TESTOSTERONE- TOTAL

21 שאלות גולשים בנושא » TESTOSTERONE- TOTAL


27 באפריל 2010

SHBG נמוך

אני בן 31, עשיתי לאחרונה בדיקות דם ויש לי תוצאה חריגה:
SHBG = 17.3 , כאשר הטווח 24.0 – 180.0 nmol/L

1- מה משמעות הבדיקה הזו?
2- תופעות ודרכי טיפול?
3- למי אני צריך לפנות?

להלן גם תוצאות נוספות:
FREE ANDROGEN INDEX = 78.6
LH = 9.0 IU/L
FSH = 4.3 IU/L
TESTOSTERONE- TOTAL = 13.6 nmol/L
TSH = 1.48 mIU/L
T4- FREE = 12.6 pmol/L

דרך אגב, האם רמת הטסטוסטרון תקינה בהתאם לגיל שלי?
אשמח לקבל את דעתך,
תודה,
נתן

admin
שלום,
השימוש של SHBG הוא במקרים של T גבולי-נמוך, כדי לחשב T חופשי.
אצלך T תקין.
SHBG נמוך במגוון מצבים, כגון השמנה, סוכרת, תת-פעילות בלוטת התריס, ועוד.
פנה לרופא המשפחה או לאנדוקרינולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
27 ביוני 2010

TESTOSTERONE- TOTAL

שלום דר'

סובל כשנתיים מחולשה , עייפות, כאבי רגליים , בעיות זיקפה ושמירה על זיקפה.
בבדיקה שעשיתי לפני שנה אני רואה :
TESTOSTERONE- TOTAL =7.2

דעתך ?

admin
שלום,
דעתי היא שאתה בהחלט עלול לסבול מהסינדרום של T נמוך.
יש לחזור כעת על הבדיקה, ולהגיע להערכה אנדרולוגית.
כאבי רגליים יש להתחיל לברר אצל רופא המשפחה.
בברכה,
דר' שי שפי
6 ביולי 2010

טסטרון וסכרת

לדר' שפי שלום ותודה מראש

אני סוכרתי – מאוזן באינסולין לרמה של 6.5 A1C
להלן תוצאות בדיקות הטסטרון
TESTOSTERONE- TOTAL =11.7
FREE ANDROGEN INDEX =35.7
SHBG =32.8
התוצאות אמנם בתחום הנורמאלי אבל נמוכות
קראתי שתוספת טוסטרון משפרת את חיי המין -וכן גם את מצב הסכרת (מורידה התנגדות לאינסולין)
רופא המשפחה מסרב לנפק לי את התרופה ?
1 תגובתך
2 היכן ניתן למצא רופאמרפאה העונה לבעיות הנ"ל

תודה

admin
שלום,
בבדיקות שבצעת בולט בחסרונו טסטוסטרון חופשי.
אם אתה סובל מבעיות בחשק / תפקוד מיני, קבע תור לאנדרולוג. אחרת, לאנדוקרינולוג.
בברכה,
דר' שי שפי
18 ביולי 2010

ספירת זרע אפס ו- FSH גבוה

בס"ד

שלום,

בעלי ביצע 2 ספירות זרע (בהפרש של חודש אחת מהשניה) ובשתיהן התוצאה: אפס.

מצ"ב תוצאות הפרופיל ההורמונלי שלו:
3.8 mIU/mL LH

FSH 24.7 mIU/mL

PROLACTIN 10 ng/ml

TSH 4.08 uIU/ml

T4- FREE 1.1 ng/dL

TESTOSTERONE- TOTAL 3.20 ng/ml

עפ"י תוצאות בדיקות אלו מה הסיכוי שיימצא זרע ברקמת האשך? (היינו אצל רופא שרק מלהסתכל על התוצאות שציינתי לעיל אמר שהסיכויים נמוכים ושכדאי לשקול גיבוי מתורם, האם כך הדבר???)

2. במידה והסיכויים נמוכים האם יש איזשהוא טיפול הורמונלי שניתן לתת על מנת לעודד ייצור זרע אפילו ברמה נמוכה מאוד על מנת שכן יימצא זרע ברקמת האשך?

המון תודה,

שבוע טוב ובשורות טובות.

admin
שלום,
3 ממצאים עיקריים עולים מהבדיקות החלקיות ששלחת:
1. אזואוספרמיה (היעדר זרע בזירמה)
2. FSH גבוה
3. T נמוך
מצד אחד, חשוב לקחת בחשבון שיש להשלים בירור אנדרולוגי, וכי המידע שהעברת הוא רק חלק ממנו.
מצד שני, ניתן להסיק בבטחון יחסי, טרם השלמת הבירור, שמדובר באזואוספרמיה לא-חסימתית. כלומר: נראה שמדובר בהפרעה משמעותית בייצור הזרע על רקע כשלון אשכים. במרבית מקרים אלה, אין כל תועלת במתן טיפול תרופתי כזה או אחר. לאחר השלמת הבירור, יש לנסות להפיק זרע ע"י ניתוח באשך. בניגוד למידע שקיבלת, הסיכויים לכך לא מבוטלים, ועומדים על 50-60%, בתנאי שמשתמשים בטכניקה הניתוחית המתאימה. המצב זה, השיטה המודרנית ביותר, בעלת הסיכויים הטבעים ביותרלמציאת זרע (כנ"ל), וזו שפוגעת במידה המינימלית ביותר באשך, היא microTESE

בברכה,
דר' שי שפי
2 באוגוסט 2010

טסטוסטרון נמוך

שלום רב,

אני גבר בגיל 40.סובל מעייפות, הפרעות שינה,ירידה בחשק מיני,ולצערי השמנה. ערכתי החודש בדיקות רמת טסטוסטרון
SHGB 35.4nmol/L (range 24-180
LH 4.3
FREE ANDROGEN INDEX 18.6 ( range 28-80
TESTOSTERONE- TOTAL 6.6 nmol/L (8.4-28.7

ביוני 2007 ערכתי גם בדיקות זהות
FREE ANDROGEN INDEX 63.76

TESTOSTERONE- TOTAL 23.4 nmol/L

שאלותי
1) האם אני סובל מטוסטסטרון נמוך לגילי ? האם לאור התופעות אותן מניתי אני זקוק לטיפול
2)הבנתי כי FREE ANDROGEN INDEX קשור להורמונים זכריים. העובדה כי הרמה ירדה מ 64 ל 18.6 בשלוש שנים מעידה על בעיה ?

תודה מראש

admin
שלום,
אתה סובל מתסמונת T נמוך, ולאור הסימפטומים שלך, מומלץ טיפול ומעקב.
בברכה,
דר' שי שפי
10 באוגוסט 2010

פענוח בדיקות הורמונליות

בוקר טוב דר' שפי,
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון במשך שנתיים + 3 הפריות אך ללא הצלחה העוברים אינם מתפתחים למעלה מ- 4 תאים. לבעלי יש בעייה בזרע והוא נשלח לבדיקות יותר מקיפות כולל בדיקות הורמנולית אשמח לעזרה בפענוח הבדיקות ההורמונליות :
LH -6.20 IU/L
FSH-5.30 IU/L
PROLACTIN -133.8 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL -15.60 nmol/L

admin
שלום,
הבדיקות בגדר הנורמה.
מובן שיש להשלים בירור אנדרולוגי.
בברכה,
דר' שי שפי
19 באוגוסט 2010

בדיקה הורמונלית

שלום,
אשתי(בת 35) ואני(בן 34) בטיפולי פריון-הזרעות, מנסים שנה וחצי להכנס להריון.
בבדיקת זרע- המורפולוגיה-8%, שאר הפרמטרים תקינים לגמריי.
עשיתי בדיקה הורמונלית, אשמח אם תוכל לעזור לי בפענוח התוצאות:
SHBG 28.8 nmol/L
FREE ANDROGEN INDEX 53.1
LH 1.40 IU/L
FSH <0.8 IU/L
PROLACTIN 300.5 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL 15.30 nmol/L

האם הבדיקה תקינה?
ליד LH כתוב שזה נמוך מהנורמה..
תודה רבה

admin
שלום,
1. רמות LH, FSH נמוכות מאוד.
2. הנ"ל לא מתיישב באופן רגיל עם רמות T תקינות.
3. יש להגיע לבירור אנדרולוגי.
בברכה,
דר' שי שפי
31 באוגוסט 2010

אזוספרמיה

בס"ד

שלום רב,
בעלי ביצע 2 ספירות זרע (בהפרש של חודש אחת מהשניה) ובשתיהן התוצאה: אפס.
מצ"ב תוצאות הפרופיל ההורמונלי שלו:
3.8 mIU/mL LH
FSH 24.7 mIU/mL
PROLACTIN 10 ng/ml
TSH 4.08 uIU/ml
T4- FREE 1.1 ng/dL
TESTOSTERONE- TOTAL 3.20 ng/ml

נאמר לנו כי מדובר באזוספרמיה לא חסימתית והוא הופנה לביצוע בדיקות קריוטיפ, CF ו- y delition – שלושת הבדיקות הנ"ל ברוך השם יצאו תקינות.
1. ממה יכולה לנבוע בעיה של כשל בייצור במקרה של בעלי (בחור בריא בן 29 ללא בעיות כלשהן באיזור האשכים בעבר ואף לאחר בדיקה אצל אורולוג נאמר לו כי גודל האשכים תקין ביותר).
2. במידה והבעיה נובעת מרקע תעסוקתי האם הדבר הפיך?
3. מה הסיכויים למצוא זרע ברקמת האשכים בכל אחת משיטות הטיפול הקיימות?

קבלנו כרגע תוצאות של אולטרסאונד של האשכים ולהלן הממצאים:

בלוטות האשכים בגודל רגיל:
ימין: 3.9X2.1 ס"מ עם הסתיידות עדינה בתוכו (1.1 מ"מ)
שמאל: 3.7X2.6 ס"מ
ורידים בולטות סביב לאשך השמאלי (2.5 מ"מ)
לא הודגם ממצא מוקדי או גוש מוגדר
ראשי האפידרמיס נראים תקינים
לסיכום:
1. הסתיידות באשך הימני
2. mild LT + varicocele

מה המשמעות של תוצאות אלו, מה ההשלכות שלהן על סיכויי מציאת זרע ומהן שיטות הטיפול?

לתשובתך אודה
בשורות טובות
ושנה נפלאה!

admin
שלום,
1. ברוב המקרים איננו יכולים לדעת מה הוא הגורם לאזואוספרמיה לא-חסימתית. הדעה הרווחת כיום היא שרוב המקרים בקבוצה זו הם על רקע הפרעות גנטיות שעדיין אינינו יודעים לזהותן.
2. לא ברור במה כוונתך לאזואוספרמיה על רקע תעסוקתי. בהתאם לממצאים בבירור ניתן להעריך האם המצב הפיך.
3. קיימות מספר שיטות לנסות ולמצוא זרע ברקמת האשך (הפקת זרע כירורגית) במצב זה. הגישה המודרנית ביותר, שפותחה ע:י דר' שלגל מאוניברסיטת קורנל בניו-יורק, נקראת microTESE. הסיכוי יכול להתקרב ל-70%, בהתאם לבעיה. השיטה נבדלת מהאחרות הן בטכניקה העדינה (מיקרוכירורגיה), והן באפשרות לבדוק מקסימום של רקמת אשך מחד, עם סיכון מינימלי לפגיעה בפעילות האשך מאידך.
4. במידה שיש וריקוצלה (לפי הבדיקה הגופנית) יחד עם אזואוספרמיה, קיימים כבר מחקרים המראים יתרון בתיקון וריקוצלה לפני ניסיון להפקת זרע כירורגית.
בברכה,
דר' שי שפי
10 בנובמבר 2010

אל"ח וניתוח TESE

בס"ד
שלום רב,
בעלי ביצע 2 ספירות זרע (בהפרש של חודש אחת מהשניה) ובשתיהן התוצאה: אפס.
מצ"ב תוצאות הפרופיל ההורמונלי שלו:
3.8 mIU/mL LH
FSH 24.7 mIU/mL
PROLACTIN 10 ng/ml
TSH 4.08 uIU/ml
T4- FREE 1.1 ng/dL
TESTOSTERONE- TOTAL 3.20 ng/ml
נאמר לנו כי מדובר באזוספרמיה לא חסימתית והוא הופנה לביצוע בדיקות קריוטיפ, CF ו- y delition – שלושת הבדיקות הנ"ל ברוך השם יצאו תקינות.
לאחר בדיקה אצל אורולוג נאמר לו כי גודל האשכים תקין ביותר.
להלן הממצאים מהאולטרסאונד של האשכים:
בלוטות האשכים בגודל רגיל:
ימין: 3.9X2.1 ס"מ עם הסתיידות עדינה בתוכו (1.1 מ"מ)
שמאל: 3.7X2.6 ס"מ
ורידים בולטות סביב לאשך השמאלי (2.5 מ"מ)
לא הודגם ממצא מוקדי או גוש מוגדר
ראשי האפידרמיס נראים תקינים
לסיכום:
1. הסתיידות באשך הימני
2. mild LT + varicocele

בנוסף, השבוע הוא עבר ניתוח TESE ולא נמצאו כלל תאי זרע, אף על פי שנלקחו מאות דגימות.
לאחר הניתוח וקבלת תוצאות המעבדה נאמר לנו ע"י האורולוג כי רקמת האשכים אחידה ובעלת צבע יפה וכי אין כלל תאי אב אלא רק תאי אספקה.
האם דבר זה הפיך? האם בשיטה אחרת כן ניתן למצוא?
אודה לך על תשובתך המהירה.
יום טוב

admin
שלום,
1. הנתונים המעבדתיים, והעובדה שלא נמצא זרע ב-TESE, מתאימים לאזואוספרמיה לא חסימתית.
2. לעתים יש יתרון בניתוח וריקוצלה לפני ניסיון להפקת זרע כירורגית. את זה ניתן לקבוע לפי הבדיקה. בנוסף, יתכן שכדאי להתייחס לרמת T. 
3. לא ניתן להגיע ב-TESE למאות דגימות, ואפילו לא קרוב לכך.
4. ב-microTESE הסיכוי למצוא תאי זרע גבוה יותר.
בברכה,
דר' שי שפי
22 בינואר 2011

אני סבן 53 וכבר כבר 10 שנים מבעיית וריקוצלה באשך שמאל , היה בעבר בדרגה 3 , אשך ימין – דרגה 2. אני סובל בנוסף מעודף משקל של 15 ק"ג בערך. מלפני שנה וחצי התגלה אצלי גינקומסטיה וכן רמות של LH – 2.0
FSH – 2.0 ,
TESTOSTERONE- TOTAL – 14.0
כמו כן , כבר מספר שנים שבשפיכה אינני מרגיש וכן הזרע שלי שקוף.
הבעייה היא שהגינקומסטיה מחמירה עם הזמן וצמיחת השדיים נהיית יותר ויותר בולטת.
שאלתי היא: אם יש קשר בין הוריקוצלה לבין גינקומסטיה?
בתודה מראש

admin
שלום,
לא נראה קשר כזה אצלך.
מקור הגינקומסטיה ככל הנראה בהשמנת יתר (טסטוסטרון הופך לאסטרדיול ברקמת שומן).
יש לסיים הבירור.
בברכה,
דר' שי שפי
22 בפברואר 2011

בדיקת הורמונים- דחוף

שלום
בבדיקת זרע שלי נימצאו זרעונים בודדים ללא תנועה לכן נשלחתי לבצע בדיקת הורמונים ו US:( האולטרה סאונד אשכים תקין פרט לוציקולה קלה)
11.1 nmol/L – SHBG
FREE ANDROGEN INDEX 81.1
LH 4.40 IU/L
FSH 5.90 IU/L
PROLACTIN 119.1 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL 9.00 nmol/L

רציתי להבין את התוצעות, האם מכאן הבעיה?

תודה

admin
שלום,
יש לבצע לפחות עוד בדיקת זרע נוספת, ולהשלים בירור פוריות הגבר. הבדיקות שצירפת כאן הן רק חלק קטן ממנו.
בבדיקות אלה יש לציין T שנמצא בגבול הנמוך של הנורמה. סביר שאם היו בודקים FREE T, היו מוצאים רמות נמוכות.
בברכה,
דר' שי שפי
3 במרץ 2011

אין זרע

שלום
בבדיקת זרע שלי(עשיתי פעמיים אותם תוצאות) נימצאו זרעונים בודדים ללא תנועה לכן נשלחתי לבצע בדיקת הורמונים ו US:( האולטרה סאונד אשכים תקין פרט לוציקולה קלה)
11.1 nmol/L – SHBG
FREE ANDROGEN INDEX 81.1
LH 4.40 IU/L
FSH 5.90 IU/L
PROLACTIN 119.1 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL 9.00 nmol/L

רציתי להבין את התוצעות, האם מכאן הבעיה?
ולמה אתה מתכוון שענית לי שזה רק חלק מהבירור.
אני מחכה לתוצאות הקריוטיפ ופרופיל כרומוזון Y
הבעיה שעד שיהיו לי תשובות זה עוד חודשיים.

האם אני צריך לבצע עוד
תודה

admin
שלום,
הבירור הוא התהליך שאתה אמור לעבור אצל מומחה לפוריות הגבר, המוביל לקביעת הטיפול וביצועו.
ממצאים בהיסטוריה הרפואית שלך, בבדיקה הגופנית ובבדיקות המעבדה מכוונים לבדיקות נוספות, עד להשלמת הבירור.
קריוטיפ וחסרים זעירים בכרומוסום Y הם חלק מהבירור במצבך.
בברכה,
דר' שי שפי
11 במאי 2011

אזוספרמיה

שלום,
ביצעתי בדיקת זרע בה לא נמצאו זרעים, נפח 2.5, PH=8.
תוצאות הבדיקה ההורמונלית:

LH 4.50 IU/L
FSH 17.30 IU/L
PROLACTIN 134.7 mIU/L
TESTOSTERONE- TOTAL 9.10 nmol/L
האם יש סיכוי להמנע מניתוח באמצעות טיפול במצב ההורמונלי ואם לא מה הסיכויים למצוא זרעים בניתוח או בביופסיה?

תודה!

admin
שלום,
1. יש לוודא שבצעת לפחות 2 בדיקות זרע.
2. הבדיקות ההורמונליות תומכות באבחנה של אזואוספרמיה לא חסימתית.
3. אם האבחנה נתמכת ע"י בדיקת זרע נוספת, הדרך היחידה למצוא זרע היא בניתוח.
4. הסיכוי הטוב ביותר למצוא זרע הוא ע"י microTESE (קרוב ל-60%). בניתוח "רגיל" (TESE / ביופסיה), הסיכוי נמוך משמעותית.
בברכה,
דר' שי שפי
25 בדצמבר 2011

טוסטסטרון

שלום רב,

בן 23 בריא (כל בדיקות הדם נופלות בטווח הנורמה חוץ מקראטינין שנמוך מהנורמה וHB גבולי (14)).
לאחרונה עשיתי בדיקת דם לרמת TESTOSTERONE- TOTAL והתוצאה היתה 3.50 (טווח הנורמה הוא בין 2.41 ל 8.27 ng/mL ).
אני ממש ממש מאוכזב מהתוצאה כי כל הזמן חשבתי שהרמה גבוה ולא גבולית.זאת הפעם הראשונה שאני בודק טוסטסטרון.
האם במקרה שלי הרופא יסכים לתת תוספות טוסטסטרון (ג'לזריקותכדוריםמה שלא יהיה)?
האם התעמלות בחדר כושר תביא לעלייה בטוסטסטרון ירידהללא שינוי?

אודה מאד לתשובתך המפורטת

תודה רבה

admin
שלום,
יש צורך בבירור מרפאתי.
בברכה,
דר' שי שפי
4 בפברואר 2012

זרע

שלום רב,

אני ואשתי (אני בן 32 היא 30 יש לה ביוץ כל חודש) מנסים להכנס כבר כ-4 חודשים להריון. אודה לך מאוד אם תוכלו לענות לי על השאלות שכתבתי למטה. הדבר חשוב לי מאוד. תודה.
אודה לפענוח בדיקת הזרע שביצעתי והפרופיל ההורמונלי שלי:

בדיקות זרע:
אופן מתן הזרע- אוננות לאחר 17 ימי הימנעות משפיכה
בדיקת הזרע בוצעה 60 דק' לאחר הפקתו

נפח 1.7 סמ"ק
PH-7
צמיגות +
אגלוטינציה ++
תאים אחרים+

מס' תאי זרע
ריכוז 280 מליון בסמ"ק (נורמה מעל 15 מיליון בסמ"ק)
המספר הכולל של תאי הזרע 476 מיליון (מעל 39 מיליון)

תנועתיות-29% (נורמה מעל 40 %)
תנועתיות מתקדמת 11%(נורמה מעל 32 %)
תנועתיות בינונית 11%
תנועתיות חלשה 7%
ללא תנועה 71%

סה"כ תאי הזרע בתנועה 80 מיליון בסמ"ק

מורפולוגיה
תאי זרע בצורה נורמלית 10% (נורמה מעל 4%)
פירוט הפתולוגיה בראש הזרעון 55%
פתולוגיה בצוואר הזרעון 20%
פתולוגיה בזנב הזרעון 15 %

בדיקות לצורך פרופיל הורמונלי:
שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה PROLACTIN 136.2 (טווח 45-375)

TESTOSTERONE- TOTAL 14.0 nmol/L (טווח:-9.4-37 )

SHBG 35 (טווח : בין 10 ל-57).

FREE ANDROGEN INDEX 39.55 (בין 20.00 ל-96.00).
LH 2.2 IU/L
FSH 3.5 IU/L
TREPONEMA SCR./TPHA NEGATIVE

CHLAM.TRACH.IgG at work!
HEPATITIS Bs Ag NEGATIVE
HEPATITIS C Ab 0.11 NEGATIVE
HEPATITIS Bs Ab 47.8 mIU/mL (טווח 0-9.9 – עשיתי חיסון לפני כארבעה חודשים).
HEPATITIS Bc Ab TOT. 0.230 NEGATIVE

נראה שהתנועתיות אינה טובה ונמוכה מהנורמה.
מה זה אומר? האם יכול להיות שהתנועתיות נפגמה כתוצאה מנטילת פנטואין משך 18 שנים רצוף? אם התנועתיות נפגמה מהתרופה – האם הדבר הפיך?
הכי חשוב – האם ניתן להשיג הריון ספונטני לאור כלל הערכים לעיל (אצל אשתי נראה שהבדיקות תקינות ויש ביוץ בזמן וכל חודש), ובמידה ולא -
1. האם ישנן תרופות או ויטמינים שניתן לקחת ומחזקים את התנועתיות? מה הסיכוי שהתרופות יעזרו וניתן להקלט בהריון ספונטני?
2. אם לא – מה האופציות? האם הזרעה? האם משהו אחר?

האם הבדיקות מראות בעיה אחרת מלבד התנועתיות? או שמעבר לכך התוצאות תקינות?
האם תוצאות הבדיקות לעיל חריגות במיוחד מעבר לנורמה?

תודה רבה!

admin
שלום,
1. בבדיקת הזרע אכן תנועתיות ירודה.
2. בדיקת הזרע היא רק חלק מהבירור האנדרולוגי.
3. הנתונים לגבי פניטואין בספרות הרפואית מועטים, ורוב אלה שקיימים מקורם ממחקרים בבע"ח. עם זאת, נראה שלתרופה אפקט שלילי על ייצור הזרע, אך הפיך.
4. לא ברור מדוע בצעת חלק מהבדיקות שלעיל; נראה שהגיע הזמן להשלים בירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
13 בפברואר 2012

בן 42. מזה כ 7 שנים סובל מחוסר בטסטוסטרון עם ירידה בתפקוד. בעבר לפני כ 6 זנים קיבלתי זריקות מידי חודש לשנה אחת שעזרו רק מעט ונקודתית

כיום הנתונים החריגים בבדיקות
LH=1.00 IU/L
TESTOSTERONE- TOTAL=7.60 nmol/L
המלצתך?
בתודה. י.

admin
שלום,
בירור אנדרולוגי מסודר.
הבעייה לא ניתנת לבירור באינטרנט.
בברכה,
דר' שי שפי
7 במרץ 2012

ירידה משמעותית בתפקוד ובחשק המיני

שלום רב,
בן 36 סובל מזה כ-3 חודשים מירידה בחשק המיני ומתפקוד לקוי (ירידה במשך הזקפה וצורך בגירוי משמעותי לעצם קיומה) אב לשניים ונסים להיכנס להריון.

בבדיקות דם ראשוניות התקבלו התוצאות הבאות:
SHBG – 25.3
FREE ANDROGEN INDEX – 31.6
TESTOSTERONE- TOTAL – 8

מה המשמעות של הבדיקות והאם יכולות להוות מדד לירידה בחשק ובתפקוד המיני?
מה המשך הדיקות המומלצות והטיפול האפשרי?
יש בכוונתנו להביא ילד נוסף כך שטיפול שיפגע בפוריות לא באה בחשבון אך יש צורך בשיפור המצב הקיים.

אודה לעצתך.

admin
שלום,
נראה שאתה סובל מ-T נמוך.
יש צורך להשלים בירור אנדרולוגי מסודר.
טיפול ב-T לא מתאים לך כעת.
בברכה,
דר' שי שפי
22 במרץ 2012

טסטוסטרון נמוך

בן 37, סובל מסוכרת מיוצב ע"י תרופות.

תוך בירור עקב בעיות בכניסה להריון, נבדקה אצלי רמת ההורמון (TESTOSTERONE- TOTAL), והתוצאה מחוץ לטווח:
תוצאת הבדיקה היא ng/ml 2.38
כאשר הטווח הינו בין 2.45 ל- 12.00

ולשאלותי:
1. האם זאת הסיבה לחוסר ההצלחה?
2. האם יש סיבה לדאגה?
3. האם יש צורך בטיפול?

admin
שלום,
יתכן וה-T הנמוך הוא הסיבה, ויתכן שזהו רק מאפיין אחד של בעייה אחרת.
יש צורך בבירור אנדרולוגי מלא. הטיפול בהתאם לממצאים.
בברכה,
דר' שי שפי
31 באוקטובר 2012

מיקרו טסה לאזוספרמיה עם חוסרים בכרומוזום Y

שלום דר' שפי.
בעלי בן 37, בשלוש בדיקות זרע לא נמצאו תאי זרע בסרכוז ממושך (גם בשפיכה אחורית).
אולטרסאונד תקין, לא נמצאו סימני וריקוצלה גם בבדיקת אורולוג.
FSH 4.8
TSH 2.4
DHEA- 9.15
LH-4.1
testosterone total 17.3
בבדיקת כרומוזום y נמצאה עדות לחוסרים באזורי AZFb
(sy136 sy148 sy108 sy121 sy122 sy134)

מה הם האחוזים למציאת תאי זרע תקינים בניתוח מיקרו טסה? האם נטילת ויטמנים תסייע ליצור הזרע?

תודה רבה!

ד"ר שי שפי

ככלל, הסיכויים למציאת זרע במצב כזה קלושים.
ויטמינים לא יעזרו.

 


בברכה,
ד"ר שי שפי
25 באפריל 2013

בדיקת קריוטיפ

LH 9.1
testosterone total

6.5

האם ניתן לדעת אם מדובר בתסמונת קלייפנטר או במחסור בכרומוזום y?
4. מה הם הסיכויים לפגם גנטי מולד?
תודה ענקית

ד"ר שי שפי

תסמונת קליינפלטר מאובחנת ע"ס הקריוטיפ (בדיקה גנטית).
הערכים שצירפת יכולים להתאים למספר מצבים, ואינם מתאימים לחסר בכרומוסום Y.

 


בברכה,
ד"ר שי שפי
12


שאלות נוספות בנושא: TESTOSTERONE- TOTAL

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים


25 נושאים אקראיים שנשאלו בהם שאלות באתר

לחצו על הלינקים וצפו בשאלות של גולשים בנושאים השונים