu/l
Prolactin 113 mIU/l
LH – Luteinizing Hormone 4.3 IU/l
FSH 4.6 IU/l
Testosterone Total 11.0 nmol/l
Vitamin B12 446 g/ml
Vitamin D 25 (OH) 25 ng/ml

1 האם הכל תקין?מדובר בגבר בן 39 עם ילד בן 4 בהריון ספונטני
2 רמת הטוסטסטרון מאוד נמוכה,למרות שהיא בסקאלה האם זה יכול להשפיע על יצור הזרע או שזה נחשב תקין
3 האם באופן מובהק הרמת הנמוכה של הטוסטסטרון משפיעה על החשק המני,הוא אכן ירוד עכ כמעט לא קיים..(אני יוזמת)
4האם יש מה לעשות בנידון?
5.האם ויטמין D אכן משפיע על הפוריות ?
תודה.

admin
שלום,
1. בהחלט יתכן שמדובר ברמה נמוכה של T.
2. הסימפטום השכיח ביותר ל-T נמוך הוא חשק מיני ירוד. עם זאת, סימפטום זה לבדו רחוק מלהיות ספיציפי למצב זה.
3. יש להשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
4. הממצאים לגבי קשר סיבתי בין ויט. D לפוריות הגבר אינם חד-משמעיים, ואפילו סותרים. בשנים האחרונות מעורר נושא זה התעניינות מחודשת, אך הבנתנו אותו חלקית.
בברכה,
דר' שי שפי
19 ביולי 2011

השבחת זרע וכמות הזרעות מומלצת

דר' שפי שלומות,
בת 31 פרופיל הורמונלי תקין, ביוץ ספונטני וסדיר, בעלי בן 35 התגלה לאחר שנה של ניסיונות עם בעיית זרע. עשה בירור אנדרולוגי מלא – לא נמצאה סיבה למדדים המפורטים לעיל:
נפח: 4 מ"ל; ריכוז: 8^10*27; PH 8; ,תנועתיות 37% פרוגרסיבית 23% . תאים תקינים 2% לפי קרוגר 64% פתולוגיית ראש, 34% פתולוגיית זנב.

לאחר התייעצות פנינו להזרעות ע"ב ביוץ טבעי +אורביטרל. נתונים זרע אחרי השבחה היו 46% ריכוז זרעונים (לפני השבחה היה 17%), 46% תנועתיות.

שתי שאלות: 1. האם הנתונים אחרי הטיפול בזרע ("השבחה") אקוויולנטיים לגבר שאלו נתוני הזרע הבסיסיים שלו ללא התערבות או שבשל הפתולוגיית בתקינות התאים (שאינה נבדקה בתהליך ההשבחה) הסיכויים נמוכים יותר.
2. עד כמה כדאי ונכון להערכתך להקדיש את זמננו להזרעות (עם או בלי הורמונים) ? קראתי על טווחים שבין 4 טיפולים ל12 ורציתי לדעת מה כדאי. כמו כן, האם לאור הנתונים כדאי לשלב הורמונים בשלב מוקדם.

אשמח לקבל את דעתך המומחית כמו גם הערכתך הכללית למצבנו. ברור לי שלא מדובר במדע מדויק אך אשמח להכוונתך.

בתודה מראש על זמנך!

admin
שלום,
1. הנתונים שצירפת חלקיים. חלקם גם שגויים. יש לוודא שבבירור לא פוספס משהו.
2. כנ"ל לגבי נתוני IUI (הזרעה).
3. שאלתך השנייה מיועדת לגינקולוג מומחה בפוריות האישה.
בברכה,
דר' שי שפי
5 באוגוסט 2011

פענוח אולטרסאונד אשכים

אשמח לדעת מה דעתך על הבדיקת אולטרסאונד מאתמולי קצת רקע:
בן 39 עם ילד 1 (הריון ספונטני) כעת מנסים כבר שנה+ אצל אישתי הכל תקין(צילום רחם+פרופיל הורמונלי+ווסת סדירה)
אצלי בדיקות הזרע לא טובות- כמות +מורפולוגיה
הפרופיל ההורמונלי תקין (חוץ מטוסטסטרון שהוא מעט נמוך 17…)
בבדיקה פיזית האורולוג המומחה לא מצא וירקולציה או כל בעיה אחרת,ולא מבין למה כמות הזרע יורדת.
מדובר ב3 בדיקות תוך חודש וחצי שהאחת הייתה על גבול התקינה והאחרונה הייתה ממש ממש גרועה 80 אלף זרע ו0% מורפולוגיה.

