תרופה

94 שאלות גולשים בנושא » תרופה


7 בינואר 2010

חשק מיני

שלום רב, בשנתיים האחרונות נתלתי כדורי פרופסיה
היצר המיני שלי ירד אך המשחתי להשתמש בתרופה בתקוה שתופעה תאלם
לאחר שנתיים הפסקתי את הטיפול בפרופסיה אך החשק המיני לא שב
אינני חווה זקפת בוקר, אני ממעט חשוב על סקס והזקפה שלי חלשה
ערתי בדיקת זרע ובדיקת טסטוסטרון הן יצאו תקינות
הרופאים אמרו לי שלא נראית בעיה בבדיקות
מה עליי לעשות?

admin
שלום,
השפעה של PROPECIA כמו שתיארת איננה שכיחה, אך מוכרת והפיכה (נעלמת עם הפסקת הטיפול).
בהנחה שרמת טסטוסטרון אכן תקינה (ושאין צורך לבדוק הורמונים נוספים), יש לשלול סיבות לא אורגניות לירידה בחשק המיני (מתח נפשי, דכאון, בעיה בקשר הזוגי), או הפרעת ראשונית בזקפה.
בהתאם לגילך, יתכן בירור נוסף.
ניסיון טיפול סימפטומטי (ויאגרה / סיאליס / לויטרה) ע"י הרופא לא יזיק.
בברכה,
דר' שי שפי
9 בינואר 2010

ההורמון פרולקטין

שלום רב
אני סובל מרמת הורמון פרולקטין גבוהה כ 1100 בדם
ויש לי הפרעה בזקפה לאחר שפניתי לרופא אמר לי שהפרעה בזקפה היא כתוצאה מרמת פרולקטין גבוהה
ושאלתי האם ניתן לאזן או להוריד רמת ההורמון בדם דרך
תרופות מיוחדות ומה שם התרופה
תודה רבה

admin
שלום,
פרולקטין גבוה בהחלט עלול לפגוע בזקפה.
חשוב להבין, ש"פרולקטין גבוה" (Hyperprolactinemia) אינו אבחנה, וצריך לבצע בירור אנדוקריני (אם לא נגרם ע"י תרופה), כדי למצוא את הסיבה למצב, ולטפל בה.
בברכה,
דר' שי שפי
22 בינואר 2010

אני סובל מזיקפה ושפיכה מוקדמת

אני בגיל 49 +לוקח כדורי סכרת 3 ביום והסוכר פחות ויותר מאוזן עד 130 זה בטוח מפריע אבל האם למחלה זו אין טיפול ו/או תרופה לשיפור הזקפה אני מעוניין לקבל ייעוץ ואם יש תרופות שלא מוכרות בשוק לעזרה בשיפור הזקפה.

admin
שלום,
סוכרת הינה גורם סיכון מוכר ומשמעותי להפרעות זיקפה.
ראה אחת מתשובותי הקודמות באתר לגבי אפשרויות הטיפול.
בברכה,
דר' שי שפי
29 בינואר 2010

בעיות זיקפה

אני סובל כבר תקופה די ארוכה מבעיות זיקפה שמתבטאות בחוסר אפשרות להחזיק זיקפה במהלך האקט המיני.
כבר תקופה ארוכה שאני נוטל תרופה מסוג לויטרה, לאחר שניסיתי מספר רב של תרופות מהסוג הזה, ורק תרופה זו מאפשרת לי לקיים מגע מיני מלא. רק לפעמים לוקח זמן עד אשר היא מתחילה להשפיע שזה לא באופן מיידי.
השאלה שלי, האם יש אפשרות שאני אפסיק באיזשהו שלב להיות תלוי בכדורים הללו, כי זה פוגע בספונטניות. ומה עליי לעשות בכדי להגיע למצב שכבר לא אהיה תלוי בכדורים מהסוג שהזכרתי ???
בתודה מראש.

admin
שלום,
אם מדובר בהפרעת זיקפה ממקור אורגני (בניגוד להפרעה פסיכוגנית, כגון חרדת ביצוע), הבעיה היא כרונית, ולרוב נובעת מפגיעה בכלי דם זעירים, בדומה למחלת לב.
כלומר, מדובר בפגיעה שאיננה הפיכה.
טיפול בגורמי הסיכון, יחד עם פעילות אירובית, יכולים לעתים לגרום לשיפור קל או לעצירה של התקדמות המחלה, אך החלמה מלאה (=ריפוי) לא אפשרית.
בברכה,
דר' שי שפי
8 בפברואר 2010

תרופה

שלום, ביקרתי אצל אורולוג בעניין שפיכה מוקדמת וקיבלתי מרשם לאחת מתרופות נוגדות הדיכאון (אחת מהנפוצות לפי דבריו). אני עוסק בספורט ונמצא בתקופת לימודים.
השאלה שלי היא האם יש תופעות לוואי לכל מי שלוקח את התרופה והאם הם משפיעות מאד על חיי היומיום? האם יש חשש לפגיעה בכושר או בזיכרון? אני הבנתי שאין לי מה לדאוג והתרופה יעילה ובטוחה. אשמח לשמוע את חוות דעתך.

admin
שלום,
מצד אחד, לא קיימת תרופה ללא תופעות לוואי.
מצד שני, כל תרופה עוברת מסלול ארוך של ניסויים בבע"ח ובבני אדם, עד שהיא מאושרת לשימוש, במטרה לפסול תרופות מזיקות ולקבוע מינון עם מינימום תופעות לוואי.
תרופות נוגדות דכאון ממשפחת SSRI מתאפיינות בתופעת לוואי שכיחה (ולרוב לא מזיקה) של עיכוב שפיכה. אנו מנצלים תופעה זו לטיפול בשפיכה מוקדמת. קיימת בחו"ל כבר תרופה שפותחה לשימוש בדיוק בהתווייה זו, אך עדיין אינה מאושרת לשימוש בארץ.
בכל מקרה, גם התרופות בהם משתמשים היום, בטוחות לשימוש. במקרים לא שכיחים, הן עלולות לגרום לבחילה, עייפות, כאבי ראש, סחרחורות, ועוד.
בברכה,
דר' שי שפי
11 בפברואר 2010

השלכות לקיחת טיפול לעליית רמת הטוסטרון… והתמודדות עם השפעות הסינדרום

שלום,
אני סובל מהיפוגניזם אובחנתי בגיל 15 בגיל 17 התחלתי עם זריקות טוסטרון ובגיל 23 עברתי לאנדרוגל (אם כי יש לציין שבמהלך השנים האחרונות לא הקפדתי על טיפול ממושך ומסודר החסרתי יותר משנתיים טיפול במצטבר ) בבדיקת רמת הטסטורון האחרונה הרמה הייתה 2.6 ( הבדיקה בוצעה לאחר שבוע מאז שהפסקתי טיפול של כ3 חודשים שלפניו לא קובל טיפול לפחות במשך 9 חודש
וברצוני לשאול מס שאלות אם יורשה…
ראשית האם כתוצאה מחוסר הקפדה על לקיחת הטיפול יש פגיעה בתיפקודי העתידי או שהפגיעה רק בזמן שאיני לוקח אותה?
כמו כן אני חש חלש, עייף ונתון למצבי רוח האם ברגע שאני יקח תתרופה באופן עקבי תופעות אלו י יפסקו?
מצאתי עצמי בזמן האחרון עם בעיות ריכוז, קשב, וקושי להביע את עצמי כראוי האם יש לכך קשר עם בעייתי הרפואי? ובמידה וכן כיצד אני יכול לטפל בכך?

admin
שלום,
לטסטוסטרון השפעות רבות ומגוונות בגוף הגבר. אתה יכול לקרוא באתר.
במצבי חסר מתמשכים, עלול להיווצר נזק, ולכן יש להמנע מהם.
לפי רמות T שציינת + הסימפטומים שתיארת, נראה אכן שהתחליף שאתה מקבל לא במינון מתאים.
חשוב לציין, כי טיפול ב-T מדכא ייצור זרע. כאשר נושא הפריון רלבנטי, צריך להפסיק טיפול T ולעבור לטיפול אחר.
בברכה,
דר' שי שפי
18 בפברואר 2010

בעלי לא מעוניין בסקס מאז שהבין שאין לו זרע

היי דר'!
מעל 7 שנים אנו נשואים ובשנה הראשונה התברר שלבעלי אין יכולת לצור תאי זרע. למרות הזריקות ההורמונים שואפים לאפס והאשכים זעירים מאוד.
אנו עוברים טיפולים מזרע טורם מאז אך החשק המיני שלו ירוד מאוד מאוד וחשבתי שאולי טוססטרון או תרופה אחרת תעזור לנו ביחסי המין. הוא לא מעוניין בי כלל ולא באחרת! בבקשה אשמח להעזר בנסיונך.
תודה מראש!

admin
שלום,
בעיות הורמונליות מסוגים שונים, עלולות לפגוע בחשק ובתפקוד המיני ובייצור הזרע.
הטיפול ההורמונלי משתנה בהתאם לבעיה. בחלקן ניתן להשרות יצירת זרע באשכים, עד כדי הופעת זרע בזירמה, או בהפקת זרע כירורגית.
אין תחליף להערכה אנדרולוגית (ולעתים גם אנדוקרינולוגית) טובה במקרים אלה.
טסטוסטרון הוא אפשרות טובה במידה ולא מעונינים יותר בפריון. אחרת, הוא עלול להוריד ייצור זרע מינימלי לאפס המוחלט.
לאחר הערכה מלאה ניתן להציע טיפול.
בברכה,
דר' שי שפי
27 בפברואר 2010

שפיכה אחורית

שלום דר'
אני בן 57 וסובל משפיכה אחורית עקב ערמונית מוגדלת.
אני פעיל מאוד מבחינה מינית ומתפקד כראוי.אולם ברוב המקרים ללא שפיכה .לעיתים שפיכה מיזערית ודלילה.בעיה זו מציקה לנו מאוד.
ניסיתי אומניקס , ששיפר מעט לתקופה של כחודש בלבד.
שאלתי -האם יש תרופה מתאימה ומועילה יותר לפתרון הבעיה?
תודה

admin
שלום,
שפיכה אחורית מוכרת כתופעת לוואי של חסמי אלפא המשמשים לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית.
לרוב, התופעה חסרת משמעות, אלא אם כן מדובר בניסיון להשיג הריון.
קיימים חסמי אלפא נוספים, שאולי לא יגרמו לך לשפיכה אחורית, או אפילו תרופה ממשפחה אחרת, AVODART. יש צורך להעריך אינדיקציות לטיפול שונה, והתאמה של טיפול שונה במצבך.
בברכה,
דר' שי שפי
3 באפריל 2010

שפיכה מוקדמת

איזה תרופה נוגדת דיכאון ובאיזה מינון היית ממליץ לטיפול בשפיכה מוקדמת כאשר התרופה נלקחת באופן חד פעמי ולפי הצורך (on demand )

admin
שלום,
לרוב, טיפול קבוע בתרופה מקבוצת SSRI עבור שפיכה מוקדמת, יעיל יותר כשנלקח באופן קבוע, אך אז גם עולה הסיכוי לתופעות לוואי.
בד"כ מתחילים עם PAROXETINE (SEROXAT, PAXXET), במינון של 20 מ"ג.
התרופה אינה מתאימה לכל אחד. חשוב לבצע הערכה ע"י רופא העוסק בתחום, ולקבל מידע על אופן הלקיחה ופרופיל תופעות הלוואי.
בברכה,
דר' שי שפי
6 באפריל 2010

זקפה פוריות קולחצין

היי

חבר שלי אובחן ב FMF לפני שהכרנו , ולוקח כבר מס שנים קולחצין ברמה יומית .
יש לו בעיות זיקפה האם ייתכן שזה בגלל הקולחצין?
האם יש קשר בין התרופה לפוריות ואיכות הזרע?
תודה

admin
שלום,
בעיית הזיקפה לא נראית קשורה לקולכיצין, ודורשת הערכה אנדרולוגית.
קולכיצין עלול להפריע לתפקוד תאי הזרע ולהשגת הפרייה.
בברכה,
דר' שי שפי
27 באפריל 2010

זיקפה ו שפיחה מוקדמת

שלום רב האם יש מישחה ל טיפול בזיקפה ו שפיחה מוקדמת בלי כדורים ש מעלים לחץ דם או תרופה טבעי תודה

admin
שלום,
יש כמובן להעריך שהבעיה אורגנית ולא פסיכוגנית. בבעיה פסיכוגנית יש לפנות לסקסולוג.
בבעייה של הפרעת זקפה עם שפיכה מהירה ממקור אורגני יש לטפל קודם בהפרעת הזיקפה.
הטיפול במשחה יעיל לפעמים בהפרעת שפיכה בלבד.
כדורים לבעיית זקפה יכולים לפעמים להוריד לחץ דם, ולא להעלותו.
בברכה,
דר' שי שפי
5 במאי 2010

בעיות זקפה

איבר המין שלי אחרי מספר דקות נחלש מאוד ניסתי את כל התרופות ויאזרה או לויטרה אך זה עושה לי לא טוב יום למחורת יש לי כאבי ראש ולא יכול לתפקד אני בן חמישים אישתי אומרת שיש פתרון של ניתוח האים כדאי והאים יש תרופה טבעי במקום ויאגרה אני ממש מיואש מן המצב

admin
שלום,
אפשר לנסות גם סיאליס.
השלב הבא הוא הזרקות לפין או מכשיר ואקום.
השלב האחרון הוא ניתוח להשתלת תותב.
בברכה,
דר' שי שפי
23 ביוני 2010

פוריות

שלום ,
אנחנו נישואים לפני 3 שנים ולא מצליחים לכנס להריון.אחרי שגלינו לבעלי יש בעית זרע,עשה בדיקת זרע והתוצאה היתה אפס. יש לו הירמון LH+FSH גבוהים.ועשה TESA פעמים ולא הצליחו להפרות אז רציתי לדעת אם יש איזה תרופה להוריד את ההרמון לערך הנורמל .
תודה

admin
שלום,
רמות גבוהות של LH, FSH הן תגובה של הגוף (ליתר דיוק: בלוטת יותרת-המוח) למצב של כשלון אשכים.
כלומר, המוח "חש" שהאשכים לא מתפקדים הן בייצור זרע והן בייצור טסטוסטרון, ומעלה את רמות ההורמונים הנ"ל כדי לנסות ולשפר תפקוד האשכים.
לא תצמח כל תועלת מהורדת רמת ההורמונים, שהיא תוצאה של הכשל, ולא הגורם לו.
בברכה,
דר' שי שפי
6 ביולי 2010

טסטרון וסכרת

לדר' שפי שלום ותודה מראש

אני סוכרתי – מאוזן באינסולין לרמה של 6.5 A1C
להלן תוצאות בדיקות הטסטרון
TESTOSTERONE- TOTAL =11.7
FREE ANDROGEN INDEX =35.7
SHBG =32.8
התוצאות אמנם בתחום הנורמאלי אבל נמוכות
קראתי שתוספת טוסטרון משפרת את חיי המין -וכן גם את מצב הסכרת (מורידה התנגדות לאינסולין)
רופא המשפחה מסרב לנפק לי את התרופה ?
1 תגובתך
2 היכן ניתן למצא רופאמרפאה העונה לבעיות הנ"ל

תודה

admin
שלום,
בבדיקות שבצעת בולט בחסרונו טסטוסטרון חופשי.
אם אתה סובל מבעיות בחשק / תפקוד מיני, קבע תור לאנדרולוג. אחרת, לאנדוקרינולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
7 באוגוסט 2010

זקפה חלשה.

שלום לך דר' אני בן 29 ויש לי זקפה חלשה עד לפני כמה חודשים היא הייתה בסדר אך עכשיו היא חלשה ומה גם שנראה לי כאילו הראש של הפין קצת רדום(לא חסר תחושה לגמרי אבל אין לו את אותה התחושה) אני מסוגל להגיע לזקפה אם לתאר באחוזים כ-70% זקפה הייתי אצל אורולוג והוא עשה לי בדיקות דם (טסטוסטורון פרולקטין וכו') ואמר לי שהכל בסדר הרופא נתן לי ויאגרה ואמר לי לנסות אני לא כל כך רוצה לקחת ויאגרה אז שאלתי היא כך אם אני אקח ויאגרה האם אני אפתח תלות בתרופה או שפעם אחת תספיק?
בנוסף קראתי באינטרנט שישנם תרגילים לשריר ה-PC אצל הגבר שאם עושים אותם כמה שבועות הזקפה תהיה חזקה (תרגילי קיגל PC MUSCLE) האם הם בטוחים?
סלח לי השאלה הארוכה אודה לך על תשובתך.
תודה ויום טוב.

admin
שלום,
יש להשלים בירור אנדרולוגי.
התרופה מיועדת להפרעות זיקפה מסויימות. במצבים אלו קיימת פגיעה בזיקפה, כך ששאלת התלות איננה רלבנטית.
התרגילים שתיארת אינם יעילים בשיפור הפרעות זיקפה.
בברכה,
דר' שי שפי
8 באוגוסט 2010

זקפה חלשה-המשך

דר' דבר ראשון תודה על תשובתך המהירה דבר שני אילו עוד ברורים אנדרולוגיים יש לבצע זה אחד שתיים כתבת
"התרופה מיועדת להפרעות זיקפה מסויימות. במצבים אלו קיימת פגיעה בזיקפה, כך ששאלת התלות איננה רלבנטית"
האם התרופה לא תעזור או שאיני צריך אותה?
תודה שוה על עזרתך.

admin
שלום,
הבירור האנדרולוגי נקבע בהתאם לממצאים בפגישה.
במידה שהתרופה נחוצה לך, לא ניתן לדעת עד כמה היא אפקטיבית, עד שתנסה אותה.
בברכה,
דר' שי שפי
12 באוגוסט 2010

