וריקוצלה

26 בנובמבר 2011

וריקוצלה

דר' שלום,
באחת מתשובותיך דלהלן אתה מציין: "אמליץ על צנתור רק באותם מקרים נדירים שניתוח מיקרוכירורגי לא הצליח, ולא כאמצעי ראשון."
1. מדוע לא כאמצעי ראשון?
2. האם פרט לבעית הקרינה( שהוסבר לי שהיא במינון לא מסוכן) יש סכנות אחרות לצינטור בשיטת גת-גורן?
3. האם יש לשיטת גת גורן יתרונות שאין בשיטה המיקרוכירורגית?
אגב- מבירור שעשיתי , גם דר' רן ודר' מיקי מוג'ה מנתחים בשיטה המיקרוכירוגית.
תודה מראש,

admin
שלום,
1. ניתוח מיקרוכירורגי הינו רק הטיפול המודרני ביותר לוריקוצלה. אופציות אחרות נמצאות בשימוש עשרות רבות של שנים ויותר, וביניהן גם הצנתור. במחקרים רבים נמצאו תוצאות טובות יותר בתיקון וריקוצלה בגישה המיקרוכירורגית, הן מבחינת יעילות גבוהה יותר, והן מבחינת סיכוי נמוך יותר לסיבוכים. בכל מרכזי פוריות הגבר המובילים בעולם הניתוח המיקרוכירורגי הוא שיטת הבחירה, ואפשר בקלות לבדוק זאת גם באתרי האינטרנט שלהם.
2. בעיית הקרינה בצנתור רחוקה מלהיות שולית, ובמקרה בימים אלה, זכתה להתייחסות ממשרד הבריאות שלנו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4152889,00.html . צריך לזכור, כי בכל משך הצנתור הקרינה מכוונת בדיוק לאיזור שאפילו בצילום חזה מכוסה עם סדין עופרת להגנה...
3. בעבר נהגו לציין שצנתור לא דורש הרדמה כללית. בימינו, סיכוני הרדמה כללית הם מזעריים, ואינם שכיחים יותר מסיבוכים של צנתור, הקשורים להעברת הצתר דרך כלי-דם ראשיים, דימומים, ופגיעות באיברים סמוכים.
4. דר' מוג'ה הוא כירורג ולא אורולוג. בנוסף, נכון להיום אני הרופא היחיד בארץ, שעבר התמחות-על רשמית (בארה"ב) בפוריות הגבר, ובניתוחים המיקרוכירורגיים הנמצאים בה בשימוש. אין בארץ מנתח שמתקרב למספר הניתוחים המיקרוכירורגיים שבצעתי, והתוצאות בהתאם.
בברכה,
דר' שי שפי