האם האולטרסאונד תקין , מה אומרת הציסטה והאם יש עוד כיוון -לאן כדאי לפנות?

הנה הבדיקה:

שני האשכים בגודל ובמרקם תקינים.
הודגמה ציסטה צלולה בקוטר 0.8 ס"מ באזור זנב האפידידימוס השמאלי.
אין עדות להידרוצלה .
אין עדות לוריקוצלה.
דופלר אשכים- הודגמו זרימות דם עורקיות וורידיות תקינות ושוות בשני האשכים.

תודה רבה!

admin
שלום,
כמו שכבר כתבתי לך, לרוב אין תועלת בביצוע US בבירור פוריות הגבר, וכך גם נראה המצב אצלך.
ללא בדיקה שלך ובירור מסודר, לא ניתן להתקדם יותר.
בברכה,
דר' שי שפי
29 באוגוסט 2011

ריכוז זרע נמוך מאוד

שלום,

אני ובעלי, בני 33, נשואים כשנתיים, ללא ילדים, בתחילת בירור פיריון. תוצאות פרופיל הורמונלי שלי תקינות, מחזורים סדירים. תוצאות בדיקת זרע שלו:

תקופת התנזרות- 3 ימים

צבע- צהבהב

צמיגות- 1

PH- 7.6

נפח- 3.9 מ"ל

ריכוז- 0.3 מיליון למ"ל

תנועה- 3%

סוג תנועה- a: בודדים (b,c- לא רשום דבר)

לוייקוציטים- 0

אגלוטינציה- שלילית

total mobile count- 0.4*10^6

בדיקת מבנה עפ"י שיטת קרוגר- תאים תקינים: לא רלוונטי (פתולוגית ראש, זנב- לא רשום דבר)

מה משמעות הבדיקה?

מקריאה באינטרנט הבנתי שהמצב אינו מזהיר בלשון המעטה.

מה הטיפול המתאים במצב זה ומהם סיכויי ההצלחה?

תודה מראש

admin
שלום,
הריכוז והתנועתיות נמוכים, המורפולוגיה לא נבדקה.
יש להשלים הבירור אצל אורולוג מומחה בפוריות הגבר. בהתאם לתוצאותיו, ניתן יהיה להמליץ על טיפול.
הסיכויים לצאצא ביולוגי טובים.
בברכה,
דר' שי שפי
12 בדצמבר 2011

פוריות והריון

שלום רב, מזה כשנה ו 4 חודשים אני ובעלי מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה. אנו צעירים בני 25-26,ביצעתי פרופיל הורמונלי שהיה תקין הביוץ בד"כ סדיר,בהתחלה הייתי בודקת במקלות ביוץ בד"כ זיהיתי פסים היו גם חודשים שלא זיהיתי כלל. בעלי לאחר מכן ביצע בדיקת זרע והכול היה טוב חוץ מהמורפולוגיה 2%. עברנו הזרעה אחת עם איקקלומין וזריקה בבטן, ההזרעה לא הצליחה.
מה ניתן לעשות להמשך? האם עוד הזרעה ? לפי מה שרשמתי האם המורפולוגיה היא הבעיה?
תודה.

admin
שלום,
לא ניתן לענות תשובה רצינית ללא בירור אנדרולוגי מסודר.
בדיקת הזרע (שגם עבורה הנתונים חלקיים) היא רק חלק מבירורזה.
בברכה,
דר' שי שפי
4 בפברואר 2012

זרע

שלום רב,

אני ואשתי (אני בן 32 היא 30 יש לה ביוץ כל חודש) מנסים להכנס כבר כ-4 חודשים להריון. אודה לך מאוד אם תוכלו לענות לי על השאלות שכתבתי למטה. הדבר חשוב לי מאוד. תודה.
אודה לפענוח בדיקת הזרע שביצעתי והפרופיל ההורמונלי שלי:

בדיקות זרע:
אופן מתן הזרע- אוננות לאחר 17 ימי הימנעות משפיכה
בדיקת הזרע בוצעה 60 דק' לאחר הפקתו

