פריון

50 שאלות גולשים בנושא » פריון


10 במרץ 2010

פריון הגבר

האם בבדיקת דם רגילה יש סימנים לנשא מחלת הסיסטיס פיברוטיז

admin
שלום,
אבחנה של CF (סיסטיק פיברוזיס) נעשית בבדיקת דם (מבוצעת במכון גנטי) לגילוי מוטציות בגן CFTR.
בברכה,
דר' שי שפי
8 באפריל 2010

וריקוצלה דרגה 1-2 משמאל – תוצאות מעבדה

דר' שלום,
אתמול עברתי בדיקת אולטרא סאונד באשכים כתוצאה מכאב שחשתי בחודש האחרון באשך שמאל.
בסיכום התוצאות נרשם:וריקוצלה דרגה 1-2 משמאל.
רצ"ב תוצאות בדיקה מלאות:
שם בדיקה:דופלר צבע ורידי אשכים
להלן ממצאי סריקת US DUPLEX של אשכים:
האשכים בעלי גודל תקין ומרקם אחיד.
ראשי האפידידימוס בעלי גודל ומרקם תקינים.
אין עדות להידרוצלה.
באספקט עליון ולטרלי של האש השמאלי הודגמו ממצאים טובולריים עם זרימה ורידית בתוכו.
יש לציין היפוך זרימה קל בזמן המאמץ נשימתי.
בסיכום: ווריקוצלה דרגה 2-1 משמאל.
אשמח אם תוכל לעזור לי בפענוח התוצאות, יש לציין כי אשתי בהריון כרגע בשבוע 12+2 וזהו היה הריון ראשון, טבעי לחלוטין ומיידי (אשתי הופרתה בעת קיום יחסי מין מיד כשהחלטנו בניסיון הראשון להביא ילד לעולם, ללא אמצעי מניעה).
האם יש סיבה לדאגה בנוגע לבעיות פריון אצלי בעתיד ומה הם דרכי הטיפול בבעיה.
בתודה מראש,
ויקטור.

admin
שלום,
המקום של US בבירור וריקוצלה שולי ביותר.
אצל חלק מהגברים שלהם וריקוצלה מאובחנת פגיעה פרוגרסיבית באיכות הזרע, כלומר: יתכנו גם מצבים, בהם גברים שהינם אבות לילדים, לא מצליחם בהשגת הריון נוסף.
יש צורך שתגיע לבדיקה, ולפיה תישקל המשך הערכה.
בברכה,
דר' שי שפי
25 באפריל 2010

פריון

שלום לדר'.אני ובעלי הורים לילד בן 8.ההריון היה טבעי לחלוטין וכמובן רצוי.לאחר 2.5 שנה טיפולי מניעה בעזרת גלולות ,תכננו להביא ילד ולא הצלחנו.בסןף התברר שזרע של בעלי חלש ויש לו וריד שהוא נסתם והזרעים לא מצליחים לצאת מסיבת חוסר אוויר.עשינו פעם אחד טיפולי השבחה ולא הצלחנו כי הזרע היה חלש מאוד ומאז לא התעניינתי בטיפול בגלל הקושי .דרך אגב יש לי מחזור סדיר.
חלק מהרופאים הציעו על ניתוח וחלק אומרים שהניתוח לא יעזור,כי אצלו הזרע הוא חלש והניתוח רק מוסיף לו על מספר של הזרעים וזה לא כל כך יעזור.
אשמח לקבל את דעתך בקשר לענין.בתודה.

admin
שלום,
כנראה שאת מתכוונת לוריקוצלה, אם כי חלק מהתיאורים שלך שגויים.
יש צורך לבצע בדיקה גופנית ובירור מכוון, ולהחליט האם יש צורך בטיפול בוריקוצלה.
במקרים הנכונים, טיפול בהחלט יכול לעזור.
בברכה,
דר' שי שפי
27 באפריל 2010

tubular ectasia באפידידימיס ימין

שלום רב! לבן 19 נעשה u.s עקב תלונות על כאבים באשכים, בעיקר מצד ימין מלווה לעיתים גם בכאב בטן.הממצאים:בראש אפידידימיס ימין ציסטה בגודל 3מ"מ.ראש וגוף האפידידימיס מעט מעובים לעומת צד שמאל. מודגמת הרחבה מיקרוטובולרית-tubular ectasia ללא היפרמיה. אפידידימיס שמאל תקין. אין עדות לבקע מפשעתי מימין. אבקש לדעת מה משמעות הממצא, מבחינה בריאותית ,האם יש פגיעה בפריון, האם יש טפול כירורגי, או, תרופתי מומלץ?
אציין שבגיל 5 שבועות עבר תיקון הרניה מפשעתית באותו צד-ימין ובילדות היתה אפיזודה של כאב דומה . תודה על ההתיחסות

admin
שלום,
הסמפטומים, יחד עם ההיסטוריה והממצאים ב-US מחשידים לחסימה של דרכי הזרע מימין.
יש צורך להשלים בירור. בשלב ראשון הייתי מפנה ל-TRUS ולבדיקת זרע.
בברכה,
דר' שי שפי
12 במאי 2010

אזוספרמיה ו-ivf

אני בן 36 וזוגתי שתחיה בת 35.לפני למעלה משנה נכנסנו להריון ולצערנו קרתה הפלה ספונטנית,מאז אנו מנסים להכנס להריון ללא הצלחה.

בבדיקות זרע שעשיתי התברר לי שנפח הזרע הוא 0.3 מ"ל שזה הרבה מתחת לממוצע.
שאר הנתונים מורפולוגיה וכמות עומדים בנורמה.

בבירור שערכתי עם אורולוג מומחה לפריון הגבר המליץ לי על:
1. ביצוע בדיקת שתן+זרע- ממצאים הראו לפי האורולוג שהם תקינים.
2. נשלחתי לבדיקת אולטרא סאונד טראס רקטלי-טרם ביצעתי אותה.
בנוסף המליץ על אנטיביוטיקה מסוג ciprodex במשך חודש וביצוע בדיקת זרע נוספת.

יש לציין כי אני סובל מלחץ דם גבוה ונמצא במעקב וטיפול תרופתי יומי של analapril+analdex.
במשפחתי יש היסטוריה של לחץ דם גבוה,אולם אין כל עדות לסוכרת או מחלות נוירולוגיות אחרות.

אני וזוגתי שאצלה הכל נמצא תקין הופנינו לטיפול i.V.F .
איך עליי לנהוג אם אובחנה אצלי השערת איזוספרמיה

תודה

admin
שלום,
נפח של 0.3 מ"ל עם "שאר הנתונים" תקינים אינו מוגדר כאזואוספרמיה.
אזואוספרמיה היא היעדר מוחלט של תאי זה בזירמה.
למעט TRUS, יש צורך בבירור נוסף.
טיפול באנטיביוטיקה לבעיות כגון שלך הינו טיפול מיושן מאוד, לא מקובל כיום, וחסר ביסוס מדעי.
בברכה,
דר' שי שפי
19 במאי 2010

בדיקת אולטסאונד + דופלר אשכים

שלום דר' שפי,
אנו בני 38, נשואים כשנתיים, לפני כשנה התחלנו בטיפולי פריון. לאחר שהובחנה אצל בעלי מורפוליה נמוכה(בדיקה ראשונה: 1%, בדיקה שניה חודשיים אחרי 3%), עברנו השבחת זרע שלא הצליחה. , הבנו שאין מנוס מהפרית IVF. אני איבדתי את שחלה שמאל לפני כ 10 שנים בעקבות ציסטה שסובבה את השחלה. מחזור סדיר,שחלה ימין ורחם ברוך השם תקינים.

היום אנחנו אחרי 3 הפריות IVF, שלצערנו לא הצליחו. בהפריה השנייה (לפני כ4 חודשים) נקלט הריון (לאחר שהוחזרו 2 עוברים של יום השני+החזרה נוספת של בלצוטיס), אך מיד היתה הפלה, ביום ה15- מאז ההחזרה של הבלטוציסט.

בשאיבה האחרונה(השלישית) שבוצעה לפני כחודש באסותא, הרופא אמר לבעלי שהזרע שלו באיכות מאוד נמוכה, התנועה וריכוז נמוכים. הוא הציע לעשות בעתיד מיון של תאי זרע בהגדלה של 6,000(במרפאה של ברטוב), בנוסף להמיון הסטנדרטי שנעשה באסותא. במקביל בעלי עשה היום בדיקת אולטרסאונד אשכים + דופלר (אצל דר' בלינקי במכון ממוגרף בפ"ת), התוצאות של הבדיקה מאוד מדאיגות אותנו. הרופא אמר לבעלי שכנראה יצרך ניתוח, ושהוא נמצא בקבוצת סיכון למחלה הנוראית ויצטרך כל שנה לחזור על הבדיקה. להלן התוצאות, נשמח לדעת מה דעתך ומה הסיכויים שלנו להצלחה להוליד ילדים,ובאיזה דרך , ומה כדאי לנו לעשות?

להלן תוצאות הבדיקה:

אשך ימין: מיקרוליטאזיס, ללא גוש. בגודל 2.4*4.1 ס"מ. נפח 11 CC. אפידידימוס באיזור הראש 8 מ"מ. זרימה עורקית כ 6.5 סמ"ש עם 0.58 RI. הודגמו ורידים מורחבים בפלקסוס פמפנימומיסס ובקורד של האשך עם היפוך זרימה בולסלוה. מתאים לוריקולצה בדרגה 2.

אשך שמאל: מיקרוליטאזיס, ללא גוש. בגודל 2.1*4.0 ס"מ, נפח 11 CC. אפידידימוס באזור הראש 8 מ"מ. זרימה עורקית כ 6.5 סמ"ש עם 0.57RI. הודגמו ורידים מורחבים בפלקסוס פמפנימורמיס ובקורד של האשך עם היפוך זרימה בולסלוה. מתאים לוריקוצלה בדרגה 3.

סיכום :וריקוצלה דו צדדי דרגה בינונית מימין וקשה משמאל. אטרופיה קל של אשך שמא ייתכן משני לוריקוצלה. מיקוליטאזיס דו צדדי דורש מעקב סונר דופלר פעם בשנה(פרדיקטור סימנומה).

admin
שלום,
לפי מה שתיארת, יש צורך ברור לבירור אנדרולוגי של בעלך.
יתכן שיש צורך בטיפול לוריקוצלה.
לגבי הסתיידויות זעירות בבדיקת US: בעבר הלא-רחוק, אכן ההתייחסות היתה כגורם סיכון ממשי לגידול באשך. עם הזמן נוכחנו כי במרבית המקרים, המצב שונה. עם זאת, גם כאן דרושה הערכה מסודרת, והדרכה לבדיקה עצמית באופן קבוע.
בברכה,
דר' שי שפי
25 במאי 2010

חשש לאי-פריון

שלום דר' שפי.
אני בן 37, נשוי, יש לנו בן בריא בן 8.
לפני כשנה אשתי הרתה ובשב' 6 היה Missed Abortion שטופל בגרידה.
לאחר כמה חודשים חזרנו לקיים יחסי מין, עם דגש לימי 14-20 של מחזור אשתי. אני מרגיש שפיכה במהלך המגע, יש לי גם זקפת בוקר ואין בעיות באוננות. יחד עם זאת, אחרי 9 חודשים, אשתי לא נכנסת להריון.
1) מה הסבירות שהבעיה אצלי?
2) מה הצעד הראשון שעליי לעשות?

תודה מראש.

admin
שלום,
כ-50% מהמקרים מקורם בגבר בלבד או בשילוב בעיות של הגבר והאישה.
הצעד הראשון שעליכם לעשות, הוא להתחיל בירור: אתה אצל אנדרולוג, ואשתך אצל גינקולוג מומחה לפוריות האישה.
בברכה,
דר' שי שפי
25 ביוני 2010

תסמונת קלינפלטר

שלום,
אני בשבוע 22 והתגלתה תסמונת קלינפלטר לעובר, ברצוני לדעת מהן השלכות התסמונת לגבי יכולות פריון לעובר בעתיד וכן מהם הפתרונות הידועים כיום.
נא עזרתכם הדחופה, אנו צריכים לקבל החלטה האם להפסיק את ההריון בתחילת השבוע הקרוב.
תודה רבה

admin
שלום,
גברים הלוקים בתסמונת קליינפלטר מאופיינים באזואוספרמיה (היעדר זרע בזרמה).
אצל רובם ניתן למצוא זרע באשכים ע"י ניתוח כגון microTESE.
בנוסף, הם בסיכון מוגבר ללקות במחלות נוספות.
אתם חייבים לקבל ייעוץ רשמי מגנטיקאי.
בברכה,
דר' שי שפי
29 ביוני 2010

האם יש יתרונות לשיטת גת גורן?

שלום דר' שפי,

אני ואשתי מנסים להיכנס להריון כשנה. לפני כחצי שנה נשלחתי לבדיקת זרע ונמצא כי כל המדדים הנחוצים שואפים לאפס (מורפולוגיה, תנועתיות וריכוז).
בבדיקה נמצא וריקוצלה באשך הימני בדרגה בינונית, בדיקת אולטרסאונד מאז אישרה את הטענה.
מאז הספקתי לעבור לקופת חולים כללית (וגם גיליתי שאין להם אף מומחה אחד לפריון הגבר!!!)
בדיקות גנטיות (קריוטיפ ו Y-DELETION) נמצאו תקינים.
בדיקות הורמנליות תקינות לפי דעת הרופאים.
אשתי ואני כבר הספקנו לעבור שני סבבי IVF בשימוש במיקרו מניפולציה. בפעם הראשונה לא היו כלל זרעים בתנועה וגם לא היו הפריות. בפעם השנייה היו זרעים בתנועה, היו גם 2 הפריות אך העוברים לא נקלטו לאחר החזרה.
יש לי מספר שאלות:
1. רופא אורולוג בבית חולים השרון המליץ לי על ניתוח לתיקון הווריקוצלה. האם יש לי עניין להתעקש על גישת הניתוח? (מיקרוכירורגית…)
2. האם יש יתרונות כלשהן על שיטת גת-גורן? (נראה כי מי שכתב את הערך של ווריקוצלה בויקיפדיה הוא יחצ"ן של השיטה).
3. קראתי כי גילוי של ווריקוצלה באשך הימני הינו יותר מסובך. האם יש עניין לברר את זה? האם זה משנה אם יש גם ווריקוצלה באשך הימני?

admin
שלום,
הטיפול המודרני והטוב ביותר בוריקוצלה הוא הניתוח המיקרוסקופי, וזאת בשקלול כל היתרונות והחסרונות של השיטות השונות לטיפול.
שיעור ההצלחה בניתוח מיקרוכירורגי עולה על זה שבצינתור.
במידה שיש וריקוצלה דו"צ וקיימת אינדיקציה (סיבה רפואית) לניתוח, כדאי לנתח את שני הצדדים באותה ההרדמה.
בברכה,
דר' שי שפי
30 ביוני 2010

עודף יצר

אני מטפל בצעירים עם מצוקות ריגשיות ומה שמצוי אצל מאד זה תוקפנות חזקה ויצרים מיניים שלעיתים קרובות מסבך להם את החיים .גם שמעתי שזה קשור לתזונה המודרנית .רציתי לשאול האם יש דרך או שיקוי למתן תוקפנות ויצרים מיניים לזמן מסויים בפרט אצל צעירים ובצורה שלא תזיק לפריון הגבר

admin
שלום,
השאלה אינה בתחום התמחותי.
יש לברר אצל פסיכולוג / פסיכיאטר.
בברכה,
דר' שי שפי
17 ביולי 2010

ניתוח מיקרוכירוגי לתיקון וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית

שלום דר' ! כרגע אני חייל בצבא . הייתי במספר בדיקות אצל אורלוגים שונים ואצל מספר מומחים לפריון הגבר והמליצו לי על ניתוח . אני מעוניין לבצע את הניתוח הזה שאתה מבצע . האם הניתוח מתבצע באופן פרטי? האם אני יכול להביא מרופא היחידה שלי בצבא אסמתכתא תקציבית לניתוח הזה ?
העניין הוא שאין לי את האפשרות לשלם לניתוח כזה .
תודה , ויום טוב ! :)

admin
שלום,
תיקון וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית ממומן במסגרת ביטוחי בריאות של חברות ביטוח שונות, או במימון עצמי.
בברכה,
דר' שי שפי
24 ביולי 2010

אפשרות לניתוח

שלום דוקטור
אובחנה אצלי לפני שנה ווריקוצלה מלווה בבעיית פריון, בוצעה קשירה עליונה.
4 חודשים לאחר מכן חזרו הכאבים וביצעתי אולטרסאונד בו נאמר שהווריקוצלה חזרה בשני הצדדים ברמת חומרה גבוהה יותר.
רציתי לדעת אם ביטוח פרטי של חברת הראל ומגן זהב מסבסדים את עלות הניתוח אותו אתה מבצע ונחשב לטוב ביותר(חקרתי את הנושא).
אם לא אין לי כרגע יכולת לממן את עלות הניתוח ולכן רציתי לדעת על איזה פתרון שמסובסד ע"י הקופה (שמעתי על צנטור בסלילים) אתה ממליץ צנטור(לא גת וגורן), איזו שיטת צנטור ואשמח לשמוע גם על רופאים ובתי חולים שמבצעים זאת במסגרת הקופה.
אודה לך על תשובתך
אני חייב לציין שהפורום שלך מאוד אמין ועוזר לאשתי ולי הבין את הבעיה ודרכי ההתמודדות איתה על מנת שנצליח להביא בסופו של דבר ילדים.
ונשאר רק להודות לך על מלכת הקודש אותה אתה מבצע
בברכה

admin
שלום,
ניתוח וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית מכוסה בצורה מלאה או חלקית ע"י ביטוחי בריאות של מספר חברות ביטוח (ביניהן גם "הראל"), בצורה מלאה או חלקית.
ביטוחים משלימים של קופה"ח לעתים נושאים בעלות חלקית ביותר.
לא תמיד אמבוליזציה (ע"י צינתור) מכוסה ע"י קופה"ח. במקרים שטיפול זה כן מאושר, הוא מתבצע בבי"ח ציבורי.
בברכה,
דר' שי שפי
18 באוגוסט 2010

וריקוצלה

שלום!

אני ובעלי מנסים להרות. בעלי בתקופת הצבא (כיום הוא בן 35) עבר ניתוח וריקולצה בהצלחה!
יש לנו ילדה אחת!
שאלתי האם יתכן שתהיינה בעיות פריון למרות שהניתוח עבר בהצלחה? או שהניתוח לא סופי בעניין ויתכנו בעיות…
אודה על תשובתך

admin
שלום,
כדי להכריע בשאלה האם הניתוח אכן עבר בהצלחה, יש לבצע בירור כעת אנדרולוגי, ובמסגרתו בדיקה גופנית ובדיקת זרע.
לכאורה, יתכן שהניתוח לא הצליח, ויש עדיין מה לתקן.
בברכה,
דר' שי שפי
19 באוגוסט 2010

בדיקה הורמונלית

שלום,
אשתי(בת 35) ואני(בן 34) בטיפולי פריון-הזרעות, מנסים שנה וחצי להכנס להריון.
בבדיקת זרע- המורפולוגיה-8%, שאר הפרמטרים תקינים לגמריי.
עשיתי בדיקה הורמונלית, אשמח אם תוכל לעזור לי בפענוח התוצאות:
SHBG 28.8 nmol/L
FREE ANDROGEN INDEX 53.1
LH 1.40 IU/L
FSH <0.8 IU/L
PROLACTIN 300.5 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL 15.30 nmol/L

האם הבדיקה תקינה?
ליד LH כתוב שזה נמוך מהנורמה..
תודה רבה

admin
שלום,
1. רמות LH, FSH נמוכות מאוד.
2. הנ"ל לא מתיישב באופן רגיל עם רמות T תקינות.
3. יש להגיע לבירור אנדרולוגי.
בברכה,
דר' שי שפי
30 באוגוסט 2010

פריון

לבן זוגי יש בעיה מורפולוגית של תאי הזרע,
בבדיקה נמצאו תאי זרע תקינים 1%
ריכוז תאי הזרע 10 מליון.
בבדיקות שערכתי המימצאים תקינים.
השאלה איזה טיפול מומלץ במקרה הנ"ל.

admin
שלום,
ראשית, לא ניתן להגיע לאבחנה ולהציע טיפול ללא השלמת בירור מסודר, שבדיקת הזרע מהווה רק חלק ממנו.
שנית, לצורך הבירור יש לבצע מינימום של 2 בדיקות.
שלישית, חסרים מספר נתונים בבדיקה שצירפת, ובנוסף למורפולוגיה, גם הריכוז לא תקין.
בברכה,
דר' שי שפי
3 באוקטובר 2010

אונונות לשיפור/ שימור הזרע

למי שהולך להיות תקופה מסויימת כמה חודשים
מנותק מהחברה בפיעלות מבצעית

השאלה היא בנושא פריון לצורך חזרה לשיגרה לאחר כמה חודשים

כמה שאלות לגבי תקופת הניתוק של הכמה חודשים

האם חוסר פעילות מינית אמורה לשפר את איכות הזרע או לחילופין להחליש

או שעדיף אוננות במקלחת להוצאת זרע מיידי פעם במהלך השבוע
בכדי לשמר או לשפר את הפריון של איכות הזרע

או שאין שום קשר כלל בין כך לכך

admin
שלום,
המנעות ארוכה (שבועות ויותר), יכולה לפגוע במדדי הזרע כתנועתיות.
אוננות יכולה לעזור בהיבט זה.
בברכה,
דר' שי שפי
6 באוקטובר 2010

הפרשי גיל

גבר בן 29 רוצה לשאת גרושה דתיה בת 35 , אם ל 2 ילדים בני 13-15
מהי רמת הסיכון בנושא הפריון

admin
שלום,
אם אתה מתכוון לפוטנציאל הפוריות שלה, יש להעריכו אצל מומחה לפוריות האישה.
בברכה,
דר' שי שפי
12 באוקטובר 2010

חוסר שפיכה

דר' שפי שלום

אני בן 48, לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח להסרת גידול ממאיר במעי הגס. מאז הניתוח אין לי שפיכה כאשר אני מאונן או מקיים יחסי מין (למעט פעמיים שהייתה איזה טיפה מסכנה), אני מגיע לאורגזמה.
הבנתי שהתאור הזה מתאים למונח של שפיכה אחורית.
האם מצב כזה יכול לגרום לבעיות אחרות כלשהן (חוץ מחוסר פריון) ?
האם יש דרך רפואית לא חודרנית כדי לתקן את המצב הזה ?

תודה מראש

admin
שלום,
היעדר שפיכה אחרי ניתוחים באגן הוא הוא תופעה מוכרת.
הדבר נגרם לרוב ע"י כשל עצבי הגורם להפרעה בעברת הזרע לשופכה, ולא ע"י שפיכה אחורית.
בכל מקרה, במקרים של רצון להשיג הריון ניתן לטפל, לעתים ע"י תרופות (בשפיכה אחורית), אך לא "לתקן" את הבעייה.
אם לא קיימת הפרעת זיקפה או בעייה נוספת, ואינך מעוניין בפריון, אין טעם לעסוק בתופעה.
בברכה,
דר' שי שפי
18 באוקטובר 2010

ואריקוצלה – כאבים באשך שמאל

שלום דר' שפי,
אני בן 36 וחצי, נשוי ואב לבת.
אובחנה אצלי מלפני כארבע שנים ואריקוצלה בדרגה 2-3 באשך שמאל עם ורידים מוגברים.
עליי לציין שאיני סובל מבעית פריון וכי ספירת הזרע הינה בינונית (מורפולוגיה 11%, מה גם שנולדה לי תינוקת לאחרונה).

למרות זאת, אני סובל מכאבים מוגברים.
במשך התקופה אני מטפל בעצמי בדיקור סיני וחייב להודות שזה עוזר – בטיפול הקודם שהיה לפני כ – 4 שנים טופלתי בדיקור וכאבים נעלמו למשך שנתיים.
הכאבים חזרו לאחרונה ואז חזרתי לדיקור סיני- אבל הכאבים עדיין קיימים (אם כי פחות ברמה יומית כמו שהיו בהתחלה).
מספר רופאים מומחים שהייתי אצליהם חלוקים בדעתם – חלק טוענים שניתוח לא יפתור את הכאבים העמומים (וגם לא יקטין יותר את האשך שממילא הפך מצומק) וחלק טוענים שנדרש ניתוח מיידי.
מה דעתך בנושא?

admin
שלום,
כאבים באשך בנוכחות וריקוצלה הם אחת ההתויות (סיבה רפואית מוצדקת) לניתוח וריקוצלה.
כל זאת במידה שאופי הכאבים אכן מתאים לוריקוצלה.
בעוד ש% ההצלחה בניתוח הקונבנציונלי לבעיה זו לא מרקיעים שחקים, בניתוח מיקרוכירורגי הסיכוי להיפטר מהכאב או לשיפור משמעותי מגיעים ל-80-90%.
בברכה,
דר' שי שפי
21 באוקטובר 2010

אפשרות לניתוח

שלום דוקטור
אובחנה אצלי לפני שנה ווריקוצלה מלווה בבעיית פריון, בוצעה קשירה עליונה.
4 חודשים לאחר מכן חזרו הכאבים וביצעתי אולטרסאונד הממצאים הראו על ווריקוצלה גדול בשני הצדדים, בדיקת הזרע הראתה שיפור משמעותי.
בשל חזרת הווריקוצלה ביצעתי צינטור דרך המפשעה עם סלילים וקצף, הווריקוצלה כרגע נעלמה אך אני סובל מכאבים בצד ימין בעיקר בשעות אחר הצהריים,בעמידה , בהרמת משקל ובמאמץ.
אני חזרתי לבצע הליכה של 50 דקות 4 פעמים בשבוע.
מה שרציתי לדעת זה האם פעילות גופנית ארובית יכולה להוות גורם או זרז לחזרת הווריקוצלה כתוצאה מעומס על כלי הדם ועידוד הגוף לפתח מעקפים, האים הפעילות יכולה לגרום להורדת הפריון כתוצאה מחום ומה לעשות עם הכאבים הנוראיים האלה.עשיתי עוד אולטרסאונד אחרי הצינטור והכל ניראה בסדר.
האים יש לסיוט הזה פתרון.
אני אחר שני ניתוחים את מצב הפריון אבדוק בהמשך את נושא הכאבים היתי שמח לפתור ואשמח לשמוע מימך בנושא.
אודה לך מאוד על תשובתך
בברכה

admin
שלום,
יש לוודא, בעזרת US-דופלר ובדיקה אצל אנדרולוג, שלא מדובר בחזרה נוספת של וריקוצלה.
במידה של חזרה, הפיתרון הוא מיקרוכירורגי.
יש לבצע גם בדיקת זרע.
קרוב לודאי שקיים קשר מסויים בין פעילות ספורטיבית (כזו הגורמת להעלאת לחץ תוך בטני), אך זה לא הגורפם PER SE לוריקוצלה.
בברכה,
דר' שי שפי
123


שאלות נוספות בנושא: פריון



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
