דר' שי שפי הינו הרופא הראשון והוותיק ביותר בישראל, שעבר התמחות-על רשמית בתחום פוריות הגבר (ארה"ב), והראשון שהתמחה באופן רשמי בטיפול בתחום פוריות הגבר על כל היבטיו, כולל הניתוחים המיקרוכירורגיים.
דר' שפי הוא בוגר הפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. את התמחותו באורולוגיה עבר במרכז הרפואי שיבא, תל-השומר. לאחר מכן, עבר התמחות-על רשמית (Fellowship) באנדרולוגיה (פוריות הגבר והפרעות בתפקוד המיני), במשך שנתיים
ב- University of California, San Francisco) UCSF). זהו אחד המרכזים הרפואיים המובילים בארה"ב ובעולם כולו, אשר מדורג דרך קבע באחד מעשרת המקומות הראשונים (Top Ten) בדירוג בתי-החולים בארה"ב.
בעבודתו ב-UCSF, הפועל כמרכז שלישוני להפניית מקרים מורכבים (Tertiary Referral Center) לבריאות הגבר, ומנקז מטופלים מרחבי ארה"ב ומהעולם כולו, נחשף דר' שפי למספר רב של מטופלים, ובמגוון הרחב ביותר האפשרי של בעיות בתחום האנדרולוגיה. במקביל, השתלם בשיטות האבחנה והטיפול המתקדמות ביותר, ובייחוד במיקרוכירורגיה של פוריות הגבר (ניתוחים המבוצעים בעזרת מיקרוסקופ ניתוחי מיוחד).
דר' שפי הוא הרופא הישראלי הראשון לבצע ניתוחים אלה בישראל, וכחלוץ המיקרוכירורגיה בתחום פוריות הגבר בישראל, הוא בעל הניסיון הרב ביותר בתחום זה בארץ.
עם חזרתו לישראל, השתלב ביחידה לפריון הגבר ובמחלקה האורולוגית במרכז הרפואי שיבא. החל משנת 2008 החליט להקדיש את מירב זמנו לבריאות הגבר, וברמה המקצועית הגבוהה ביותר, ומאז הוא מנהל מרפאה אנדרולוגית עצמאית.
דר' שפי פרסם עשרות מאמרים ופרקים בכתבי עת רפואיים ובספרים, ובהיותו בר-סמכא באנדרולוגיה, מבוקשים שירותיו כמרצה בתחום, לקהל הרופאים בימי עיון מיוחדים, בהכנת מתמחים לבחינות שלב ב', ולבעלי ענין אחרים.
בנוסף לפורום פעיל שניהל באתר זה ובו תשובות לשאלותיהם של אלפי פונים, שימש גם דר' שפי כמנהל פורום פוריות הגבר באתר מוביל.
דר' שפי חבר מן המניין באיגודים, פורומים ובחברות מקצועיים רבים, הן בארץ והן בחו"ל.

מהי אנדרולוגיה ?

בהקבלה, אנדרולוגיה עבור הגבר, היא כמו גינקולוגיה עבור האישה

136 שאלות גולשים בהמשך העמוד

27 באוקטובר 2010

שימוש ברוק כחומר סיכה

האם שימוש ברוק כחומר סיכה ביחסי מין עלול להזיק לסיכויי ההתעברות?

בדיקות זרע של בעלי תקינות, וכך גם בדיקות שונות שלי.

admin
שלום,
אכן, רוק עלול לפגוע בסיכוי להשגת הריון.
עם זאת, מומלץ לבצע בירור מלא, שלך ושל בעלך.
בברכה,
דר' שי שפי
4 בנובמבר 2010

וריקוצלה אצל בן 15

אצל בני בן ה-15.5 נמצאה וריקוצלה גדולה (ידנית וגם באולטראסאונד ודופלר) והומלץ על ניתוח.
האם מומלץ בדרך כלל מנסיונך לטפל כבר בגיל הזה, ואם כן האם הניתוח המיקרוכירורגי מתאים באופן עקרוני ועדיף על שאר האפשרויות?

admin
שלום,
בהחלט קיימים מקרים בהם קיימת הצדקה רפואית לניתוח וריקוצלה אצל מתבגרים. ההחלטה צריכה להתקבל בשיקול דעת נכון בהתאם לסימפטומים ולממצאי הבדיקה. לא כל וריקוצלה במתבגר מהווה סיבה לניתוח.
במידה שיש הצדקה לטיפול, אין ברירה מודרנית או טובה יותר ממיקרוכירורגיה.
בברכה,
דר' שי שפי
9 בנובמבר 2010

תיקון וריקוצלה

שלום. אצל בעלי אובחנה וריקוצלה דו-צידית (יש לציין שמעולם לא ביצע אולטרא-סאונד אשכים, אלא בדיקה ויזואלית). ביצע תיקון באשך שמאל ע"י גת-גורן בפברואר 2010, וכעת, 9 חודשים לאחר מכן, אין כל שיפור במדדי הזרע (זרע ירוד, אי-פריון). האם ייתכן שצריך ניתוח נוסף לתיקון הוריקוצלה בשיטה אחרת?

admin
שלום,
יש צורך לבצע בירור אנדרולוגי, ובין השאר, לבדוק האם יש חזרה של הוריקוצלה.
לפי התוצאות יש לשקול ניתוח, כאשר האופציה העדיפה הינה מיקרוכירורגיה.
בברכה,
דר' שי שפי
14 בנובמבר 2010

צ׳יסטה באשך

אני בן 39 עשיתי אולטראסאונד אשכים יש לי ציסטה וורידים מורחבים והיסתידות משהו שלא כלכך הבנתי האם אתה יכול להסביר לי מה הממצאים האלה אומרים תודה מראש

admin
שלום,
הממצאים שתיארת, לכשעצמם, אינם מעוררי דאגה.
עם זאת, יש להשלים את הבירור שבגללו בוצעה הבדיקה.
בברכה,
דר' שי שפי
27 בנובמבר 2010

ניבידו

שלום!
קיבלתי זריקת ניבידו רציתי לדעת מתי הוא זמן ההשפעה של זריקה זו מיום ההזרקה והאם יכול להיות גם שזה לא יעזור לי או ישפיע
תודה

admin
שלום,
בתלות ברמות T לפני הטיפול ובגורמים נוספים, האפקט יכול להיות מורגש כבר בשבוע הראשון אחרי הזריקה הראשונה. לעתים רק הזריקה השניה תשיג רמות רצויות, ומשם והלאה האנדרולוג יקבע את מרווחי ההזרקה, לפי התגובה ובדיקות מעבדה.
בברכה,
דר' שי שפי

שאלות נוספות בנושא: אודות דר' שפי