נפח 1.7 סמ"ק
PH-7
צמיגות +
אגלוטינציה ++
תאים אחרים+

מס' תאי זרע
ריכוז 280 מליון בסמ"ק (נורמה מעל 15 מיליון בסמ"ק)
המספר הכולל של תאי הזרע 476 מיליון (מעל 39 מיליון)

תנועתיות-29% (נורמה מעל 40 %)
תנועתיות מתקדמת 11%(נורמה מעל 32 %)
תנועתיות בינונית 11%
תנועתיות חלשה 7%
ללא תנועה 71%

סה"כ תאי הזרע בתנועה 80 מיליון בסמ"ק

מורפולוגיה
תאי זרע בצורה נורמלית 10% (נורמה מעל 4%)
פירוט הפתולוגיה בראש הזרעון 55%
פתולוגיה בצוואר הזרעון 20%
פתולוגיה בזנב הזרעון 15 %

בדיקות לצורך פרופיל הורמונלי:
שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה PROLACTIN 136.2 (טווח 45-375)

TESTOSTERONE- TOTAL 14.0 nmol/L (טווח:-9.4-37 )

SHBG 35 (טווח : בין 10 ל-57).

FREE ANDROGEN INDEX 39.55 (בין 20.00 ל-96.00).
LH 2.2 IU/L
FSH 3.5 IU/L
TREPONEMA SCR./TPHA NEGATIVE

CHLAM.TRACH.IgG at work!
HEPATITIS Bs Ag NEGATIVE
HEPATITIS C Ab 0.11 NEGATIVE
HEPATITIS Bs Ab 47.8 mIU/mL (טווח 0-9.9 – עשיתי חיסון לפני כארבעה חודשים).
HEPATITIS Bc Ab TOT. 0.230 NEGATIVE

נראה שהתנועתיות אינה טובה ונמוכה מהנורמה.
מה זה אומר? האם יכול להיות שהתנועתיות נפגמה כתוצאה מנטילת פנטואין משך 18 שנים רצוף? אם התנועתיות נפגמה מהתרופה – האם הדבר הפיך?
הכי חשוב – האם ניתן להשיג הריון ספונטני לאור כלל הערכים לעיל (אצל אשתי נראה שהבדיקות תקינות ויש ביוץ בזמן וכל חודש), ובמידה ולא -
1. האם ישנן תרופות או ויטמינים שניתן לקחת ומחזקים את התנועתיות? מה הסיכוי שהתרופות יעזרו וניתן להקלט בהריון ספונטני?
2. אם לא – מה האופציות? האם הזרעה? האם משהו אחר?

האם הבדיקות מראות בעיה אחרת מלבד התנועתיות? או שמעבר לכך התוצאות תקינות?
האם תוצאות הבדיקות לעיל חריגות במיוחד מעבר לנורמה?

תודה רבה!

admin
שלום,
1. בבדיקת הזרע אכן תנועתיות ירודה.
2. בדיקת הזרע היא רק חלק מהבירור האנדרולוגי.
3. הנתונים לגבי פניטואין בספרות הרפואית מועטים, ורוב אלה שקיימים מקורם ממחקרים בבע"ח. עם זאת, נראה שלתרופה אפקט שלילי על ייצור הזרע, אך הפיך.
4. לא ברור מדוע בצעת חלק מהבדיקות שלעיל; נראה שהגיע הזמן להשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
16 באפריל 2012

פריות הגבר

שלום
בשני בדיקות זרע נמצאו 0 אין זרע בכלל
באולטסאונד אשכים נמצא ווריקוצלה
פרופיל הורמונלי תקין
הרופא מטפל שלח אותי לעשות בדיקת קריוטיפ וכרומוזום Y
שאני ממתין בשבילהן
שאלותי:
1. האם אפשר להתחיל עם טיפולי IVF לפני שעושים בדיקות קריוטיפ וכרומוזום Y ?
2. האם יהיו לי ילדים משלי ?

admin
שלום,
1. מומלץ להמתין.
2. יש סיכוי סביר, במידה ותשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר, ותנותח במיקרוכירורגיה.
בברכה,
דר' שי שפי


שאלות נוספות בנושא: פרופיל הורמונלי

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים


25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים