שיטת גת גורן

19 שאלות גולשים בנושא » שיטת גת גורן


16 בינואר 2010

וריקוצלה

אני חייל בטירונות קרבית ואבחנתי בבליטה באשך השמאלי ניגשתי לרופא והוא אבחן אצלי וריקוצלה יש לי מספר שאלות:

1. האם הוריקוצלה נגרמת ממאמץ יתר? סחיבות משקלים וכו'?

2. כאשר מאובחן וריקוצלה מה אסור לעשות? איזה פעילות מדרדרת את המצב(למרות שאין כאב משמעותי) ?

3. האם יש איזה פעולות שאני יכול לבצע כדי לשפר את המצב?

4. מהו זמן ההחלמה אחריי ניתוח מיקרוכרורגי? וזמן חזרה לפעילות מלאה?

5. מהו זמן ההחלמה אחריי ניתוח בשיטת גת גורן? וזמן חזרה לפעילות מלאההה?

6. מתי הוריקוצלה תסכן את הפוריות ? אחרי כמה זמן? וכמה זמן אפשר לחכות אם הניתוח?

תודה רבה

admin
שלום,
לא ידוע בבירור מהו הגורם לוריקוצלה. מצירוף המידע שיש לנו ממחקרים רבים מספור בנושא, נראה שוריקוצלה הוא נגע הנגרם משילוב גורמים רבים. אחד מהם, ככל הנראה, קשור לפעילות גופנית המגבירה את הלחץ התוך-בטני ומפריעה לחזרת הדם מהאשכים לורידים הגדולים בבטן. אין הוכחה בספרות שפעילות גופנית מאומצת או אחרת מחמירה את הוריקוצלה או את השפעתו על ייצור הזרע.
הטיפול המקדם ביותר לוריקוצלה, בשקלול שיעורי הצלחה וסיבוכים, הינו ניתוח מיקרוכירורגי (ראה השוואת שיטות טיפול בפרק הדן בוריקוצלה). זמן ההחלמה הוא כ-5 ימים, עם חזרה הדרגתית לעילות מלאה אח"כ. אנגיוגרפיה וסתימת הורידים בשיטות שונות היא שיטה מוכרת עשרות שנים, מבוצעת בארץ לא רק ע"י גת-גורן.
רוב הגברים שאצלם נמצא וריקוצלה אינם סובלים מהפרעה בייצור הזרע. בדיקה גופנית ובדיקת זרע (ובירור נוסף לפי הממצאים), משמשים להחלטה האם יש צורך בניתוח. במקרה כזה, הניתוח לא "דחוף", אך לא מומלץ להתמהמה איתו חודשים רבים.
בברכה,
דר' שי שפי
19 באפריל 2010

וריקוצלה בשמאל

שלום בשנת 2001 עברתי ניתוח וריקוצלה בצד שמאל ע"י קשירה עליונה משהו כזה .
כיום אני מרגיש לפעמים כאבים בורידים באותו איזור בשמאל בלבד ,לפעמים בקור או בחום מעל הממוצע. או לאחר קיום יחסים . בנוסף שמעתי על שיטת גת גורן איך אני יודע שאין לי גם בימין למרות שאין כאבים שם ולא רואים הבלטה?
לא ביצעתי בדיקת זרע איפה עושים והאם זה בסל התרופות.
בקיצר ביצעתי ניתוח לפני 9 שנים ויש לי כאבים באיזור, באולטרא סאונד רגיל אמרו שהכל תקין ,צריך אולטרא סאונד צבעוני של זרימות? מה מומלץ לעשות?

admin
שלום,
הסיבוך השכיח ביותר של תיקון וריקוצלה קונבנציונלי, כמו קשירה עליונה, הוא חזרה של הממצא.
שיטה אחרת לטיפול בוריקוצלה היא אמבוליזציה, שיטה שקיימת עשרות שנים, זמן רב לפני שהיתה בשימוש של ה"ה שהזכרת.
השיטה הטובה ביותר שקיימת היום, היא הניתוח בגישה מיקרוסקופית.
מומלץ לבצע בדיקת זרע (בסל הבריאות בכל הקופות, בהפניית רופא), US-דופלר אשכים, ולהגיע לבדיקה אצל אנדרולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
19 במאי 2010

כאבים באשך (חשש לוריקוצלה)

שלום רב דוקטור!
יש לי מזה מספר שנים בעיה שבאשך השמאלי יש לי בליטות של וורידים(בליטה בולטת ממש לעין.. וורידים גם מאחור וגם מקדימה.. ואפילו מהצד של האשך)
הבעיה אף פעם לא הפריעה לי ומזה מספר חודשים התחילו לי כאבים ותחושת אי נוחות בזמן הליכה.. או כל פעילות אחרת.. בזמן ישיבה או עמידה סטטית אני לא מרגיש את זה.. רק כשיש חיכוך..אחרי מקלחת או כשהאשכים מתרחבים.. לדוגמא בקיץ יש הבדל וזה ממש מציק יותר.. כשהאשכים מצטמקים(לדוגמא בקור) אני לא מרגיש את זה..
זה ממש מטריד אותי וגורם לי לקיים אורח חיים לא נוח.. אבל יש לי גם פוביה מניתוחים.. רציתי לדעת מה הטיפול בזה? ומה השיטה המומלצת?
ומה זאת אומרת ששיטת גת גורן שטוענים שהיא בלי ניתוח,איך יש צנתור,מה שמוביל לחתך?
אשמח לשמוע תגובה! ומצטער על הסיפור הארוך

admin
שלום,
לפי תיאורך נראה נראה שאתה סובל מדליות האשך (וריקוצלה).
הטיפול המשלב בצורה הטובה ביותר סיכויי הצלחה גבוהים עם סיכון נמוך לסיבוכים הוא הניתוח המיקרוסקופי.
הצינתור מבוצע דרך חתך דקירה קטן בעור, ואינו מוצלח כמו הטיפול המיקרוסקופי.
בברכה,
דר' שי שפי
30 במאי 2010

וריקוצלה

אחייני עבר לפני כ7 חודשים ניתוח הרופא אמר לו שהוריד הנפוח יעלם עד חצי שנה שלאחר הניתוח
הוריד בימים האחרונים התנפח יותר ויותר לא נח לו ללבוש תחתונים וזה מפריע במכנסיים
האם שיטת גת גורן היא זו שתציל? האם כדאי לו לעבור שוב ניתוח כירורגי?
והאם אכן שיטת גת גורן היא רק שם מסחרי ואת אותו צינתור אפשרי לבצע במקום אחר?
חברת הביטוח עדיין לא מכירה בשיטת גת גורן כמחליף ניתוח
תודה

admin
שלום,
במידה שאכן מדובר בוריקוצלה, יש לברר גם את נושא ייצור הזרע, בנוסף לכאבים / אי נוחות.
אכן, צינתור מתבצע בארץ במספר מרכזים רפואיים, גם באופן ציבורי, וגם באופן פרטי.
עם זאת, הטיפול הטוב ביותר, המשלב את הסיכויים הטובים ביותר לשיפור עם הסיכונים הנמוכים ביותר (כגון חזרה), הוא הניתוח המיקרוסקופי.
בברכה,
דר' שי שפי
3 ביוני 2010

וריקוצה – צינטור (גתגורן) מול ניתוח

שלום דר' שפי,
יש לי וריקוצלה בדרגה גבוהה ואני מבולבל מול 2 אופציות הטיפול.
אשמח אם תעזור לי להבין את היתרונו ובעיקר החסרונות של 2 השיטות.
לפי גת-גורן – השיטה שלהם הינה פריצת דרך שפותרת את הבעיה באחוזים גבוהים של 80% בעיקר מהסיבה (לפי הבנתי) שהם מגיעים למקומות שלא מצליחים להגיע בעיקר בצד ימין שקשה לזיהוי/טיפול.
בכל מקום אחר בשיטה "הסטנדרטית" אחוזי ההצלחה מגיעים ל 50 %. (ושוב הידע שלי מתבסס רק על אינפורמציה מהאינטרנט)
אודה לך מאוד אם תוכל יותר להסביר למה בעצם שיטת גת גורן לא מהווה פריצת דרך חדשה ובעצם לפי תשובותיך אינה הפתרון היעיל יותר לטיפול בוריקוצלה.
מאוד מודה לך על התשובה.

admin
שלום,
ראשית, יש לבצע את הבירור כולו אצל אנדרולוג (אורולוג מומחה לפוריות הגבר). לגברים רבים מאבחנים וריקוצלה, אך ממצא זה לכשעצמו, אינו מהווה סיבה לטיפול. אנדרולוג ידע להגיד לך אם להמשיך את חייך עם הוריקוצלה, או שמא יש צורך לטפל בו.
שנית, צינתור היא אופציה טיפולית ותיקה בטיפול בוריקוצלה, וגם בארץ היא בשימוש מספר עשורים ובמספר מרכזים רפואיים.
שלישית, האופציה של הניתוח המיקרוסקופי היא האופציה המודרנית ביותר, ומשלבת סיכויים גבוהים להצלחה, טובים יותר מצינתור, עם פרופיל נמוך ביותר של סיבוכים. השוואה בין השיטות הקיימות כיום תמצא באתר.
בברכה,
דר' שי שפי
29 ביוני 2010

האם יש יתרונות לשיטת גת גורן?

שלום דר' שפי,

אני ואשתי מנסים להיכנס להריון כשנה. לפני כחצי שנה נשלחתי לבדיקת זרע ונמצא כי כל המדדים הנחוצים שואפים לאפס (מורפולוגיה, תנועתיות וריכוז).
בבדיקה נמצא וריקוצלה באשך הימני בדרגה בינונית, בדיקת אולטרסאונד מאז אישרה את הטענה.
מאז הספקתי לעבור לקופת חולים כללית (וגם גיליתי שאין להם אף מומחה אחד לפריון הגבר!!!)
בדיקות גנטיות (קריוטיפ ו Y-DELETION) נמצאו תקינים.
בדיקות הורמנליות תקינות לפי דעת הרופאים.
אשתי ואני כבר הספקנו לעבור שני סבבי IVF בשימוש במיקרו מניפולציה. בפעם הראשונה לא היו כלל זרעים בתנועה וגם לא היו הפריות. בפעם השנייה היו זרעים בתנועה, היו גם 2 הפריות אך העוברים לא נקלטו לאחר החזרה.
יש לי מספר שאלות:
1. רופא אורולוג בבית חולים השרון המליץ לי על ניתוח לתיקון הווריקוצלה. האם יש לי עניין להתעקש על גישת הניתוח? (מיקרוכירורגית…)
2. האם יש יתרונות כלשהן על שיטת גת-גורן? (נראה כי מי שכתב את הערך של ווריקוצלה בויקיפדיה הוא יחצ"ן של השיטה).
3. קראתי כי גילוי של ווריקוצלה באשך הימני הינו יותר מסובך. האם יש עניין לברר את זה? האם זה משנה אם יש גם ווריקוצלה באשך הימני?

admin
שלום,
הטיפול המודרני והטוב ביותר בוריקוצלה הוא הניתוח המיקרוסקופי, וזאת בשקלול כל היתרונות והחסרונות של השיטות השונות לטיפול.
שיעור ההצלחה בניתוח מיקרוכירורגי עולה על זה שבצינתור.
במידה שיש וריקוצלה דו"צ וקיימת אינדיקציה (סיבה רפואית) לניתוח, כדאי לנתח את שני הצדדים באותה ההרדמה.
בברכה,
דר' שי שפי
14 בנובמבר 2010

כאבים לאחר צנתור וריקוצלה

דר' שפי שלום רב

לאחרונה עברתי צנתור לטיפול בוריקוצלה דו צדדית (צנתור בבית חולים – לא בשיטת גת גורן). כמה ימים לאחר ההליך החלו רגישות יתר וכאבים מתונים באשכים, הנובעים בעיקר מנגיעה (לא כואב במנוחה) ונמשכים מזה יותר משבוע.
האם זה נורמלי או משהו שצריך להדאיג אותי? האם יכולה להתפתח דלקת כתוצאה מהצנתור? האם זה יכול לגרום לנזק, וזה משהו שצריך לטפל בו מיד או שאפשר לדעתך לחכות ולראות אם המצב משתפר מעצמו?

המון תודה מראש על תשובתך

admin
שלום,
כדאי להיבדק, משום שלא ניתן לענות על שאלתך ללא בדיקה גופנית.
בברכה,
דר' שי שפי
5 בדצמבר 2010

בן 16, וריקוצלה.

שלום דר' , אני בן 16 ואובחן אצלי וריקוצלה ע"י אורולוג מומחה.
הכאבים התחילו לפני בערך חצי שנה ומעלה מעכשיו מהתאמציות שהתחלתי לקחת את עצמי לידים ולהתחיל להתאמן , הכאבים התחילו בריצה ואחרי הריצה, לרוב אחרי הריצה בכפיפות הבטן שהייתי עושה.
לפני חודש מעכשיו החלטתי לקחת את זה בידיים וביקשתי מההורים ללכת לרופא , כשהגעתי לרופא המשפחה , התברר שיש לי וריקוצלה בדרגה נמוכה, ומשם נשלחתי לבדיקת אולטרה – סאונד.
בבדיקת האולטרה – סאונד אמר לי הרופא כי אין דאגה והוריקוצלה בקושי נראית, ומשם הופנתי לאורולוג מומחה שבחן אותי ומצא שיש לי וריקוצלה ברמה נמוכה מאוד , ואמר לי שאין לי מה לדאוג , שאלתי אותו לגבי פעיליות גופניות והוא אמר לי שאם כואב לא לעשות , הרגשתי כאילו הוא אמר את זה בזלזול , אבל הרופא אמר אבל החלטתי להקשיב , קיבלתי פטור מהרופא משפחה לשיעורי חינוך גופני עקב הכאבים , והאורולוג המומחה קבע לי תור לעוד חצי שנה אליו , בטענה שאין מה לדאוג ונראה איך זה מתפתח בעתיד.

אני רוצה לדעת מה אני יכול לעשות בחצי שנה הזאת, בגלל שזה דרגה נמוכה , הסכנה לא נמצאת וגם עקב הגיל הצעיר שלי יחסית לבעיה.
אני הולך לחוות דעת שניה עוד פחות מחודש , אבל אני רוצה לדעת רק דבר אחד , אם ויקרה ועוד חצי שנה בערך אני יעשה צינתור בשיטת גת גורן , שזה אם אני לא טועה הקשירה העליונה , זה יכול לפגוע לי בכשירות ובהורדת פרופיל בצבא , ולהגיע לכך שלא להיות בקרבי? אני מאוד בונה על קרבי עפ"י איך שאני נראה , גם עפ"י יכולות אחרות.

השאלה הבאמת כללית היא : מתוך הארבעה גישות לחסימת וריקוצלה , מהי הכי מוצלחת במקרה שלי , ומה היא הגישה שלא תופיע לי בעתיד , ותמנע בעיות בספירת זרע או בעיות כלליות בצבא ותרשה לי פרופיל גבוה ושירות קרבי בלי בעיות? בכלליות : מהי השיטה הכי טובה?

גישה בטנית , גישה מפשעתית , גישה מיקרוסקופית וגישה מיקרוכירורגית.

בתודה ,
נער שדואג.

admin
שלום,
וריקוצלה עלול לגרום לכאבים.
אם הכאב אופייני, יש לשקול טיפול.
יש להבדיל בין ניתוח (כגון קשירה עליונה, שהיא פרוצדורה ותיקה מאוד) לבין צינתור. ברוב המוחלט של היחידות הקרביות וריקוצלה או ניתוח עבורו לא מהווים סעיף פוסל.
השיטה המודרנית והטובה ביותר היא המיקרוכירורגית.
בברכה,
דר' שי שפי
17 בדצמבר 2010

צינתור ע"י דר' גת

אני עברתי ניתוח TESE ולא נמצאו זרעים בכלל
נאמר לי שהריקמה מתה ולא יכולה להתחדש
ידוע לי שיש לי וריקוצלה דרגה 1 ונאמר לי שצינתור יכול לעזור לי לחידוש הזרע כי לא נכנס לי חמצן לאשכים
האם צינתור בשיטת גת גורן רלבנטי לבעיה ויכולה לעזור לי והאם כדי להיכנס לזה בכול מקרה(למקרה שאולי אני יוכל להביא ילדים לעולם)

admin
שלום,
1. יש כיום ניתוח מודרני ומוצלח מ-TESE, עם סיכוי טוב יותר למצוא זרע: microTESE.
2. צינתור הוא טיפול ישן בוריקוצלה. גם כאן קיימת אופציה מודרנית וטובה יותר: מיקרוכירורגיה.
ההחלטה דורשת הערכה מורכבת. מומלץ לבצעה אצל אנדרולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
28 בדצמבר 2010

וריקוצלה

שלום רב דר' שפי. שיטת גת גורן מתפארים הרבה בשיטה שלהם ושאין אותה בשום מקום בעולם וגובים עבור זה ממון רב. שאלתי היא האם זה נכון מה שהם אומרים שבתשעים אחוז מהגברים הם מצליחים לטפל. ועוד שאלה מה מיוחד בשיטה זו שאין בשיטות האחרות והאם כדאי להוציא ממון כה רב עבור זה. תודה רבה

admin
שלום,
שיטתם של הנ"ל מבוססת על צינתור, ונמצאת בשימוש בעולם ובארץ למעלה מ-50 שנה.
לפי הנתונים בספרות, שיעור ההצלחה בשיטה זו נמוך משמעותית מ-90%. בנוסף, הצינתור מבצע תוך כדי חשיפה לקרינה (שלבטח לא יכולה לתרום לשיפור בייצור הזרע), ומחייבת הזרקת חומר ניגוד, שעלולות להיות לו תופעות לוואי משמעותיות.
שיטת הבחירה בכל מרכזי פוריות הגבר המובילים בעולם היא הניתוח המיקרוכירורגי המודרני, ששיעור הצלחתו גבוה מכל שאר השיטות לתיקון וריקוצלה, ושיעור סיבוכיו הוא הנמוך ביותר.
בברכה,
דר' שי שפי
20 בינואר 2011

שיטת גת גורן

דוקטור שלום !
מסתבר שלפי מה שקראתי באתר שלך שיטת גת גורן אינה יעילה לגבי הוריקוצלה.
אם כך אדם הסובל מוריקצלה ולא מעוניין לעבור ניתוח כירורגי בבית חולים מה האופציות שעומדות בפניו.
כיצד אתה מטפל באדם חולה בוריקוצלה.

לתשובתך אודה.

admin
שלום,
צינתור הוא שיטה ותיקה (למעלה מ-50 שנה), בה משתמשים לטיפול בוריקוצלה בארץ ובעולם. יש לזכור שהשיטה מבוצעת תחת קרינה, וכי משתמשים בה בהזרקת חומר ניגוד (שסיבוכיו עלולים להיות חמורים).
ניתוח בגישה מיקרוסקופית הוא השיטה מודרנית ויעילה יותר לטיפול בוריקוצלה, הן מבחינת הסיכוי לשיפור, והן מבחינת סיכון לסיבוכים.
זוהי השיטה הנבחרת בכל המרכזים המובילים בעולם לפוריות הגבר, וזו השיטה בה אנע מטפל.
בברכה,
דר' שי שפי
10 במרץ 2011

תוצאות בדיקת זרע + וריקוצלה

דר' שפי שלום ,
לאחר בדיקת אולטרסאונד אובחנה אצלי וריקוצלה קטן מצד שמאל וזאת לאחר שחשתי כאבים קלים באשך שמאל.
עברתי גם בדיקת זרע ולהלן התוצאות :
מ"ס זרעונים – 188 מיליון.
ריכוז – 125 מיליון.
תנועה – 36%
תאי דם לבנים – 7 מיליון
נפח – 1.5
ph – 7.8
צמיגות ומצע תקין
מורפולוגיה – 3% תקין.
יש לציין כי אני בן 27 רווק .

הייתי אצל כמה רופאים ששנויים בדעתם.
האם כדאי לבצע ניתוח וריקוצלה ? האם עדיף צינתור בשיטת גת גורן?
האם יש סיכוי בכלל להכניס להריון עם נתונים כאלה ? איך לדעתך אפשר לשפר את איכות הזרע והאם יחול להיות מצב של החמרה אם אני אחליט שלא ליגוע ולהמשיך ולנסות ככה. יש להתחשב בעובדה שאני לא הולך מחר לנסות להביא ילדים .. זה עלול לקחת שנה וחצי+.
אני מאוד מאוד לחוץ ומצפה לתשובתך בהקדם.
תודה.

admin
שלום,
1. יש להשלים בדיקה גופנית ובירור ע"י אורולוג מומחה לפוריות הגבר. תרומת US לבירור וריקוצלה לרוב שולית, אם בכלל.
2. יש להתייחס לממצא של תאי דם לבנים מרובים בבדיקה שלך.
3. הניתוח המיקרוסקופי המודרני על צינתור, המבוצע עשרות שנים ובמקומות רבים, בהבדלים לא משמעותיים.
בברכה,
דר' שי שפי
5 באפריל 2011

ניתוח וריקוצלה רגיל או בשיטת גת גורן?

בעלי בן 27 ואני מנסים להיכנס להריון.
לפי כל הבדיקות שהוא עשה נאמר לו שעליו לבצע ניתוח.
מה ההבדל בין הניתוח הרגיל שמבצעים בבית החולים לבין הניתוח בשיטת גת גורן? מה כדאי ובטוח יותר? מה הסיכוי להצלחה בשני הניתוחים? ומה הסיכונים?
נאמר לנו שאם הוא לא יבצע את הניתוח אז עם השנים לא יהיה לו כלל זרע- באיזה גיל בערך לדעתך זה יכול לקרות?
נפח דגימה,סמ"ק: 2.2
צמיגות: יתר
PH 8
ריכוז:13
תנועה:40תנועה פרוגרסיבית תקינה:20
תנועה פרוגרסיבית איטית:60
תנועה במקום:20
תודה!
תודה!

admin
שלום,
1. הבדיקה (החלקית) ששלחת אכן לא תקינה. במידה שהבדיקות הנוספות גם הן כאלה, ובבירור אנדרולוגי נמצא וריקוצלה, יתכן שיש הצדקה לטיפול.
2. טיפול ע"י צינתור הוא שיטה ותיקה ביותר, המתבצעת במספר מרכזים בארץ.
3. הטיפול המודרני והיעיל ביותר הוא ניתוח מיקרוכירורגי.
4. במידה שיש הצדקה לטיפול, המנעות מכך עלולה לגרום להידרדרות נוספת באיכות הזרע.
5. כדאי להשלים בירור כמו שצריך, אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
3 ביולי 2011

ןריקוצלה

לבעלי יש וריקוצלה בשני הצדדים ובצד אחד וריקוצלה ניכרת אני בעבר הייתי בהריון והפלתי אני מנסה להיכנס להריון כבר שנתיים ועברתי מס הזרעות הספירת זרע שלו נמוכה והתנועתיות נמוכה רציתי לדעת האם הניתוח ישנה משהו והאם שיטת גת גורן טובה או עדיף ניתוח רגיל.
והאם אני יכולה לפנות אלייך בקשר לניתוח?
אשמח לתשובה מהירה.
תודה מראש

admin
שלום,
על פניו, נראה שבעלך זקוק לטיפול.
התיקון המיקרוכירורגי הוא שיטת הטיפול המודרנית והיעילה ביותר, וזאת ללא שימוש בקרינה או בחומר ניגוד, כמו בצנתור שציינת.
לקביעת תור לייעוץ, ראי עמוד צור קשר.
בברכה,
דר' שי שפי
7 ביולי 2011

גת גורן

שלום
מצאו אצלי תאי זרע בודדים ללא תנועה.
עשיתי את כל הבדיקות כולל US אשכים שיצא תקין.
דר' מג'אר ראה שכל התוצאות תקינות כולל פרופיל Y וקריוטיפ והורמונים וCF T5 והכל תקין והוא הפנה אותנו לביצוע הפריה IVF .

טיפול בדיקור סיני ותוספי מזון לא עזרו.

והשאלה שלי.
האם שיטת גת גורן יכולה לעזור במשהו?
והאם יש שיטה אחרת?

תודה

admin
שלום,
יש להשלים את הבירור שלך.
במידה שמדובר בוריקוצלה, אכן תיקון מיקרוכירורגי יעיל יותר מהצנתור שהזכרת.
בברכה,
דר' שי שפי
31 ביולי 2011

מהם הסיבוכים הכרוכים בצינותור ?

האם קיימים סיבוכים בצינטור לטיפול בווריקוצלה ואם כן מה הם (צינטור לא בשיטת גת גורן)

admin
שלום,
1. הצינתור מתבצע תחת שיקוף, כלומר: תחת קרינת רנטגן (בדיוק לאיזור האשכים).
2. לצורך הצינתור מזריקים חומר ניגוד, שתגובות אליו עלולות לקרות, והספקטרום מגרד ופריחה, דרך קשיי נשימה, ועד לשוק אנפילקטי ופגיעה בכליןת.
3. התוצאות טובות פחות מניתוח מיקרוכירורגי.
בברכה,
דר' שי שפי
26 בנובמבר 2011

וריקוצלה

דר' שלום,
באחת מתשובותיך דלהלן אתה מציין: "אמליץ על צנתור רק באותם מקרים נדירים שניתוח מיקרוכירורגי לא הצליח, ולא כאמצעי ראשון."
1. מדוע לא כאמצעי ראשון?
2. האם פרט לבעית הקרינה( שהוסבר לי שהיא במינון לא מסוכן) יש סכנות אחרות לצינטור בשיטת גת-גורן?
3. האם יש לשיטת גת גורן יתרונות שאין בשיטה המיקרוכירורגית?
אגב- מבירור שעשיתי , גם דר' רן ודר' מיקי מוג'ה מנתחים בשיטה המיקרוכירוגית.
תודה מראש,

admin
שלום,
1. ניתוח מיקרוכירורגי הינו רק הטיפול המודרני ביותר לוריקוצלה. אופציות אחרות נמצאות בשימוש עשרות רבות של שנים ויותר, וביניהן גם הצנתור. במחקרים רבים נמצאו תוצאות טובות יותר בתיקון וריקוצלה בגישה המיקרוכירורגית, הן מבחינת יעילות גבוהה יותר, והן מבחינת סיכוי נמוך יותר לסיבוכים. בכל מרכזי פוריות הגבר המובילים בעולם הניתוח המיקרוכירורגי הוא שיטת הבחירה, ואפשר בקלות לבדוק זאת גם באתרי האינטרנט שלהם.
2. בעיית הקרינה בצנתור רחוקה מלהיות שולית, ובמקרה בימים אלה, זכתה להתייחסות ממשרד הבריאות שלנו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4152889,00.html . צריך לזכור, כי בכל משך הצנתור הקרינה מכוונת בדיוק לאיזור שאפילו בצילום חזה מכוסה עם סדין עופרת להגנה...
3. בעבר נהגו לציין שצנתור לא דורש הרדמה כללית. בימינו, סיכוני הרדמה כללית הם מזעריים, ואינם שכיחים יותר מסיבוכים של צנתור, הקשורים להעברת הצתר דרך כלי-דם ראשיים, דימומים, ופגיעות באיברים סמוכים.
4. דר' מוג'ה הוא כירורג ולא אורולוג. בנוסף, נכון להיום אני הרופא היחיד בארץ, שעבר התמחות-על רשמית (בארה"ב) בפוריות הגבר, ובניתוחים המיקרוכירורגיים הנמצאים בה בשימוש. אין בארץ מנתח שמתקרב למספר הניתוחים המיקרוכירורגיים שבצעתי, והתוצאות בהתאם.
בברכה,
דר' שי שפי
1 בדצמבר 2011

וריקוצלה

שלום רב,
אנו זוג המנסה מעל לשנה להיכנס להריון, בני 30-31.
אובחן אצלי וריקוצלה קלה עד בינונית בשני האשכים.
ההתלבטות היא :1. האם לעבור ניתוח מיקרו כירורגי, מהו זמן ההחלמה וכמה זמן לאחר הניתוח יש שיפור בזרע.
2. האם לבצע ניתוח בשיטת גת גורן?
3. האם לנסות קודם הזרעה ואז IVF ורק אז לנתח?
4. במידה ולבצע הזרה האם ממליץ על טיפולי נתרופטיה לשיפר הזרע?
תודה מראש

admin
שלום,
1. זמן ההחלמה הממוצע הוא 5-7 ימים. בכל טיפול בוריקוצלה מתחילים לחפש שיפור במדדי הזרע לאחר כ-3 חודשים.
2. צינתור הוא פרוצדורה ישנה ויעילה פחות מהניתוח המיקרוכירורגי, ויש לכך עדויות מרובות בספרות הרפואית. בנוסף, בצנתור מוקרן איזור האשכים ויש שימוש בחומר ניגוד תוך ורידי. הסכנות האפשריות בצנתור זכו לאחרונה גם לאזכורים במדיה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4152889,00.html
3. יש להשלים את הבירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר, ולפיו להחלחט. לרוב התשובה שלילית.
4. אין לי מידע בנושא.
בברכה,
דר' שי שפי
19 בדצמבר 2011

ערמונית מוגדלת ושיטת גת גורן

האם אתה מתנגד לשיטה הנ"ל ומהי המלצתך לפתרון בעיות של שלפוחית השתן הנובעות לכאורה מהערמונית המוגדלת? כוונתי לקשיים בהשתנה, זרם חלש, תכיפות רבה ושארית קבועה בשלפוחית.

admin
שלום,
לא נראה שיש לה ביסוס מדעי טוב.
בכל מקרה, ברר אצל אורולוג כללי.
בברכה,
דר' שי שפי


שאלות נוספות בנושא: שיטת גת גורן



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
