תיקון וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית

Microsurgical Varicocelectomy – ניתוח מיקרוכירורגי המפחית משמעותית את סיבוכי הניתוח הרגיל. גישה זו מנצלת את תכונות המיקרוסקופ לזיהוי כל הורידים העלולים לגרום לחזרת הממצא, ולזיהוי כלי הלימפה, כדי להימנע מסיבוך של הידרוצלה (נוזל מסביב לאשך). מספר מחקרים עדכניים אף הראו שיפור גדול יותר במדדי הזרע בשימוש בגישה המיקרוסקופית, לעומת הגישה הרגילה.

הניתוח נעשה בחתך קטן, במיקום התורם להפחתה בכאב שלאחר הניתוח, ולחזרה מהירה יותר לפעילות.

38 שאלות גולשים בהמשך העמוד

12 באפריל 2011

וריקוצלה

בני בן 16 שנה שעברה נתקף ע"י ילד מהכיתה ועבר ניתוח באשך לאחר קרע. בבדיקה היום שגרתית נצפה וריקוצלה בינוני עד קשה משמאל עם פער גודל בכל הפרמטרים והמליץ על ניתוח בחודש הבא.
שאלתי האם כדאי לפנות לעוד יועץ לקבל חוות דעת האם הניתוח מסובך האם הניתוח עלול לפגוע בו בעתיד להבאת ילדים למען האמת אני מאוד מודאגת ולא החלטית עם החלטת הרופא .אשדמח לקבל ייעוץ וחוות דעת. תודה

admin
שלום,
המקרה שאת מציגה מורכב, ודורש הערכה זהירה של אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
הניתוח לא יכול לפגוע בבנך מבחינת ייצור הזרע, אך יש חשיבות רבה לא רק להחלטה האם לנתח, אלא באיזו גישה ניתוחית לנקוט.
מכל הגישות המוכרות, זו המיקרוכירורגית הינה המודרנית והיעילה ביותר, והקלה ביותר מבחינת ההתאוששות.
בברכה,
דר' שי שפי
3 ביולי 2011

התנהלות לאחר ניתוח וריקוצלה

שלום , אני בן 16 ועברתי לפני 11 ימים ניתוח וריקוצלה צד שמאל , היום בערב רצתי הרבה , ושמתי לב שאיזור הצלקת מהניתוח נפוח קצת מהרגיל .
הרופא המנתח שלי אמר בבדיקה שבוע אחרי הניתוח שזה עלול לגרום לבעיה כלשהיא ועלולים לעשות עוד ניתוח מתקן .
שאלתי היא האם אני צריך לבדוק את זה , או שאני סתם פרנואיד .
תודה !

admin
שלום,
יש להיבדק שוב אצל המנתח שלך.
בברכה,
דר' שי שפי
20 ביולי 2011

ווריקוצלה

שלום אני אחרי בדיקת האולטרסאונד ונימצא כי הכול תקין אך יש ווריקוצלה בדרגה קלה עד 3.5 מ"מ היתרחבות הוורידים אבל יש לי אותה בדרגה הזאת כבר 2 או3 האם גם דרגה כזו עלולה לפגוע באיכות הזרע מחוות הרופא היא קלה מאוד

admin
שלום,
יש להשלים בדיקת זרע ובירור אצל אורולוג מומחה לפוריות הגבר.
בברכה,
דר' שי שפי
20 ביולי 2011

ווריקוצלה

תיקון והמשך לשאלה קודם, יש לי אותה כבר משך שנתיים או 3 אני כבר בן 21 וההיתרחבות וורדים היא עד כ3.1 מ"מ האם אין קשר בין הדרגה לבין הפגיעה ברפוריות ואם כן האם הזמן שיש לי את הוריקוצלה הוא רב מידיי אפילו ביחס לדרגה (עוד לא בוצעו בדיקות זרע)

admin
שלום,
לרוב, אך לא תמיד, וריקוצלה גדול יותר, עלול לפגוע יותר בייצור הזרע.
כאמור, יש להשלים הבירור.
בברכה,
דר' שי שפי
31 ביולי 2011

מהם הסיבוכים הכרוכים בצינותור ?

האם קיימים סיבוכים בצינטור לטיפול בווריקוצלה ואם כן מה הם (צינטור לא בשיטת גת גורן)

admin
שלום,
1. הצינתור מתבצע תחת שיקוף, כלומר: תחת קרינת רנטגן (בדיוק לאיזור האשכים).
2. לצורך הצינתור מזריקים חומר ניגוד, שתגובות אליו עלולות לקרות, והספקטרום מגרד ופריחה, דרך קשיי נשימה, ועד לשוק אנפילקטי ופגיעה בכליןת.
3. התוצאות טובות פחות מניתוח מיקרוכירורגי.
בברכה,
דר' שי שפי

שאלות נוספות בנושא: תיקון וריקוצלה בגישה מיקרוסקופית
