האם לנתח?

24 באוקטובר 2010

האם לנתח?

שלום דוקטור עברתי בעבר בגיל 17 בערך ניתוח לקשירת ורידים(וריקוצלה) הניתוח שבוצע בבית חולים "השרון" ופבעולה כירורגית דרך המפסעה לצערי לא צלח משמע שמיום לאחר הניתוח ועד היום אני עם ורידים בולטים(דרגה3) אשך אחד נפול מהשני תחושה מוזרה במקום ולעיתים כשאני מקיים יחסי מין מסיביים או לובש ג'ינס לוחץ אז יש גם כאבים חזקים.העניין הזה מציק לי ולדעתי גם פוגע איכשהו בזרימת הזרע ובשמירה על זיקפה, שאלותי הן:
*האם היית ממליץ לנתח?(אתה חוות הדעת השנייה פגשתי רופא מומחה בהדסה שבדק ואמר שלא מומלץ לנתח כי יש סיכוי שיפגעו לי באשךולא נורא לחיות ככה!?(האם הוא צודק?)

*במידה וכן על איזה סוג ניתוח היית ממליץ?

*האם באמת יש קשר ישיר או עקיף לפגיעה בזרימת זרע ולתיפקוד מיני ירוד לעיתים?

אודה לך אם תתיחס לפנייתי בתודה ענקית מראש.

admin
שלום,
יש צורך להשלים הערכה אנדרולוגית, כולל בדיקת זרע, ולהחליט על הצורך בטיפול בוריקוצלה חוזר.
כמו שחווית על בשרך, אחד הסיבוכים השכיחים של ניתוח וריקוצלה קונבנציונלי, הוא השכיחות הגבוהה של חזרת הממצא.
בשקלול כל האספקטים, הניתוח המודרני והיעיל ביותר הוא מיקרוכירורגי.
לא ברור לי בדיוק למה אתה מתכוון ב"זרימת הזרע". לעתים רחוקות עלול להיות קשר בין וריקוצלה להפרעה בתפקוד המיני.
בברכה,
דר' שי שפי

שאלות נוספות בנושא: האם לנתח?