נפח זירמה נמוך

שלום,
עקב אי הצלחה להיכנס להריון, ערכתי 2 בדיקות זרע ובהם נמצא נפח נמוך 0.6, עם מורפולוגיה נמוכה של 5%. אורולוג אליו פניתי הפנה לבדיקה טרנס רקטאלית ולאחר קבלת התוצאות אמר כי יש וריקוצלה קלה, שלדבריו אינה מקור הבעיה, אך קיימת חסימה כלשהי שמנועת את מעבר הזירמה.
נתן לי תרופה אנטביוטית למשך חודשיים ואמר כי נקווה שזה ייפתר אחרת חייבים הפריית מבחנה.
אין צורך לומר שהמשפט הזה גרם לי ולאישתי לחרדות קשים- האם יכול להיות שהאנטביוטיקה תעזור ? האם בנפח שכזה ומורפולגיה כה נמוכה אין סיכוי לתהליך של הזרעה.
אודה לעזרתך.

admin
שלום,
נתוני בדיקת הזרע שצירפת חלקיים.
וריקוצלה אינה נבדקת ב-TRUS.
חסימה בדרכי הזרע אינה מטופלת באנטיביוטיקה. אין כל מידע בספרות שתומך בכך. הדבר מזכיר טיפול בשפעת עם אנטיביוטיקה. אותם % הצלחה...
אין צורך להיכנס להיסטריה מ-IVF (הפריה חוץ-גופית). כדאי לקבל פרטים מרופא הפוריות של אשתך.
בברכה,
דר' שי שפי
3 בספטמבר 2010

טמסולין ובעיות שפיכת זרע

לאחרונה אני סובל מאבן בכלייה לפיכך קיבלתי תרופה בשם טמסולין (חלופה לקסטרל) אך מאז שאני צורך אותה יש לי בעיות פליטת זרע.
האם יש קשר, ואם כן מה לעשות???

admin
שלום,
טמסולין וקסטרל הן תרופות לשימוש גם במקרים של אבני שופכן (המבנה הצינורי המעביר שתן מהכליה לשלפוחית השתן). תופעת לוואי ידועה של התרופה היא שפיכה אחורית, מצב בו בזמן שפיכה, הזרע נדחף אחורנית לשלפוחית, במקום קדימה דרך השופכה והחוצה. בהמשך יפלט הזרע עם השתן.
התופעה הפיכה, ותיעלם עם הפסקת השימוש בתרופות הנ"ל.
בברכה,
דר' שי שפי
7 בספטמבר 2010

מצב הזרע

שלום רב, בעלי ביצע בדיקת זרע לאחרונה (לפני שלוש שנים היתה תקינה לחלוטין למעט מורפולוגיה 8%) אבל הריכוז הגבוה פיצה והצלחנו להרות במהירות…..הפעם הבדיקה ממש לא תקינה: ריכוז 10 מליון, תנועתיות 35% ומורפולוגיה 8%(קרוגר)…..קודם כל רציתי לדעת אם כדאי לחזור על בדיקה נוספת ומתי?? דבר שני בעלי לפני שנתיים החל להשתמש בתרופה בשם פרופסיה (1 מילגרם פנסטריד ליום) רציתי לדעת האם אכן התרופה פגעה בפרמטרים..והאם זה הפיך? .והאם בכלל אפשר להרות בזרע עם נתונים כאלו (הריון טבעי או הזרעות והשבחה ) תודה רבה…

admin
שלום,
1. מומלץ לחזור על בדיקת זרע לאחר כ-3 שבועות.
2. פרופסיה עלולה לפגוע בפרמטרים שונים הקשורים לייצור הזרע. הדבר קורה בייחוד אצל גברים להם גורמי סיכון נוספים לבעיות פוריות. לרוב הפגיעה הפיכה.
3. נתונים כנ"ל, בהנחה שהם מייצגים, אינם שוללים גם הריון ספונטני, אם כי הסיכוי נמוך מגבר בעל פרמטרים תקינים.
4. מומלץ לבצע בירור אנדרולוגי מלא.
בברכה,
דר' שי שפי
21 בספטמבר 2010

הפרעה בתפקוד כתופעת לוואי

שלום רב
נטלתי כתקופה של שנתיים paroxetin הייה לי קשה להגיע לאורגזמה וגם זקפות באופן ספונטני כבר שנה וחעי אני לא לוקח את התרופה אבל יש פו בעייה אחרת לפעמים זיקפה חלשהץתודה

admin
שלום,
במידה ואתה כבר לא מטופל בתרופה , ושנה וחצי אחרי עדיין סובל מהסימפטומים שתיארת, יש להגיע לבירור אנדרולוגי.
בברכה,
דר' שי שפי


שאלות נוספות בנושא: תרופה



25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר
