תיקון וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית

Microsurgical Varicocelectomy – ניתוח מיקרוכירורגי המפחית משמעותית את סיבוכי הניתוח הרגיל. גישה זו מנצלת את תכונות המיקרוסקופ לזיהוי כל הורידים העלולים לגרום לחזרת הממצא, ולזיהוי כלי הלימפה, כדי להימנע מסיבוך של הידרוצלה (נוזל מסביב לאשך). מספר מחקרים עדכניים אף הראו שיפור גדול יותר במדדי הזרע בשימוש בגישה המיקרוסקופית, לעומת הגישה הרגילה.

הניתוח נעשה בחתך קטן, במיקום התורם להפחתה בכאב שלאחר הניתוח, ולחזרה מהירה יותר לפעילות.

38 שאלות גולשים בהמשך העמוד

13 בנובמבר 2010

נפח זרע נמוך

הניתוחים המיקרוסקופיים נעשים גם בגרמניה מה הסיבות לנפח זרע נמוך יש סיכויים להביא ילדים לעולם בדיאגנוזה מזופת זאת

admin
שלום,
קיימות מספר סיבות לנפח זרע נמוך.
יש צורך בבירור אנדרולוגי מסודר כדי למצוא את הסיבה הספיציפית אצלך.
יש סיכוי מצויין להשיג הריון, ולהפוך לאב של צאצא ביולוגי.
בברכה,
דר' שי שפי
10 בינואר 2011

בעיית וריקוצלה

בהיותי בן 18 גילו אצלי בעיית וריקוצלה ברמה נמוכה , עשיתי בדיקת זרע והכל היה תקין. כיום אני בן 25 והתברר לי שהוריקוצלה שלי היא בשני הצדים דגרגה קשה ודרגה 2+ כמובן שאני נשוי ואנו מנסים להיכנס להיריון.
בדיקות הזרע שעשיתי הראו תוצאות נמוכות מאוד.
האם ניתוח וריקוצלה ישפר לי את איכות הזרע? והאם יהיה ניתן להכנס להריון טבעי אם בעבר הזרע שלי היה תקין?

admin
שלום,
כפי שכבר עניתי, ניתוח וריקוצלה יכול לשפר את ייצור הזרע.
בניגוד לניתוח הקונבנציונלי, תיקון מיקרוכירורגי של וריקוצלה מתבצע, במידת הצורך, בשני הצדדים, ויכול להביא לשיפור רב יותר בייצור הזרע.
לא ניתן להבטיח מראש שהשיפור במדדי הזרע יצליח להביא להריון ספונטני, אך ידוע היום שניתוח וריקוצלה יכול להעלות גם את סיכויי ההצלחה בטיפולי פוריות.
בברכה,
דר' שי שפי
20 בינואר 2011

תיסמונת קליפליטיר

שלום
האים בשאיבת זרע מהאשכים{ או ניתוח באשכיים} אפשר יהיה לימצוא זרע כשיר להפרייה – במיקרה של תיסמונת קלנפטיר?
האים ברגע שיודעים מה סיבת חוסר הפיריון שזו התיסמונת – הדרך יותר קלה להגיע לתוצאות?
תודה מהדואגת מאוד!

admin
שלום,
אצל גברים הסובלים מתסמונת קליינפלטר, ניתן למצוא זרע בכ-60% מהמנותחים, ואולי אף יותר. שיעור משמעותי זה מותנה בשימוש בטכניקה המודרנית של microTESE.
ניתן להשתמש בזרע זה בהפרייה חוץ גופית, לצורך הריון וצאצא ביולוגי לגברים אלה.
בברכה,
דר' שי שפי
10 בפברואר 2011

וריקוצלה דרגה 2

בן 24 רווק בבדיקת אוטלרסאונד אובחנה וריקוצלה דרגה 2 בדיקת זרע (חד פעמית )העידה על איכות זרע נמוכה מהנורמה האם הימנעות מניתוח בשלה הזה יכולה לפגוע בפוריות

admin
שלום,
1. לרוב, לבדיקת US מקום שולי, אם בכלל, בבירור וריקוצלה.
2. יש לוודא שהושלם בירור אנדרולוגי; למשל, בדיקת זרע אחת אינה מספיקה.
3. במידה שנמצא כי יש הצדקה לניתוח, התמהמהות מוגזמת עלולה לגרום להמשך פגיעה בייצור הזרע.
בברכה,
דר' שי שפי
12 בפברואר 2011

איך ממשיכים לטפל?

דר' שי שפי שלום!
לפני כשלושה חודשים בעלי עבר בדיקת זרע אשר בה לא נמצאו כלל זרעונים לאחר כחודש בערך עבר שוב את אותה הבדיקה(האינטנסיבית יותר) שגם בה לא נמצאו כלל זרעונים. בעלי הופנה לאורולוג אשר במישוש לא הרגיש דבר לאחר מכן נשלח לבדיקת אולטראסאונד אשר בה נרשם:"אשכים במבנה תקינים וריקוצלה דוצ משמאל עד 4.8 מ"מ…" אשר לא ברור לי איזה דרגה זאת. בכל אופן לאחר כל הנתונים הנ"ל ניגשנו לפרופסור מומחה אשר הציע לבצע בדיקות גנטיות של כרומוזומים, CF וכיו"ב. שאלתי אליך היא האם כדאי כבר עם כל הנתונים הנ"ל לגשת לבצע ניתוח או לחכות לתוצאות הבדיקות הגנטיות שהתשובות להן יגיעו בעוד מספר חודשים, אנא ממך אם תוכל לסייע לי לעשות סדר בדברים אודה לך מאוד

admin
שלום,
1. לפי הנתונים שציינת, לא ניתן בכלל לנסות ולהפריד בין אזואוספרמיה חסימתית ללא-חסימתית.
2. כלל לא ברור מדוע נשלח בעלך לבדיקת כרומוסומים (אזואוספרמיה לא-חסימתית) וגם CF (מקרה ספיציפי של אזואוספרמיה חסימתית).
3. בירור שלא מתבצע אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר, עלול לפספס נתונים או בדיקות חשובות. מומלץ להגיע לכזה, כדי באמת "לעשות סדר בדברים".
בברכה,
דר' שי שפי

שאלות נוספות בנושא: תיקון וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית
